Boşanma Sürecinin Aşamaları

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablasını üzemez ama bizi üzebilir.

Avukatımla görüştüm hanımlar. Kocan 2 ayrı dava açmış, konut satılamaz diye şerh düşmüş. Şerh varken ev satılamaz zaten. Bu davaları geri çekmeden biz geri adım atmayacağız dedi.
Davayı geri çekmezse evden tahliyesini isteyin prosedürü avukatın biliyordur sonra da kiracı bulursunuz kontrat seninle yapılır kira ise ikinizin hesabına ayrı ayrı yatar, hem şerh koyayım hem içinde oturayım rahatlığında olmasın hem satılırsa parasından sebeplenmek hem de içinde oturmak için yapıyor uyanık.
Ablasını üzemez ama bizi üzebilir.
Ablasına borcunu hemen ödemeyecektir ki bunların hepsi nağme.

Bildiğim kadarıyla mihir borcunu kanuni olarak da talep edebiliyorsun. Avukatına konulurken onu da bi sor sıkıştır. O sevgili ablası yüzünden kuyruğu sıkışır mecbur verir ama.
Söyledim avukatıma. O ilgilenecek.

Bak bunu düşünmemiştim. Çıkartılabiliyorsa çıksın.

Avukatımla görüştüm hanımlar. Kocan 2 ayrı dava açmış, konut satılamaz diye şerh düşmüş. Şerh varken ev satılamaz zaten. Bu davaları geri çekmeden biz geri adım atmayacağız dedi.
İki ayrı dava derken, ne davası bunlar velayet ve boşanma mı? Sstılmazsa satılmasın, emlak durduğu yerde paradır zaten, fiyatlar her gün artıyor, kiraya vermeni de engellerse verme, yazları gider kalırsın evinde, madem çekişecek çekişsin bakalım, sen de karşı dava aç, psikolojik şiddet için tazminat, velayet ve boşanma. Kim kimi gömecek bakalım

Davaları geri çekmeden anlaşma olmaz. Avukatlar görüşüp mahkemeye sunması gerekiyormuş.

Bak bunu düşünmemiştim. Çıkartılabiliyorsa çıksın.
Begaaaannn ahhh kuzum ahhh, ben kocadan kazık yemedim ama çevremde yiyenler oldu bende de akrepten beter amca hala dayılar var, onlar sayesinde aklım şeytanlığa çalışır oldu, amcam da ortak olduğum bir apartmanı sattırmamak için elinden geleni yaparken dairelerden birinde oturmaya devam etti, ben hem oturduğu sürece kira isterim dedim hem de hakkımı gasp eden işgalci diye dava açarım dedim, benim beynim böyle hinliklere iyi çalışıyor o yüzden

Davaları geri çekmeden anlaşma olmaz. Avukatlar görüşüp mahkemeye sunması gerekiyormuş.
anlaşmalıya razı gelmeyecek gibi, senin kafanı karıştırıp sabrını zorlamaya çalışıyor, nerede patlayacaksın diye bekliyor olabilir. Ortak yakınınıza da yalan söylemiş olma ihtimali var mı

anlaşmalıya razı gelmeyecek gibi, senin kafanı karıştırıp sabrını zorlamaya çalışıyor, nerede patlayacaksın diye bekliyor olabilir. Ortak yakınınıza da yalan söylemiş olma ihtimali var mı
Adam sürekli bir şeyler yapıyor boş durmuyor, para olarak kayba uğrayacağı hiçbir şeye yanaşmamak için de Began’ı maddi olarak zarara uğratacağını düşündüğü ne kadar hamle varsa yapıyor, ılımlı görünmek de bir taktiktir o yüzden başından beri Began’a hem bedenen hem ruhen sağlam durman gerekli diyorum, bu adam çooook numaracı evde de oturuyor hala, aile konutu şerhini boşuna koymadı, buna bunun dilinden anlayan lazım parayla kavga edecek, her lafı para olacak :)

Süper fikir. Bunu avukatıma da söyleyeyim.

Ondan her şey beklenir. Karısını el aleme ifşa eden adamdan her şeyi beklerim.

Süper fikir. Bunu avukatıma da söyleyeyim.
Her türlü karşı hamleyi düşünerek gardını alman lazım, adamın atacağı her adım para üzerine olacak çünkü, evde kira vermeden oturma rahatlığı da buna dahil boşuna değil o şerh.
Parasal konularda şeytanlık nasıl yapılır benim akreplerden öğrendim, bu yüzden de eşinin aklı nasıl çalışıyor biliyorum

3 çocuk nafakası aylık 7500 tl oluyor. O yüzden kararsızım. Şu anki maaşı 27 bin.
Ödeyemeyeceği nafaka istemek de anlamsız olur.

Ödeyemezse her an icrayla alamam.
Belirlenen nafaka az. Bir de 6 ay alamayacaksınız. Bunun sebebi ne. Böyle şey olur mu. Bu anlaşma şartları sizin lehinize değil. Bir daha düşünün. Hakim tayin etse ilk duruşmadan itibaren tedbir nafakası isteyecek. Asla 6 ay nafaka ödememesini kabul etmeyin. Bir de nafaka miktarını arttırın.

Ödeyemezse icrayla alamam diyorsunuz ama bal gibi alırsınız. Zaten memur, maaşından da kesilir ayrıca nafaka yükümlülüklerine uymamak diye bir suç var ve tazyik hapsi cezası var. İcra ceza mahkemesine bi şikayetçi olmaya bakar. Yani ödemezse dava açarsanız açık cezaevine bile gider. Covid izinleri de kalktı ödeyene kadar 3 ay yatar. Hem de indirim yok bu cezada ya da denetimli serbestliğe ayrılma yok. 3 ay yatacak. Nafakayı arttırın ve haklarınızı öğrenin. Şu adama da acımayın.

Çok yazmıyorum ama konunuzu takip ediyordum. Adliyede çalışıyorum bildiklerimi yazayım dedim. Haklarınızdan vazgeçmeyin.

Çok haklısın. Zaten anlaşmalı boşanma şartları da onun lehine. Bana uymuyor.

Teşekkür ederim. Avukatıma söyledim içime sinmedi diye. O ilgilenecek.

Eşyaların yarısını ona bırakmıştım. Kiraya çıkacak.
6 ay nafaka vermeyecek olması çok saçma. 6 ay anasıyla yaşasın, giderini azaltsın bir şekilde mutlaka ödesin. İnsan kendinden kısar evladından değil. Düğün altınları ne olmuştu? Onları talep edecek misiniz? Hem mehir hem altınları alabiliyorsanız mutlaka alın. Kesinlikle bırakmayın. Eğer vermezse anlaşmaya da yanaşmayın bence. Yazık o kadar emeğinize.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…