Ablasına altın borcunu ödeyecek. Bana da mihir borcun var diyorum, ödeyemem diyor.Onun parası vardır kenarda eminim. Eğer öyle bir hakkınız varsa maaş hesabı dışında hesaplarının kontrol edilmesini talep et. Boşanacağımı anladığı için mal kaçırmayı düşündü de. Anlaşmalıda böyle bir durum olur mu bilmiyorum tabi.
Eline toplu para geçecek çocukların 6 aylık nafakasını da verebilir sizin mihri de alın çamur yapınb mecburen yarısını vermek zorunda kalırAblasına altın borcunu ödeyecek. Bana da mihir borcun var diyorum, ödeyemem diyor.
Ablanı ifşa ederim bana borcunu ödemezsen de..çamura çamurAblasına altın borcunu ödeyecek. Bana da mihir borcun var diyorum, ödeyemem diyor.
Avukatı değiştirdim. Ona soracağım.Ablanı ifşa ederim bana borcunu ödemezsen de..çamura çamur
Ben demiştim diğer avukat size zaman kaybettiriyor
Ben de bunları düşünüyorum.Hem ev satılacak, onun yarı parasıyla ev alamayacağınız için kiraya devam edeceksiniz hem de 6 ay sonra 7500₺ nafaka mı verecek? Şu anki kiranız bile 10bin civarıdır diye tahmin ediyorum. Seneye olacak 15 bin. Sadece kiranızın yarısını karşılar. Onun dışındaki bütün yeme içme ve eğitim masraflarıyla siz boğuşursunuz.
Her ay icraya vermiceksiniz ki. Bir kere vereceksiniz, devamlı kesilecek. Protokole her yıl memur zammi veya enflasyon kadar otomatik yükselmesi maddesini unutmayın. Ha hoş, o 7500 liranın birkaç ay sonra da adı olmayacak.Ödeyemezse her an icrayla alamam.
Ama adam yine de karlı, evin yarısı güncel fiyatla kaç lira eder bilmiyorum ama diyelim ki ev 3 milyon lira ediyor, bulunduğu şehir konum, metrekaresi, evin bakımlı olması vb fiyat farklılığı yapar ama diyelim 3 milyon, adama 1,5 milyon lira düşer, kendisine 700-800 bin liraya stüdyo daire alabilir hadi 1 milyona alsın geriye 500 bin lira parası kalır onu da birikim hesabına atsa para değer kaybetmesin diye faize koysa ki şu an KKM’den çıkış yapılsın diye faiz oranları cazip hale getiriliyor diye biliyorum, çoluk çocuk olmayacak haliyle fatura ve mutfak masrafı düşecek, ki muhtemelen kardeşinde annesinde vb yemek yer, aydan aya vereceği 7.500 lira çocuk nafakası, eh maaşı da artacakmış, ev alırsa ki alma ihtimali yüksek kira da vermeyecek daha ne olsunYalnız bu nasıl bir düşüştür yiğidim? Her ay kadından +20 bin haraç ve araba hayalinden şu an evin yarısı ve -7500'e inen ibretlik bir hayat hikayesi... TL bu kadar değer kaybetmedi.
Ben de böyle düşünüyorum. Adam hala rahatından vazgeçmiyor. Avukata attım anlaşma önerisini. Arayacak müsait olunca.Ama adam yine de karlı, evin yarısı güncel fiyatla kaç lira eder bilmiyorum ama diyelim ki ev 3 milyon lira ediyor, bulunduğu şehir konum, metrekaresi, evin bakımlı olması vb fiyat farklılığı yapar ama diyelim 3 milyon, adama 1,5 milyon lira düşer, kendisine 700-800 bin liraya stüdyo daire alabilir hadi 1 milyona alsın geriye 500 bin lira parası kalır onu da birikim hesabına atsa para değer kaybetmesin diye faize koysa ki şu an KKM’den çıkış yapılsın diye faiz oranları cazip hale getiriliyor diye biliyorum, çoluk çocuk olmayacak haliyle fatura ve mutfak masrafı düşecek, ki muhtemelen kardeşinde annesinde vb yemek yer, aydan aya vereceği 7.500 lira çocuk nafakası, eh maaşı da artacakmış, ev alırsa ki alma ihtimali yüksek kira da vermeyecek daha ne olsun
Bunların hepsini ben nasıl hesap ediyorsam o da hesap etmiştir, karlı olacağını bilmese kabul etmezdi, maddi olarak hak kaybına uğrayacağı bir şey olsun yine fikir değiştirir o ayrı.
Began ev satılınca hakkına düşen parayla mutlaka bir mülk al, bu stüdyo daire olabilir dükkan olabilir şehir de gözetmeyebilirsin atıyorum illa İzmir’de olsun İstanbul’da olsun gibi değil de Ankara’da da olabilir, Yalova’da da olabilir gibi. Yatırımlık alacaksın çünkü, biraz maliyetli olur ama olsun kiracı bulurken de kira sözleşmesini bir avukata hazırlatırsın, gerekirse sadece memur kiracı arıyorum da diyebilirsin nasıl uygun görürsen, aldığın mülkü kiraya verirsin ek gelir olur, bugün değerlendiririm yarın değerlendiririm diye beklersen o paranın ucundan kıyısından girersin veya beklerken erir bir hükmü kalmaz.Ben de bunları düşünüyorum.
Ben de böyle düşünüyorum. Çocukların istediği şehirde ev alıp yazları orada geçirmek istiyorum.Began ev satılınca hakkına düşen parayla mutlaka bir mülk al, bu stüdyo daire olabilir dükkan olabilir şehir de gözetmeyebilirsin atıyorum illa İzmir’de olsun İstanbul’da olsun gibi değil de Ankara’da da olabilir, Yalova’da da olabilir gibi. Yatırımlık alacaksın çünkü biraz maliyetli olur ama olsun kiracı bulurken de kira sözleşmesini bir avukata hazırlatırsın, gerekirse sadece memur kiracı arıyorum da diyebilirsin nasıl uygun görürsen, aldığın mülkü kiraya verirsin ek gelir olur, bugün değerlendiririm yarın değerlendiririm diye beklersen o paranın ucundan kıyısından girersin veya beklerken erir bir hükmü kalmaz.
İyi yaparsın parayı hiç bekletme çünkü ister istemez hazır paraya giriliyor, tatil beldesinde alırsan memursun memurların böyle bir hakkı var mı bilmiyorum lakin yılın 3 ayı kalacaksanız diğer aylar için sezonluk kiracı alabilirsin, tatil beldelerinde yazlığı olan emekliler geçim derdi yüzünden böyle yapıyor artık, Ekim-Mayıs ayları arası kiralık diyorlar, o beldelerde sürekli yaşayanlar kiralamıyor ama öğrenciler veya geçici görevdekiler vb. kiralıyor.Ben de böyle düşünüyorum. Çocukların istediği şehirde ev alıp yazları orada geçirmek istiyorum.
Çok mantıklı. Düşüneyim bunu. Bir odaya eşyalarımı yığarım. Kira gelirim olur.İyi yaparsın parayı hiç bekletme çünkü ister istemez hazır paraya giriliyor, tatil beldesinde alırsan memursun memurların böyle bir hakkı var mı bilmiyorum lakin yılın 3 ayı kalacaksanız diğer aylar için sezonluk kiracı alabilirsin, tatil beldelerinde yazlığı olan emekliler geçim derdi yüzünden böyle yapıyor artık, Ekim-Mayıs ayları arası kiralık diyorlar, o beldelerde sürekli yaşayanlar kiralamıyor ama öğrenciler veya geçici görevdekiler vb. kiralıyor.
Tabii canım, bir odayı kilitlersin anahtarı sende olur evin diğer yerleri kiracıya ait olur, hatta mümkünse dask dışında hırsızlık yangın deprem vs gibi durumlar için özel sigorta yaptır çay kaşığına kadar her şeyin sigortalı olsun, millet ek gelir olsun diye dubleks evini bile bölüyor bir kısmına kiracı alıyor, sen sezonluk kiracı işinin de yasal prosedürünü öğren, pansiyon gibi bir yönetmeliğe tabii oluyor galiba, taşınacak kişinin kimlik bilgileri o bölgenin jandarmasına bildiriliyor sanırım, bu da bence iyi bir şey evinde kimin oturduğunu da bilirsin sağlam bir kontrat yaparsın vs bir araştır başını ağrıtmayacak bir şeyse yaparsın, valla ben teyzeleri duyuyorum odalarını bile kiralıyorlarÇok mantıklı. Düşüneyim bunu. Bir odaya eşyalarımı yığarım. Kira gelirim olur.
Evin parasından düş onu, satış senin üzerinden olacağı için para senin hesabına geçecek, havale yaparken de dekonta yaz 'x gr altın mehir borcu ev hakkından kesilmiştir' diye, ne demek vermem. Çatır çatır alırsın.Ablasına altın borcunu ödeyecek. Bana da mihir borcun var diyorum, ödeyemem diyor.
Ay birde ortak velayet diye bi saçmalık çıkarttılar ya! Ortak velayeti alıp boşandığı karısına hayatı zindan ederler. Okuluna karışır kaldığı şehre karışır çocuk üzerinden kadını yönlendirirAdamın ödü kopuyor parası gidecek diye 3 çocuğun velayetini alıp kendine yük mü yapacak umrunda bile olmaz
Ablasına altın borcunu ödeyecek. Bana da mihir borcun var diyorum, ödeyemem diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?