boşanma ve eşimin teklifi

caldion78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
1.035
10
158
İstanbul
evet arkadaslar onca olaylardan sonra boşanmaya karar verdik .... 1 kaç haftadır zaten bozuktu aramız bozuktu derken konuşmuo görmüyo misali ... defalarca sıkıntımı dile getirdim amacını sordum... bana verdiği cvp sen söle yaptın böyle yaptın oldu 2 yıl öncekileri hep basıma kaktı derken tartışma cıktı sürekli aynı şeyleri tekrarlamasını söledim ... yapma böle bak 2 çocuğumuz var gecmişi hatırlayarak ömür gecmez seninde bana yaptıkların var ben basına mı kakıyorum soğuk mu davranıyorum dedim .... verdiği cvp yapmasaydın etmeseydinn ... dediklerimde kavgamızda sen biyolojık babasın çocuğunu düşünmüyorsun ... iskele kocası ... ve tabiki annesine ettiğim hakaretler tabi bi kısmında haklıydı ...üzerinden iki yıl gecti ama her hafta hatırlar söylerr bunları... aynı evde tek basıma yaşar oldum elimden ne geldiyse yaptım iyi davrandım olmadı öptüm sevdim olmadı konuştum olmadı hiç düzelmedi ... kafayı yiycem artık iki bebeğim olmasa vallaha canıma kıycam sırf hayataki tek amacım onların varlığı ... bugün beni nasıl bunalttıysa saclarımı yoldum elimle duvarları dövdüm bagıra bagıra ağladım elime bıçagı aldım saplıycaktım kendime bebeğim ağladı o sırada sesini duydum onuda yapamadım .. eşim olacak insanda o halimi görmesine ragmen hiç birşey yapmadı ..... git evden dedim al eşyalarını git boşanma sonuclanınca dönerim ben memleketime ilk basta kabul etti sonra gitmiyorum polis cagır dedi .... sonrada oturdu bana 7 yıl bi oda senn bi oda benm olsun çocuklarımız için öğle yaşayalım sonrada çocuklar kimi secerse o şekilde boşanırız dedi .... kabul edemem böyle bişeyi zaten beni mahvetti bide böyle bişi kabul edersem ne farketcekki hayatımdan .... olacak sey deil böyle bi durumda ne yapmam gerekiyor haklarım neler izleyecegim yol ne 2 tane bebeğim ikiside küçük bi yere kımıldayamıyorum ne yapmalıyım ne olur bana akıl verin dava bile acmaya gidemem

hukuksal acıdan hakların neler bılmıyorum cnm..Allah yardımcın olsun ama en son care kendıne zarar vermek olsun..ama kesınlıkle teklıfını kabul etme..bir avukata sormalısın butun haklarını..

neden 7 yıl?şimdi boşansanız hakim çocukları annresine vericek muhtemelen..
çocuklar büyüyünce babasını seçsin diye mi??

hukuksal acıdan hakların neler bılmıyorum cnm..Allah yardımcın olsun ama en son care kendıne zarar vermek olsun..ama kesınlıkle teklıfını kabul etme..bir avukata sormalısın butun haklarını..

teklifi kabul edemem zaten ne yazık ki hala seviyorum yaptıkları hareketleri ve davranışaları yüzünden beni yok sayması yüzünden boşanmak istiyorum tek taraflı sevgi yetmiyor .. kesinlikle o insanı ıgörmemem ve unutmam lazım ... avukata gelince suan gidemem bebişerin biri 9 aylık biri 21 aylık kimsem yok burda kime bırakırda giderim ne yapcagımı sasırdım çaresizim

öyle saçmalık mı olur ya türk filmi mi bu, o evde büyüyen çocuklar ne olacak o zaman.
boşanmaya kararlıysan çocuklar bakıma muhtaç olduğundan zaten sende kalır nafakanı da paşa paşa ödemek zorunda gerekirse maaşına tedbir bile konuluyor, hatta gerekirse icra gönderiliyor. hiç bir yere gidemiyorsan bir büyüğünün çağır, ev aile konutu olduğundan onu evden çıkarırlar sen kalırsın. yok yola gelsin diyorsan çağır aileni gelip seni alsnlar, ben geçmişteki hataları her gün yüzüme vuran biriyle yaşayamam davayı buradan açacağım falan dersin yola gelir belki iş ciddiye binince, insanlar ne koşullarda yaşıyor evinde örgü örüp satsan gene aç kalmazsın

işte gelde ş......z deme ya!!! allah böylelerini bildiği gibi yapsın. kendileri söylerler ederler biz birşey deyince unutmazlar yıllarca. canım kardeşim allah senin yardımcın olsun. yavruların küçükmüş. ne istiyor bu adam ya... onunla konuşturabileceğin bir aile büyüğün yok mu? onun ailesi biliyor mu olanları sana destek olacak kimse yok mu? allah sana yardım etsin tez zamanda yavrularının yüzü suyu hürmetine yuvana mutluluk huzur doldursun inşallah canım

canım ne olur çok güçlü olmaya çalış bütün gün ağla tepin ama onun yanında kesinlikle ağlama başını eğme dik dur her zaman .acele ailnden birini yanına çağır bebeklerinle ilgilensin sana destek olsun.bence bahane ediyor iki yıl önce konuşulanları. çok rahatsız oluyorsa uzaklaşsın evden ama sen muhakkak güçlü dur karşısında inan senin bu halin onu yıkacaktır ...allah yardımcın olsun...teklife gelince katii konuş öyle bir şeyi mevzu bile edemesin.7 sene hem seni bitirecek psikolojik olarak hem çecukları elde edecek...

Kesinlikle ama kesinlikle ölümü düşünme..Boşanırsınız yada boşanmazsınız o kısmı zaman gösterir ama boşanmak dünyanın sonu değil..

Kendini hırpalama çünkü değmiyo..Şu hayatta hiç kimse için en ufak üzüntüye değmez emin ol..Eger eşin gerçekten boşanmak istiyosa yol ver gitsin sende hayatına yön verirsin hiç kimse vazgeçilmez değil..

Sence hayatında bi başkası olabilirmi???

Aklini basina topla, ne ölümü arkadasim?!! Ayrilacaksa ayrilsin... Iki tane cocugun varmis, guclu ve kararli ol. O aptalca teklifi de ciddiye alma, git davani aç. Ailen nerede? ailenden bu konuda destek al. Dava açana kadar yanina gelsinler. Siddet falan da uyguluyor mu sana? Sakin seni ezip, istemedigin seyleri yapmaya zorlamasina izin verme. Sen o krizi geçirirken bile insafa gelmiyor, bu zulumden kaç kurtul. Yazik sana da çocuklarina da...

Ne demek ölüm filan?! Senin 2 tane evladın var büyütmen gereken, onları böyle bir adam yüzünden annesiz bırakmaya hakkın var mı? Bu adam sen ölürsen hemen evlenir bir de üvey anne eline kalır çocukların. Aklını başına toplayıp, seni istemeyeni sen de istemeyip yoluna devam etmelisin, çocukların için başın dimdik olmak zorunda. Madem yaptın o çocukları, o zaman HERŞEYDEN ÖNCE annesin sen. Bunu hiç unutmamalısın. Bir söz vardır, "kadınlar zayıftır ama anneler güçlüdür" diye. Annelik seni daha güçlü ve mağrur kılmalı. Boşanma davanı aç, ailenden bir büyükten destek al, çocuklar annenindir senden alamaz, bunu düşünmesi bile onun ne biçim biri olduğunun göstergesi. Kendini hiç bırakma, bir erkek için asla değmez. Zamanı gelince o gereksiz adam için döktüğün her damla gözyaşına nasıl acıyacaksın biliyor musun? İhtiyacın olan güç senin içinde, evlatlarının o minik masum yüzlerine bak ve içindeki gücü yakalayıp hayatına devam et.

Caldion;

yaşadıklarına öylesine üzüldüm ki...

Önce ki konularınıda biliyorum ve konuşmuştuk.

Bu adamdan sana koca,çocuklarına baba olmaz arkadaşım.

önceki yaptıklarıda yenilir yutulur cinsten değildi,

şimdiki yaptığıda o şekilde...

Sana ozamanda demiştim evini sakın terk etme,

gitmesi gereken biri varsa oda eşin.

Geçmişte olan olaylar bir kişiyi nekadar kırsada

yuvasını korumaya ve eşiyle geçinmeye gönlü olan insan

2 yıl önceki olayları gündeme getirip,bundan sorun çıkarmaz.

Eşin dengesizin teki,sürekli problem yaratmaya çabalayan,huzursuzluk çıkaran

sorunlu bir tip yani...Kusura bakma ama inan çok kızıyorum eşine.

Ölümü düşündüğünü yazmışsın,asla böyle şeyler düşünme.

2 bebeğin var ve sen kadınsın,biz kadınlar güçlüyüzdür hele ki anneysen daha güçlü olmak durumundasın.

Boşanmak senin için bence en hayırlısı,sürekli tartışma ve huzursuzluk çekilmez.

Dünyanın sonu değil,ilk boşananda sen olmayacaksın.

Senin vicdanen rahat olman lazım çünkü elinden geleni hep yaptın.

Ne yapalım ,bazen olmayınca olmuyor işte...

Allah yardımcın olsun ve hakkın hayırlı olanı nasip etsin inşallah.

İki çocuğunun annesini sinir krizi geçirmesine neden oluyor ve tepkisiz kalıyor.
Allah korusun o anda ya kendinize geri dönüşü olmayan zararlar verseydeniz ?
Eşiniz o zaman ne yapacaktı?

Zaten bir ilişkide kavgalar bile olağan bir hal almışsa inanın siz
ne yaparsanız yapın eşiniz için çok normal gelecektir.
Yapmanız gereken ölmeyi kafanızdan çıkartın sizin öyle bir lüksünüz yok
çocuklarına karşı sorumluklarınız var!
Hiç olmuyorsa ailenizin yanına gidin, kendinize kıymanızdan daha iyidir.

hanımefendi sizin öfke kontrolü konusunda sıkıntınız var belli. öncelikle bir psikiyatra gidin, öfke kontrol becerisi edinebileceğiniz psikoloğa yönlendirir, ilaç verir belki. yoksa bu halinizle çocuklarınıza çok da iyi bir anne olacağınızı düşünmemekteyim, üzgünüm.

tüm konularınızı okudum.

boşanma fikrine hiçbir zaman antipatiyle bakan bir insan değilim. kendim de evliliğimde kaldırılamayacak problemler yaşarsam, boşanırım.

ama sizin durumunuzda boşanacak bir sebep göremiyorum. geçmişten gelen psikolojik sorunlarınız var. bunları çok fazla eşinize yansıtmışsınız ki ondaki sevgi ve saygıyı bitirmişsiniz.

eşiniz 4 4 lük diyemem. ama hangi insan öyledir ki?

ortada aşılamayacak hiçbir problem yok.

lütfen hemen bir psikiyatra gidin, önce kendiniz, sonra çocuklarınız, sonra evliliğiniz için tedavi olmaya başlayın. o zaman eşinizle aranızda sorun olan hiçbir seyin kalmadığını göreceksiniz.

arkadaşlar dün akşam konuyu actıktan sonra geldi yanıma özür diledi konuştu psikolojin bozuk doktora gidelim dedi ağladı öğle herseye ağlayan bi adamda deildir ölüm kalım haricinde.... samimi buldum sözlerini .... tamam kabul ederm benm psikolojım bozuk olabilir ama her zaman iki yıl öncesini tekrarlayan ben deilim ki durduk yere günlük gülüstanlıkken hayatımız bi bakıyorum konuşmuyor ilgilenmiyor neoldu nie böylesn dediğim zaman ta eskileri söylüyor .... bu seferde erteledim boşanma işini bakalım gidelim doktora zaten beraber gidecegiz problem benmiyim yoksa o mu belli olacak.... yok buda olmas aynı seyleri tekrar yaparsa artık allah sonumuzu hayır etsin ben elimden geleni yapmış olacagım hepinize tşkr ederm
normalde kötü bi ainsan deildir eşim herkez sever ii bi baba ii bi arkadaş ama ne yazık ki ii bi koca olamadı .... yalanı yok aldatması yok siddeti yok her tür maddi imkanı sağlar .... ama evde tek basına yaşanmıyor sevgisiz ilgisiz olmuyor ... mesela örnek veriyim hiç bir şy yoktur cnm cicim yataga yatarız sabah kalkar işe gider işten gelir bi bakmışım konuşmuyo hep tersliyor ne oldu deyince yine eskiler anlamadım neden nasıl bu u dönüşünü yapıyor ... hep kavga ederdk ama dün akşam beni çığrığından cıkardı ne desede ne yapsada hala gözlerim dolu içim dolu cünkü hiç sucum yoktu

hanımefendi sizin öfke kontrolü konusunda sıkıntınız var belli. öncelikle bir psikiyatra gidin, öfke kontrol becerisi edinebileceğiniz psikoloğa yönlendirir, ilaç verir belki. yoksa bu halinizle çocuklarınıza çok da iyi bir anne olacağınızı düşünmemekteyim, üzgünüm.

durduk yere suçlansanız siz öfkenizi kontrol edebilirmisiniz tepki vermezmisiniz ..

hanımefendi problem siz veya eşiniz değil; problem ilişkiniz. doktorun diyeceği ilk şeylerden biri bu, evlilik terapistlerinin de. oraya kendinizi haklı çıkarmak için mi gidiyorsunuz? karar çok iyy bir karar, adınıza çok sevindim, terapi de almanız gerektiğini düşünüyorum. eşinizin de sizin de düşünce sisteminde çarpıklıklar var zira.

durduk yere suçlansanız siz öfkenizi kontrol edebilirmisiniz tepki vermezmisiniz ..

hanımefendi ben psikoloğum ve öfke kontrolü becerisi veriliyor insanlara, çatışma çözümleme eğitimleri... bunlarla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz en azından. öfkenizi bastırın demiyorum, öfke yaşanmalı ama saç yolarak duvarlara vurarak, bıçağı kendine saplama girişiminde bulunarak yaşanmaz. tepki verilir, verilmelidir; ama bu şekilde değil. zarar vermemeli öfke kişiye ve çevreye. yastık dövün mesela, niye ellerinizi acıtıyorsunuz?

Back
X