29-09-2009 yılında eşinden ayrılan bir arkadaşım için olacak sorum..şuan engelli çocuğunla yalnız yaşıyor..ve hiç bir geliri yok..bağlanan nafakayı bu gune kadar almadı ( alamadı ödenmedi)..bazı nedenlerden dolayı nafakadan feregat etmek zorunda..eğer bu hakkından feregat ederse..daha sonrakı yıllarda açacağı bir nafaka davasında boşanma tarihinden itibaren birimiş nafakasını alabilirmi..
bekliyorum...................
meraba annem le babamın 3 sene önce boşanma davası vardı bosanma olmadı babam 3 yıl dolunca yanı aralık ayında tekrar dava olucak annem gitmezsse boşanma gerçekleşebilir mi ve babam başkasıyla bırlıkte imam nikahıyla 2 çocugu var.annem de boşanırsam size payınız düşmezse diye düşünüyo yanı boşanırsa diğer kadınla resmi nikah yapıcak yaparsa o kadında pay sahibi olucak mı biz de 4 karddeşiz en büyük ablam evli biz okuyoruz hala kafam karışık olduğu için karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın .
Avukat arkadaşlar beni yönlendirebilirmisiniz? Eşim benden önce ki evliliğinde dolandırılmış 7 milyarlık birikimine eski karısı almış götürmüş ayrıca yalancı şahitlerle mahkemeyi kazanmış heray 300-TL nafaka alıyor 11-TL de avukat dosya parası alıyor. Eşim haklı olduğu icin kendisini savunacağını düşünmüş kazanacağının düşünmüş fakat hakim karşıyı haklı görmüş yalancı şahitlere inanmış. kadının şahitlerde o bayanın annesi, babası, kardeşi dört kişi. Aile şahit olamaz demiş eşime avukat birisi ama orda kadına olmuşlar. 3 yıllık bir evlilikleri olmuş ve çocuk yok. Biz yeni evliyiz ve çok borcumuz var. Farklı bir şehirdeyiz. Diger bayan 2008 den beri nafaka alıyor. ilk aldığı nafaka toplu 10 aylık bir nafaka idi, 2007 de annesinin evine gittigi günlerin bile nafakasını aldı ödeyebilmek icin eşim birde arabasını satmış. Satılan arabanın biz kredi borcunu ödüyoruz. Dava ıç Anadolu Bölgesinde bir şehirde görüldü. Biz Bursa dayız şu an. Eşim memur maaşı 1300-TL-. Her ay 311-TL-.Nafaka idi, satılan arabanın 290-tl-kredi borcu idi, yeni evliyiz beyaz eşya taksitleri, mobilya taksitleri, masraflar vs. vs. yetiştiremiyoruz..Ayrıldığı bayan 1985 doğumlu yani 25 yaşında ve sağlıklı çalışabilir , çocukta yok. Yani ayağına bağ yok..Zaten eşimin tüm birikimi olan , o zamanki değeri 7 milyarlık altını çalmış götürmüş, 2008 den beride her ay 311-TL alıyor , 2 yıldır yirmi milyarı gecti.Biz bu hırsızdan nasıl kurtulabiliriz ? Ya nafaka tamamen iptal olsun yada insin istiyorum. Ben 35 yaşındayım çalışıyorum o 25 yaşında haydi haydi çalışabilir, çocukta yok. SGK da kaydı gözükmüyor ama bir ara kreş te bakıcılık yaptığını duyduk.Nafaka kesilmesin diye sigortasız çalışıyor sanırım. Lütfen birileri cevap versin. Nafakayı iptal ettirebilecek çok iyi bir avukat arıyorum, yeterki bizi kurtarsın ücret ne isterse veririz , altı yedi aylık nafaka parasını avukata veririm , dolandırıcıdan kurtuluruz sonucta. Özel cevap yazmak isteyen olursa mail adresim, ...
eşinizin altınlara ilişkin iddiası üzerinde durularak bu hususta dava açmak daha makul görünüyor (ziynet alacağına ilişkin) eski eşi asgari ücretle dahi çalışsa bu husus nafaka almasına engel teşkil etmez. çalıştığı özel kurum zaten asgari ücretin üzerinde maaş göstermeyeceğinden işiniz bu açıdan zor. evlenmediği ya da bir erkek birlikte yaşamadığı sürece nafaka iptal edilemez. nafakanın azaltılması için dava açabilir eşiniz sadece.
Teşekkür ederim avukat hanım. Bu bayan evliyken gizli saklı telefon ve internet görüşmeleri de yapıyormuş. Kayınvalidem onun başka erkekle görüştüğünden şüpheleniyormuş. internetteyken eşim eve gelince, interneti kapatıyormuş kadın. Eşim telefonuna bakmak istemiş telefonu duvara çarpmış kırmış. Acaba nafakayı iptal davası açıp hem altınları çalıp götürdüğünü, hem gizli görüşmelerini bunu ispat etmek içinde geçmiş telefon kayıtlarını ortaya çıkarmayı, hem yalancı şahit olarak anne babası kardeşini tuttuğunu eşi dövdü diye yalancı şahitlik yaptırdığını böylelikle mahkemeyi kazandığını belirten bir dilekçe mi hazırlasak ? Köyün muhtarı o zamanlar demişki "Oğlum sen yokken bu kadın evin perdesine kadar söktü götürdü" demiş. 2005-2006-2007 yıllarının telefon kayıtlarını istesek cep telefon operatörü bunu verir mi ? Tekrar teşekkürler ilginiz için.
merhaba, benim sorum çocuğuma nafaka konusunda. babasının aylık yaklaşık 5 bin tl geliri var. benim de aynı. bu durumda çocuğa ne kadar nafaka bağlanır ?
ikinci sorum da çocuğun velayeti her zaman anneye verilir diye biliyorum ; 5 yaşında bir çocuk için baba almak istese hakim verebilir mi sizce ? daha önceki bir mesajınızda benzer bir cevap gördüm de şaşırdım sormak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?