boşanma ve nafaka davaları ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim

• Konu Sahibi Konu Sahibi zae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bekliyorum...................

arkadaşlar merhaba bir sorum olucak size netten araştırdım ama pek bişey anlayamadım biz eşimle anlaşmalı olarak ayrılıyoruz dilekçe ve protokol hazırlandı pazartesi mahkemeye vericez daha kısa sürede gün almak için bir dilekçe veriliyormuş sanırım...böyle birşey varmı varsa dilekçeye ne yazmamız gerekir ve ne kadar sonraya gün alabilirim...teşekkürler

merhabalar

benimde bi kuzenim var 9 yaşında oğlu var baştan beri sürekli evden bilezil alıp kaçan bi eşi vardı en son bebeğini doğumuna yakın kaçtı ve kaçma sebebide kendi ailesiyle kavga etmesi

kuzenimde annesine gitti ve annesinde doğum yaptı 3-5 ay sonra eşi ikna etti barıştılar ama bebeği 1.5 yaşındayken herşeyi sildi kuzenim ama resmi olarak adımı ondan bekledi ama yok 3 sene sonra çocuğun velayeti kuzenimde ama baba nafaka vereceti boşandılar geçen seneye kadar nafakayı geçtim çocuğu ne aradı ne sordu geçen sene bbaa olduğunu hatırladı ve hiç olmadık zamanlarda güya hasret gideriyo çocuğu görme bahanesiyle kuzenimi üzüyordu kuzenimde nafaka vermediğine dair tekrar bi dava açtı ama ipsiz sapsız olduğu için adres olmadığı için dava öyle askıda şimdide yine tehdit ediyormuş davayı al burnundan getirirrim die bide babada kaldığı zamanlarda babada kalmadı hiç anne oğul hiç ayrılmadılar çocuğun velayeti için tehdit ediyormuş kuzenimde tek başımı ağrıtmasın da alacam dio ama olmadı yine üzerse aynı davayı yani nafakasını yatırmıyor die dava açabilirmi

teşekkürler

2009 da boşanma davası açmıştım,2010da tazmınat a ve boşanmamıza karar verilmişti(4milyar) karşı taraf dosyamızı temyiz etmıslerdı temyız 2011 mart ayında gıtmıstı yargıtaya bu bekleme sürec benı cok yıpratmıstı ve ben gectıgımız pazartesı avukatıma nafaka ve tazmınattan vazgectıgımı belırttım karsı tarafla anlasma oldu nafaka ve tazmınat almıcam ama avukatım benden 2.500mılyar talep ettı karsı taraftan onuda ödemeyız demısler böylelıkle ben ödedım bu parayı yeterkı bıran once bıtsın dıye sorum şu acaba nekadar sürede bıter ve ben kımlıgımı degıstırırım...cevap ıcın sımdıden tesekkur ederım...

boşanma davasında temyız edılen dosyadan karsılıklı feragat ettık boşanma ne zaman kesinleşir lütfen cevapp beklıyorum...

meraba annem le babamın 3 sene önce boşanma davası vardı bosanma olmadı babam 3 yıl dolunca yanı aralık ayında tekrar dava olucak annem gitmezsse boşanma gerçekleşebilir mi ve babam başkasıyla bırlıkte imam nikahıyla 2 çocugu var.annem de boşanırsam size payınız düşmezse diye düşünüyo yanı boşanırsa diğer kadınla resmi nikah yapıcak yaparsa o kadında pay sahibi olucak mı biz de 4 karddeşiz en büyük ablam evli biz okuyoruz hala kafam karışık olduğu için karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın .

İlk bosanma davasının kesinlesmesinden itibaren uç YIL gecmişse, bu surede de tekrar bir araya gelip barismamislarsa anneniz davayitakip etmese de boşanmaya karar verilir..

Merhaba benim arkadaşımın 9 yıl süren davası boşanma davası var.Adam savcılık tarafından aranarak avustralyada olduğu tespit edildi ama adam yinede tebligatı almadı ve bir adresi yok.Sonra mahkeme gazete ilanı yoluna gitti.En son duruşmada boşanma kararı verilmiş ama şimdide avustralyaya boşandığına dair gazete ilanı gidicekmiş:SSS arkadaşım çok mağdur oldu bu davadan dolayı.9 yıl dile kolay..arkadaşım maddi durumundan dolayı baronun verdiği avukatla yürüttü davayı.Öğrenmek istediğimiz şu adam ortada yok,9 yıl süren bir dava var.Bu durumda bu dava neden hala uzuyor ve avustralyaya gidecek olan gazete ilanı ingilizceye çevrilip gidiyormuş oraya ulaşması falan uzun sürüyor.Arkadaşımın hemen boşanma ilamını alabilmesi için hukukta herhangi bir yol yokmudur acaba? Cevabınız için şimdiden çok teşşekkür ederim.

Avukat arkadaşlar beni yönlendirebilirmisiniz? Eşim benden önce ki evliliğinde dolandırılmış 7 milyarlık birikimine eski karısı almış götürmüş ayrıca yalancı şahitlerle mahkemeyi kazanmış heray 300-TL nafaka alıyor 11-TL de avukat dosya parası alıyor. Eşim haklı olduğu icin kendisini savunacağını düşünmüş kazanacağının düşünmüş fakat hakim karşıyı haklı görmüş yalancı şahitlere inanmış. kadının şahitlerde o bayanın annesi, babası, kardeşi dört kişi. Aile şahit olamaz demiş eşime avukat birisi ama orda kadına olmuşlar. 3 yıllık bir evlilikleri olmuş ve çocuk yok. Biz yeni evliyiz ve çok borcumuz var. Farklı bir şehirdeyiz. Diger bayan 2008 den beri nafaka alıyor. ilk aldığı nafaka toplu 10 aylık bir nafaka idi, 2007 de annesinin evine gittigi günlerin bile nafakasını aldı ödeyebilmek icin eşim birde arabasını satmış. Satılan arabanın biz kredi borcunu ödüyoruz. Dava ıç Anadolu Bölgesinde bir şehirde görüldü. Biz Bursa dayız şu an. Eşim memur maaşı 1300-TL-. Her ay 311-TL-.Nafaka idi, satılan arabanın 290-tl-kredi borcu idi, yeni evliyiz beyaz eşya taksitleri, mobilya taksitleri, masraflar vs. vs. yetiştiremiyoruz..Ayrıldığı bayan 1985 doğumlu yani 25 yaşında ve sağlıklı çalışabilir , çocukta yok. Yani ayağına bağ yok..Zaten eşimin tüm birikimi olan , o zamanki değeri 7 milyarlık altını çalmış götürmüş, 2008 den beride her ay 311-TL alıyor , 2 yıldır yirmi milyarı gecti.Biz bu hırsızdan nasıl kurtulabiliriz ? Ya nafaka tamamen iptal olsun yada insin istiyorum. Ben 35 yaşındayım çalışıyorum o 25 yaşında haydi haydi çalışabilir, çocukta yok. SGK da kaydı gözükmüyor ama bir ara kreş te bakıcılık yaptığını duyduk.Nafaka kesilmesin diye sigortasız çalışıyor sanırım. Lütfen birileri cevap versin. Nafakayı iptal ettirebilecek çok iyi bir avukat arıyorum, yeterki bizi kurtarsın ücret ne isterse veririz , altı yedi aylık nafaka parasını avukata veririm , dolandırıcıdan kurtuluruz sonucta. Özel cevap yazmak isteyen olursa mail adresim, ....

Son düzenleyen: Moderatör:

eşinizin altınlara ilişkin iddiası üzerinde durularak bu hususta dava açmak daha makul görünüyor (ziynet alacağına ilişkin) eski eşi asgari ücretle dahi çalışsa bu husus nafaka almasına engel teşkil etmez. çalıştığı özel kurum zaten asgari ücretin üzerinde maaş göstermeyeceğinden işiniz bu açıdan zor. evlenmediği ya da bir erkek birlikte yaşamadığı sürece nafaka iptal edilemez. nafakanın azaltılması için dava açabilir eşiniz sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkür ederim avukat hanım. Bu bayan evliyken gizli saklı telefon ve internet görüşmeleri de yapıyormuş. Kayınvalidem onun başka erkekle görüştüğünden şüpheleniyormuş. internetteyken eşim eve gelince, interneti kapatıyormuş kadın. Eşim telefonuna bakmak istemiş telefonu duvara çarpmış kırmış. Acaba nafakayı iptal davası açıp hem altınları çalıp götürdüğünü, hem gizli görüşmelerini bunu ispat etmek içinde geçmiş telefon kayıtlarını ortaya çıkarmayı, hem yalancı şahit olarak anne babası kardeşini tuttuğunu eşi dövdü diye yalancı şahitlik yaptırdığını böylelikle mahkemeyi kazandığını belirten bir dilekçe mi hazırlasak ? Köyün muhtarı o zamanlar demişki "Oğlum sen yokken bu kadın evin perdesine kadar söktü götürdü" demiş. 2005-2006-2007 yıllarının telefon kayıtlarını istesek cep telefon operatörü bunu verir mi ? Tekrar teşekkürler ilginiz için.

Nafaka davasında bunların hiçbiri dinlenmez. Altınlar icin ayrı bir dava açabilirsiniz o kadar. Nafaka davasında ise yeni gelişmelere gore nafaka miktarı belirlenir. Yani eşinizin ve karsı tarafın maddi durumu, ve karsı tarafın evlilik dısı su anda bir adamla birlikte yaşayıp yaşamadığı..

Teşekkür ederim Avukat Hanım. ALLAH RAZI OLSUN . işiniz gücünüz rast gitsin. Sanırım o bayanın yaşadığı kentte bu davayı açmak gerekiyor. 2006 yılında 7000-TL imiş altının tutarı. Sadece eşim çalışıyormuş doğu görevinde ev alabilmek için biriktirdiği paraymış. 2012 ye göre TL değeri en az 22.000 filan yapıyor. İNŞALLAH parayı kurtarırız. Nafakadan kurtulamıyoruz bari o parayı kurtaralım.

Merhaba
Boşanma davam sürüyor.İkinci celse oldu.Psikolojik,fiziksel ve ekonomik şiddet nedeniyle dava açmıştım.Tanıklar avukatımın yanlış yönlendirmesiyle biraz zayıf kaldı.Bana mahkemeden çıkınca tazminatı unut dedi.Ben eşimin savurganlığına ispat olarak son iki yılda kullandığı üç krediyi 5.000-6.000 ve 7.000 delil olarak gösterelim dedim.Kullanmayız dedi aklıma yatmadı.Biraz araştırınca kullanması için ısrar ettim o da sen beni suçluyorsun diyerek davamı bıraktı.Bu aşamada ne yapmalıyım ?

merhaba, benim sorum çocuğuma nafaka konusunda. babasının aylık yaklaşık 5 bin tl geliri var. benim de aynı. bu durumda çocuğa ne kadar nafaka bağlanır ?

ikinci sorum da çocuğun velayeti her zaman anneye verilir diye biliyorum ; 5 yaşında bir çocuk için baba almak istese hakim verebilir mi sizce ? daha önceki bir mesajınızda benzer bir cevap gördüm de şaşırdım sormak istedim.

Son düzenleme:

şu kadar nafaka bağlanır demek doğru olmaz. hakim çoçuğun ihtiyaçlarını gözönünde bulundurarak karar verir. bu 300 de olabilir 500 de. velayet meselesi de o yaştaki bir çoçuğun velayeti eğer annesi ahlaksız yaşam sürmediği, ilaç bağımlısı olmadığı,hastalıklı sefil vs bir yaşam sürmediği sürece anneye verilir

nafaka konusunda eşlerin aldığı maaşın bir etkisi yok mu ? Örneğin baba ayda 10 bin tl kazanıyorsa, ona göre vermesi gerekmez mi ? neden baba para içinde yüzerken çocuk sadece ihtiyaçları ile yetinsin ki bence yanlış biliyorsunuz bilmiyorum avukat mısınız ama ??

hayır canım tabi ki etkisi var bu davalarda tarafların ekonomik araştırması giriyor dosyaya. hakim duruma göre takdir yetkisini kullanıyor.

merhaba canım ben boşanma dilekçesi yazmak ıstıyorum nafaka veya herhangı bişey istemıyorum çoçuk yok şiddetli geçimsizlik ve aldatma var ne yapabılırım​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…