oncelikle yardimlarin icin tesekkurler. bende anlasmali bosanmak istiyorum. avukatsiz basvurabilir miyim? birde anlasmali bosanmada tazminat ve nafaka talebi koyabilirmiyim protokole?
Esınız evi sebepsiz yere sürekli terk ettiginizi, ona ve ailesine hakaret ettiginizi, bu yüzden boşanmak istediğini ileri sürebilir. Kayınvalide konusu anlattığınız kadarı ile sizi kusurlu kılmaz. Sizin kusurlu yani sizindeyimizle suçlu oldugunuzu ispatlarsa siz istemeseniz de boşanirsiniz. İspatlayamazsa bosanamazsiniz.
tekrar sormak istiyorum... bugün tebligat geldi.. fakat tebligatta eşimin ofisinde çalışan 3 kişi tanık olarak gösterilmiş... ayrıca benim değil eşimin psikoloğu benim psikoloğummuş gibi tanık yazılmışş... bu tanıklarla benim merhaba dan başka hiçbir diyaloğum bulunmamaktadır... bana eve dön denmediği halde eve dön dedik fakat dönmedi yazılmışş dilekçeye... ve ayrıca benim psikoloğa gittiğim dönemi benim sorunlarım olarak göstermişler psikoloğada gönderdik fakat yinede düzelmedi demişler.. sizce ben ne yapmalıyım gerçekden dilekçede yazan itamların çoğu yanlış... ve psikolog yalancı şahitlikmi yapıcak bu nasıl olurr şok içersiisndeyim.. şimdi ne olucak eğer ben herhangi bir itirazda bulunmaz isem adli porosedür nasıl işler merak ediyorum.. yani ben dilekçelerine hiç cevap vermeyip mahkemeye çıktığımda olayların gerçek yüzünü anlatsam ve boşanmak istediğimi kabul etsem dava nasıl sonuçlanır sizce..
eğer hiç bir talebiniz yoksa, maddi-manevi tazminat ve nafaka gibi ve eşinizde hiçbir talebi yoksa davayı kabul edebilirsiniz. ancak talepleriniz varsa dilekçe elinize geçtikten sonra 2 hafta içinde cevap vermeniz, delil ve tanık bildirmeniz gereklidir.
davayı kabul etmek için herhangi birşey yapmama gerek varmı ?
benim de bi sorum olucaktı..
annemle babam boşandı 10 yıl oldu ama ikiside boşanma ilamını almadılar...aynı evde yaşıyorlar..kütükte hala evliler..
babam boşanma ilamını alırsa boşanma tam olarak gerçekleşirmi yani kütükteki deişir mi ?
10 sene geçti... annem nafaka davası açabilir mi? çok tşkler..
arkadaşlar uzmanlık alanım olan boşanma ve nafaka davaları ile ilgili soru ve sorunlarınızı bu konu altında elimden geldiğince cevaplayabilirim. konular çok çeşitli o yüzden arada sorularınız diğer başlıklarda gözden kaçabiliyor.
İki taraf da kararı alıp aldıktan sonra 15 gün temyiz etmezlerse karar kesinleşir. Boşanmak istemeyen taraf kararı temyiz edebilir. Annenizin emekli maaşı yoksa ve çalışmıyorsa dava açarak nafaka talep edebilir.
teşekkür ederim...
yani 10 sene geçsede boşanma ilamını alıp temyize gidebiliyor öyle mi? ,
babam emekli..
üstüne malı mülkü yok..
emekli maaşı annem ne kdar nafaka alır acaba?
annnem emekli deil ve çalışmıyor..
ben bana gelen tebligata hiçbir şekilde yanıt vermezsem bir sorun olurmu....Davayı kabul ettiginizi beyan eden bir dilekçeyi mahkemeye sunarsanız duruşma gunünü erkene verirler.
ben bana gelen tebligata hiçbir şekilde yanıt vermezsem bir sorun olurmu....
zaten hiç bi talebim olmayacak... duruşmayı erkene almak gibi bir gayemde yok zaten...
eşimden boşanmak istiyorum
o istemiyor
18 aylık bi oğlumuz var
nereye nasıl başvurmalıyım ?
fiziksel şiddet yok ama psikolojik baskılarından dolayı tedavi görüyorum
1200 lira maaşı var nekadar nakafa talep edebilirim
nafaka için ayrı bir dava açmam gerekir mi?
bulunduğunuz yer aile mahkemesine yoksa aile mahkemesi sıfatıyla asliye hukuk mahkemesine dava acarak basvurmalısınız. dilekçede olayları kısaca özetlemeli ve boşanma nedenlerinizi yazmalısınız. tanıklarınızı dilekçede belirtmelisiniz. nafaka ve varsa tazminat isteminizi belirtmelisiniz. 232,20 TL harc ve masrafı mahkeme veznesine yatırmalısınız. 250 TL sizin için 150 TL de çocuk için nafakaya hükmedilir muhtemelen. nafaka için ayrı bir dava açmanıza da gerek yok.
çok teşekkür ederim bu bilgi çok işime yarayacak :))
birde benim mahkemeden haberim yoktu diyebilmesi için tebliğin eline geçmesi gerekiyormuş sanırım
ev adresini versem ben alırım çünkü çalışma saatleri uzun
iş adresindede nekadar eline geçer bilemiyorum
benim izmalayıp almam sıkıntı yaratır mı?
size verilmez eşinizin iş adresini verin onun alması gerekiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?