iyi günler. ben 37 yaşındayım. iki çocuk sahibiyim. 16 yıllık evliyim ve yıllar içerisinde çocuklar için sustuğum konular çocuklarım büyüdükçe beni rahatsız etmeye başladı. diyeceksiniz ki işkence altında mısınız? hayır !...aç açıkmısınız? yine hayır! artık burada genelde ''belanı mı arıyorsun'' sorusu gelir tahminen...ama görücü usulü ve biraz da baba baskısıyla evlenip yıllar geçtikçe sevginin oluşmadığı evliliklerden benimki. eşime saygım var. tabiki hoş olmayan şeyler yaşandı aramızda çok olmasa da şiddet te oldu ki aslında buna tölerans gösterecek biri değilim normalde fakat herzamanki hikaye çocuklarım vardı. gelelim asıl soruma. bu aralar her tartışmamız karşılıklı ''tamam boşanalım '' cümlesiyle bitiyor.bu ağzımıza pelesenk oldu ve bana göre evliliğimizin saygınlığını ve hani kutsal özelliğini yok ediyor. ve ben de boşanma konusunu eni konu düşünür oldum. çünkü birbirimizden vazgeçmek ikimize de zor gelmiyor belliki.çalışmıyorum o yüzden çocuklarımı ilk etapta alabilirmiyim yanıma, hali hazırda evliyken çalışmaya başlayamam izin vermiyor. bu kouda yol yordam hususunda yardımcı olursanız minnettar olacağım.
en son nafaka arttırım davasında 1000 TL nafaka istedim hakim nafakayı 535 TL yaptı. Şimdi karşı taraf kendini avukatla temsil ettiği için reddedilen miiktar üzerindeen karşı tarafa vekalet ücreti ödemek zorunda mıyız? (kuzenim adına soruyorum)
12 ve 16 yaşlarında çocuklarım ve kolay kolay da benden ayır kalmazlar. bunu bazen dile de getirirler. çalışmamam onları almama engel mi ? asıl derdim o.[/QUOT
Çalışmasanız da babanın velayeti anneye bırakılan çocuğuna bakma yükümlülüğü var zaten.. Boşanma ile yoksulluğa düşecek olan eşe de nafaka bağlanır yani sizde nafaka alacaksınız büyük ihtimal. yaşlarından dolayı uzman psikololar eşliğinde görüşleri alınır. Ayrıca babada şiddet vs varsa zaten çoçuklarınızıda tanık gösterebilirsiniz.
arkadaşlar uzmanlık alanım olan boşanma ve nafaka davaları ile ilgili soru ve sorunlarınızı bu konu altında elimden geldiğince cevaplayabilirim. konular çok çeşitli o yüzden arada sorularınız diğer başlıklarda gözden kaçabiliyor.
arkadaşlar uzmanlık alanım olan boşanma ve nafaka davaları ile ilgili soru ve sorunlarınızı bu konu altında elimden geldiğince cevaplayabilirim. konular çok çeşitli o yüzden arada sorularınız diğer başlıklarda gözden kaçabiliyor.
Merhaba,
Ben 32 yaşında ve henüz 1 aylık kız bebeği olan bir bayanım. Hamileliğimin beşinci ayından sonra nedeni bilinmeden ayaklarım tutmamaya ve yürüyememeye başladım. Eşim ve ailesi doğumdan sonra geçer umuduyla bana iyi davranıyorlardı. Ancak doğumdan sonra da durumum düzelmedi. Bunun üzerine eşim ve ailesi bana sırt çevirdi ve daha bir haftalık lohusa iken beni bebeğimle birlikte kendi evimden kovdular. Evimdeki hakkım olan ziynet ve diğer eşyalarımı alamadım. Ayrıca çalışan bir bayanım. Banka hesabımda yüklü bir miktar para vardı ve eşim cüzdanımdan banka kartımı gizlice alıp hesabımdaki bütün paramı habarim olmadan çekmiş. Bu konuda da şu anda çok mağdurum. Şimdi eşime boşanma nafaka ve maddi manevi tazminat davası açmak istiyorum. Anlattığım olaylardaki tek şahit ailem. Onun dışında delil olarak gösterebileceğim bişey yok. Sizce bu davaları açsam kazanma şansım ne olur? Bir de bebeğimin velayetinin durumu ne olur? Bana bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim...
çok geçmiş olsun. Bebeğinizin velayeti size verilir zira çok küçük, tanıklarınz sadece ailenizde olsa davayı açmaktan çekinmeyin.zaten ilk celsede hemen nafaka vermeye hükmeder hakim. vakit kaybetmeyin derim
Cevabınız için teşekkür ederim...
Nafakadan ziyade açaçağım maddi manevi tazminat davaları sizce nasıl sonuçlanabilir ve ne kadar sürer? Karşı taraf anlaşmalı boşanmak istiyor. Ben de kesinlikle bunu kabul etmiyorum. Sonuçta bir haftalık bebeğimle evden çıkarılmamın çok onur kırıcı bir davranış olduğunu düşünüyorum ve karşı tarafın bunun bedelini fazlasıyla ödemesini istiyorum.
İlk önce çok teşekkür ederim çok yararlı bir topik olmuş.
Benimde bir sorum olucak !
Şu anda oturduğumuz ev eşimin annesinin fakat eşim bu evi üzerine alıcak daha almadı tabii.. Yeni bir daire aldık bu daire benim üzerime oldu kredi falan borç harç herşey benim üzerime oldu. Çalışan bir bayanım sigortamı iyi şartlarda ödüyorum daha öncedende çektiğim birsürü kredilerim oldu bankalardan bankalardaki puanım vss çok iyi.. Benim üzerime olan bu dairede eşimin hakkı varmı yani yarın öbürgün olur ya boşanma vss allah korusun bu durumlarda eşim bu daireden hakk talep edebilirmi.. ikincisi eşim annesinden devralacağı kendi dairesinde benim hakkım olurmu bunu neden soruyorum çünkü eşime annesi mirası gibi üzerine vericek hani sonradan edinilmiş malmı sayılıyor pek bilmiyorum tabi siz daha iyi bilirsinizdee benim sorum kendi üzerime olan daireden eşimin hakkı olurmu bu durumda.. çok teşekkür ederim..
merhabalar..
size bi sorum olucaktı ...kardeşimin bankada parası var ve boşanmak istio , ortak hesap deil ...
eşi paradan hak idda edebilir mi ? sonuçta para ikisinin parası o paranın hepsini isteyebilir mi?
boşanma sırasında eğer karşıtaraf hesabı boşaltırsa napabilirz?
teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?