boşanma ve nafaka davaları ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim

• Konu Sahibi Konu Sahibi zae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
madem nafaka tazminat vs istemiyorsunuz eşiniz anlaşırsa anlaşmalı boşanın tek celsede bitsin. yok yanaşmıyorsa o halde niye nafaka, tazminat talep etmeyesiniz ki sonuçta aldatma var ortada?

iyi günler. ben 37 yaşındayım. iki çocuk sahibiyim. 16 yıllık evliyim ve yıllar içerisinde çocuklar için sustuğum konular çocuklarım büyüdükçe beni rahatsız etmeye başladı. diyeceksiniz ki işkence altında mısınız? hayır !...aç açıkmısınız? yine hayır! artık burada genelde ''belanı mı arıyorsun'' sorusu gelir tahminen... ama görücü usulü ve biraz da baba baskısıyla evlenip yıllar geçtikçe sevginin oluşmadığı evliliklerden benimki. eşime saygım var. tabiki hoş olmayan şeyler yaşandı aramızda çok olmasa da şiddet te oldu ki aslında buna tölerans gösterecek biri değilim normalde fakat herzamanki hikaye çocuklarım vardı. gelelim asıl soruma. bu aralar her tartışmamız karşılıklı ''tamam boşanalım '' cümlesiyle bitiyor.bu ağzımıza pelesenk oldu ve bana göre evliliğimizin saygınlığını ve hani kutsal özelliğini yok ediyor. ve ben de boşanma konusunu eni konu düşünür oldum. çünkü birbirimizden vazgeçmek ikimize de zor gelmiyor belliki.çalışmıyorum o yüzden çocuklarımı ilk etapta alabilirmiyim yanıma, hali hazırda evliyken çalışmaya başlayamam izin vermiyor. bu kouda yol yordam hususunda yardımcı olursanız minnettar olacağım.

çoçukların yaşları, tarafların ekonomik durumu, gerekirse çoçuklarınızın psikolog eşliğinde vereceği ifadeler her şey etkiler velayet hususunu.

12 ve 16 yaşlarında çocuklarım ve kolay kolay da benden ayır kalmazlar. bunu bazen dile de getirirler. çalışmamam onları almama engel mi ? asıl derdim o.

en son nafaka arttırım davasında 1000 TL nafaka istedim hakim nafakayı 535 TL yaptı. Şimdi karşı taraf kendini avukatla temsil ettiği için reddedilen miiktar üzerindeen karşı tarafa vekalet ücreti ödemek zorunda mıyız? (kuzenim adına soruyorum)

Evet zorundasınız..

Merhaba

Nafaka toplu olarak ödenebilir mi, ödeyecek kişinin tercihiyle yoksa ay düzeni ile mi ödenmeli ? Biz tarafımızdan, nafaka ödeyeceğimiz tarafa aylık düzen değil de yıllık bir plan ile ödeme yaptık. Karşı taraf bir keresinde banka hesabına yatırdığımız toplu parayı tekrar bize yolladı ( ki bunu hesap hareketinde bize para yatırmış gibi göstermek için yaptı ) ve ödeme dökümanı çıkardığımızda doğal olarak bize ödeme yapmış gibi görünüyor. bize geri yolladığı parayı daha sonra banka kanadıyla kendisine iletmediğimiz için o parayı almadığını iddia ederek, bizi borçlu çıkarıyor nafaka borcumuz olduğunu söyleyerek, dava açacağını ve sonunda hapis cezası olduğunu söylüyor. son 6 aydır ise nafaka ödemelerimiz aylık düzen içerisinde. dava açılırsa bu aleyhimize mi sonuçlanır, nasıl bir süreç izlenir? Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar
Ben " lawyerclases " nickli Av. Nur Ocak isimli arkadaşımızı arıyorum. Bana bu siteden; buna benzer avukatlara sorular sorulan topikten ; özel mesaj gönderdi geçen sene. Ancak mesajlarım silinmiş. Uzun süre girmemiştim siteye o dönem mi oldu bilmiyorum mesajlar ortada yok. Bana avukat tavsiyesinde bulunmuştu. Tavsiye ettiği avukatın telefonunu kaydetmiştim aradığımda ulaşamadım, değişmiş numarası. Sadece ismi var soy ismide yok, bulamadım tavsiye ettiği kişiyi.

Haksız yere ödenen nafakayı iptal ettirip adaleti sağlayacak bir avukata ihtiyacımız var. Hani derler ya " Avukat vardır ipten alır , avukat vardır ipe götürür " işte böyle idealist güçlü bir avukata ihtiyacımız var. Sizlerin bildiği biri varsa lütfen bana tavsiye edin. saharaleyla@hotmail.com adresim. Teşekkürler.

Merhaba,
Ben 32 yaşında ve henüz 1 aylık kız bebeği olan bir bayanım. Hamileliğimin beşinci ayından sonra nedeni bilinmeden ayaklarım tutmamaya ve yürüyememeye başladım. Eşim ve ailesi doğumdan sonra geçer umuduyla bana iyi davranıyorlardı. Ancak doğumdan sonra da durumum düzelmedi. Bunun üzerine eşim ve ailesi bana sırt çevirdi ve daha bir haftalık lohusa iken beni bebeğimle birlikte kendi evimden kovdular. Evimdeki hakkım olan ziynet ve diğer eşyalarımı alamadım. Ayrıca çalışan bir bayanım. Banka hesabımda yüklü bir miktar para vardı ve eşim cüzdanımdan banka kartımı gizlice alıp hesabımdaki bütün paramı habarim olmadan çekmiş. Bu konuda da şu anda çok mağdurum. Şimdi eşime boşanma nafaka ve maddi manevi tazminat davası açmak istiyorum. Anlattığım olaylardaki tek şahit ailem. Onun dışında delil olarak gösterebileceğim bişey yok. Sizce bu davaları açsam kazanma şansım ne olur? Bir de bebeğimin velayetinin durumu ne olur? Bana bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim...

ay tam ihtiyacım olan şey :)

sorum şu, nişanlılık döneminde erkeğin aldığı ev için çekilen kredinin ödemesi evlilikten sonra da devam ettiyse boşanma durumunda kız bu evden hak iddaa edebilir mi?
çok teşekkür ederim

çok geçmiş olsun. Bebeğinizin velayeti size verilir zira çok küçük, tanıklarınz sadece ailenizde olsa davayı açmaktan çekinmeyin.zaten ilk celsede hemen nafaka vermeye hükmeder hakim. vakit kaybetmeyin derim

çok geçmiş olsun. Bebeğinizin velayeti size verilir zira çok küçük, tanıklarınz sadece ailenizde olsa davayı açmaktan çekinmeyin.zaten ilk celsede hemen nafaka vermeye hükmeder hakim. vakit kaybetmeyin derim

Cevabınız için teşekkür ederim...

Nafakadan ziyade açaçağım maddi manevi tazminat davaları sizce nasıl sonuçlanabilir ve ne kadar sürer? Karşı taraf anlaşmalı boşanmak istiyor. Ben de kesinlikle bunu kabul etmiyorum. Sonuçta bir haftalık bebeğimle evden çıkarılmamın çok onur kırıcı bir davranış olduğunu düşünüyorum ve karşı tarafın bunun bedelini fazlasıyla ödemesini istiyorum.

şöyle sonuçlanır demek doğru olmaz ama şunu bilin ki Aile mahkemeleri genelde kadının yanındadır. Sadece tazminat davası uzun sürer. Bence her ne olursa olsun uzun sürerse sürsün sonuna kadar gidin yanlarına kar bırakmayın

Henüz boşanma davasını açmadım ama çocuğunu istediği zaman görebilmesi için izin vermiştim. Çocuğunu bir ay sonra görmeye geldi ve yanında da iki şahit getirerek sadece çocuğu kapıdan görüp gitti. Mahkemede getirdiği adamları şahit gösterip benim çocuğu göstermediğimi iddia ederse benim aleyhime bir durum gerşekleşir mi?

Merhabalar
2008 yılında boşanma,nafaka,tazminat ve velayet davası açmıştım.Yaklaşık 1 sene sürdü.Boşanma ve velayet gerçekleşti 2009 da.Tazminat reddedildi.Nafaka ise eski eşimin gittiği günden boşanma tarihine kadar geçen zaman da bana tedbir nafakası aylık 150 tl ve yine o tarihten başlamak üzere kızıma aylık 125 tl bağlandı.Ayrıca avukat masrafları vs.karşı tarafın ödemesi karar bağlandı.Ancak karşı taraf sigortalı çalışmadığı için bu zamana kadar herhangi bir ödeme gerçekleşmedi.Ve karşı tarafla farklı şehirlerde olduğumuz için icra takibi açarsam onun olduğu şehirde açmam gerekir diye duyumlar aldım.Onun için üstünede düşmedim.Ama zamanla maddi durumunun düzeldiğini sigortasızda olsa çalışıp iyi para kazandığını falan duydum.Önceden bende çalışmıyodum.Dava falan açacak gücüm yoktu.Şimdi 1 senedir sigortalı olarak çalışıyorum.Şimdi ne yapmam gerek?İcra davası açsam onun olduğu şehirdenmi açmamız gerek?benim maddi külfetim ne olur?sigortalı çalışmadığı için bugüne kadar ödemediği nafakaları toplu bir şekilde alabilrmiyim.Bilen arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

İlk önce çok teşekkür ederim çok yararlı bir topik olmuş.

Benimde bir sorum olucak !

Şu anda oturduğumuz ev eşimin annesinin fakat eşim bu evi üzerine alıcak daha almadı tabii.. Yeni bir daire aldık bu daire benim üzerime oldu kredi falan borç harç herşey benim üzerime oldu. Çalışan bir bayanım sigortamı iyi şartlarda ödüyorum daha öncedende çektiğim birsürü kredilerim oldu bankalardan bankalardaki puanım vss çok iyi.. Benim üzerime olan bu dairede eşimin hakkı varmı yani yarın öbürgün olur ya boşanma vss allah korusun bu durumlarda eşim bu daireden hakk talep edebilirmi.. ikincisi eşim annesinden devralacağı kendi dairesinde benim hakkım olurmu bunu neden soruyorum çünkü eşime annesi mirası gibi üzerine vericek hani sonradan edinilmiş malmı sayılıyor pek bilmiyorum tabi siz daha iyi bilirsinizdee benim sorum kendi üzerime olan daireden eşimin hakkı olurmu bu durumda.. çok teşekkür ederim..

annesi eşinize bağışlarsa, sizin bir hakkınız olmaz o dairede. sizin çalışarak aldığınız daire ise ikiye bölünür.

merhabalar..

size bi sorum olucaktı ...kardeşimin bankada parası var ve boşanmak istio , ortak hesap deil ...

eşi paradan hak idda edebilir mi ? sonuçta para ikisinin parası o paranın hepsini isteyebilir mi?
boşanma sırasında eğer karşıtaraf hesabı boşaltırsa napabilirz?

teşekkürler..

hak iddia edebilir. davayı açar açmaz tedbir talebinde bulunursanız birşey olmaz dava sonuçlanasıya kadar hesaplara dokunamazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…