merhaba,
sizden danışmanlık konusunda yardım almak istiyorum. hatta eğer istanbul'da iseniz özelden telefonlarımızı alıp ofisinize de danışmaya gelebilirim, yazmak gittikçe zorlaşıyor.
biz evlenmeden önce 5 yıl beraberdik. ailemle tanıştırdıktan sonra etnik kökeni, engelli olması, kendi kurduğu bir işinin olması ve kişiliğinin yanlış olması nedenleriyle ailem karşı çıktı. ben çok aşıktım o yüzden aileme karşı direndim. ama ailemle yaşadığım sıkıntılardan dolayı aslında tezli olan yüksek lisansımı tezsiz olarak tamamlamak zorunda kaldım. tüm bunların üstüne babam kanser oldu, bundan dolayı üstü kapalı da olsa sülalem tarafından babamı kanser etmekle suçlandım. tüm bunları atlattık, babamı kaybettik. aradan bir süre geçtikten sonra da annem madem seviyorsun ben de senin arkandayım dedi, tüm sülaleyi de ikna etti. evlendik. bu arada nişanlılık döneminde, sülaleden bazı kişilerin düğüne vs gelmesini istemedi bundan dolayı da annemi anneannemi çok üzdü. yine nişanlıyken bir anlık sinirle bayramda bize gelmedi, aileme karşı da saygı göstermedi. ama ben o dönem hala uyanmadım işte
evlenirken de tüm beyaz eşyaları, mutfakta tabak çanak, mutfak aleti herşeyi ben aldım. 8 kardeşler ama anne babası da değil sadece bir tek abisi mobilya için para gönderdi o kadar. altın olarak da sadece bir set aldılar, ben maddiyatçı değilim bunlar önemli değildi benim için.
neyse evlendik benim düzenli bir işim maaşım vardı, kira, apartman aidatı, elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet hepsi benim hesabımda otomatik ödeme talimatında. ilk 8-9 ay o çok para kazanamadı hep benim paramla geçindik. yavaş yavaş onun da işleri düzene girdi ama düzenli hesap yapmadığı için gelen paralar da aynen gidiyordu. kırk yılda bir ara sıra hesabıma para gönderiyordu ödemeler için. bu arada takılan altınlardan tam ve yarım olanları borçlarını ödemesi için bozdurduk. 2010 mayısta evlilik nedeniyle işten ayrıldım, başka bir alanda çalışmak istiyordum, ancak maalesef hala işsizim. evlilik nedeniyle ayrılmış olduğum için 10.000 TL kadar tazminat almıştım. önce onu yedik daha sonrasında da bugüne kadar evi o geçindirdi. bu arada kalan bilezikleri ve takılan seti de ev yatırımı yapması için abisine verdik, abisine çok güvenirim, allah korkusu olan bir insandır ama umarım beni yanıltmaz. maddi konular sanırım bu kadar.
evlendiğimiz günden beri ortalama olarak haftada bir kavga ediyoruz. temel konular kıskançlık, bilgisayar başında sabahlaması, giyimime karışması, bir de ufak tefek şeylerden çıkıp büyüyen kavgalar. her kavgamızda en hafifinden iki üç gün salonda yatardı, %90'ında boşanalım derdi, her defasında ben ikna edip barışırdım çünkü abuk subuk nedenlerle hemen işi o noktaya getiriyordu. birkaç sefer evden de ayrıldı. bütün bunlardan ailelerimizin hiç haberi olmadı. bunlar genel kavgalar. bir de özel konular var, birincisi evliliğin başlarında vajinismus sorunu yaşadım. ama ilk günden hastalık olduğunu vs anlamadım tabi. sonra araştırdım tedavisi olduğunu öğrendim beraber psikoloğa gittik. fakat bundan önce anlatmam gereken bir şey var. daha psikoloğa gitmemiştim, tam olarak üç aylık evliydik. ve bilgisayarda kadınlarla olan kameralı baya sanal seks konuşmalarını okudum. güzel laflar vs gırla gitmiş. tabi yıkıldım üstelik üç aylık evliydik, üstelik de ailemle o kadar mücadele sonrasında. evi terk ettim ama sonra mecbur affettim, tabii hem vajinismus hem de kıskançlıklarımdan dolayı beni suçluyordu. bunların bahane olduğunu kabul etmedim ama üç aylık evliyken de ayrılmayı göze alamadım.
işte aldatılmış olarak, bu psikolojiyle, vajinismus tedavisi için psikoloğa gittik. ama sonraki seanslara gelmedi ve kesinlikle ama kesinlikle doktorun önerdiği şeyleri hiç uygulamadı. belki biliyorsunuzdur erkeğinde biraz sabırlı olması lazım vs. bunları tatlı dille ona anlattım ama bu sefer de ben soğudum senden değil cinsellikten vs demeye başladı. o zaman sen de tedavi ol dedim, ben çaba gösteriyorum sen de göster. yani zaten cinsel sorunlarımız var ve bunu bir iş gibi görüp uğraşmamız gerekirken yatak odasına gelmez oldu sabaha kadar bilgisayar başında. ya çalışıyor (grafiker) ya da facebook ve twitter da. kendisi aynı zamanda şair ve siyasi söylemleri olduğu için takip edilen bir insan, onlarla uğraşyor. o kameralı chatlerini görseler bunu kim takip eder ama neyse. bu arada o aldatmalarını yakaladığım dönemde 4-5 kere bana şiddet uyguladı. sonuncusunda polisi aradım. karakola gittik. fakat son anda şikayetçi olmadım, sonra barışırsak dava yine de sürermiş diye vazgeçtim. ondan sonra şiddet uygulamadı. işte aldatılmak, yatak odasına gelmemesi vs derken vajinismus sorunum uzadı. sonunda ben karar verdim bu benim kadınlığım ve cinsel sağlığım için önemli dedim. ve her gün düzenli alıştırmalarla vs kendimi alıştırdım ve bu sorunu KENDİM aştım. dediğim gibi haftada bir kavga ediyorduk barıştığımız zamanlarda sorunun düzeldiğini gördü.
ara ara onun çabaları da oluyordu ama geceleri böyle yaptıktan sonra gündüz ne kadar sevgisini gösterirse göstersin benim kırılan güvenimi tamir etmeye yetmiyordu. kavgaların birçoğu bu nedenden çıkıyordu.
şimdi kavgamızda yine evden gideceğim ve dava açacağım dedi tamam dedim. hatta son ana kadar mailleşmelerimiz var, yazılı olarak da ifade etti bunu. o gün annem gelecekti bekle annemle konuşalım birlikte sonra gidersin dedim. olmaz falan dedi neyse uzatmayayım bavulunu hazırladı annemle çok kısa konuştu (dava açacağım demedi kafamı dinleyeceğim dedi) ve çıktı gitti. nereye gideceğini, ne zaman döneceğini söylemedi, para bırakmadı. o günden beri beni aramadı, sadece çıktıktan sonra anneme mesaj atmış kusura bakmayın siz kızınıza nasihat verin diye!!!!
neyse biz de annemle konuştuk ben de vajinismus, aldatma ve dayak dışındaki herşeyi anlattım şimdilik daha fazla üzülmesini istemedim. zaten o kadarıyla bile annem arkamda tam destek oldu ve boşanmak istiyorum.
şimdi ben aslında öyle sürekli bir nafaka falan istemiyorum, çalışmıyorum ama ben bir iş bulurum kaygı değil. sadece beyaz eşyaları, takılan altınları, ve hesaplarımdan görülebilecek kira fatura vs onların en azından yarısını istiyorum. maddi olarak ne yapmam gerekir kendimi sağlama almak için bir akıl verir misiniz ya da dedğim gibi yüzyüze görüşebilirsek daha iyi olur. son olarak, o internet konuşmalarından bir tanesi biz nişanlı iken yapılmıştı ve ben onu kendi mailime gönderdim bende saklı duruyor. ama evlendikten sonra olanları kaydedemedim maalesef, onu yapmaya çalışırken bana şiddet uyguladı zaten. bunlar bir işe yarar mı? ha bir de internette bunları gördüğüm gün işte o güvendiğim abisini aradım ve vajinismus da dahil herşeyi anlattım, şahitlik yapmaz belki ama telefon kayıtları bulunabilir mi?
teşekkürler şimdiden
bu kadar uzun yazan olmamıştır sanırım kusuruma bakmayın.