boşanma ve nafaka davaları ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim

• Konu Sahibi Konu Sahibi zae
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

avukat bir arkadaşımız cevaplarsa çok sevinirim..

Esimden bosanmayi dusunuyorum .suAn cocugumuz icin bu evliligi surduruyoruz.. calismiyorum ama bosanma durumu cidiye binince calismaya basliyacagim. Oturdugumuz ev ikimizin uzerine bosanirken yarisini alabilirmiyim ? Cocugum kucuk oldugu icin benimle kalacak.. Esimden nafaka alabilirmiyim .. Aramizda oyle buyuk bi sorun yok .. Ancak is bosanmaya varirsa esim benden maddi olarak biseyler kacirabilir mi?

Çok zor bir durumla karşı karşıyayım. Eşim ilk çıktığım çocuk. 37 yıl sonra beni aradı. Boşanalı 2.5 yıl olmuş. "Eşimden ayrıldım otistik bir çocuğum var. İşsizim. Çocuğumla sokakta kaldım." dedi. Önce çocuğu sonra kendimi öldüreceğim dedi. Hemen koştum. Yıllar sonra birlikte olmaya başladık. 4 ay sonra evlenmeye karar verdik. Nüfus kağıdında hala evli yazıyordu. Gidip değiştirelim dedik. Nüfus idaresinde bir de baktık ki hala evli görünüyor. Bizimki mosmor oldu.Meğer davayı eski eşi açmış. Anlaşmalı boşanmışlar. Ama kadın avukatına, "kesinleşmiş kararı almayacaksın." diye emir vermiş.Eşim çok saf bir adam. Kesinleşmiş karar diye bir şeyin varlığından haberi yok. "Biz mahkemeye çıktık boşandık." diyor. Neyse güç bela gittik kesinleşmiş karar alındı. Tam eşimin kararı alacağı anda bayanda mahkemeye gelerek kararı almış. "Birikmiş nafakalarım ne olacak?" diye mahkeme kalemine sormuş. Kalemdeki memur, birikmiş nafakanız yok. Şu andan itibaren alabilirsiniz demiş. Kadın çok kötü olmuş tabii.
O ara "Çocuğu alın siz bakın." demiş eşime. Eşim, "tamam ver." demiş. Bayan akşam telefon açmış. "Çocuğu öylesine alın.Velayetini vermem. Bir deneyelim bakalım" demiş.
Ben kadına güvenemediğim için kabul etmedim. Sonradan ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. Çünkü bu kadın çocuğu bize gönderir sonra da "çocuğumu kaçırdılar" der diye korktum. Aynen de öyle yaptı. Altı ay sonra eli ile bize getirdi. Yaz tatiline. Sonra karakola gidip, "Çocuğumu kaçırdılar." diye şikayet etti. Hemen çocuğu geri verdik. O arada olanları anlatmayayım. Çocuğa verilen ilaçlar,ilaçların etkileşimi yüzünden çocuğun deli gibi etrafa saldırır hale gelmesi, hastanelerde sabahlamamız... filan ayrı bir konu...Çocuğu ölümden zor kurtardık. Anasına teslim ettik.
Neyse ben hep düşünüp durdum; acaba bu bayan otistik oğlu ve eşini beş parasız sokağa atıp ölmelerini niye ister? diye.
Kesinleşmiş karar alındıktan dört ay sonra ortaya çıktı ki eşimin babasından kalan şirket hisseleri varmış. Kesinleşme olmadan eşim ölse imiş bu hisseler, hala evli göründükleri için, bayana kalacakmış.
Ne oyun ama değil mi?....
Kadın hala bize her türlü eziyeti ediyor. Halbuki ben eşimin hayatına girmeden 2.5 yıl önce boşanma davaları görülmüş.
2007 de davaları görülmüş. 2010 da kesinleşmiş alındı.
Bu arada, eşim iyi niyetinden ara sıra çocuğu gezdirsin filan diye arabasını ödünç verirmiş.
Biz bir ara arabayı satmak istedik. Birde baktık ki arabanın üstüne haciz var. Kadın sahte imza ile arabayı kendi şirketinin vergi borçlarına teminat göstermiş.
2008 de çocuk bir ilaca alerji göstermiş. Hastaneye acil kaldırılmış. Kadın üç ay önce bana mail atıyor bu ilacı veriyorum vesvese yapma diye...
Biz de velayet davası açık. Çocuğun hayatı tehlikede. Kadın da hemen nafaka davası açtı. Halbuki nafakalarını, avukatımızın kadınla anlaştığı gibi ödüyorduk.
Şimdi evimize haciz gelecek.
Velayet davası sonuçlanmadan çocuk ölecek.
Biz de, "Nerede hata yaptık acaba?" diye düşünmekten ve üzülmekten mahvolacağız.
İşte kanunlarımızın boşanmış kadınları koruma ve kollamasının sonuçları...
Bende bir kadınım.Ben de geçmişte oğlumun babasından boşandım. Ama hala eski kayınvalideme anne, kayınpederime baba diyorum. Oğlumun babası genç bir bayanla evlendi. Hiç bir zaman rahatsızlık vermedim. Hatta memnun bile oldum. Mutlu olsun isterim. Ben de mutlu olayım isterim. Ben yıllar sonra ilk çıktığım çocukta mutluluğu buldum. O daha önce bulmuş. Ne güzel diye düşünürüm...
Bu kadının yaptıklarına akıl sır ermiyor. Adama boşanma teklif etmişsin. Kabul etmiş. Boşanmışsınız. Kesinleşmiş kararı alma konusunda avukatını niye durdurdun? Adamı niye kandırdın? Adamın avukatı yok ki sorsun ne oldu diye?
Çocuk şimdi annesi ile beraber.
Biz geçen yaz 53 kilo, şeftali gibi pembe yanaklı bir çocuk teslim ettik.
Bir sene sonra, geçen hafta fotoğraflarını gördük çocuğun. 40 kilo. Yüzü mavi-sarı...Vücudu kambur gibi eğri duruyor.
Bütün gün ağladık eşimle.
Ama mahkemeye anlatamadık.
Çocuk daha ne kadar o korkunç ilaca dayanır bilemiyoruz. İlaç, solunum yollarını daraltarak boğulmaya neden oluyor. Eğer alerjiniz varsa. Önce yutkunmakta zorluk çekiyorsunuz. Sonra nefes almakta...Çocuğun allerjisi var. Doktor raporu dava dosyasına koyuldu. Ama hakim bakmadı bile... İnanabiliyormusunuz? Niye? Çünkü çocuğun velayeti anneye verilir. Üvey anne kötüdür. benim iki evladım var. Oğlum babasına giderken hep "Üzme oğlum cici anneni" diye tembih ediyorum. Üvey annesi hiç te kötü değil. Oğlumda onu çok seviyor. Ben de hiç kıskanmıyorum. Onun yeri ayrı.
Tevekkül ya Allah...
Bir bildiğin vardır demekten başka hiç bir şey gelmiyor elimizden.
Eşimde bende yemekten içmekten kesildik.
Oğlum üzülüyor. Üvey kardeşini severdi çünkü. Birlikte bilgisayar oynarlardı. Şimdi çocuğun ölmekte olduğunu biliyor. Bizim üzüntümüzü görüyor. Hiç bir şey sormuyor. Ama kahroluyor...
Nasıl kadın ama... Herkesi darmadağın etmenin yolunu biliyor.
Ben bir tek şey için Allah'ıma yalvarıyorum,"Allahım bu kadının elindeki o zavallı çocuğu bir an önce bize emanet etmeyeceksen, canını bir an önce al. Eziyet çekmesin. İnsan onuruna yakışmayacak şekilde küvetlerde uyutulmasın, hortumlarla yıkanmasın..." Ağzı var dili yok. Konuşamaz. Bizim yanımızda konuşmaya başlamıştı.
Allah büyük, her şeye kaadir, her şeyi bilir, görür....
Eşime kızıyorum. "Sen bu kadına çok yüz vermişsin. Her türlü kötülüğü yapmaya hakkı olduğunu sanıyor" diyorum. Ama aslında kadıncağız psikolojik hasta. Allah kurtarsın, affetsin demekten başka hiç bir şey gelmez elimden. Tesellim bu ancak...

çalışmadığınız takdirde eşinizden nafaka alabilirsiniz
çocuğun velayeti size verilirse çocuk için de nafaka alabilirsiniz
ev tapuda ikinizin adına kayıtlı ise zaten sizden habersiz işlem yapamaz eşiniz
sizin adınıza kayıtlı olan sizin adınıza kalacaktır
ortaklığın giderilmesi yoluna gidilebilir ev için
Av.Merve Gürcan

merhaba,

sizden danışmanlık konusunda yardım almak istiyorum. hatta eğer istanbul'da iseniz özelden telefonlarımızı alıp ofisinize de danışmaya gelebilirim, yazmak gittikçe zorlaşıyor.

biz evlenmeden önce 5 yıl beraberdik. ailemle tanıştırdıktan sonra etnik kökeni, engelli olması, kendi kurduğu bir işinin olması ve kişiliğinin yanlış olması nedenleriyle ailem karşı çıktı. ben çok aşıktım o yüzden aileme karşı direndim. ama ailemle yaşadığım sıkıntılardan dolayı aslında tezli olan yüksek lisansımı tezsiz olarak tamamlamak zorunda kaldım. tüm bunların üstüne babam kanser oldu, bundan dolayı üstü kapalı da olsa sülalem tarafından babamı kanser etmekle suçlandım. tüm bunları atlattık, babamı kaybettik. aradan bir süre geçtikten sonra da annem madem seviyorsun ben de senin arkandayım dedi, tüm sülaleyi de ikna etti. evlendik. bu arada nişanlılık döneminde, sülaleden bazı kişilerin düğüne vs gelmesini istemedi bundan dolayı da annemi anneannemi çok üzdü. yine nişanlıyken bir anlık sinirle bayramda bize gelmedi, aileme karşı da saygı göstermedi. ama ben o dönem hala uyanmadım işte evlenirken de tüm beyaz eşyaları, mutfakta tabak çanak, mutfak aleti herşeyi ben aldım. 8 kardeşler ama anne babası da değil sadece bir tek abisi mobilya için para gönderdi o kadar. altın olarak da sadece bir set aldılar, ben maddiyatçı değilim bunlar önemli değildi benim için.

neyse evlendik benim düzenli bir işim maaşım vardı, kira, apartman aidatı, elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet hepsi benim hesabımda otomatik ödeme talimatında. ilk 8-9 ay o çok para kazanamadı hep benim paramla geçindik. yavaş yavaş onun da işleri düzene girdi ama düzenli hesap yapmadığı için gelen paralar da aynen gidiyordu. kırk yılda bir ara sıra hesabıma para gönderiyordu ödemeler için. bu arada takılan altınlardan tam ve yarım olanları borçlarını ödemesi için bozdurduk. 2010 mayısta evlilik nedeniyle işten ayrıldım, başka bir alanda çalışmak istiyordum, ancak maalesef hala işsizim. evlilik nedeniyle ayrılmış olduğum için 10.000 TL kadar tazminat almıştım. önce onu yedik daha sonrasında da bugüne kadar evi o geçindirdi. bu arada kalan bilezikleri ve takılan seti de ev yatırımı yapması için abisine verdik, abisine çok güvenirim, allah korkusu olan bir insandır ama umarım beni yanıltmaz. maddi konular sanırım bu kadar.

evlendiğimiz günden beri ortalama olarak haftada bir kavga ediyoruz. temel konular kıskançlık, bilgisayar başında sabahlaması, giyimime karışması, bir de ufak tefek şeylerden çıkıp büyüyen kavgalar. her kavgamızda en hafifinden iki üç gün salonda yatardı, %90'ında boşanalım derdi, her defasında ben ikna edip barışırdım çünkü abuk subuk nedenlerle hemen işi o noktaya getiriyordu. birkaç sefer evden de ayrıldı. bütün bunlardan ailelerimizin hiç haberi olmadı. bunlar genel kavgalar. bir de özel konular var, birincisi evliliğin başlarında vajinismus sorunu yaşadım. ama ilk günden hastalık olduğunu vs anlamadım tabi. sonra araştırdım tedavisi olduğunu öğrendim beraber psikoloğa gittik. fakat bundan önce anlatmam gereken bir şey var. daha psikoloğa gitmemiştim, tam olarak üç aylık evliydik. ve bilgisayarda kadınlarla olan kameralı baya sanal seks konuşmalarını okudum. güzel laflar vs gırla gitmiş. tabi yıkıldım üstelik üç aylık evliydik, üstelik de ailemle o kadar mücadele sonrasında. evi terk ettim ama sonra mecbur affettim, tabii hem vajinismus hem de kıskançlıklarımdan dolayı beni suçluyordu. bunların bahane olduğunu kabul etmedim ama üç aylık evliyken de ayrılmayı göze alamadım.
işte aldatılmış olarak, bu psikolojiyle, vajinismus tedavisi için psikoloğa gittik. ama sonraki seanslara gelmedi ve kesinlikle ama kesinlikle doktorun önerdiği şeyleri hiç uygulamadı. belki biliyorsunuzdur erkeğinde biraz sabırlı olması lazım vs. bunları tatlı dille ona anlattım ama bu sefer de ben soğudum senden değil cinsellikten vs demeye başladı. o zaman sen de tedavi ol dedim, ben çaba gösteriyorum sen de göster. yani zaten cinsel sorunlarımız var ve bunu bir iş gibi görüp uğraşmamız gerekirken yatak odasına gelmez oldu sabaha kadar bilgisayar başında. ya çalışıyor (grafiker) ya da facebook ve twitter da. kendisi aynı zamanda şair ve siyasi söylemleri olduğu için takip edilen bir insan, onlarla uğraşyor. o kameralı chatlerini görseler bunu kim takip eder ama neyse. bu arada o aldatmalarını yakaladığım dönemde 4-5 kere bana şiddet uyguladı. sonuncusunda polisi aradım. karakola gittik. fakat son anda şikayetçi olmadım, sonra barışırsak dava yine de sürermiş diye vazgeçtim. ondan sonra şiddet uygulamadı. işte aldatılmak, yatak odasına gelmemesi vs derken vajinismus sorunum uzadı. sonunda ben karar verdim bu benim kadınlığım ve cinsel sağlığım için önemli dedim. ve her gün düzenli alıştırmalarla vs kendimi alıştırdım ve bu sorunu KENDİM aştım. dediğim gibi haftada bir kavga ediyorduk barıştığımız zamanlarda sorunun düzeldiğini gördü.
ara ara onun çabaları da oluyordu ama geceleri böyle yaptıktan sonra gündüz ne kadar sevgisini gösterirse göstersin benim kırılan güvenimi tamir etmeye yetmiyordu. kavgaların birçoğu bu nedenden çıkıyordu.
şimdi kavgamızda yine evden gideceğim ve dava açacağım dedi tamam dedim. hatta son ana kadar mailleşmelerimiz var, yazılı olarak da ifade etti bunu. o gün annem gelecekti bekle annemle konuşalım birlikte sonra gidersin dedim. olmaz falan dedi neyse uzatmayayım bavulunu hazırladı annemle çok kısa konuştu (dava açacağım demedi kafamı dinleyeceğim dedi) ve çıktı gitti. nereye gideceğini, ne zaman döneceğini söylemedi, para bırakmadı. o günden beri beni aramadı, sadece çıktıktan sonra anneme mesaj atmış kusura bakmayın siz kızınıza nasihat verin diye!!!!
neyse biz de annemle konuştuk ben de vajinismus, aldatma ve dayak dışındaki herşeyi anlattım şimdilik daha fazla üzülmesini istemedim. zaten o kadarıyla bile annem arkamda tam destek oldu ve boşanmak istiyorum.
şimdi ben aslında öyle sürekli bir nafaka falan istemiyorum, çalışmıyorum ama ben bir iş bulurum kaygı değil. sadece beyaz eşyaları, takılan altınları, ve hesaplarımdan görülebilecek kira fatura vs onların en azından yarısını istiyorum. maddi olarak ne yapmam gerekir kendimi sağlama almak için bir akıl verir misiniz ya da dedğim gibi yüzyüze görüşebilirsek daha iyi olur. son olarak, o internet konuşmalarından bir tanesi biz nişanlı iken yapılmıştı ve ben onu kendi mailime gönderdim bende saklı duruyor. ama evlendikten sonra olanları kaydedemedim maalesef, onu yapmaya çalışırken bana şiddet uyguladı zaten. bunlar bir işe yarar mı? ha bir de internette bunları gördüğüm gün işte o güvendiğim abisini aradım ve vajinismus da dahil herşeyi anlattım, şahitlik yapmaz belki ama telefon kayıtları bulunabilir mi?
teşekkürler şimdiden
bu kadar uzun yazan olmamıştır sanırım kusuruma bakmayın.

Anlaşmalı boşanma çekişmeli boşanmaya döndü
sizlerden bir ricam var arkadaşımın adına bizi aydınlatırsanız seviniriz. anlaşmalı boşanmak için anlaştılar ekim 2011de davaları oldu arkadaşım anlaşmayı kabul etti eşi kabul etmedi maddi manevi tazminat istediğini belirtti.mart 2012de mahkeme var.maddi ve manevi tazminat istediği için uzayan mahkeme 2. davada sonuca bağlanır mı?
evlerini ayırmadan önce kadın eşine bıçak çekti eşide savcılığa verdi 6ay uzaklaştırma cezası aldı ,bu cezanın boşanmada faydası olur mu?
kızı var 1tane hakim nafakaya bağladı nafakayı düzenli ödüyor fakat üzerine mal mülk araba gibi hiç bir şey yok ,durumu olmadığı için tazminat ödeyebilirmi yardımcı olursanız seviniriz

Merhaba merve hanim. Soruma cevap verdiginiz icin tesekkur ederim. İstanbul anadolu yakasinda ise buronuza gelmek isterim. Mesaj sayim az oldugu icin ozel mesaj gonderemedim

Bu nasıl cvplamak sorularımıza ayın 23ünde yazdım bugün ayın 27si 2kelimeyle geçiştirildi sorduğum soru???

merhaba boşanma sürecindeyim .5 yaşında oglum var sağlık sektöründeyim. eşim evli bir kadını tlf ile rahatsız etmiş mahkemelik oldu ,suçlamalarıda kabul etmiyor.bunun akabinde boşanıyorum,o ise istemiyor .Bu durumun bu yapılan davranışın hukukta karşılığı nedir(Ahlaki olarak ortada herşeyde). 2.mah oldu.maddi ve manevi olarak yasal haklarım nelerdir?

Eşim şuan askerde daha 1 aylık evliyiz ve mecburi evlendik boşanmak istiyoruz.Eşim askerdeyken boşanabilir miyiz? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Evliliginİzde bir YIL dolmadan anlaşmalı bosanamazsiniz.. Bir yılı beklemelisiniz..

Eşimin kendine ait bir evi yok malı da yok çalışmıyor ailesiyle kalıyor.Peki evi terk durumundan o bana dava açsa boşanabilir miyiz? Bir yıl beklemek istemiyorum gerçekten bir çaresi yok mu ?

Eşimin kendine ait bir evi yok malı da yok çalışmıyor ailesiyle kalıyor.Peki evi terk durumundan o bana dava açsa boşanabilir miyiz? Bir yıl beklemek istemiyorum gerçekten bir çaresi yok mu ?

Terk icin ihtar çekmesi gerekiyor, ihtar icin 4 ay ihtardan sonra 2 ay beklemeli. Cok bir şey zamanacisindan. Evliligin iptali davasi acın, zorla evlendiyseniz. Detaylar icin bir avukattan yarın alın..

29-09-2009 yılında eşinden ayrılan bir arkadaşım için olacak sorum..şuan engelli çocuğunla yalnız yaşıyor..ve hiç bir geliri yok..bağlanan nafakayı bu gune kadar almadı ( alamadı ödenmedi)..bazı nedenlerden dolayı nafakadan feregat etmek zorunda..eğer bu hakkından feregat ederse..daha sonrakı yıllarda açacağı bir nafaka davasında boşanma tarihinden itibaren birimiş nafakasını alabilirmi..

merhabalar.konuya nasil girecegimi bilemiyorum ama kisaca söyle anlatayim.yaklasik 10 sene önce esim vefat etti. ondan iki kizim vardi.daha öncesinden esimin babasida ölmüs..ben hic görmedim..bunlar esim ölünce miras paylasimi yapalim dediler.benden vekalet istediler bende saf saf iki kere vekalet verdim..aklima hicbir kurnazlik gelmiyordu...herkesi kendim gibi sanmanin cefalari iste..verdigim vekaletler herseyi kapsiyormus..daha sonradan ayikinca azlettirdim ama isisten gecmistir elbette.benden 3 vekaleti istediler.önceki vekalette cocuklarim adina birmadde daha ekletmeliymisimki cocuklarimin hakkinida satabilsinlermis.o zaman uyandim ve vermedim.neyse 5 sene sonra ikinci evliligimi yaptim..tam 10 sene sonra bugün benden yeniden vekalet istiyorlar miras paylasimi icin...artik bu mevunun kapanmasini ve cocuklarimin hakkini almak istiyorum..fakat yeniden oyuna gelmek istemiyorum.yok hersey deger kaybetmis 10 senede..arsalar ucuzlamis.. benim bildigim dogal afet yada normal disi birsey olmadikca tasinmaz mallar pekte deger kaybetmiyor...gercekten kaybetmis olabilirmi onuda düsünmüyor degilim...cocuklarimin hakkini en dogru sekilde nasil alabilirim..mirasta gercekten bizim payimiza ne düsüyor dogru bir sekilde nasil ögrenebilirim..bana yardimci olursaniz sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…