- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.463
- 448
- Konu Sahibi Papatyaaa58
-
siz memleketteyken o araba yine kayınpederinizdedir ki keşke arabayı alıp gitseydiniz, her ne kadar ders vermek istesenizde adamların istediği oluyor öyle de böyle deEvet yanımda anasınıfına götürmek zorunda kaldm buz gibi bi sınıf ve kızım 2.5 yalındayken müdürümn izniyle sağolsn adam dede ve babaannesinden daha vicdanlı çıktı kızımın ben o süreçte yaşlandım ya ne zormuş
Düşünmek için gidiyorm yoksa sinir hastası olucam dedim eşime bilemiyorm nasıl bi etkisi olur ama o şehirde nefes alamadım geldim
hayalimmm.... nasıl aşıladınız bunu kızınıza :)bence su ana kadar çok güzel yapmışsın bundan sonrada böyle devam et , aklı başına geliyor demek ki , sakın pes etme
benım kv bakmadı kızıma ve şuan 10 yaşında bizde kal gitme diye yalvarıyorlar hiççç sesimi çıkarmıyorum
en güzel cevabı kızım veriyor
annem izin vermez ben sadece anneannemde kalabilirim diyor , seslerini kesip otuyruyorlar.
Arkadaşlar hayırlı geceler.
Bir süre önce konu açmıştım kayınpederin arabamızı istemesi okul açılana kadar, bu olay dinamiti ateşleyen şey oldu.
Ben hazmedemedim 2.5 ay kızıma bakmadılar (eltiminkine bakacakmış) ben düzgün bakıcı bulamadım soğukta hasta hasta kızımı yanımda okula götürmk zorunda kaldm kızım enfeksiyon geçirdi sürekli antibiyotik kullanmktan geniz eti büyüdü,alerjik nezle nüksetti filan baya bi sıkıntı çektim kışın.
Benim ailem uzakta olduğu için bakamazlardı, saçma bahanelerle de kvkp bakmadı,bakacakta ailede başka kimse yoktu. Tüm bunların üzerine bizim arabayla keyfi gezmeleri olayını hazmedemedim. Ki eşime de acil işleri olur bayram seyranda alabilirler ama bu şekilde istemiyorım dedim.
Kp eşimdn herkesin içinde arabayı isteyince tamam demiş götürdü verdi eşim arabayı eliyle.
İki gün sonra arabayı tamir ettirmem gerek de al gel dedim eşime. Yok vermek istemediğimizi anlarlarmş vs.
Sonra ben direttim bak dedim tüm o yaşananlardan dolayı hazmedemiyorum istemiyorum desemde eşim beni yola getirmek için küstü. Oturduğum odaya dahi gelmedi.
Sonra ben sinir krizi geçirdim o gece başka olaylarında dolmuşluğuyla ama eşim naptı ertesi gün pikniğe gitti arkadaşlaryla, akşam geç geldi, iyi misin diye bir kısa mesaj dahi atmadı sonra huyu değilken yatağı ayırdı vs.Güya beni yola getirecek ki ben hiç böyle bi tepki vermemiştim 5 yıllık evliliğimizde. Konu çocuğumla ilgili olunca hazmedemedim alttan alamadım.
Bende ertesi gün bavulumu toplamaya başladım dank etmeye başladı benmkine geri vites attı filan. Çünkü çoğu kavgada ben yumuşardm ama bu kez farklıydı. Ağladı vs sonra ağzıma gelen herşeyi saydım araba kredisinin yarını ben ödüryorm ki zorlanıyoruz gerçekten her bir kuruşu haram olsn dedim. O gece arabayı filan getirdi benm ciddiyetimin farkına varınca baya üzüldü filan ben hiç kıyamazdım eşime ama bu olayda içimde gr bişey kıpırdamadı. sonra sabah çıkarken ben bırakıym bende geliym filan dedi istemiyorm tüm emeklerim haram olsn diyip çocuğumla 10 saatlik yolculuktan sonra annemlere geldim. Annemlere akrabalara bişy anlatmadım doğrusu anlatamadım gezmeye geldik filan dedim.
Kalbim yok gibi hissediyorum özellikle eşimin davranışları beni çok yaraladı şimdi bile sinirden kendmi acayip sıkmışım
Eşimle kızımı sürekli görüştürüyorum ama eşimle hiç ayrı kalamayan ben sesini bile duymak istemiyorum.
Biliyorum pişman oldu. Böyle olacağını tahmin edemedi kızıma sizi çok özledim ben gelicem vs diyor ama yüzünü bile görmek istemiyorum şu an. Geçer mi bu durum?
Boşanmayı düşünmüyorum şu an ama beni kaybetme korkusu olsn istiyorum.
Bundan sonrki süreçte nasıl davranıcam bilmiyorum.
Bnnki köy okulununda okulunda dışında bi sınıf o kadar soğuk ki sabahları soğuk memleket.Anasınıfında da küçük çocuklar olmuyor mu? Sınıflar soğuksa onlar usumuyor mu?
Benim kızım da 2,5 yaşında başladı krese ve evet ilk zamanlar çok sık hastalandı.
Ben yüz göz olmak istemedim onlarlaKimse eizin çocuğunuza bakmak zorunda değil ama sizde kimseye arabanızı vermek zorunda değilsiniz. Keşke evi terketmek yerine açıkça kayınpederinize söyleseydiniz arabamı vermek istemiyorum diye. Sonra bu işi eşinizin yapmasını istiyorsunuz. Yanlış anlamayın bende aynı sizin gibiyim. Hayır diyemiyorum,söylemek istediklerimi söyleyemiyorum sonra kendi kendimi yiyorum. Kendine saygısı olan insan hayır demeyi bilmeli. Aramayı vermek istemiyorum,bana lazım bu kadar. Neden derlerse sizde beni zor durumda bırakmıştınız hak etmediğinizi düşünüyorum dersiniz. Eşinizi araya sokmadan kendi işinizi kendiniz halledin derim
Onun dışında bakıcı vardı bi kaç olay oldu bakıcı bulamadım.2.5 ay bakmadi derken onun disindaki surede hep onlar mi bakti..Arabayi hak olarak gormusler sanki..
cocuklu birinden daimi araba istemek sacma olmus..
simdi evden gittiniz araba nerde sizce bence surekli rahatca kullaniyorlar keske arabayla gitseymissiniz memlekete daha anlamli olurdu..
Ailenize bir sey anlatmayin
esinize evinize dönün ama mesafeli olun bir sure...
Ben bavulumu toplaynca gitti getirdi bilemiyorım biraz yüzsüzlük var eşimin ailesinde gene istemş olablrlersiz memleketteyken o araba yine kayınpederinizdedir ki keşke arabayı alıp gitseydiniz, her ne kadar ders vermek istesenizde adamların istediği oluyor öyle de böyle de
Bakıcı işini baya denedim olmadı. Kreş konusunda da eşim inat etti babası olarak gitmesini istemedi filanBen bahsi geçen çocuk 0-1 yaş arası sanıyordum da 2.5 yaşında diyorsunuz...
kreş yaşı gelmiş, bakıcı yerine bu seçenegi değerlendirebilirdiniz.
Ve ne kadar iyi bakarsanız bakın, çoçuğunuz kreşe başladığı vakit o hastalıkların hepsini geçirecekti. Ve bunları yine yaşayacaktınız.
Çocukların ilk senesi genelde böyle oluyor zaten. Etrafınızı biraz yoklayın, siz de görürsünüz.
Biraz çözümsüzlüğe itmişsiniz, beklentiniz olmasaydı canınızı da bu kadar sıkmazdınız...
Araba konusu patlama noktanız olmuş çocuğunuz konusunda dolduğunuz için. Yoksa onda da evi terk edip, adamın sesine tahammül edemeyecek kadar bir durum yok.
Eşinize başkalarının yanında sormuş kp, vermem demesi olmazdı. Evet gidip bir bahane ile erken almalıydı. Ama fazla erken gelmiş, dikkat çekeceğini düşünmüş, siz de zaten dikkat çeksin, istemediğinizi bilsinler, maden çocuğuma bakmadılar araba da Yok diye anlasınlar istediniz muhtemelen.
Ama bunu böyle oyunlar yerine keşke konuşarak anlatsaydınız.
Çok kırgın olduğunuzu, çocuğunuzla zor durumda kaldığınızı,
torunlarının onların da canı olmasına rağmen böyle zor durumda bırakmalarını içerlediğinizi, sizin orada bakacak kimseniz olmadıgını falan söyleseydiniz. En azından onların da sizden bir şey isteyecek yüzü olmazdı
Ben bavulumu toplaynca gitti getirdi bilemiyorım biraz yüzsüzlük var eşimin ailesinde gene istemş olablrler
Bakıcı işini baya denedim olmadı. Kreş konusunda da eşim inat etti babası olarak gitmesini istemedi filan
Bişey demedi canm ne diyecek.bütün sorumluluk bende ama karar verme yetkisi ondydı sanki.Eşiniz çocuğu işe getirmenize ne dedi peki? Keyfi bir durumdan çıkmış artık inat edecek bir şey Yok ki?
Bir de iki arabanız varmış şimdi okudum. Eşiniz gerçekten hayır diyemezdi bence.
Tepkinizi arabayı vermeyerek anlamalarını beklemek yerine neden konuşmadınız?
hayalimmm.... nasıl aşıladınız bunu kızınıza :)
harika valla kim nasıl hakederse onu vermek lazım.yaşına göre çok akıllı bir kız , böyle konularda çok soru sormaz ama çok güzel analiz yapıyor cadı,
ev içinde konuşulanlar dan anlıyor , yıl içinde 2 sefer ankaraya gidip gelirim ve bu durumlarda hep annemde kalır annem yoksa ablamda o da yoksa diğer ablamda bu üçüde müsait değilse seyahati ertelerim ve bunun açıklmasını ona hep yaparım,
annenen olsaydı gidecektik ama o gelince gidecez haberin olsun derim ,
bide şunu kızıma hep söylerim , babanneni ve amcanı neden sevmediğimi büyüdüğünde sana anlatacam annecim , şuan küçüksün derim ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?