Senam seni 5 yıldır takip ederim, çok da iyi hatırlarım.
Eşinin kazakistanda başka bir aile hayatı olduğunu, maaşın hepsini sana yollamadığını, orada başka kadınla başka bir düzen kurduğunu vs sen de biliyorsun, eşin de biliyor, biz de biliyoruz. Ama biz hariç kimse sesli dile getirmiyor.
Bu evliliği bitir. Yaşlandığında gençliğine baktığında "Ne kadar aptalmışım, Adam Kazakistan'da çoktan evlenmişken ben onu 10 yıl beklemişim" demek istemiyorsan bitir.
Sert konuştuysam kusura bakma ama gerçekten iyiliğini isterim. 2010da boşanacağını sanmıştım senin, kurtulmuştur diye düşünürken 3 sene önce bir çocuk daha yaptığını gördüm. Aralarda gelip senle beraber olup gidiyor. Evlilik bu değil, sen onun cariyesi değilsin, eşisin.
"Madem öyle, boşasın beni. Neden adam benden boşanmak istemiyor? Demek ki seviyor" dediğini duyar gibiyim.
Uluslararası mahkeme tanzimleriyle, mahkeme masraflarıyla, konsolos tercüman ücretleriyle ve nafakayla uğraşmamak için seni boşamıyor olabilir mi acaba?
Seni sadakatsizlikle suçlaması da tamamen kendi vicdanını rahatlatmaya yönelik. Kendisi orada başka biriyle yaşadığı için seni de suçlayarak vicdan azabını hafifletiyor. Açıkçası üzmek istemem ama eşinin Kazakistan'da başkalarından çocuk sahibi olduğunu düşünüyorum.
Bu gidişe bir son ver artık. Tek bir hayatın var, o da Kazakistan'da çoktan kendine başka bir düzen kurmuş bir adamı bekleyerek geçmesin. Dünyaya ikinci kez gelmeyeceksin. Bu şekilde kızlarına da kötü örnek oluyorsun.