boşanmak mı en iyisi...

Arkadaşım konuyu tam okumadın galiba! Konu sahibi bu kelimeyi kullanmış aç oku bi balından. Ben de öğretmenim 2008 den bu yana da doğudayım ilk göreve Doğu'da başladım burdan evlendim ve burdan emekli olacağım üstelik ben batılıyım!!!! L

bende evlenicem bu sene, uzaklara gideceğim, orda çalışırmıyım bilmem, bekliycem bakalım.evet ya nerde evleniyorsak orda yaşamaya razıyız değilmi arkadaşım

Son düzenleme:
Maalesef öyle oluyor canım ama sana tavsiyem iyi düşün gelenek görenekleri öğren yapabilir miyim diye çok çok düşün çünkü ben çok zorlanıyorum :)

Bence siz eşinize karşı olan duygularınızdan pek emin değilmişsiniz gibi geldi bana. Bende çok şımartıldım ailem tarafından. El üstünde büyüdüm. Ananemler babaannemler falanda dahil. Benim yemek yediğim tabak bile ayrıydı öyle özenilirdim. Eşimle tanıştığımda sadece kendine ait 50 bin tl borcu vardı. Birde üzerine düğün falan yaptık birsürü borç. Alyansıma kadar sattım. Devamlı annemlere gidiyoduk yemeğe. Yemek bile yapamıyodum evimde. Çalışıyoduk ikimizde ama yetmiyodu işte hem borç hem kira. Gece uyanırdım eşimi yanımda bulamazdım. Evin içinde boş boş dolanırdı karanlıkta. Konuşmuyodu gülmüyodu yiyip içmiyodu. Ben okadar rahatlığa rağmen hiç bir zaman eşime para konusunda konuşmadım. Babamın evinde sabah neden ben uyandğımda taze ekmek alınmamış diye kavga cıkarırken evlendikten sonra evime bir ekmeği zor aldım. Hala kendimizi toparlamıs değiliz. Ama en azından eşim artık gülüyor konuşuyor. Okadar şey yaşamama rağmen hiç bir zaman boşanmayı düşünmedim. Hep "acaba nasıl destek olabilirm , neler yapabilirim?" diye düşündüm. 19 yaşında evlendim. Benden büyüksünüz. Aynı zamanda bir eğitimcisiniz. Özür dileyerek söylüyorum şuan yaptığınız çocukluk gibi geldi bana. bende 3 takım alıp 5 bin tl verdim. Ama en azından huzurluyum. Eşimin kendi annesi bile gelip söyleniyor ama ben o kötü koltukta en iyisinde olamayacağım kadar mutluyum. Böyle şeylere takılıyosanız evliliğin bir anlamı yok..

evet sizinki şımarıklıktan başka birşey degil gibi geldi.Evınızı eşyalarınızı çizik bulan beğenmeyen anneniz sizede yenilerını alabilir nede olsa maddi durumları iyiymiş

anneniz sonradan mı bu mala mülke sahip oldu acaba:26: davranışları sözleri malesef normal bir annenin sözleri değil. ama düşmez kalkmaz bir Allah. bunu arada bir annenize hatırlatsanız belki kendini kaf dağında görmeyi bırakır.

Ha bu arada bız sıdıye kadar kımbılır kacıncı el evlerde oturduk:26:hıc sıfır evimiz olmadı bızım:43:
yazık ya damadı ezmeye calısıyolar fakırlık sucmu:19:yada onlar kadar zengın olamamak:31:
ılk defa kkda karsı cınsıme acıdım vay be:51:

süperdi...:9::9::9:

siz çok nazlı kaprisli birisiniz..bende sizle evli olsaydım kesinlikle sizle kalamazdım eşinize yazık bence onuda sıkmaya başlamışsınız...evlilik zorlu bir yoldur açda kalırsın açıkda bir olmayı bilmeli ayrıca sen tayin ol git geri gelirsinki eş durmundan eşini neden götürmeye çalışıyorsun allahım ya evlilikler nedkadarda pamuk ipliğine bağlı...

yazdıklarınızı okuyunca gerçekten çok garipsedim evlilik sizce sıfır evde oturup eşyaların pahalı yani kısacası maddiyata dayalı mı olması sevgi nerde önemli olan birbirini sevmek anlaşmak değilmidir. ben üç yıldır evliyim çok sıkıntı çektim ama bir gün bile maddi konudan dolayı eşimle boşanmak istemedim evlilik birazda fedakar olmaktır anlayışlı sabırlı olmakdır şu yazdıklarınız da boşanmayı gerektirecek birşey göremedim bence oturup kendinizi ve evliliğinizi bir daha sorgulamanız sizin açınızdan daha iyi olur.

büyümeden, olgunlaşmadan evlenmişsiniz. bir de öğretmenlik yapıyorsunuz siz, sizin daha olgun, daha anlayışlı olmanız lazım. örneksiniz çünkü. ama ne örnek!
2.el ev ne Allah için? yapmayın şöyle.
eşiniz Ankara'da bir çok üni mezununun hayallerini süsleyen devlette mühendis olarak çalışıyor. siz de günde 1-2 saat yol yapıyorum, Kırıkkale'de iş bulurum diyorsanız o süre zarfında Kırıkkale'ye gidip gelebilirsiniz. millet üni. okuyor o şekilde.
siz daha büyüyememişsiniz, kocanızı ailenize ezdiriyorsunuz günah. para nedir ki ya?bugün var, yarın yok.
şımarıklığı bırakmalısınız bence. babanız jelibon alırmış ta, eşya yenilermiş te filan. o zaman bir lord la evlendirselermiş sizi de lordlar kamarasından.

Eşinin bir şehirden taşınmak istememesi gayet normal..
Hayatının geçtiği bir şehri değiştirmek ne kadar kolay olabilir ki..
Kusura bakma ama objektif olmam gerekirse henüz evliliği içine sindirememişsin gibi görünüyor..
Ailenin mantığı ve tutumu da çok yanlış olmuş..
Ama şunu bil ki bu anlattığın şeyler boşanmaya gerekçe değil, kenarından bile geçmiyor..
Sana sahip çıkan bir adam, ailene rağmen hala onlara saygı duyan bir adam..
Böylesini bulmak şans meselesi..
Bu dünyada her şey 4x4 lük olmaz, hiç bir evlilikte kusursuz değil..
Bu adamdan boşansan bil ki daha iyisi çıkmayacak karşına..

zenginliğine güvenme bır kıvılcım yeter,güzelliğine guvenme bır sivilce yeter size değil ama annenize bır hatırlatın isterseniz

2. el evi de ilk kez duydum:53: iyi ki varsın kk :34:
ben hem doğuda hem de ikinci el evlerde sürünüyorum yazık bana ne kadar ezikmişim :37:
eşimden de uzaklarda... hemen arayıp başının etini yemelim :25:

ayyyyyyyyy bide daha 4 aylık evliymiş aaaaaaaaaaaa :111: on yaş daha arttım bu şokla bu kadar kısa sürede mi ev eşya sorunu yapıyo :53: ne kadarlık evli olduğunu görünce yüzüm şekilden şekile girdi :53::111: :57::57::57::57::57::57:

öğretmenliğimi eleştirmek kimseye düşmez. burada kendi ego tatminlerinizi yapmayın lütfen. eğer amacınız kendinizi göstermek, başkalarını eleştirmek ve rencide etmek olmasaydı önce diğer konularımı okur ve nasıl zor günler geçirdiğimi anlardınız. ben yeni evli biriyim, sürekli annemin doldurmalarıyla ve dışlamalarıyla büyüdüm. onun beni sevmesi için sürekli her dediğini yaptım, her dediğine kandım. ama küçük beyinli insanlar kimsenin neyi olduğunu bilmeden ancak eleştirmiş. öğretmenliğimi ve kişiliğimi eleştiren, sığ beyinlilere sadece yazıklar olsun diyorum. umarım bir gün aynı duruma düşersiniz. Rabbimden bunu diliyorum.

bir abla ve İNSAN gibi bana akıl verenler olmadı mı, oldu.ALLAH onlardan razı olsun; güzel gönüllerine teşekkür ederim.

dilediğim herkesin kendi gibi kişilerle karşılaşması. kötü dillilerin kendileri gibi kötü dillilerle, İNSAN olanların yani iyi dillilerin ise kendi gibi vicdanlı ve kişilikli kişilerle...

konunun kilitlenmesini rica ettim, böyle bir istek sonrası kitlenir mi konu bilmiyorum. kilitlenmese de rica ediyorum yazmayın. bu ricama rağmen anlamayıp da yazan olursa ne diyim daha? =)

Saygılar.

Back
X