Boşanmak Mı Kızım İçin Katlanmak mı ?

sinnnf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
393
12
48
Diğer
Selam kızlar..
bir gün bu forumda bu konularda yazacağımı asla düşünmezdim.. ama o kadar zor bir durumdayım ki..

ben 33 yasındayım ve 10 yıllık evliyim.. ilk çocuğumuzu doğumdan sonra kaybettik ve bir tramva dönemi yasadık..bikaç yıl sonra olan kızım şimdi ilkokul 1. sınıfa gidiyor ..Öncelikle şunu söyleyeyim babasına çok düşkün

eşimle sık tartısırız.. kötü huyu yok ama hiç paylaşımcı ve ilgili değil.. evliliğimizin ilk yıllarından beri internet bağımlılığı var tabi bunu kendisi bağımlılık olarak kabullenmıyor..
Ben de çalışıyorum ama evde hiç destek olmuyor , kendisi benden önce evde oluyor, elbette ben bulaşık yıkasın demiyorum ama hiç değilse yediğinin çöpünü atabilir , ben söylemeden bazı şeyleri yapabilir..

evliliğimizin yeni zamanlarından beri aynı anda yataga girmemişizdir..Genelde o hep geç saatlere kadar oturur..ben de en fazla 12 ye kadar dayanıp sızıp kalırdım..Önceleri ben koltukta uyur , o uyumaya gitiğinde birlikte yataga giderdik.. sonra uykum gelince yatmaya başladım..o da gelmedi..

Son bir yıldır cinsel hayatımız da bitmiş durumda..Kendisi zaten pek hevesli olmazdı , artık ben de soğuyunca tamamen bitti..şimdi ona ve dokunmasına bile tahammülüm yok..6 aydan fazladır kızımı yanıma aldım o gelmesin diye.. Ondan bu konuda çok çok soğudum kesinlikle tahammülüm yok..

iki gün önce çok şiddetli bir tartışma yaşadık ve bitti dedik..tabi ki 6 aydır ciddi tartışmalarımız ve bitmesi yönünde konusmalarımız vardı..

yanlız kızım çok üzgün.. çocugum olmasa hemen bugun boşanırdım.. ama kızım dün gece çok ağladı..o daha 7 yaşında..
Bana fikir verin kızlar ben ne yapayım herşeyi böyle mutsuz bir yaşamı kabullenip dön diyeyim mi kızım için..

dönse bile bir sonraki kavgamıza kadar durulur herşey.. artık sevmiyorum ve istemiyorum..eminim o da aynı şeyleri hissediyordur..

ayrılamayız kızımız yaşayamaz dedim ve bana o da alışır önemli değil dedi

çok kötüyüm kızlar böyle hayat sürer mi ne yapayım akıl verin.. bu yaş gurubu çocugu olanlar lütfen..

Bu arada tatil oldugu için bikaç gun bir yere gitmeyi düşünüyordu zaten sanırım oraya gitti , ben çalışıyorum.. Pazartesi mecburen iş gereği dönecek ..ama döndüğünde ne olur bilemem..yazdığım sorunlar düzelmez kesinlikle asla alttan almaz özür dilemez, küslüğümüzde önce o konusmaz..

Son düzenleme:
Hakkinda hayirlisi cok zor bir durum.. :105:

Genellikle bu yas grubu cocuklar hislerini ve dusuncelerini bizler gibi kolay gosteremiyorlar.
Bence suan kizin kafasi binlerce soruyla dolu, mesela neden bosaniyorlar, ne zaman, benim yuzumdenmi gibi sorular..
Kizinla oturup konus ve bu kafasindaki sorulara ne kadar zor olsada cevap vermeye calis.

yazdıklarınızdan çok etkilendim
ben de boşandım ama çocuğum yoktu
zor oldu diyemem zaten sevgi bitmişti ben de
sizde sevmiyorum artık yazmışsınız
sevmeden 1 gün değil 2 gün değil bir ömür boyu yaşanır mı
çocuğunuz henüz küçük olduğu için bu durumu anlayamayabilir
ama belli bir yaşa geldiğinde sizi anlayacağına eminim
eğer böyle sürdürmeye devam ederseniz de ileride anne keşke boşansaydın diyecek
sizin mutsuzluğunuzu görerek.
ama çok geç olacak...

Hayırlı günler.

Kardeşim,sanırım bizlerin tavsiyesine gerek kalmamış bu durumunuzda. Normalde,asla evliliğin bozulmasına razı olan insan değilimdir.
Lakin sizin durum ortada. Cinsel hayatınız bitmiş halde. Birbirinize tahammülünüz yok. Böyle durum varken,"hayır çocuğunuz var ortada,onun hatırına bir daha deneyin"demek akla mantığa uymaz. Biraz uzak kalın,ara soğusun deyeceğim,ama ilişkilerde cinsel hayatta isteksizlik varken,burada yapacak bir şey yok. Iki taraftan birinde olduğu müddetçe,birşeyler yapılırdı belki...

Çocuğa gelince,travma alacaktır,keşke olmasaydı böyle durum,anne babası arasında. Lakin,babasının da dediği gibi,belli bir yaşa gelince,o da anlayacaktır. Size sadece velileri olarak,bu durumu çocuğunuza fazla belli etmeden çözmek düşer. Onun yanında sakin olun,ayrıldıktan sonra bile,arkadaş gibi görünün en azından. Onu asla yalnız bırakmayın. Çocuğun yanında kavga etmeyin,bu yaşlardaki çocuklar hiç bir şeyi unutmazlar,her detayı hatırlarlar. Sizin üzerinize annesi olarak daha çok yük düşer,asla çocuğu boş bırakmayın.

Çok geçmiş olsun. Her şerde bir hayır vardır,bunu unutmayın. Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Aslında aşılamayacak sorunlarınız yok, evlilik terapistine giderseniz çok faydasını görürsünüz...

Kızınız babasına düşkünmüş demek ki çok ilgisiz bir baba değil. Eşinizle karşılıklı konuşup evlilik terapistine gitmeyi deneyin...

Son düzenleme:
Eğer siz kafanızda eşinizi tamamen bitirdiyseniz boşanmak hayırlısıdır.
Çocuğunuz tartışmaların arasında büyücek. Onuda bir düşünün.
Evde bir baba silüeti olmasımı kızınızı mutlu edicek sanıyorsunuz.
Kızıyla vakit geçiyormu? onunla ilgileniyormu? onu dinliyormu? Onunla oyun oynuyormu? bunlarda önemli.
Evde bir babası olsunda yeter mantığıyla hareket etmek çok yersiz.

Ya yarın öbürgün siz kızınıza senin için katlandım bak derseniz ve kızınım ee katlanmasaydın derse?
Bunlarıda düşünün

Yada her tartışma sonrasındaki kızınızın gözyaşlarını(kız çocukları daha hasas oluyolar)

Benim annem bana sizin için katlandım ben dediğinde keşke boşansaydın demiştim.
Hala da diyorum.
Çünkü hala çekiyo zavallım.
ben evlendim el oldum o bizim için katlandı ve hala katlanıyo yaşı oldu 50.

vicdanınızı bir yana bırakın mantığınızı kullanın derim.

İnternet başında bir babayla mutsuz bir anneyle daha mutlu olacaksa boşanmayın tabii ki. Her şey çocuk için nede olsa.

Eşiniz kararını vermiş zaten .

Ortada alınacak bir karar kalmamış ki biz fikir verelim .

Adam kızının zamanla alışacağına kadar her şeyi planlamış kafasında .

Ha diyorsan ki , gurur yapmam , dön diye yalvarabilirim ama sizce değer mi diye ?

O ilgisizliği , o internet başında zamanını ne ile geçirdiği , şuan 3 gün kiminle nerede olduğu sorularının cevapları masumsa , evet tekrar bir şeyler tamir edilebilir belki 7 yaşında bir evlat için .

Ama...

Bir erkek kolay kolay büyük kavgalar ve olaylar yokken hayat düzenini bozmaz , bozuyorsa orada bir bit yeniği olabilir .

Israrcı ise bitmesinde eşin , ısrar etme bitmemesi için

bu şekilde evli kalmanız kızınız için kötü bir örnek. anneler kızlarıyla babalar yalnız yatar gibi bir durum oluşmuştur.
kızınız bu duruma alışır, eğer babasıyla haftasonları falan görüşebilecek bir ortamı varsa daha fazla uzatmayın derim.

ancak içinizde eşinize karşı herhangi bir sevgi kırıntısı varsa, evliliğinizde uzaklaşmaya çalışmak yerine yakınlaşmayı deneyebilirsiniz.

bu kadar mutsuzluk, kavga ve birbirine nefretle bakan anne babanın arasında mı büyütmek istiyorsunuz çocuğunuzu? çocuğum için anlayışınız bu mu?

Zaten mutlu bir aile tablonuz hic bir zaman olmamis ki
Kızınız uzulsun.
Elbette etkilenir ancak buyudugunde olaylari daha da anlamlandirdiginda
Belki de babasindan nefret edecek neden bosanmadiniz diye sorgulayacak...
Ilgili bir baba demissiniz esine ilgi gostermeyen bir erkek evladina hic gostermez.
Ha isteklerini karsiliyor ona kizmiyor vs derseniz bunlar ilgili baba olmanin sartlari degildir asla...

Tamam bu evlilik sizin için katlanılmaz,haklısız da.kızım için boşanmayalım demişsiniz eşinize.madem boşanamıyorsunuz o zaman kendiniz için kızınız için kocanıza iyi davranın o soğuksa soğuk olsun.siz üzerinize düşen çabayı gösterin,yüreğiniz daha rahat olur.eşiniz size kötü sözler kullanmıyorsa,şiddet yoksa kızınız için çabalayın derim baktınız yine olmuyor boşanmak çok daha uygun.evliliğiniz için bir yıl gb bir süre verin ve bu zaman içinde elinizden geleni yapın,eşinizden hiçbir şey beklemeyin.boşanmadan önce tüm çabanızı gösterin derim...

Son düzenleme:
ayni evde esiniz bekar hayati yasiyor
adam bosanmakta istiyor
bence düsünmeyin bile
cünkü adamin kiziniza verecek ne zamani ve sevgisi var
sadece kendisiyle mesgul
yuksek ihtimal gec yasta evlendi esiniz
alismis yani rahatliga
esiniz zaten yok ayrilmayalim daha dikkat ederim
sunu yaparaim bunu yaparim benden kopmayin dememis zaten
o yuzden kendi hayatiniza bakin derim

ben sizin yerinizde olsam bu şekilde bir evllik yürüteceğie boşanmayı seçerdim, sonuçta kavgalarınız mutsuzluklarınız da çocuğunuza yansıyor görüyor boşandığınızda ve yeni hayatınıza alıştığınızda hem eşinizi hem sizi ayrı ayrı mutlu görecek ve alışacaktır. iyi bir eş olamıyor olabiirsiniz ama iyi birer anne baba olduğunuzda çocuğunuzda mutlu olacaktır diye düşünüyorum

tabiki sizin hayatınız ve son kararı verecek olan sizsiniz

Cocuklar kac yasinda olursa olsun, anne babalarinin kavgalarini görselerde, bosanma olunca öyle yada böyle etkilenirler zaten...
Siz bi düsünün, baba ve anne mutsuzken cocuklarina nekadar mutluluk verirler? Bu ortamda büyümesindense, ayri ama huzurlu mutlu anne babayla büyümesi daha saglikli bence... Artik anliycak yasa gelmis, oturup dikkatlice anlata bilirsiniz, yani bak biz ayriliyoruz ama yine senin anne babaniz seni herseYden cok seviyoruz hep yaninda olucaz hem bak ili evin olacak falan diye olumlu yönleride anlatabilirsiniz, hatta bence yardim alin bi durumu cocugunuza en iyi nasil aciklaya bilirsiniz ve ona bu süreci en az hasarla nasil atlatabilirsiniz diye...Yolunuz acik olsun...

Boşandığımda kızım da 7 yaşındaydı aynı sizin kızınız gibi hatta 6.5 ..Davayı açtığımda daha da küçüktü ben de sizin gibi git geller yaşadım ta ki kızımın gözü önünde beni saçımdan çekip tokat atana dek ..O an herşey bitti kızım ciyak ciyak ağladı ben babamı aradım ve polis çağırdım ,darp raporu aldım ..Eğer polis çağırmasaydım beni öldüresiye dövecekti eminim ki bu ilk tokadıydı ...Kızım bu travmayı yaşadı keşke daha önce açsaydım davayı o bunu yaşamasaydı ..Kızım babasına inanılmaz düşkündü deli olurdu ona ...O gün evden ayrıldı ama kızımı düzenli gördü boşandık ardından bir sürü başka sorunlar çıktı ama kızım hiç aça hiç etkilenmedi ..Bir kaç kez arkadaşlarına anne babanızın boşanması kötü ama o kadar da değil gibi şeyler söyledğini duydum ..
Şimdi 10 yaşında süper tatlı ve mutlu bir çocuk ..Ölürüm onun yoluna ,benim can yoldaşım ..Olgun ve kendine güveni olan bir çocuk oldu ...Eğer boşanmasaydık ezik,mutsuz bir çocuk olurdu eminim ..
Ben tekrar evlendim ,üvey babası ile arası da çok iyi nitekim o da bir kız babası ...
...Sözün kısası ben boşandığım için asla pişman olmadım kızım da mutsuz olmadı ne dersleri etkilendi ne sosyal anlamda sıkıntılar yasadı ...
Babasını hep gördü konuştu gezdi,tatillere gitti ...Hiç kısıtlamadım ardından da konuşmadım ..

Ama kızım mutsuz ,ezik,dayan yiyen bir anne ile mi yoksa güçlü,kararlı ,cesur ve kendini ezdirmeyen bir anne ile mi mutlu olurdu ?

Şükürler olsun allahıma ben doğrusunu yaptım
siz de yapın
Çocuklar hele ki 2000 den sonra doğanlar yani Z kuşağı çok farklılar ,çok zeki ve duyarlılar
Kızınız sizi anlar ama babayı da kötülemeyin
Sadece ikiniz boşanıyorsunuz analık ve babalık bitmiyor
Dengeleri iyi kurarsanız hiç sıkıntı olmuyor olanları da atlatıyorsunuz

Allah kolaylık versin dilerim kararınızdan pişmanlık duymazsınız ..

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.. bazı fikirlere sonuna kadar katılıyorum..

düşünüyorum 10 yıl böyle mi geçti diye..nasıl geçmiş anlamamışım bile.. ama çok çok mutlu zamanları sayamam o kadar az ki.. fakat normal bir hayat işte.insan bazan ilgi sevgi bekliyor..

Kardeşimle konuşmuş bu akşam gelecekmiş konuşacağız ve bir karar vereceğiz..

Ne desem ki şunları şunları yapmanı istiyorum desem , o da bana sıralasa..kabul etsek kızımız için..büyük ihtimalle böyle de olacak

bir ay sonra eskiye dönmeyeceği ne malum..

Tartışmalarımız kızımızın etkileneceği ses düzeyinde olmaz ,fakat birşeyler olduğunu tabi ki seziyor anlıyor artık..

Şu an sorun tam olarak ondan çok soğumuş olmam ve onun da bunu değiştirmek için hiç çaba sarfetmemesi..

Kızlar düzletmek için kurallar belirlesek ne gibi şeyler olmalı size..
Mesela pc başında saatlerce kalmasın isteyeceğim ilk şey olurdu..

keşke sizinki gibi güçlü sebeplerim olsa o zaman bir dakka durmazdım..amaşu an sanki kendi egolarım için kızıma acı çektireceğim gibi geliyor..

Bilgisayarı evden çıkarsanız,istediğinde ulaşamaz ama yasak pek uyulmayan bir durum.aynı anda yatağa girin.siz yemeği her akşam beraber yedikten sonra iki yudum kahve azıcık sohbetle geçirin.sevdiği yemekleri yapın.benim aklıma gelen bunlar.ailece sinemaya,parka vs gidin.

Son düzenleme:
burda kimse size boşanın daha iyi olur ya da kızınız için katlanın diyemez.çünkü neyaşadığınız ne hissettiğinizi siz bilirsiniz.siz boşanmak istiyorsunuz ama şu an kimseden destek alamadığınız için biri size boşanın dese boşanacak gibisiniz.önce ölçün tartın boşandıktan sonra nasıl yaşayacaksınız tek başınıza kızınızla şu ankinden daha da mutlu olacak mızınız evliliğinizin artıları eksileri neler eksileri mi artıları mı fazla.bunları bi düşünün.sadece boşanmak istiyorum deyip de boşanmak kolay.ya sonrası?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…