Boşanmak ve sonrası nasıl?

Konu başlıgını okuyunca mağdur psıkolojik yardım isteyen bir kadınla karsılasacagımı umuyordum ama yaptıgınız şımarıklık bence. Bencilce bir tavır boşanmak için nedeniniz sadece bu olmamalı. Bu konunun altında baska nedenler var buraya yazmadıgınız.
Ne olabilir mesela illaki dramatik olaylar yaşamam mı gerekiyor

Haklısınız sızde beraner bısey yapamadıktan somra gezmenın tozmanım pek tadı olmuyor. İlginc bır davranıs ınsana degersız hıssettırıp acaba baska bırıylemı vakot gecırıyorda bana vaktı yok dıye dusunduruyor. Benm esımle bı problemın yok sukur ama bazen ben onu sureklı kıskanır kısıtlarken o bana hıc karısmaz. Sadece acık gıyersem mudahele edwr ama ben mesela ne bılm sosyal hesaplarına cok karısırım onun o ıse benmkıne hıc karısmaz, o tek basına byere gıtsın ararım yazarım ya da sorarm kımle nereye dıye. O ıse ben tek basıma avmlerede gıtsem kımle nıye nereye dıye sormaz. Onun bayanlarla selamlasmasına bıle karısırım yanak uzatamaz mesela sadece el uzat dıyorum. Ama Bır erkek bana kafa uzatmıs tokalasmak ıstemıs dıyelm ayıp olmasın dıye karsılık verdıysem hıc bana dıyonda sen nıye yanak uzatıyorsun demez. Boylede benı degersız hıssettırıyor cırkın mıyım kıskanılmayacak bır tıpımmı var ya da senmo asırı rahatsın anlamıyorm dıyorm🤷‍♀️ ınsan bazen kıskanılmak ıstıyor benö dtek sıkntım bu esımle.ynı bı sorun herseyı acık acık konusabılıyorsamız eger aynen konus6n bı
Ayrıca zaten kendi bize sosyal bir hayat yaşatamıyorken kıskanıp kısıtlasa yürümüyeceğini biliyor

Başka birikimler olmuş olabilir bilemiyorum ama işten gelince de size vakit ayırmaya çalışıyormuş eşiniz bence bu çok kıymetli
Eşim vardiyalı çalışıyor ve evde olduğu çoğu zaman odada bilgisayar da oturup muhabbet faslımız çok az dır
Bence iyi yönlerine odaklanıp kendinizi meşgule de ek uğraşlar bulun

Ya Allah askina adam sizi doyurcam diye cok calissin sende vakit kalmiyor diye bosan...eee adamcagiz yine cok caliscak bu defada nafakani odemek icin ozaman sorun olmaz ama dimi??tatli asini aci etme akli selim ol.

Bosanin bence. Esiniz de baska bir kadinla mutlu mesut yasasin. Adam gelir gelmez uyumuyormus bile. Napsin ki. Isi mi biraksin. Ayrilin herkes dengiyle evlensin o zaman

Ne olabilir mesela illaki dramatik olaylar yaşamam mı gerekiyor
O zaman tek neden hatırlamaması mı ? İnsanlar neler neler yaşıyor evladım var deyip bazı şeylere gem vuruyor. Siz hatırlamadı diye boşanmak istediginizi söylürsunuz. Madem bu kadar önemli hatırlaması neden eşinize boşanma kararınızdan önce bir çicek bile almadığını soylemıyorsunuz.
O zaman konu baslıgına geri geliyim boşanma ve sonrası sizin için gayet güzel gececegi kesin. Boşanma sonrasını kafanıza fazla takmayın derim.

Bir de vakit gecirmek istiyorsaniz ise gidip onunla calisabilirsiniz. Hem yukunu almis olursunuz.

Bunu düzeltmesi gereken ben değilim o . Onun birşeyleri rayına oturtması gerekiyor artık birazda ailem demesi gerekiyor benim kızımın doğum günleri bile onsuz geçiyor ya hep son anda katılır

Ben erkek olsam mevcut isyerimi kapatirim. Ben is bulana kadar hanim sen calis aksam birlikte vakit gecirelim derdim :)

Nasil duzeltsin ki. Kendi isi olan herkes boyle zaten. Is yerini kapatsin asgari ücretle bir yere girsin. Buna razıysaniz bunu teklif edin.

Başka birikimler olmuş olabilir bilemiyorum ama işten gelince de size vakit ayırmaya çalışıyormuş eşiniz bence bu çok kıymetli
Eşim vardiyalı çalışıyor ve evde olduğu çoğu zaman odada bilgisayar da oturup muhabbet faslımız çok az dır
Bence iyi yönlerine odaklanıp kendinizi meşgule de ek uğraşlar bulun
İyi yönleri çok. İyi bir insan bugün için boşansam asla kötü diyemem arkasından bizde keyfi değilde şartların verdiği ilgisizlik var mesela 6 senedir 1 gün izin yapmadı onunla tek tatilim balayında oldu değil tatil bir market alışverişine çıkamıyoruz onunla bir pazara avm ye gidemiyoruz hani yarı dul hayatı ysşıyorum ben hem evliyim hem günlük hayatımı kendim idame ettiriyorum

Ben erkek olsam mevcut isyerimi kapatirim. Ben is bulana kadar hanim sen calis aksam birlikte vakit gecirelim derdim :)

Nasil duzeltsin ki. Kendi isi olan herkes boyle zaten. Is yerini kapatsin asgari ücretle bir yere girsin. Buna razıysaniz bunu teklif edin.
Tanıştığımızda öyleydi çokta mutluyduk. Ben işini kapatsın demiyorum ki bir gün gitmese iflas mı edicek bu adam

Bir de vakit gecirmek istiyorsaniz ise gidip onunla calisabilirsiniz. Hem yukunu almis olursunuz.
Kızımdan önce öyleydi çokta iyiydik her dkka beraberdik beraber gidip geliyoduk eve gelir gelmez bugünde ne yorulduk diye birbirimizin ayaklarını yıkardık paylaşımımız çoktu çok güzeldi o zamanlar

İyi yönleri çok. İyi bir insan bugün için boşansam asla kötü diyemem arkasından bizde keyfi değilde şartların verdiği ilgisizlik var mesela 6 senedir 1 gün izin yapmadı onunla tek tatilim balayında oldu değil tatil bir market alışverişine çıkamıyoruz onunla bir pazara avm ye gidemiyoruz hani yarı dul hayatı ysşıyorum ben hem evliyim hem günlük hayatımı kendim idame ettiriyorum

Kendi açınızdan haklısınız en azından haftanın bir günü kendine ve size ayırsa nefes alırsınız
Oturup konuşup neler yapabiliriz i konuşmalısınız
Kolaylıklar dilerim

O zaman tek neden hatırlamaması mı ? İnsanlar neler neler yaşıyor evladım var deyip bazı şeylere gem vuruyor. Siz hatırlamadı diye boşanmak istediginizi söylürsunuz. Madem bu kadar önemli hatırlaması neden eşinize boşanma kararınızdan önce bir çicek bile almadığını soylemıyorsunuz.
O zaman konu baslıgına geri geliyim boşanma ve sonrası sizin için gayet güzel gececegi kesin. Boşanma sonrasını kafanıza fazla takmayın derim.
Kuzum sen anlamadın galiba. Benim sıkıntım zaten bu evlilikte tek başıma hayat yaşıyorum özel günlerimizde bari evde olsun veya biraz erken gelsin diye bekledim sene de bir gün o hatırlamadı bile benim bozulduğum bu. Yoksa herşey güllük gülistanlıkken nasıl benim evlilik yıldönümümüzü hatırlamaz gibi bir mevzu değil

Kızımdan önce öyleydi çokta iyiydik her dkka beraberdik beraber gidip geliyoduk eve gelir gelmez bugünde ne yorulduk diye birbirimizin ayaklarını yıkardık paylaşımımız çoktu çok güzeldi o zamanlar
Kizinizi oyun grubuna yazdirin. Siz de ise beraber gidin. Veya bir yil daha sıkın dişinizi anaokuluna verin kizi. Surekli birlikte calisin.

Daha iyi bir fikir de 2. Cocuk yapin hicbir seye vaktiniz kalmaz es mes gormez gozunuz :) son fikir saka basinizi yakmayayim simdi dursuk yere.

Evliliktw yalniz olmak ne demek iliklerime kadar biliyorum. Emin olun siz yalniz degilsiniz. Yasamadiginiz icin bilmiyorsunuz. Isten gelmesi gece 3-4 e kadar sizle oturmasi yeter bir sebep. Yalniz olsaydiniz geldigi gibi kicini devirir otururdu.

Benim esimde kendi isini yapiyor. Ustelik hic kazanamdigi bir isi yapiyor. Sirf bu isi cok seviyor diye. Gece gunduz proje hazirliyor. Ayda kazanci asgari ucretten daha az. Cogu zaman o da olmuyor. Maddi manevi tum yuk ben de. Hani deseki ben gonullu olarak insanliga yardim etcem calismicam. Ona bile razi olurum. Gec saatlere kadar insanlara yardim etsin gelmesin razi olurum. Yada kazanci olan bir isi olsun calissin razi olurum. Sacpa sapan bir iste amme hizmeti yapar gibi calisip beni yalnizlastiriyor. Ustelik sadece fiziki yalnizlik da degil.

Siz fiziki olarak yalniz olsaniz da degilsiniz yalniz birakmiyor sizi. Ve gercekten durumunuz ekmek yoksa pasta yesinler durumu. Icinde oldugunuz icin anlamiyorsunuz. Esinize haksizlik ediyorsunuz. Bir sure sonra bu iliskinizi yipratir. Gereksiz simariklik yapmayın.

Evlisiniz ama yalnızsınız.Eşinizle her ne kadar elde olmayan sebeplerden olsada paylaşımınız kalmamış,ilgi yok,ruhu besleyecek birşey yok.Bir de bunun üzerine çocuğun ve 2 kisilik iş yükü çıkan evin yükü sizde...
Yani hiç de rahat batiyor,bundan boşanilir mi gibi sebepler değil bunlar.Gayet makul sebepler.
Ama işte ortada karsilikli sevgi var mi,konusarak bir çözüm bulunur mu,başka yollar denenmeli mi vs. Önce bunlari bir yapmak lazim sanki.
Eşinizle konussaniz buraya yazdiğiniz gibi.
Belki bir noktada bulusulur,belki sizi rahatlatir bu durum geçicidir.

Kizinizi oyun grubuna yazdirin. Siz de ise beraber gidin. Veya bir yil daha sıkın dişinizi anaokuluna verin kizi. Surekli birlikte calisin.

Daha iyi bir fikir de 2. Cocuk yapin hicbir seye vaktiniz kalmaz es mes gormez gozunuz :) son fikir saka basinizi yakmayayim simdi dursuk yere.

Evliliktw yalniz olmak ne demek iliklerime kadar biliyorum. Emin olun siz yalniz degilsiniz. Yasamadiginiz icin bilmiyorsunuz. Isten gelmesi gece 3-4 e kadar sizle oturmasi yeter bir sebep. Yalniz olsaydiniz geldigi gibi kicini devirir otururdu.

Benim esimde kendi isini yapiyor. Ustelik hic kazanamdigi bir isi yapiyor. Sirf bu isi cok seviyor diye. Gece gunduz proje hazirliyor. Ayda kazanci asgari ucretten daha az. Cogu zaman o da olmuyor. Maddi manevi tum yuk ben de. Hani deseki ben gonullu olarak insanliga yardim etcem calismicam. Ona bile razi olurum. Gec saatlere kadar insanlara yardim etsin gelmesin razi olurum. Yada kazanci olan bir isi olsun calissin razi olurum. Sacpa sapan bir iste amme hizmeti yapar gibi calisip beni yalnizlastiriyor. Ustelik sadece fiziki yalnizlik da degil.

Siz fiziki olarak yalniz olsaniz da degilsiniz yalniz birakmiyor sizi. Ve gercekten durumunuz ekmek yoksa pasta yesinler durumu. Icinde oldugunuz icin anlamiyorsunuz. Esinize haksizlik ediyorsunuz. Bir sure sonra bu iliskinizi yipratir. Gereksiz simariklik yapmayın.
İşte geç gidip geç geliniyor ya iş yeri şehir dışında kreşe versem de 5 te evde olması gerekiyor bunlarda çözüm değil ama şunu uygulucam hafta da 2 gün yanına gidebilirim kursa yazıldım bu arada oda biraz iyi gelir birde böyle denicem bakalım. Şımarıklık değil aslında ona olan kırgınlığım bazen ağır geliyor diyorum boşansam o hep işiyle ilgilense bende kızıma adarım kendimi ondan bir beklentim kalmaz en azından

Şöyle özetliyeyim kızlar yarı bekar bir hayatım var mesela market alışverişi evin ihtiyaçları onun benim kızımın kişisel ihtiyaçları hepsini ben hallederim evin tüm yükü bende ben alırsam alınır ne bileyim özeniyorum bazen eşimle bir market alışverişine gitmeyi buna özenilir mi özeniliyor işte bazen boşluk yaratır ikimiz gideriz o gün nasıl mutluyumdur. El ele bi dışarda gezmek alışveriş yapmak lüx bizim için buda bazen gerçekten kötü etkiliyor insanı yaşamadan bilemezsiniz gerçekten evet herşeye sahibim belki ama en basit şeylere hasretim
Yasiniz daha genc, bosanirsaniz yeniden evlenmek istersiniz. Hayatiniza girecek kisinin simdiki esinizden daha iyi olacagi ne malum? Belkide hep evde olacak ama disari cikmak istemeyecek, belkide kazanci az olacak, belkide cok farkli sorunlar olacak.Size rahat batmis, kavga gurultu yok durduk yere macera ariyorsunuz.

Evlisiniz ama yalnızsınız.Eşinizle her ne kadar elde olmayan sebeplerden olsada paylaşımınız kalmamış,ilgi yok,ruhu besleyecek birşey yok.Bir de bunun üzerine çocuğun ve 2 kisilik iş yükü çıkan evin yükü sizde...
Yani hiç de rahat batiyor,bundan boşanilir mi gibi sebepler değil bunlar.Gayet makul sebepler.
Ama işte ortada karsilikli sevgi var mi,konusarak bir çözüm bulunur mu,başka yollar denenmeli mi vs. Önce bunlari bir yapmak lazim sanki.
Eşinizle konussaniz buraya yazdiğiniz gibi.
Belki bir noktada bulusulur,belki sizi rahatlatir bu durum geçicidir.
Birbirimizi seviyoruz evet eve geldiğinde çok ilgi gösterir kızıma özellikle bana karşıda iyidir hangi odaya gitsem arkamda gezer ama sosyal paylaşım 0 hiç eve erken gelip te biyerlere gittiğimiz nadirdir ev içinde çok iyiyiz mutluyuz. Ben istiyorum ki bi yeri gezmek istesem sadece kızımla arkadaşlarımla değil ya ayda 2 gün tatil yapsa yetecek bana ama yok hergün çalışıyor rayına oturtamadı gitti . Konuşuyorum çok konuştum ne yapabilirim ki görüyosun imkanım yok sen gez kızımla anneni al tatile git hevesiniz kalmasın sana bişey diyor muyum diyo iyi koca oluyo o zaman kendince

Tabiki de bahsettiğiniz sebep boşanmak için gecerli değil.
Sürekli bir arada olmanız belki de problem olacak belki bu sekilde olmanız sizin için daha iyidir.İlla ki bir atraksiyon macera yani..
Sonuçta yine sizin için calışmıyor mu?
Kendi huzurunuzu aslında kendiniz kaçırıyorsunuz.
Bu durumu avantaja çevirmek sizin elinizde.
Daha çok özleyin daha kaliteli daha samimi zamanlar geçirin..

Back
X