boşanmak zorunda kalan ve yapayalnız kadınlar nasıl dik duruyor

annemler asla baska yerde yasamama onay vermiyor bende asla orda yasayamam hepten kahrolurum

anladım canım.nikahım yoktur belki ne demek?

anladım canım.nikahım yoktur belki ne demek?

Eşinin yaptıkları bayağı abartı şeylerse imam nikahım düşmüş olabilir, diye anladım ben. :44:

Sözlü yollarla durmadan boşanma vurgusunun yapılması falan imam nikahının düşmesine sebep olabiliyor.

ha dini nikahtan bahsediliyor,anladım..bende resmi nikah sandım da şaşırdım bi an.

Öncelikle umarım hakkında hayırlı ne ise o olur. Boşanma olayina gelince gerçekten zor yaşamayan bilmez. İnsanın ailesi arkadaşları cevresi imali olabiliyor sözlerinde.. evli arkadaşlar daha temkinli sanki kocaları için bi tehlike goruyorlar gibi.. iş ev yeni hayat hepsi zor.. ben yaşadım hepsini gerçekte zor ama hayat devam e diyor.. ve sizin boşanacak kadar büyük sorununuz yok gibi belki düzelir herşey.. sizin ifade tarzınızdan bir boşanma olayina hazır değilsiniz gibi geldi bana..

Henüz boşanmaya karar vermiş değilsin o yüzden böyle karmaşık geliyor sana her şey

Düzeltmeyi dene, yuva yıkmak kolay bir şey değil ancak gerçekten karar verdiğinde çorap söküğü gibi geliyor her şey

Yeni bir hayat kurmak kolay değil, insanın çok zorlandığı zamanlar oluyor ama Allah gücünü ve sabrını veriyor.

Canım Allah sabır versin...

Üzülme ne olur. Zor elbet ama başa gelen çekilir. Boşanmak ayıp değil, günah değil. Ve şunuda bil toplum boşanan erkeğe her zaman şüpheli yaklaşır çünkü insanlar bilirler ki hiçbir kadın olmadık yere yuvasını yıkmaz.

Kendine bir şans ver. Herşeyin çok daha güzel olmayacağını nereden biliyorsun?

Sevgiler...

ben şuan çok şaşkınım insanın eşi bir işte kötü birşey gördüyse eşine orada calısmanı istemiyorum derse bu kadar inatla devam etmesi çok ilginç kimseden emir almak istemedigi için iş değiştirmiyo ama ben herkesten azar işitip çalışabilirim bu sevgi mi yani

önce ailene anlatsan herhalde dur kal demezler Allh yaradan söz konusu resmen gavur olmak bu hadi diğerleri neyse de
umarım ailen duruma el atar hatta ve hatta kendi ailesinede söyle

beni iki tarafta anlamayacaktır annem diliyle beni bitirir mahfeder beni cok caresiz kılan da bu ya

hemen nedenön yargıya kapılıyosun ki sen ne yaparsan yap eşini değiştiremezsin
tek care büyükler
annene az söylemeye çalış bence ne olcak anne bu söylenir sonra mecbur atamazya

yok zaten bişi demez ama onların yanına dönersem küçüklüğümden biliyorum beni mahfederr ben sölemştm sölemştm dye dye bitirir :26:

yok zaten bişi demez ama onların yanına dönersem küçüklüğümden biliyorum beni malhfederr ben sölemştm sölemştm dye dye bitirir :26:
annenden laf isitmemek icin mi katlaniyosun sadece? Bence elin adamini cekmekten daha kolay anne azari isitmek.ama once kesin kararini ver ozaman uzulmezsin ancak ben de 1 aydir annemlerdeyim once zor geldi ama gecti bile o aci. Clisiyorum, evde kardeslerimle biseyler yapiyoruz surekli ve hedefledigim kariyer icin hayal kuruyorumm ders calisiyorum arkadaslarimla vakit geciriyorum uzulmwye zaman kalmiyo.nefret bilw yok icimde. Ama kafanda bitirmeden bosanmaya kalkarsan cok zor olur tabi.

Ben yaşadığım sorunları aileme anlatamamıştım.
Kendi kafamda kurduğum senaryolara kendim inanıp onlar şöyle düşünür, yanlarında yaşamamı isterler diyerek paylaşmıyordum... Ne büyük hataymış.
Eşim evi ilk terkettiğinde söylememiştim.
Bir gün babamlar geldi, eşimi bekliyorlar onu da görüp gidelim diye.
Tabi gelmeyince anlatmak zorunda kaldım.
O sinirli agresif adam nasıl büyük bir olgunlukla yaklaştı anlatamam... Şok oldum.
Onca yıl yaşadığım korku boşunaymış. Yazdığım senaryolar boşunaymış.
Ailem şimdi yalnız yaşamama bir şey demiyor.
Dedim ki sizin bulunduğunuz çevreye gelirsem (-ki büyüdüğüm yer biraz daha tutucu bir kesim) daha kötü olurum.
Babam tamam sen nasıl istersen ben sana güveniyorum dedi....
İstediğin zaman kapı sonuna kadar açık bunu bil dedi... Desteğini hissetmek çok güzel. Allah razı olsun.
Yani siz de annem başımın etini yer diye düşünmeyin. Ailenizle paylaşın.
Belki benim gibi hiç ummadığınız bir tepkiyle karşılaşacaksınız.

Bütün bunların yanında eşinizi sevdiğinizi söylüyorsunuz. Ve anladığım kadarıyla net değilsiniz.
Zaman verin kendinize ve evliliğinize. Acele etmeyin.
Sonra pişman olmamak için elinizden gelen herşeyi yapın.
Net olduğunuzda da hüzünleneceksiniz, geçmişteki iyi günlerinizi hatırlayacak üzüleceksiniz...

Verdiğimiz her karar sonucunda bedel ödüyoruz.
Bir şeyi yapmanın da bedeli var, yapmamanın da bedeli var.
Sonuç olarak boşanmasanız da boşansanız da ödeyeceğiniz bedelleri düşünün.
Ona göre karar verin. Hangisi size daha ağır gelir?

Allah yardımcınız olsun...

OKADAR GÜZEL BİR ANLATIŞ ŞEKLİ
... çok sağol kardeşim yalnız annemle bir kere konusmaya kalktım asla bırakmayız yalnız diyorlar ve bu beni iyice mahfeder

ben arkadaşlarımla bile bulusunca kocamı hatırlarım diye düşünütoum acaba suanki ruh halim mi bu

ben arkadaşlarımla bile bulusunca kocamı hatırlarım diye düşünütoum acaba suanki ruh halim mi bu
tabiki hatırlıyosun ama kafanda bitirdiğin zaman özlemiyosun, acı da hissetmiyosun doğal olarak.. sen henüz karar verememişsin zamana ihtiyacın var bence.. iyi düşün taşın hangisi seni daha çok mutlu etcekse onu tercih et...

bir de ailemle kalamam diye düşünme bence ben de yapamam 3 yıldan sonra diye düşünüyodum ama iyiki varlar onlar olmasa yalnız kalmak iyi gelmezdi eminnim ki mutsuz olduğum halde pişmanlık duyardım şimdi onların varlığı bana güç veriyor anne baba çocuğuna zarar vermek istemez sonuçta.. yalnız kalırsan sudan çıkmış balığa dönersin..

Cennetyarim sen daha bir kaç ay önce bebek hazırlığında değil miydin?
Yanlış mı hatırlıyorum?
Neyse sorun sadece eşinin haram parayla dükkan açma işi değil sanırım.
Bir şeyler birikmiş sende.
Bu da son nokta olmuş anlaşılan.
Ama daha karar vermiş gibi görünmüyorsun.
Sanki bir anlık kızgınlık gibi geldi bana.
Çok iyi düşün çünkü eşini sevdiğini söylüyorsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…