boşanmak zorunda kalan ve yapayalnız kadınlar nasıl dik duruyor

sizlere söyliyim detaylıca bi akıl verin bana ya

olumlu yönleri

bana ne yemek istesem yapar yemek konusunda ısrar etmez
kıskanç değildir çok rahatımdır
ne istesem alır gelir
arkadaşlarımla falan çok iyidir misafirperverdir
hastalık geçirdim çok yanımda oldu
aile danışmanlıgı aldık geliyor zorlayınca ama bir an yarıda kaldı
kavga edince hemen iyi olabiliyo kin tutmuyo

olumsuz yönleri

çok rahat dini konularda da her konuda çok rahat
iletişim kuramıyoruz 10 dk benimle konussa sıkılıyor hemen sinirleniyor
aşırı küfürlü Allahım dahil ( tövbe haşa ) herkese küfredebiliyo aslında inanıyorum diyor ama bazende küfredio sinirinden herşeye
işi konusunda cok pasif başkasının yanına giripde calısamıo sorumululk duygusu çok az ben çalışayım ses cıkarmaz
bebek işinide ben istedim ona kalsa hala bekliyordu
çok asabi bir an çok ters tepki verebilir
iddia vs gibi şeylere cok düşkün haftada 1-2 içki içiyo tepki göstermesem daha da fazla
kavga edince hayatını mahfettigimi sölüo hemen ve sanki hic güzel anımız yokmuş gibi hepsini siliyo
ve ben bu durumda önce inancından sonra bana olan sevgisinden şüphe ediyorum
hayat amacımız cok baska o çok günlük bende ölümden ötesi için Allahımın huuzuruna nasıl dürüst cıkarım diye yasıyorum

Kaç yıllık evlisiniz?
Evlenmeden önce nasıldı?
dini konularda farklı mıydı?
Sorumluluk duygusu nasıldı?

Yani sonradan mı değişti?
Yoksa hep aynıydı da sizi sonradan mı rahatsız etmeye başladı?

:44:

Aslında alkol konusu, iddia oynaması, iletişimin kısa sürmesi düzelebilir şeyler.
Acaba çok mu fazla yargılayıcı yaklaşıyorsunuz?

Genel olarak size değer veren biri (anlatımınızdan çıkardım)

Mesela insan sevmediği birine yemek yapmaz. Yapsa da bir şeye benzemez :)

İnanç konusu kişiseldir. Evlenirken verilen kararlarda en üst sırada yer alır.
Ya farklı inanca sahip de olsa inancına saygı duyarım dersiniz, ya da hayır aynı inanca sahip olmalıyız dersiniz.
İdeolojik anlamda da böyle. Farklı fikirleri savunan biriyle ömür geçmesi zor.
Ya ideolojinizden ya da eşinizden vazgeçersiniz...

Evlilik başlı başına zor zanaat.
Ama sizin evliliğinizdeki sorunlar başedilebilir-kurtarılabilir gibi geldi bana.

Aile danışmanına gitmeye devam ediyor musunuz?
Bence devam etmelisiniz.

canım benım sen neler yasıyormussunda benım haberım yok çok uzuldum sen bayabı yıpranmıssın ya kıyamam ben sana
esının degısmesı kendısını duzeltmesı gerek ben senın esını nekadar çok sevdıgını bılıyorum esınde bunu bılıyor ve cok sımarmıs
esını nasıl degıstırebılırsın bılıyormusun? kendını gerı cekerek
onunla konusmalısın uzuldugunu ve yıprandıgı soylemelısın esın senın kalbını kırdıgında hemen ozur dılıyormus ya sen hemen yumusama hersey normalmıs gıbı davranma, bırseyler eksık olsun, degısmesı gerektıgını degısmezse senı kaybedıcegını ona hıssettırmelısın 3 gun 5 gun degıl ama cıddı cıddı hıssettırmelısın ona soguyormussun gıbı davranmalısın surat yap trıp yap demıyorum ama bır sekılde ayar cekıceksın cennet yarım esının cok ustune dustugunu ve onsuz yapamıyacagını ona hıssettırdıgını dusunuyorum bunun aksını ona gosterkı kendını toparlasın hem ALLAHA kufur etmekte neyın nesı taş olur taşALLAHA bol bol dua et elınden geldıgınce esını duzeltmeye calıs baktın olmuyor ozaman bosanmayı dusunursun suan hazır degılsın.
eşin şeytana uyuyor fazlasıyla hemde harama bulaşmış ıddıa yanı kumar oynuyor RABBINE kufur edıyor seytana uyuyor bol bol dua et RABBIM esımı dogru yola sevket dogru yolu goster dıye
cozum yoları ara nebıleyım esının sevdıgı dını yonden kuvetlı arkadasları aıle buyuklerı yokmu?onlardan yardım al
onlarla bol bol bıaraya gelsın seytandan uzaklassınıckı kumar haram yoldan kazanç saglama ALLAHA inancsızlıktan olur hepsı
ve bunlar bosanma sebebı olabılr bır cok arkadas bosanacak bırsey goremedım demıste :44:daha ne olacaktı ıllakı ıhanet sıddetmı bosanma sebebıdır.
bu sorunlar ınsanı yıpratır,haram yoldan eve ekmek getırme ınsanclı bır ınsanın pıskolojısını altust eder mafedersenı cok ıyı anlıyorum canım benım pekı esının cevresındekı ınsanlarda boyle tıpler mı?

Son düzenleme:

dun gece oturdum konustum biliyorum eminim önemsemedi ama ben son kez konısyım dedim bak biryere gir çok yeteneklisin elinden her iş geliyor montaj falan herşeyi bilir baktım işkurdan haftasonları yok 8-6 falan gibi saatleri para pul gözümde degil zaten. dedimki sizi hatta vergi kaçıran fiş kesmeyen herkesi maliyeye şikayet edicem bir vatandaş olarak benim üstümden geçinemezsiniz siz dedim. Rabbime olan düşkünlüğümü anlattım dedimki bak eger sen inanmıyorsan tövbe tövbe bazı şeyler sana sacma geliyorsa bana söle kandırma beni hayatımı karartma dedim.

o ne dedi bunlar karşısında...
bence biraz zaman lazım size karar vermeden önce...
acele bi karar verip sonra pişman olma...
zor tabiki yaşadıkların, çeken bilir..
ama yıkmak en kolayı..
boşandıktan sonra "keşke şunu da yapsaydım,keşke bi de bu yolu deneseydim" fln diye üzülme...
eğer bitireceksen aklında hiç "keşke" kalmamış olsun...
allah yardımcın olsun...

ee dedin dedin ne cevap aldın sonuç ne oldu ? sanırım eşin daha tam olarak olgunlaşmamış, karakteri oturmamış yaşlarınız kaç ve ne kadardır evlisiniz bunlar önemli noktalar, çünkü her evlilikte ilk yıllar aynı fikirlere sahip olmama sorunları yaşanabiliyor..

Herkesin yaşam biçimi,hayata bakış açısı farklıdır.
Ben küfreden hele ki Haşa Allah'a dil uzatan adamla evli kalamam...
İstersen dünyanın en mükemmel adamı olsun ben istemem benim Yaradanıma laf söyleyeni.
Nasıl ayakta kalıyorsunuz cevabı da bunda saklı zaten.
Rabbim öyle bir güç veriyor ki insan kendi bile şaşıyor.
Bazen geçmişi hatırlayınca ben bile kendime inanamıyorum,nasıl altından kalkmışım o kadar zorluğun diye.
Gerçekten de Allahım hiç bir kuluna taşıyabileceğinden daha fazla yük vermiyor.

bunların karsılıgı olarak sustu ve dinledi cok olumsuz yaklaşmadı az öncede mesaj attım 30 unda istifa ediyorum normaldede işimden. o gün eğer değişcem dersen sana mantıkllı geliyorsa ve eğer gerçekten Rabbine inanıyorsan yeniden yol çizeriz yoksa cennet gidiyor dedim nereye gidecegimi hiç bilmiyorum kime gidicem napıcam bilmiyorum ama.

aramızda 7 yas farkı var oldukca büyk yani.. akıl yaşta değiş başta misali

15 gün müddet verdim ona yalnız şu küfretme olayını aklımdan atamıyorum

Cennetyarim şimdi ne desem bilemedim.
Normal şartlarda beni bilirsin boşan derim.
İyi yanlarını söylemişsin, ama daha önce de sana da hiç değer vermediğini,
aşağıladığını hakaret ettiğini yazmıştın.
Bence en önemli boşanma sebepleri bunlardır.

Ha o zamandan bu zamana değişti dersen,
bu defa da hayata bakış açılarınız farklı ve sen bunu kabul edemiyorsun.
Ya da şöyle söyleyeyim ortak noktada buluşamıyorsunuz.
Eger devam ettirecekseniz ikinizin de bir takım fedakarlıklar yapmanız gerek.
Bir taraf uzlaşmacı değilse zaten o evlilik bitmeye mahkumdur...

cevabı basit,iyi bir işin olacak yani kariyer sahibi olacaksın. ancak öyle dik durursun

sinirli ve normal halleri birbirinden çok farklı yaa

cevabı basit,iyi bir işin olacak yani kariyer sahibi olacaksın. ancak öyle dik durursun

kariyer sahibi olarak hayatı unutuyormuyuzki

kariyer sahibi olarak hayatı unutuyormuyuzki

hayır hayatı unutmuyoruz ama adımlarımızı saglam basıyoruz mesela sen şımdı nereye gıdecegını bılemıyorum dıyosun ya? eger ıyı bır ışin olsaydı bunu duşunmucektın ve bu adamı cekmek zorunda kalmıyacaktın en azından canına tak ettıgınde gıdecegını bılmesı gerekıyor eşinin, sen bu adama gozdagıverdın mı hıc,evden uzaklatın mı hıc?
Ya herşeyı gectım de yaradana kufur olayı çok düşündürücü?
Aılenın arkanda olmaması çok kotu bu erkek mılletını ıyıce yoldan cıkartır
eşine yuzvermıyosun demi haddını bılsınartık haddını aştıgını ıyıce hissettir ona

Son düzenleme:
sanki dünyanın sonuymuş gibi boşanmak:18:

Canım bence sen onu kafanda bitiremedigin ve kararın kesin olmadıgı icin dunyanın sonu gibi geliyor , insan tabiki kolayca boşanmaz ama bazı çizgiler olur karsıdaki onu astı mı boşanmalı diye düşünüyorum.Mesela aldatma yalan dayak filan gibi. O sınırlar aşılınca boşanma kararı da zor olmaz gibi geliyor bana ,
din de bu çizgiler arasında , Allah'a küfür ne demek. Sen Allah'a sığın , dua et onun rızasını gözeterek yoluna devam edersen o da sana yardım eder elbet, hakkında hayırlısı neyse o olsun insallah
Bosanmak kötü de olsa helal sonuçta , bazen cok zorda olsa tek çözüm yolu olabiliyor malesef

Bende 4 ay oldu boşandım.1oğlum var krese gidiyor kirada oturuyorum ve ailemden 1 kurus gormuyorum nafaka almıyorum,sadece maasımla idare ediyorum yetindirmeye çalışıyorum. Önce cnm iş bul çalış ailene danış bir adım atmadan önce bir anda dımdızlak ortada kalma herşeyin hayırlısı hepimiz için

cuma namazına 3 sefer üst üste mazeretsiz bir şekilde gitmezse de nikah düşüyor :18: . Ayrıca eşini seviyor musun yoksa onu annenden kaçabileceğin bir kapı olarak mı görüyorsun? Ona mecbur oldugunu mu düşünüyorsun? İyi bir sorgula kendini...Önce bir ev bul ve mümkünse bir de ev arkadası...Yeni atanmıs bayan bekar öğretmenlerin çoğu ev arkadaslarıyla kalıyor.Milli eğitimden falan bir tanıdıgın varsa ya da öğretmen evine gidip panoya ilan verebilirsin ev arkadası arıyorum diye.Lakin her seyi hazırlamadan pat diye bir karar alma...Sonucta bu dünyada kendinden baska sahip oldugun hiç bir şey yok bunu unutma.Ne evlat ne anne ne baba hiçbiri bize ait değildir.Onlar birlikte mutlu olmak için yanımızda olanlardır.Mutlu etmek isteyeceklerimizdir ama bize ait olanlar değillerdir.Senin kocaman güçlü bir 'kendin' var.Aile olmak, toplum olmak yani bir arada yaşamanın en önemli nedeni 'birbirlerimizin işlerini kolaylaştırmak'tır.ZORLAŞTIRMAK DEĞİL.Zorlaştırıyorsa birileri onunla olmanın ne anlamı var ki? Eşinle bütün bu hislerini konuştun mu? Tepkisi ne oldu?

Son düzenleme:
Ayakta durmaktan başka çare olmadığı için duruyorlar...Eşten hayır gelmeyince ya boynunu büküp oturacak ya da güçlü olacak..Başka çare yok ki

Ama ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum ya.
Benim de eşim çok sinirlidir.
Ama sinir anında bile ağzından şahsıma ait kötü söz çıkmaz.
Keza benim de öyle.
Zaten insanlar gerçek yüzlerini sinir anında ortaya çıkarmazlar mı?
Madem öyle o zaman öfke kontrolü için terapi alacak,
gerekirse ilaç kullanacak.
Sana agır sözler söylemeye, hakaret etmeye hakkı yok ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…