Yaşadıklarınızı tam olarak anlamadan yorum yapmak zor.
Yani şımarık bir çocuk gibi herşeyi isteyen ve bir o kadar da elindekilerden memnuniyetsiz bir kadın mısın yoksa;
dayanılmaz bir kısır döngünün içinde sıkıştığın için artık ne kendini ne de eşini mutlu edemeyecek noktada mısın???
Bir adama ilk günkü gibi aşık olmadan da harikulade evlilik devam edebilir...Ama bir adamı sevmeden...o adamla sevişmeyi sevmeden...
Bu zorlamanın manasız geldiği zamanlarda boşanmak ilk akla gelen çözüm.
Bugün onu ilk gördüğünüzde evet ben bu adamla ilişkime bir şans daha vermek istiyor muyum sorusunu sorun kendinize şöyle uzaktan uzağa onu seyrederek.
Hayır ise cevap,bir daha bakın zira olumsuz kararları çokça kez geçirmek gerekir zihnin ve vicdanın eleğinden...
Evet derseniz,gidin en babasından öpüşün eşinizle.
Bazen bişeyleri harekete geçirmenin en ilkel yoludur bu...
Bateri,bisiklet,kitap vs...sizin keyifleriniz?
Ya onunkiler....satranç mı,maç mı,siyaset mi,dans mı???
Ortak alanlar bulun kendinize,bazen eşimizle üniversitedeki ev arkadaşımızmış gibi dağınık ve plansız yaşamak gerekir hayatı.
Kastıkça kasılıyor insan,sıkıştıkça sıkılıyor...
Sonra eşin karşına geçmiş abartıyorsun,neler var görmüyor musun?Ben seni seviyorum diyor ve bitti sanıyor tüm sorunlar;
Sen şimdi tüm bu anlattıklarımdan bunu mu çıkardın diye daha da nefret ediyorsun adamdan...
Ne sen onun gibi ne de o senin gibi göremez hayatı,ilişkinizi...
Hem biliyor musun bir insanı sevmek istersen onlarca neden bulursun saçma sapan;
ve aynı insandan nefret etmek istersen yine destanlar yazabilirsin...sen ne istiyorsan o oluyor aslında?
Eksik anlatmak değil de somut örnek veremiyorum.
Ya mutlu değilim işte.
aldatılmadım,kayınvalidemlerle herhangi bir sorunum yok,dayak yemedim,maddi sorunlarımız huzursuzluk verici derecede değil,eşim kendince ilgilidir romantiktir.
Ama ben mutsuzum.Benim eşimden beklentim ki beni çok da iyi tanır.Ortak bir yaşamdı.yani ben iş ev iş ev insanı değilim.eşimde iş ev iş ev insanıymış bundan emin oldum.ki evlilik öncesi kafamı kurcalayan bu olaydı.eşimde önceden bu kadar değildi ve beni de buna inandırdı.Güvenim bu yüzden sasrıldı.
işin kötüsü de bateri hocam eşim,o bisikleti de bana o aldı.Çok fazla ortak noktamız var.Ama ben mutlu değilim.sanki o kendi hayatını yaşıyor ben kendi hayatımı yaşıyorum bu kadar ortak nokta içinde.
çocuk yoksa düşünebilirsin. sevmediğin ve değişmeyeceğinden eminolduğun bir insan için sevdiğin şeylerden vazgeçmek en önemlisi hayat enerjisini yitrimek anlamsız. ayrılmaz isen ilerde çocuk isteyecek bu sefer onun için dayanmak zorunda klacaksın.
ama şunuda unutma bazı kadınlar bekarlık için doğmuştur, çünkü onlara yetecek bir erkek yoktur. kadınlar çok kolay yüksleri ve ilgileri çok geniş bir alana yayılır oysa erkekler öyle değildir. yükselirler ama geniş bir yelpaze ile değil. dimdik.demek istediğim eşinden ayrılırsan yeniden mutlu bir evlilik kuracağın hayallerine çok kapılma. çünkü ortada sadece mutsuzluk sorunu var. seni mutlu edememsi sana yetememsi. aldatmak olsyadı sadık bir erkek bulabilirdin yada cimri olsaydı cömert bir erkek ama senin gerekçelerin için aynı şey geçerli değil
Çocuk su durumda asla düşünmüyorum.Eşiminde düşündüğü söylenemez.Zaten boşanayım şöyle kafama göre birini bulurum gibi hiç geçmiyor aklımdan.
Eşimle defalarca konuştum mutsuz olduğumu,kendimden nefret ettiğimi söyledim ki eşim öyle klasik koca da değildir.Ya ben olcak zannediyordum.canla başla cok uğrastım.herseyiyle ilgilendim.doktora tezinde ki anlatım bozukluklarını bile düzelttim kaç gün sabahlayıp.babasıyla kavga ettiğinde aralarını düzelettim,her akşam nefret ettiğim halde onun sevdgi filmleri bulup izledim,sevebilecegi kitaplar aldım ona,maille sarkılar gönderdim,arkadaslarına doğum günü pastaları yaptım yani insan kocası için ne yapabilirse yaptım.Ama sorun sanırım burda başlıyor.evet ben onun hayatı için cok sey yaptım ama o benim ona olan aşkımı hayata olan aşkımı söndürdü.Yeni bir şarkı buluduğumda onunla paylaşmak içimden gelmiyorsa benim için bu aldatılmaktan daha büyük bir problemdir.
polemik yaratmak istemiyorum ama ,daha ne istiyorsunuz ki eşinizin kötü şeyler yaptıgı yok burda ki sorun yaşayan kadınların sorunlarını okudunuz mu daha önce,yani size göre sorun olan bana göre olmayabılır ama bu kadar büyütecek kadar sevmiyorum sevişemiyorum diyecek kadar büyük sorun yok bana göre yani aşılabilir şeyler ,yeterki konuşmayı bilin
ya beni ailesine ezdiren,ailesiyle sorun yaşadığım,bana hakeret edip aldatabilcek bir adam zaten benim konum dışında.Öyle ihtimaller yok hayatımda baştan da kendimce önlemler aldım.yok öyle şeyler.benim hayatımda yok.ya özür dilerim kk da bunları söylemek biraz zor özellikle bir derdim var kısmında ..
ama sonucta herkesin hayatı kendine.herkesin hayattan eşinden beklentileri farklı ve ona göre bir yol çiziyor .
bende kendime kendimce bir yol cizdim ve lastiğim patladı.
her evililiğin her ilişkinin kendi içinde dinamikleri var.benim ki aldatılmak değil de bunlar.
İnsan bazı yorumları okuyunca çıldıracak gibi oluyor.
Habire eşin birşey yapmamış ki şımarık mısın bilmem ne. Sanki evlilik sadece aldatmayla bitebilir gibi. Siz zaten kafanızda bitirmişsiniz. Bir kadın bunları söylüyorsa hemen yapılamaz bu. Eminim emek vermiş kendinizi sorgulamışsınızdır. Ama bu noktaya geldiyseniz ki zaman çok kımetli, bir an önce açın boşanma davanızı. Karşınızdaki insanın sizi dövmemesi yada iyi bir insan olması evliliğin devamı için bir neden değildir. Asıl neden o adamla olan birliktelikten zevk almamaktır. Bence sizin yeni bir görüşe değil cesarete ihtiyacınız var.
İnsan bazı yorumları okuyunca çıldıracak gibi oluyor.
Habire eşin birşey yapmamış ki şımarık mısın bilmem ne. Sanki evlilik sadece aldatmayla bitebilir gibi. Siz zaten kafanızda bitirmişsiniz. Bir kadın bunları söylüyorsa hemen yapılamaz bu. Eminim emek vermiş kendinizi sorgulamışsınızdır. Ama bu noktaya geldiyseniz ki zaman çok kıymetli, bir an önce açın boşanma davanızı. Karşınızdaki insanın sizi dövmemesi yada iyi bir insan olması evliliğin devamı için bir neden değildir. Asıl neden o adamla olan birliktelikten zevk almamaktır. Bence sizin yeni bir görüşe değil cesarete ihtiyacınız var.
film gibi geldi biran herşey mükemmel gibi görünse de kendince bir sürü problem var. Dayak yiyen kadın bugun dayak yemese mutlu olabilir, eşi alkol bagımlısıysa bugun alkol almadı diye mutlu olabilir ama klasik sorunların dışında farklı bir sorun sizinkisi.
Burada kaç kadın bisiklete biniyordur ,kaç kadın batari çalıyordur belki birkaç tane belki de hiç.
Sen klasik bir kadın degilsin ve klasik seyler seni mutlu etmiyor.
Ayrılınca insan özlemez mi bir düşünsene, bu nedenlerden dolayı ayrılsan için hiç acımaz mı.
Bunlar senin hobilerin sen bunlardan zevk alıyorsun ve eşin sana bunları yapman konusunda saygı gösterebiliyor kimsi insan zevklerinden hobilerinden eşi istemedigi için vazgecebiliyor sen bu konu da şanslısın.
Bence sen eşinle otur konuş bavulunu o toplayıp gitsin bir süre birlikte yaşadıgınız evde bir süre yalnız kal, eger onun kokusunu onun gölgesini aramazsan sen gercekten yalnız mutlu olabilirsin ama onu özlersen bu iş daha bitmemiş demektir.
Bazen hersey mükemmeldir ama bir insanoglu herseyi kötü görürüz bu durum da insanın biraz yalnız kalmaya ihtiyacı vardır sende öyle yap ama bir evliligi bitirmek için bu kadar neden bence az bir şansı daha hakediyor eşin.
Sen aktif bir insansın ve eşin sana ayak uyduramıyor değilmi? Aslında sana birşey söyleyimmi evlilikteki en önemli şeyi yaşıyorsun eşin sana basit geliyor sense ona hayran olmak istiyorsun. Ben evlenmeden önce eşimi sınardım hadi bara götür beni ve deli gibi dans edelim diye eşimin gözleri doldu ağlamak üzereydi bana evlendikten sonra ayak uyduramayacağını düşündü aslında bende bara tek başımıza gidip eğlenmekten hoşlanmazdım onu denedim ve çok üzüldüm. Anneme anlattım bana çok kızdı o çok hassas onun kalbini incitme dedi.
Eşimin şöyle bir yapısı var bana öyle aşık olduğunu hissettirdiki neden hoşlanıyorsam benden önce yapmaya çalıştı. Bisiklete biniyorum, oda bayılıyor, motorsiklet kullanmak istedim hemen ehliyet aldı bende aldım ve hevesimizi aldık. Dans kursuna gidelim dedim kabul etti gitmedik o ayrı ama benim için kendini yetiştirmek için elinden geleni yapma çabası yetiyor kpss ye girceksin diyorum çalışıyor hazırlanıyor bir üniv. daha oku diyorum elinden geleni yapıyor yani o kadar açıkki yeniliğe bu beni aşık etti kendine. Eşim benden 12 yaş büyük ve ben hep bir soru işaretiyle evlendim acaba eksiklik hissedecekmiyim? ama şu anda onu heyere yanıma taşımaya bayılıyorum. Çok kitap okuyor kendini çok geliştiriyor. Havuza gidip deli gibi kaydıraklardan benimle kayabiliyor hadi bir çılgnlık yapalım dediğimde benden önce atlıyor, öyle mülayim bir insandıki inanmazdı kimse ama içindeki çocuğu çıkardığıma inanıyorum ve biliyorumki yaşıtım olsa bana bu kadar ayak uyduramazdı.
İnsanın içinde olacak bu, al karşına anlat olmuyorsa beni kaybetmek istemiyorsan yardım alalım uzmandan de bence ve bir aile uzmanına başvurun.
Eşin seni belliki çok seviyor, sıkıntınız kafaların uyuşmaması elinden geleni yapmadan emek vermeden bitirme derim.
ya bakın işte siz bu uyumu yakalayabilmişsiniz.bizim de aramızda 10 yaş var ve evlnemeden önce benim de benzer cekincelerim vardı.ama biz yapamadık ki eşiminde kendince cok uğrastığına inanıyorum. sanırım artık uğrasmaktanda vazgecti ama ne yapcaz dediğimde biliyorum seni mutlu edemiyorum ama boşanamam senden diyor.E bu durumda beni kazanmak için benim hissedebilecegim birşey yapmıyor,boşanmıyor.Uzman olayına inanmıyorum ben ya.psikiyatrik tedavi görmüş 2-3 doktor değiştirmiş bir insan olarak hiç inanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?