Boşanmak?

Bana yazdığınız yorumu şimdi gördüm.
Öyle uzmanla çözülecek iş değil olarak bakıyorsanız siz hepten bunalmışsınızdır demektir.
Hani yardım almak için buraya konu açtım demişsiniz ya bir yerde işte o uzman bizlerden çok daha fazla yardım edecektir size doğru bakabilmeniz için.

Ayrıca çok eminim, şimdi eşiniz eve gelmemeye başlarsa, sizi sevmediğini hissetseniz, sizden daha güçlü görünse, o bitirmek istese, ''yuvam yıkılsın istemiyorum'' diyeceksiniz.
Siz o kadar eminsiniz ki eşinizin sizi bırakmayacağından bu duygularınıza güç veriyor.
Biraz kendinizi köşeye çekip biraz daha düşünmeniz gerekiyor.

Evlilik hep aynı. Bir yerden doluysa diğer yönden aynı monotonlukta.
Bir başkasındada bunları bulursunuz yönden diğer eşinizdeki özellikleri bulamazsınız.

Son düzenleme:

bence sorun siz fazlasıyla takıntılısınız ve evlılıkten esşinizden cok şeyler bekliyorsunuz,bekleyebılırsınız hepimizin beklentılerı farklıdır ama bu kadar aşırı olamaz dıye düşünüyorum eşiniz sizi sevıyor anlasmazlık yok sanırım sorunsuzlugu sorun ediyorsunuz siz

Eşini artık sevmiyo olmak kadınlar için bi boşanma nedeni olamaz mı?
yani kocamız bizi seviyo sadıksa vs ömrümüz öyle geçsin gitsin mi?
konu sahibi boşanır boşanmaz bilemem ama bazı yorumlardan bunu anladım ben, sevmiyorum boşanmak istiyorum demek saçmaymış gibi, sevmek evlenmek arasında nasıl bi sebep sonuç ilişkisi varsa sevmemek ve boşanmak arasındada aynısı olamaz mı yani

yok ben onu demiyorum tabiki duygular karsılıkllı olursa güzel olur,ama nasıl söylesem hangi çiftin evliliği yıllar boyu heyecanlı gecıyor kı bellı bir yerden sonra rutinleşiyor onu demek istiyorum yani takıntı haline getirmiş konu sahibi 1.5 yıllık evliyim simdi hersey güzel ama sneye ne yaşarım bilmem cocugum oldugunda ne yaşarım bilemem yani sırf heyecan yok diye ben eşimi sevmiyorum diyemem bir yerden sonra insan farklı duygular hissetmeye başlıyor

Tabiki boşanabilir fakat kadınlar erkekler gibi değildir.
Düşünce yapıları çok karışıktır kadınların. Ufacık duygusal boşlukta bile boşanmak istitorlar.
Neredeyse her büyük kavgada boşanma kelimeleri kadının kafasında uçar.Hemen hayatını kurmaya çalışır kendince içinde v.s.

Erkek nettir. Eğer inatçılıktan değilse gerçekten o evlilik bitmişse bitirir. Son ana kadar içindekiler tükensede susar.

Bü yüzden kadın daha fazla düşünmek zorundadır. Kadınların sunduğu sebepler eğer ''hayatım daha heyacanlı geçsin'' üzerineyse bu yanlış olur.
Etraftaki birçok kadın ise ''hayat öyle değil'' işte diyebiliyor doğal olarak.

Olabilir tabi ki neden olmasın.

Sevmemek, ilgisizlik, beklentilerin karşılanmaması vs de boşanma sebebidir.

konu sahibi arkadaşım belkide evlilik sana göre değildir, yani yarın çocuğun olduğunda (bilmiyorum anne olmak istiyomusun) sorumlulukların artacak hayatın dahada rutinleşecek hatta hayatın 2.planda kalacak, mutlu olmadığın bi kurumun içinde kalmak zorunda değilsin tabiki, genelde her evlilik bi yerden sonra rutinleşiyo

bir de benim merak ettiğim başka bir şey var hanımlar,siz eşinizi sürekli seviyormusuz? yani öyle birkaç aylık dönemlerde sağlam soğudugunuz olmuyor mu?beni evlenmeden önce böyle birkaç dönemim olmustu.Ama burda genel olarak gördüğüm öyle büyük sorunlar dısında ya da dısardan (kayınvalide gibi) faktörler dışında kadınlar eşlerini araya öyle sağlam soğukluklar girmeden hep seviyorlar.Bende sanırım bende bir terslik var diye bakıyorum bu duruma.

evliliğim daha bebek sayılır ama evlenmeden önce 9 sene geçirdik benimde soğudum dönemler oldu, ayrılsammı dedim hatta ara verme tekliflerim oldu ama eşim hiç yanaşmadı buna problemleri hep konuşma taraftarıdır, problemlerimiz hakkında konuşurken tekrar aşık olurdum ona, çünkü başka kimseyle bu kadar açık konuşamayacağımı, içimi dökemeyeceğimi bilirdim, hayatımdan çıksa sadece sevgilimden ayrılmış olmıcaktım, en yakın arkadaşımı sırdaşımı ağlayacak yaslanacak burnumu silecek omzu kaybedecektim :) yemedi açıkçası bırakıp gitmek, iyikide gitmemişim, ama sen evlenmedende endişeliymişsin be canım

eşim 35 yaşında ve altı senedir bana önemli olan bizim hayatımız cocuk yapmak zorunda değiliz ya da istersek yaparız hayat bizim istediğimiz gibi yön veririz diyor.Benim de bu kadar kafayı yememin sebeplerinden biri de bu ya.Bunu diyen adam bana hayatı zindan ediyor.

evliliğe alışma sürecinde bu duyguları duyabılrsın ,ama ben gercekten duymadım cok sinirlendım cok kızdım ağladım ama yinede soguma gibi bir duygum olmadı ,ben sevgiyi bambaska bir yerde tutuyorum evlenmeden öncede böyle bir şey hissetmedım

samimice bir şey söylemek istiyorum,büyük hayal kırıklığı içindesin,senin düşünüğün evlilik bu değil di sana göre her daim heyecan farklı duygular olan bir şey düşündün ama aslında öyle olmadıgını gördün yani su anda hersey senın istedgın gibi olsada 1 yıl sonran bile degısıyor emin ol

karar senın kararın ,ama bundan sonra hayatına girecek olan kişilerdede farklı olmayacak

okuduğum ilk yorumun bu olsa kocan seni dövüyo falan sanıcam, sadece senin istediğin gibi biri değil buna hayatı zindan etmek demek biraz bence canım

neyse hanımlar gördüğünüz üzere kafam gidip geliyor.ne yapcagımı ne söylücegimde bilmiyorum.yorumlarınız için tesekür ederim.benim cıkmam gerekiyor.hepinize iyi günler.

kimsenin evliliği 4/4 lük değil arkadaşım..kimse evlilikten beklentilerini tam olarak yaşayamıyorkii...eşin seni seviyor arada çok büyük nedenler yokken ben sıkıldım yoruldum mutsuzum diyerek boşanmanın ardına sığınmak niye.. bence sen boşanmak yerine pskolojik yardım almalısın..kendimide içine dahil ederek söylüyorum ne sıkıntılar çekerek evliliğimizi yürütüyoruz.önce yürütebilmek adına çaba gösteriyoruz...ayrılık fikri daha sonra geliyorr..sen ayrılmaya kalksan hakimin karşısına çıksan ne diyceksin sıkıldım ben yeterince hareketli bir hayatım yokmu diyceksin..eşinle herşeyi düzeltmek birazda senin elinde değilmi..onu sevmek sevişmek vss..uzunca yazmak istemiyorum anlamışsındır... bence herşey biz kadınların elinde..maddi manevi onca sorunlarla uğraşıp evliliğini sürdüren biçok kadın varken senin yaptığın biraz şımarıklık gibi geldi bana... bence yıkmak için değilde yapıcı olarak evliliğine heyecan katarak yani ne bileyim bişeyler yaparak evliliğini iyiye götürmek için uğraşmalısın, senden daha beterlerinide düşünerekk...

Genel profilin aksine konu açtığınız su götürmez bir gerçek ama çaresizliğiniz ve yardım beklentinizin o ''genel profilden'' bir farkı yok.
Bu kadar uçlarda olduğunu düşünsende geldiğin nokta aynı işte.

Yukarıda yazmışsınız ya ne yapacağımı bilemiyorum diye,size son tavsiyem bu kadar kararsızken karar verilmez.
Bi zahmet size yazılanları tekrar okuyun,içlerinde çok sıkı yol gösterenler var...

Dilerim uçurtmanızı tek başına uçurmaktan kurtulursunuz.

Sevmediğiniz, beğenmediğiniz bir adamla sırf "yuva kolay kurulmuyor" mantığıyla mutsuz olmak çok saçma gelse de yine de bir şeyleri değiştirebilmeniz için daha fazla uğraşın diyeceğim. Gerçi uğraştım uğraşacağım kadar diyorsunuz... Eğer bu haliniz dönemlik bir hal değilse bu evlilik sizin için zoraki olacaktır. Ve zoraki evlilikler bu dünyadaki en kötü şeylerden biridir bana göre. Şu kısacık ömrümüzü mutlu olmadığımız bir insanla heba etmek...

Umarım problem bir an önce çözülür. Eğer belli nedenlerden dolayı şu an bunları düşünüyorsanız, umarım bir an önce bu düşünceler kafanızdan gider. Ve eğer siz eşinizi cidden sevmiyorsanız, güzelim yıllarınızı kendinizi zorlayarak geçirmez ve boşanırsınız. Boşanınca hayatın bize neler getireceğini bilemeyiz ama bu belirsizliği bile bile mutsuz olmaya tercih ederdim.

ben konu sahibinin ne demek istediğini anlıyorum aslında...

psikolojik şiddet var bu evlilikte, kadın kendını yalnız hissediyorsa eminim bu boş değildir, şımarıklık hiç değildir.
arkadaşım anlıyorum senı;
kendini boşlukta hissediyorsun, içinde bulunduğun bu arafı anlamaya çalışıyorsun, neden ? niçin ? n'oluyor ? diyorsun kendıne.

kendı kendinle konuşup, sorunu anlamaya çalışıyorsun . ortada hem sorun var, hem de yok.
sorun senın beynınde,,, bazı beklentilerin var eşinden ( manevi açıdan) ama bu beklentilerini karşılamadığı için eşin, boşluğa düşen sen oldun.

herşeyi enine boyuna düşün ve ona göre yolunu çiz, ciddi bir bunalım yaşıyor bile olabilirsin .

ne zamandan beridir bu duygularla yaşıyorsun?

aynı durumda biri olarak seni çok iyi anlıyorum. içimizdeki bu kararsızlık birazda hatta en çokta maddiyattan kaynaklı. çok paramız olsa güvencemiz olsa bir sn bile durmayız belki. bende gelgitler halindeyim. çalışıyorum kendi başıma yeterim ama üzerimde borçlar var alıp başımı gidemiyorum. ama oda biliyor istemediğimi sevmediğimi. o beni seviyor ama sevmesi yetmiyor işte. yalnız kalmaya ihtiyacımız var. umarımda en kısa sürede çözülür herşey istediğin gibi olur. bende boşanacağım birgün ama sınırlarımı zorluyorum sadece şuan

Yine diyorum evlilik kurumu size göre değil siz ömür boyu güven duyup ,sevgi besleyeceğiniz bir eş değil de çeşitli akitivelerde bulunup ,maceradan maceraya koşacak bir dost bir arkadaş arıyorsunuz ama evliliğin gerçekleri sizi tatmin etmemiş şu an eşinizden boşanıp başka biriyle evlenseniz de yine tatmin etmeyecek gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…