Boşanmakta kararlı olmak için

Aileme dedim hep böyle diyor. Dedi koskoca savcı hakim polis bununla ne işi olur bu kimki . Ama bu duruşmaya savcı ile gelecem dedi aradan biraz zaman geçti şimdi tek gelecem dedi sen kimle geleceksin dedi sordu bende tek gelecem dedim himm iyi ne güzel dedi
Ona küçük sürprizler yap. Duruşmaya sülaleni topla git. 🤣

Canım bunlar ipsiz sapsiz güvenilmez, sen niye bunla kaçtın. Baksana etrafta kız bulamamış. Hangi aile böyle aileye kız verir. Seni bile istememişler kaçırmış. Çünkü ailenin vermeyeceğini biliyorlar.
Arkası sağlam olsa onları çıkarırdı hapisten. Yer yerden yalan akıyor. Şimdi bosaniyorsun, her yerden engelliyorsun. Hiçbir şekilde asla konuşmuyorsun. Boşandıktan sonra oldu da hadi gördün, gördüğün an aninda polisi arıyorsun. Hemen. Asla konuşmak yok.
Çok haklısınız kesinlikle ama boşanmacak uzatacak diye düşünüyorum. Çünkü bir kere şunu düşünüyor bunu bir daha kandırırım diyor aklınca uzatacak ama asla tek gitmeyecem ailem de yanımda olacak. İnşallah 20 Ekim'de anlaşmalıya çevirdim ben protokolü verdim mahkemeye hemen gün verdi . O gün babam diyor gelmeyecek buraya duruşmaya bilerek uzatacak diyor

Keşke buraya tanıştığınız zaman konu acsaydiniz. Masraf olmasın diye beni kaçırmak istiyor, beni okutacak yazsaydınız. Bakın ta o zaman bu belalara hiç bulasmazdiniz

Çok haklısınız kesinlikle ama boşanmacak uzatacak diye düşünüyorum. Çünkü bir kere şunu düşünüyor bunu bir daha kandırırım diyor aklınca uzatacak ama asla tek gitmeyecem ailem de yanımda olacak. İnşallah 20 Ekim'de anlaşmalıya çevirdim ben protokolü verdim mahkemeye hemen gün verdi . O gün babam diyor gelmeyecek buraya duruşmaya bilerek uzatacak diyor
Adam kandırırım diye boşuna düşünmüyor. Kandırır da hatta. Ben emin oldum.

Ona küçük sürprizler yap. Duruşmaya sülaleni topla git. 🤣
Kendi şehrinde efe kesilen birisi babamı abimi görünce korkan pısan birisi hatta dedi ki siz benim şehrime gelip bana hiçbir şey yapamazsınız arkam burda çok sağlam ama ben sizin şehrinize gelirsem siz çoksunuz dedim ne alaka aklı Fikri kavgada olay olsun adam kesek oldurek

Bakın uzatsın. Engelleyin şimdi. Sizinle asla iletişim kurmamali. İstiyorsa Avukatla konuşur. Saf buldu sizi korkutacak kandıracak.

Keşke buraya tanıştığınız zaman konu acsaydiniz. Masraf olmasın diye beni kaçırmak istiyor, beni okutacak yazsaydınız. Bakın ta o zaman bu belalara hiç bulasmazdiniz
Keşke diyorum ya o zamanlar arkadaşlarima çevreme danışıp hareket etseydim bugün bu evlilik olmaz idi bilseydim birde bunlara göre evli kadının arkadaşı bile olmaz ona da karşılar benim yakın arkadaşlarım var onlarla konuşuyorum diye bile kavga ettiler benimle

Bakın uzatsın. Engelleyin şimdi. Sizinle asla iletişim kurmamali. İstiyorsa Avukatla konuşur. Saf buldu sizi korkutacak kandıracak.
Evet engeli duruşma günü belli olunca kaldırdım şimdi tekrar her yerden engeli atacam bayram günü yengesi arayıp küfürler edince yengesini annesini ablasını hepsinin engelledim ve engelli aylardır açmadım çünkü arayıp arayıp moralimi bozdular yeter dedim babam annem dedi engelle hepsini senin moralini bozuyorlar can sıkıyorlar arayıp arayıp annesi gel diyor bana sürekli arıyor dedim oğlun düzelmiyor ki yok sen gel gel kızım buraya bak herşey nasıl güzel olacak

Ay okudukça bana bişeyler oluyor tutun beni bayılıyorum.

Konudan gidiyorum ayın 20 sinde boşandım mesajı görmek istiyorum bu konuda.

Ay okudukça bana bişeyler oluyor tutun beni bayılıyorum.

Konudan gidiyorum ayın 20 sinde boşandım mesajı görmek istiyorum bu konuda.
İşte bunları yaşadım 4 ay 40 sene gibi geçti arada dedim bunlar oldu tamam çok yıprandım ama ilerde belki düzelir yoluna girer diye salaklık etme diyorum kendime sakın herkes bu kadar beni kendime getirmesine rağmen yapma kendine diyorum

İşte bunları yaşadım 4 ay 40 sene gibi geçti arada dedim bunlar oldu tamam çok yıprandım ama ilerde belki düzelir yoluna girer diye salaklık etme diyorum kendime sakın herkes bu kadar beni kendime getirmesine rağmen yapma kendine diyorum
Evet söylenecek en doğru şeyi kendinize söylemişsiniz. Salaklık etme. Adam kaç yaşına gelmiş kusura bakmayın ama n.h değişir.

Ay bak yine bastı beni darluk.

Bütün mesajları üşenmedim tek tek okudum. Şu an sinir krizi geçiyorum.

20 ekimde buraya boşandım yazmazsan konuya sabırla cevap yazan herkesin iki eli yakanda olur ona göre...

Kendine gel Allah aşkına ya!

Öyle güzel bir babaya sahipsin ki İnan sana değil o adama üzülürüm.

Allah için boşan bak yemin et hatta burada şimdi boşanacağım diye. Ay iyi değilim.

Boşan! Boşan! Boşan!

Bütün mesajları üşenmedim tek tek okudum. Şu an sinir krizi geçiyorum.

20 ekimde buraya boşandım yazmazsan konuya sabırla cevap yazan herkesin iki eli yakanda olur ona göre...

Kendine gel Allah aşkına ya!

Öyle güzel bir babaya sahipsin ki İnan sana değil o adama üzülürüm.

Allah için boşan bak yemin et hatta burada şimdi boşanacağım diye. Ay iyi değilim.

Boşan! Boşan! Boşan!
Tamam hepinize çok teşekkür ederim kesinlikle kararımın arkasında olacam bir daha beni kandırmasına izin vermeyecem işte iş ciddi olunca bana şuan çok iyi davranıyor ama daha duruşma gününe kadar muhatap olup aklımı çelmesine izin vermeyecem inşallah duruşma günü anlaşmalı olacak protokolü verdim dua edin o gün sıkıntı çıkarmaz inşallah tek celsede biter çünkü gerçekten yoruldum. 20 Ekim'de güzel haber vereceğim inşallah sıkıntı çıkarmaz.❤️🙏

Her evlilikte olmaz
Eşin de seni ezdirmeyecekti sakın gel gitler yaşama dönersen daha da ileri giderler

"Eşin seni ezdirmiş". Hakikaten bu cümleyi uzun uzun düşünün bir. Kim sizi ezme hakkına sahip ki eşinizin korumasına ihtiyaç duyasınız? Beni ezdirmedi, ezdirmez bunlar artık gerçekten çağ dışı ifadeler. Kimse sizi ezemez zaten! Eğer böyle bir ortama düşmüşseniz sizi ezenden, savunması gerekene kadar bence her şey yanlış. Hadi sizi geçelim. Çocuklarınız olsa bu insanlarla anılmasını, onların terbiyesini, ismini taşımasını ister misiniz? Çocuklarınıza yakistirdiginiz akrabalar böyle mi olmalı?

Daha yeni bir sene oldu. Dava açtım duruşma günü verildi sanırım artık anlaşmalı boşanacaz. Ama kararlı olamıyorum sanki yanlış mı karar verdim diye gel git yaşıyorum. Çünkü sadece 4 ay evli kaldık. Bir yandan şans versek mi evliliğe devam etsek olur mu olmaz mı çok kararsız kaldım. Biz kaçarak evlendik ve en büyük hatayı orda yaptım. Hemen nikah kıydık ve ilk iki ay iyi geçti eşim iyi davrandı üstüme titredi. Ama ailesi zamanla beni ezmeye başladı. Abisi yengesi aileme küfürler etti bana kimsesiz garip demeye başladılar. Eşime dediğim zaman önemli değil boşver bunları dedi. Abisi dövmeye kalktı bende kızdım aileme küfür etti abisi edemezsin kimsin sen böyle konuşuyorsun dedim abisi dedi ki kardeşimden boşatacam görürsün birde o gün annesinin evinde idim kovdu beni bende gittim evime eşime de dedim anlattım dedim gidecem ailemin evine yeter olaylar büyüdü derken neyse sakinleştim devam ettik eşimle normal gibi hayatımıza anlatsam daha çok şey yaşadım kısa zamanda ama bilmiyorum bunlar oldu her evlilikte olur mu yinede yeni evliyiz denesek ilerde güzel olur mu çok kararsızım ailem boşan diyor ama kafam çok karışık birşey söyleyin fikir verin lütfen. Şunları da söyleyim ilk evlendik iki ay boyunca annesinin evine sabah 8 de gittim akşam sekize kadar annesinin yengesinin işini gücünü yaptım oturmadım akşama kadar eşim gelirdi yemeğini yer öyle evimize giderdik. Annesi ile evimiz arasında da yarım saatlik mesafe var. Hergün gittim geldim ne deseler yaptım ama yinede eltim fesatlık edip eşimi doldurdu hiç iş yapmıyor birşey de şuna diye kaynanama dedim yapmadım mi söyler misin lütfen dedi yapıyor ne dersem eltim o zaman düşman oldu sen gelinini savunma boşa diye çok çektim ama bilmiyorum her evlilikte bunlar normal mi ama yaşadıklarım aslında ağır idi sizce düzelir mi bir şans versem mi bilmiyorum
Eğer sizi ailesine karşı ezdiriyorsa bir dakika bile durmayın hep o şekilde devam eder. Bide çocuk olursa herşey dahada zorlaşır. Sizin ailenize hiç birinin hakaret etmeye hakkı yok. İyiki savunmuşsunuz. Eşiniz eger sizi tutuyorsa birbirinizi gerçekten çok seviyrsanız aranızda saygı sevgi bitmemişse ve eşiniz kendi ailesiyle sizin görüşmemenizi kabul edecekse ya da onların birdaha kötü bir şey demesine izin vermeyecekse ancak bu evlilik devam eder. Diğer türlü çok zor. Yol yakınken ayrılmak mantıklı

Eğer sizi ailesine karşı ezdiriyorsa bir dakika bile durmayın hep o şekilde devam eder. Bide çocuk olursa herşey dahada zorlaşır. Sizin ailenize hiç birinin hakaret etmeye hakkı yok. İyiki savunmuşsunuz. Eşiniz eger sizi tutuyorsa birbirinizi gerçekten çok seviyrsanız aranızda saygı sevgi bitmemişse ve eşiniz kendi ailesiyle sizin görüşmemenizi kabul edecekse ya da onların birdaha kötü bir şey demesine izin vermeyecekse ancak bu evlilik devam eder. Diğer türlü çok zor. Yol yakınken ayrılmak mantıklı
Kendi ailesine tapıyor ben şimdi barışsam gitsem bir daha ailem ile asla görüşmemi istemez çünkü ailem arkamda durdu destek oldu bana . O istiyor ki sahipsiz kimsesiz olsun ailesi ile konuşmasın görüşmesin ki gidecek dahi bir yeri olmasın. Bana derdi ki senin paran olsa çekmez hiç gidersin bırakıp o yüzden doğru düzgün para bile vermezdi zaten evin alışverişini yapıyorum ne ihtiyacın olacak derdi. Çalışayım dedim gencim daha iş bulup yok asla izin vermem çalışmayacaksın dedi. Yani o ailesine ölüyor benden daha çok önemli ailesi. Bana sövsede ailesi önde onun için. Sen gelinsin otur biz ne yaparsak yapalım diyorlar birde ağızlarında hiç küfür eksik olmuyor normal konuşmaları bile küfürlü onlara göre normal imiş ki ben nefret ediyorum küfürlü konuşmalardan ama onlarda öyle alkol de kullanıyor eşim evlenmeden önce söz vermişti kullanmayacam dedi ama değişti evlenince içip geldi kaç kez içerim sanane diyor ama kokusundan da tiksiniyorum zaten kazancı belli birde alkole para verince kızdım sen kapa çeneni sürekli aşağılayarak konuşuyor kaynanama demiş ki ailesinin yanına gitti dili pabuç oldu neden pabuç olmuş dava açtım ya hakkımı savundum ya ondan

"Eşin seni ezdirmiş". Hakikaten bu cümleyi uzun uzun düşünün bir. Kim sizi ezme hakkına sahip ki eşinizin korumasına ihtiyaç duyasınız? Beni ezdirmedi, ezdirmez bunlar artık gerçekten çağ dışı ifadeler. Kimse sizi ezemez zaten! Eğer böyle bir ortama düşmüşseniz sizi ezenden, savunması gerekene kadar bence her şey yanlış. Hadi sizi geçelim. Çocuklarınız olsa bu insanlarla anılmasını, onların terbiyesini, ismini taşımasını ister misiniz? Çocuklarınıza yakistirdiginiz akrabalar böyle mi olmalı?
Şöyle söyleyim ben kendimi savundum ama orda kimsem yok gurbet bilmediğim şehir ailem tanıdık kimse yok orada hep onun tanıdıkları ailesi çevresi var. Ben bunun ailesine tek laf etsem dövselerde öldürseler beni ne yapacam dedim sustum. Çünkü orda kimsem yok tek başınayım eşim diyordu ki bir kez boşanma konusunu dedim yeter yıprandım artık söz bir şans ver ben senin arkanda olacam savunacam kimse birşey diyemez üzemez hep yanında olacam inandım döndüm yanına ama dediğini geçelim kendi aşağıladı en başta kendisi dövdü sövdü. Ben bunları unuttum çünkü 8 aydır ailemin yanında rahat yaşadım belki rahatlık o günleri unutturdu tâbiki şimdi tekrar anlatınca o günleri tekrar yaşadım sanki şuan kendime geldim kendime diyorum şimdi sakın unutma o cehennem günleri

Ve ben eşimin yanında iken yaptıkları şeyler yüzünden intihara kalkıştım birgün çünkü dayanamadım. Eşimin ailesi bir yandan eşim bir yandan yapılanlar yüzünden kurtulmak ölmek istedim. Eşim dediğim kişi dicem eşim bile demek şuan o günleri hatırlayınca nefret geldi. Ailesi sürekli aşağıladı köle gibi kullandı hakaret eşim dediğim kişi şiddeti sürekli tehditler o kadar üstüme geldi ki herşey gitsem ailem affetmezse ya hâlbuki aileme orda yaşadığım şeyleri söylemedim mutluyum çok iyiyim dedim onları daha fazla üzmeye hakkım yok dedim. Sonra intihara kalkıştım ilaçları içip ölmeyi düşündüm çünkü aşırı yoruldum çok kötüydüm eşim dediğim kişi öğlen vakti idi eve geldi evde şarjını almak için beni gördü o hâlde ilaçları aldı vazgeçirdi ama ondan sonra da aşağılayarak burda yapma bunu başıma bela olacaksın ailen beni suçlayacak dedi. Ve o günden bir hafta sonra ailemi ziyarete gitmek istiyorum dedim kendime gelirim ailemi özledim gideyim nolur dedim zor ikna ettim gönderdi. Ailemin yanına geldim ailem gördü çok kilo vermişim bitik haldeyim ben geldim ailemi beni aradı gelsin yeter daha bir hafta olmuş geleli. Sonra ailem sende gel büyüğü ziyaret edilir işte işim var gelemem dedi zor ikna ettim geldi. Çok uzun yazıyorum kusura bakmayın yaşadıklarım 4 ay fakat 40 yıl gibi tâbi 8 aydır ayrıyım ailemin yanındaki rahatlık belkide bir an o günleri unutturdu bir an ama siz kendime getirdiniz beni tekrar hepinizden Allah bin kere razı olsun gerçekten hepinize çok dua edecem. Şu zamanda benim gibi çok kadın yaşıyor belkide bunları

En başta eşim dediğim kişi ve ailesi onlara göre kadın sadece itaatkâr bir köle. Kadın ne yaşarsa yaşasın hep susup oturacak çünkü kaderi bu çekecek onun ailesi ve kaynanam hep bunu dedi dön yuvana ne yaşarsan yaşa kaderim de çek bu kaçışın yok çekeceksin. Ben dayak yedim aldatıldım kocam kadınlar ile yatıp kalktı ama erkek işte yapar kaderimiz bu ne yapalım kadınız biz susup oturacaz. Kadın Allah'ın kulu değil mi ya bu zihniyet neden hâlâ var. Kadın olmak köle olmak değil ama onlar ben çektim ben sustum seninde kaderin bu yaşa çek otur oğlumun yanında diyorlar

Back
X