- 24 Eylül 2013
- 9.886
- 32.394
- 748
- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Boşanma için ya 2-3 yaş ya da 12 yaş civarı diyorlar gerçektenÇocuk varken genelde zor ama benim bir arkadaşım da eşinden öyle pat diye boşandı. Şiddet yok, aldatma yok. Adam da dışarıdan bakınca çok düzgün bir adamdı. Arkadaşım, cıvıl cıvıl, çok hareketli biri, eşiyse soğuk bir insan, gerekmedikçe konuşmayan ciddi yapıda biriydi. "Boğuluyorum" diyordu, "mutsuzum" diyordu. Kendi ifadesine göre ayrı şehirde üniversite okuduktan sonra baba evinde babasının her şeyine karışmasından rahatsız olduğu için ve bekarken ayrı eve çıkması mümkün olmadığı için o sıralarda tanıştığı ve kendisine aşık olan eşiyle "iyi bir insan" olduğu için evlenmiş. Hiç aşık olmamış, sevmemiş. Arkadaşım da psikologa gitmişti ve psikolog "çocuk 12 yaşına geldiğinde boşanabilirsin" demiş arkadaşım da aynen öyle yaptı. Böyle örnekler az da olsa var ama sizinkinin durumunu bilemem tabi.
Boşanalı ne kadar olmuş peki?
Aldatma, şiddet yoksa neden boşandiginin detaylari önemsiz bence. Eski eşine ilgisiz, sevgisiz olmuş olsa bile sizinle de ayni olacagi anlamina gelmez veya ayni konular sizde tartişma sebebi olmayabilir. İnsan biriyle uyumsuzluk yaşadi diye herkesle yaşayacak değil.
Bana anormal gelmedi. Benim de bir amcam var kendi halinde hakaret küfür şiddet vs hiç olmayan gayet rutin bir evlilikleri vardı. Onlarında bir kızları vardı. Yengemin bir sebepten ötürü psikolojisi bozuldu amcamla ilgili değil. Doktora gitti. Baya depresyona girdi. Sonra amcamla boşanmak istediğini söyledi. Tüm aile halletmeye çalıştık. Ama istemediğini söyledi. Eşim çok iyi ama istemiyorum dedi. Ayrıldılar.
Malesef erkekler değişmiyor, birinden neden boşandıysa baskasına da aynısını yapıyor
Hiçbirşey anlatmamış ki..Eksik anlattığı bir şeyler var adamın. Böyleleri neden hep sizi buluyor
Boşanmiş erkeklerle tecrubem yok ama oyle oldugunu dusunmuyorum ben. Bazi sorunlar direkt karakterle ilintilidir kabul (siddet, aldatma, annecilik...) gibi ama bazi sorunlar da karakterle degil birlikte olduğu kişiyle uyumsuzluktan kaynaklanir.
İki insan birbiriyle anlaşamadi diye ömür boyu her evlendikleri insanla sorun yaşayacak değiller. Ama tabi ki bu adamin neden boşandigi belirsiz, analiz yapamayiz.
Bana kalsa boşanmiş, cocuklu adam direkt eleme sebebi olurdu o ayri.
oldu bittiye getirmiş işte.Hiçbirşey anlatmamış ki..
Aniden soğumuş olamaz ya illa ki boşanmadan önce yaşadıkları bir takım sorunlar olmuştur. Bana hiç inandırıcı gelmedi
Hiçbirşey anlatmamış ki..
Sakladığı bir şeylerin olduğu aşikarBana da inandırıcı gelmedi
Evet doğru olabilirBeni biriyle tanıştırmak istedi bi tanıdık...Tabi ortam malum şu an korona vs, ilk bi telde konuştuk.Adamın 13 yaşında bir cocugu var ve boşanmış..Kamuda yönetici...İkinci konuşmada sohbet biraz daha detaylandığı için çok özel değilse neden ayrıldığını sormak istedim...
Adamın dediği şu: her şey cok iyiydi, hiçbi sorun yoktu, birgün pat diye boşanmak istediğini söyledi. Nedenini sormadın mı dedim, sordum yanlış karardı bu evlilik demiş sadece...Başka hiçbişi söylememiş..Kadın psikologa gidiyormuş ve oyşe karar almış.Dedim ki önceden hiçbi soğukluk hissetmedin mi veya hiçbişeyden şikayet etmedi mi? Hayır dedi...Geri dondureyim kararından diye yurtdısına goturmus gezmeğe, orda da hafif bi ısınma, konusma olsa bak bu geri donecegim anlamına gelmez, fikrim sabit diyormuş kadın..
Sonuçta sebep belirtmeden ayrılan ex eş...Sizce böyle bişi doğru olabilir mi? Sadece soğudum sebep yok diyerek yuva yıkan var mıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?