- 21 Ocak 2018
- 1.420
- 4.128
- 63
- Konu Sahibi bookermoon
-
Anlatmak istediğim ama anlamadıkları hep şu oluyor, rahat köpek bile yerini değiştirmez, biz kadınlar idareci ve sabırlıyız, yuvayı dağıtmamak için kırk takla atıyoruz, bunu bilmeyen yok. Boşanmak isteyecek kadar sevgisiz, ilgisiz kaldıysak, yıprandıysak, emeklerimiz havada kaldıysa bunu ilk anlaması gereken yine aynı emekleri vermiş hemcinsimiz olmalı. Bu yola gelene kadar yüz kere düşüyoruz.Ne yaşadığızi siz biliyorsunuz dediğim gibi ben hep dark ediyorum belli bir yorumcu tipi var hep olumsuz küçümser alaycı bir eda ile yazan hıncını almaktan zevk alan amma dedigin gibi cok akıllı zeki ileri görüşlü kadınlarda var kafa açan farkli bakış açısı sunan o yuzden bu dönemde desteğe ihtiyacınız oldugunda konu açın bence burdan muhakkak destek veren yorumlar alırsınız.
Hakkımızda hayırlısı olsun evet çorap farkli giymesi sorun degil ya da meyve yiyip dokmesi de hallolur amma ben böyleyim sen ne dersen de diyorsa o saygısızlık kendini bilmezlik
Biz burda doğum sonrası kilo alan kendimi saldım diyen konu sahiplerine aman toparlan evlilik tek taraflı olmaz diyoruz degil mu amma iş erkeğe gelince neden olduğu gibi kabul etmekte ısrar ediyoruz insan değişebilen bir varlıktır gelişen farklılaşan eşini dinlemek mutlu etmek ne kadar zor olabilir ki
Şimdi ben evli bir kadın olmadığım için buna yorum yapamam tabi ama eşinizdeki benzer bir durum (kendinden vazgeçme hali) vardı. Öncesinde birşey yok iken kendini böylesine bırakma durumunun bir açıklaması olması lazım. Yani o bir senede kendinde, iş yeri yada işi hakkında birşeyler değişmiş olmalı. Hepimiz sıkıntılar yaşıyoruz ama depresyona girmiyoruz diyor insanlar genelde ki bence yanlış. Kimin hangi zorluklara nasıl tepki vereceğini kestiremeyiz. Belki de en doğrusu bu yaptığınızdır. Biraz nefes alın,biraz kendinizi dinleyin. Ancak bence bu dönemde gerçekten de arkadaş olmayı deneyin. Karı koca yada kadın erkek sıfatlarını bir kenara bırakıp gerçekten kankası olun. Belki de zamanla içindekileri dökecektir.Bunlarıda düşündüm, terapiye üşenir. Evde elimden geldiği kadar yapıcı oldum ama boş. Son 1 yıl hiçbirşey olmadı, aksine çoğu derdimizi yoluna koyup rahata kavuştuk.
Şimdi ben evli bir kadın olmadığım için buna yorum yapamam tabi ama eşinizdeki benzer bir durum (kendinden vazgeçme hali) bende de vardı. Öncesinde birşey yok iken kendini böylesine bırakma durumunun bir açıklaması olması lazım. Yani o bir senede kendinde, iş yeri yada işi hakkında birşeyler değişmiş olmalı. Hepimiz sıkıntılar yaşıyoruz ama depresyona girmiyoruz diyor insanlar genelde ki bence yanlış. Kimin hangi zorluklara nasıl tepki vereceğini kestiremeyiz. Belki de en doğrusu bu yaptığınızdır. Biraz nefes alın,biraz kendinizi dinleyin. Ancak bence bu dönemde gerçekten de arkadaş olmayı deneyin. Karı koca yada kadın erkek sıfatlarını bir kenara bırakıp gerçekten kankası olun. Belki de zamanla içindekileri dökecektir.
Kesinlikle öyle katılıyorum biz çoğu zaman fedakarlik yapan toparlayan oluyoruz ama adamcağız kendini toparla dediğinde ise cevabı ben böyle mutluyum demek oluyor eee nerde o zaman evlilik iki kişiliktir lafı nerde kaldi karşılıklı hoşgörü saygı hicbir yok o zaman tabi ki kadın olarak sevgisiz saygısız bir evlilikte kalmak istemiyoruz ve bu cok doğal kim sevilmedigi saygı duyulmadığı ortamda kalmak ister ki Allah aşkınaAnlatmak istediğim ama anlamadıkları hep şu oluyor, rahat köpek bile yerini değiştirmez, biz kadınlar idareci ve sabırlıyız, yuvayı dağıtmamak için kırk takla atıyoruz, bunu bilmeyen yok. Boşanmak isteyecek kadar sevgisiz, ilgisiz kaldıysak, yıprandıysak, emeklerimiz havada kaldıysa bunu ilk anlaması gereken yine aynı emekleri vermiş hemcinsimiz olmalı. Bu yola gelene kadar yüz kere düşüyoruz.
Aynen, çifte standart. Konuştuk ve çocuk birşeyler anlamaya başlayana kadar aynı evi paylaşan iki arkadaş gibi kalmaya karar verdik. Bu sürede bende araştırma görevlisi olmak için uğraşıp bir dil daha öğreneceğim. Birbirimize karışmadan ve çok az konuşarak geçirmeye çalışacağız. Ne kadar mantıklı bilmem ama böyle bir anlaşma yaptık.
Olumsuz yorumu anlarım ama kalp kırmak nasıl bu kadar kolay olabiliyor bilmiyorum. Anlamaya çalışsam, zor bir hayat yaşadıkları için belki keskinleşmişlerdir desem, benim daha sert olmam gerek. Üstlerde bir üye resmen yazmış, babasından gördüğü gibi bir koca olmadığı için böyle yapıyor, diye. Gerçekten bu nasıl ruhsuz ve kaba bir tabir. Hala atlatamıyorum.Al işte adamın da niyeti yokmuş ki zaten evli kalmaya. Size değer veren, evlilik yürütmek isteyen insan zaten dünden hazır gibi böyle biseyi kabul eder, tutuşur telaslanir duzelicem falan der. Adama melek muamelesi yapıp da burda konu sahibine yuklendiniz yazıklar olsun. Ne macera araması kaldı ne vefasızlığı ne rahat batması. Alın savundugunuz adamın da niyeti yokmuş evli kalmaya zaten.
Konu sahibi, keşke gitmesen diycem ama buraya dert dökmeye geliyorsun, bazı kadınlar seni ekstra dert sahibi yapıyor. Burda bebek düşüren bı üye vardı, kadın anksiyete hastası ne yalanciligini bıraktılar ne simarikligini. "İyi, bebeği istemiyodun zaten hamileyken ilaç falan da kullanmissin (bilmeden kullanmış) isabet olmuş" diyen bile oldu. O konu benim için kırılma noktası oldu zaten, buradaki üyelerin bir kısmının insanlığı bildiklerine bile inanmıyorum. Umarım senin için herşey çok iyi olur
Olumsuz yorumu anlarım ama kalp kırmak nasıl bu kadar kolay olabiliyor bilmiyorum. Anlamaya çalışsam, zor bir hayat yaşadıkları için belki keskinleşmişlerdir desem, benim daha sert olmam gerek. Üstlerde bir üye resmen yazmış, babasından gördüğü gibi bir koca olmadığı için böyle yapıyor, diye. Gerçekten bu nasıl ruhsuz ve kaba bir tabir. Hala atlatamıyorum.
Aldatmaz demiyorum ama ona da üşenir. Arkadaşları dışarıya çağırır ona bile gitmez. Evde sukulentli odasında oturmaktan başka yaptığı birşey yok. Kaldı ki o bile artık beni üzemez. Şuan rahatı yerinde, yemek temizlik konusunda çok iyi olduğumu biliyor. Ultra lüx otelde bulamayacağı hizmet var. Düzenini değiştirmek istemiyor ama benimle de uğraşmak istemiyor. Fikri ben attım ortaya, onun gözleri parladı resmen.Ev arkadaşlığı kararına ardından çocuk biraz büyüdüğünde ayrılmaya hemen tamam demesi, bu kadar çabalayan kadına karşı ben halimden memnunum değişmek istemiyorum demesi çok tuhaf.
Ya başka sorun var bu işin ardında ya da..
Bilemedim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Evliliği için parmağını oynatmak istemeyen insan için kafa patlatmaya gerek yok.
Müsait şartlar oluştuğunda yol vermeli..
Aldatmaz demiyorum ama ona da üşenir. Arkadaşları dışarıya çağırır ona bile gitmez. Evde sukulentli odasında oturmaktan başka yaptığı birşey yok. Kaldı ki o bile artık beni üzemez. Şuan rahatı yerinde, yemek temizlik konusunda çok iyi olduğumu biliyor. Ultra lüx otelde bulamayacağı hizmet var. Düzenini değiştirmek istemiyor ama benimle de uğraşmak istemiyor. Fikri ben attım ortaya, onun gözleri parladı resmen.
Az önce onun liseden beri çok samimi olduğu arkadaşıyla görüştük. Ondan hiçbirşey saklamaz, durumumuzu anlatmış. Oda beni arayıp eşime, sen onun gibisini zor bulursun biz aramızda hep senin ne kadar şanslı olduğundan konuşuyoruz aklını başına al dedik, diyor. Hatta şakaya vurup, şimdiden sıraya girenler var oğlum, falan demiş. Eşim sadece gülmüş ve farkında olduğunu söylemiş. Arkadaşına da olumlu konuşmamış ve ev arkadaşlığı fikrini çok sevdiğini söylemiş. Hatta onlarada tavsiye ediyormuş!!! Ne zararım vardı hiç bilmiyorum, bu kadar soğuyacağı hiçbirşey yapmadım. Ekonomik olarak hiç zora sokmadım, hiçbir hobisine karışmadım, dışarda yenilen birşeyi beğendiyse hemen öğrendim evde yaptım, işyeri için yemek hazırlarken çay saatini düşünüp birde kek, kurabiye, pasta ekledim. Sosyal medya hesapları olmayan, köşesinde kitabını okuyan oğluyla ilgilenen bir kadınım. Neyim kötü geldi ona hiç bilmiyorum, gerçekten anlamıyorum.Bence sizin değil de çevreden birilerinin söylemesi daha etkili olacaktır. Yok mu bı ablası eniştesi filan, söylese de kendine çeki düzen verse... Bosanma ile ilgili de şöyle düşünmek lazım, gerçekten bosaninca çok daha mutlu olacağınıza emin misiniz? Eşinizin iyi ve kötü huylarını oturup düşünün. Gerçekten değer mi boşanmaya diye. Siz onun üstüne gittikçe o daha çok ben böyleyim diyecektir... Yine diyorum bence başkasından duymalı...
sukursuzluk nankörlük ne olacak başkaAz önce onun liseden beri çok samimi olduğu arkadaşıyla görüştük. Ondan hiçbirşey saklamaz, durumumuzu anlatmış. Oda beni arayıp eşime, sen onun gibisini zor bulursun biz aramızda hep senin ne kadar şanslı olduğundan konuşuyoruz aklını başına al dedik, diyor. Hatta şakaya vurup, şimdiden sıraya girenler var oğlum, falan demiş. Eşim sadece gülmüş ve farkında olduğunu söylemiş. Arkadaşına da olumlu konuşmamış ve ev arkadaşlığı fikrini çok sevdiğini söylemiş. Hatta onlarada tavsiye ediyormuş!!! Ne zararım vardı hiç bilmiyorum, bu kadar soğuyacağı hiçbirşey yapmadım. Ekonomik olarak hiç zora sokmadım, hiçbir hobisine karışmadım, dışarda yenilen birşeyi beğendiyse hemen öğrendim evde yaptım, işyeri için yemek hazırlarken çay saatini düşünüp birde kek, kurabiye, pasta ekledim. Sosyal medya hesapları olmayan, köşesinde kitabını okuyan oğluyla ilgilenen bir kadınım. Neyim kötü geldi ona hiç bilmiyorum, gerçekten anlamıyorum.
Evlenmeden önce beni ona fazla bulduğunu söyleyen herkesi azarlardım, hiçbir emeğin boşa gitmeyeceğine inanırdım, tüm tabularım ve inancım yerle bir.sukursuzluk nankörlük ne olacak başka
Erkeklere verdikçe daha fazlasini ister
Konu sahibi aslında haklı nişalı sevgiliyken özenli,kibar,bakımlı erkek gidiyor yerine tuvaletten elini yıkamadan çıkan erkek geliyor gerçek böyle erkekler.Siz evlenirken nasıl bir adamla evlendiğinizi bilmiyor muydunuz? Ya da şimdi mi gözüzüne battı? Ayrıca yaşlarınız kaç?
Sen ne kadar fedakâr olursan karşıdaki o kadar salıyor maalesef..Az önce onun liseden beri çok samimi olduğu arkadaşıyla görüştük. Ondan hiçbirşey saklamaz, durumumuzu anlatmış. Oda beni arayıp eşime, sen onun gibisini zor bulursun biz aramızda hep senin ne kadar şanslı olduğundan konuşuyoruz aklını başına al dedik, diyor. Hatta şakaya vurup, şimdiden sıraya girenler var oğlum, falan demiş. Eşim sadece gülmüş ve farkında olduğunu söylemiş. Arkadaşına da olumlu konuşmamış ve ev arkadaşlığı fikrini çok sevdiğini söylemiş. Hatta onlarada tavsiye ediyormuş!!! Ne zararım vardı hiç bilmiyorum, bu kadar soğuyacağı hiçbirşey yapmadım. Ekonomik olarak hiç zora sokmadım, hiçbir hobisine karışmadım, dışarda yenilen birşeyi beğendiyse hemen öğrendim evde yaptım, işyeri için yemek hazırlarken çay saatini düşünüp birde kek, kurabiye, pasta ekledim. Sosyal medya hesapları olmayan, köşesinde kitabını okuyan oğluyla ilgilenen bir kadınım. Neyim kötü geldi ona hiç bilmiyorum, gerçekten anlamıyorum.
Nişanlıyken kızkardeşim den esmer erkek sevdiğimi duyduyu için, saçlarını ve sakallarını saç boyası ile siyaha boyuyordu(evlendikten sonra öğrendim) yağlı cilt sevmediğim için kompakt pudra kullanıyordu, titiz olduğumu bildiği için duş almadan yanıma gelmiyordu, ütüsüz kıyafet sevmiyorum diye kırışmayan kıyafetker giyiyordu. Ürünün ambalajı ve içeriği çok farklı çıktı.Konu sahibi aslında haklı nişalı sevgiliyken özenli,kibar,bakımlı erkek gidiyor yerine tuvaletten elini yıkamadan çıkan erkek geliyor gerçek böyle erkekler.
(Her erkek değil çoğu)
Öyle gerçekten. Kadınlar olarak belkide gereksiz fedakarlık yapıyoruz.Sen ne kadar fedakâr olursan karşıdaki o kadar salıyor maalesef..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?