- 30 Ekim 2013
- 20.466
- 57.149
- 798
- Konu Sahibi bookermoon
-
Eee kendısı yazmıs ben demıyorumkiYok artık ayıp bu yazdığınız.
Eee kendısı yazmıs ben demıyorumki
Ben eşimin, aşık ve sevgili olmasından bahsediyorum. Okuduğunuzu anladığınızda emin misiniz?Eee kendısı yazmıs ben demıyorumki
Benim kırıldığım, üzüldüğüm noktada bunu önemsemiyor oluşu, demekki benim onu beğenmem çokta umurunda değil. Ben her daim şıkır şıkırım o evdeyken çünkü değer veriyorum ona.İyi günde kötü günde.. nikahta böyle diyoruz, açıkça konuşun yani kendine özen göster kişisel bakımına vs desen göstermemezlik etmez çoğu insan çünkü beğenilmek ister
O zaman daha sert konuş seni artık beğenmemeye başladım ve bu umrunda değil de. Bende eşime şunu giy şunun altına şu ayakkabı şu saati tak derim yani ne diyim adamın umrunda olmuyor bizim gibi değiller. Ama kişisel bakımsa dayanılacak gibi değildir.Benim kırıldığım, üzüldüğüm noktada bunu önemsemiyor oluşu, demekki benim onu beğenmem çokta umurunda değil. Ben her daim şıkır şıkırım o evdeyken çünkü değer veriyorum ona.
Bugün konuştuk zaten ciddi bir şekilde. Değişmek istemiyormuş, böyle mutluymuş.O zaman daha sert konuş seni artık beğenmemeye başladım ve bu umrunda değil de. Bende eşime şunu giy şunun altına şu ayakkabı şu saati tak derim yani ne diyim adamın umrunda olmuyor bizim gibi değiller. Ama kişisel bakımsa dayanılacak gibi değildir.
Bİr önceki yorumuma yazdım. Konuştum güzelce ama halinden memnunmuş ve değişmek istemiyormuş. Bu bile benim fikirlerimi önemsemediğini gösteriyor. Büyük bir problem bence.Tek derdiniz bu ve benzeri şeylerse birdaha düşünün derim. Ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın derim.
Burada ne dertler okunuyor. Kocadan dayak yiyen, kaynanadan nefes alamayan, evlat ile sınanan, maddi olanaklar gibi gibi. Yuvanın yıkılması bu kadar basit şeylere dayanmamalı
Yahu yazmadan geçemedim. Peygamber efendimiz evde kendi işini kendi yaparmış, söküğünü bile dikermiş. Kaç kaynakta yazar bunlar. İslamiyet kadının işi demiyor ev işlerine. Ha ben çalışmıyorym bari bunları yapayım derseniz anlarım. Ama çalışan kadının eşi sorumluluk almak zorunda. İşbirliği yapmaya mecbur. Allah aksini buyurmuyor, iş dağılımı yapmıyor. Yok kocanı bunaltıyorsun falan nedir ya yok öyle dava. Dini yorum olsun diye yazmadım bu arada.Yok canım olur mu öyle işten gelicek bide bizim yapmamız gereken işleri yapıcak yoksa o eş kötü eştir herkes kendini belli ediyor o yüzden ben pek sıkıntı etmedim canım
Sevgili arkadaşlar, burda öyle mantıklı mantıklı yazıyorum falan ama iş kendime gelince bir tık kafam durdu gibi.
Öncelikle gerçekten çok şanssız bir çocuk, gençkız ve kadın oldum. Parasını ailesinden başka heryere harcayan, karısını çocuklarını döven, despot ve kaba bir baba, kocasından eziyet görüp onuda çocuklarından(özellikle en büyük olan benden) çıkaran ama kocaya toz kondurmayan bir anne ile büyüdüm.
Başarılı olduğum için üniversiteye yolladılar zar zor, yoksa karşılar kızın okumasına. Ama ne okuma, yurt parası yatırılmadığı için valizlerimle sokakta mı kalmadım, 3 günü sadece 2 poğaça ile mi geçirmedim. Sonra çalıştım yine onlara verdim.
Derken bana deliler gibi aşık olduğu için eşimle evlendim. Babamın tam tersiydi çünkü. Rahat ve sakin. AMA şu son zamanlarda felaket soğudum. Çünkü, eve bir misafir gelir, evde her ne giyiyorsa onunla durur, uygunsuz olsa bile. Ona göre neysen o olmalısın başkaları için değişmemelisin. Misafirliğe gideriz çorabının biri başka biri başka, ona göre çorabın görevi ayağı sıcak tutmak sadece. Sonra şu sıralar ben cinsellikte aşırı istekliyim ama o enerjisini haftada bir kere toparlayabiliyor. Ayrıca aşırı kilo aldı, saçlarını falan saldı, zaten onu görünce iştahımda kaçıyor. Ama sanırım bunlar biraz bahane çünkü asıl sebep bencilliği.
Örneğin, ağzını şapırdatarak yediği için kardeşim onu eleştirmişti, oda "Farkındayım ama umrumda değil" demişti. Bunun gibi küçük görünen ama bana göre büyük örnekler çok. İyi yönleri yok mu? Elbette, gezmeme tozmama, alışverişime karışmaz. Yemek seçmez, yoksa dert etmez. Bebekle ilgilenir ve sürekli dinlenmeme olanak sağlar. Sürekli iltifat eder, sarılmak ve öpmek ister. Falan filan. Boşanmak istiyorum sanırım ama bekleyebilirim biraz. Araştırma görevlisi olmak istiyorum ama düzenimi bozup çalışmaya başlarsam çok zor olur. Biraz daha beklesem mi?
(5 yıllık evlilikte son 1 yıldır böyle, yoksa kesinlikle çocuk düşünmezdim.)
Ne kadar rezil bir yorum. Güya iyi birşey yazdım, havalı oldum sanıyorsunuz ama hiç uğraşmayın. Böyle ruhsuz olmayı nasıl başardınız?babası gibi bir kocanın eksikliğini hissediyor sanırım
Hanımefendi önceki yorumlarımı da okuyun lütfen. Konuştum güzelce diyorum. Adam halinden memnunmuş ve çabalamak istemiyormuş.Bu boşanma sebebi olmamalı bence. Kötü bir dönem geçiriyoruz hepimiz. Konuşmayı denemelisin çokça sürekli. Ne kötü insanlar var bu kadar çabuk vaz geçmeyin lütfen.
Bugün konuştuk zaten ciddi bir şekilde. Değişmek istemiyormuş, böyle mutluymuş.
Ben evlendiğim o tatlı adamı çok özlüyorum, sağlığın için endişeleniyorum, oğlumuza iyi örnek olmalıyız, ve birsürü sadece olumlu cümle.Tövbe estagfurullah şimdi çok sinirlendim ama.
Ne demek değişmek istemiyorum.
Siz konuşmanızda " Senden soğuyorum bu şekilde.
Ben sana güzel görünmeyi önemsiyorum senden de aynı özeni görmek istiyorum.
Böyle giderse sonumuz boşanma olacak çok düşündüm bunu. " dediniz mi?
Oysaki ben ev işi yapsın da istemiyorum, kirletmesin yeter. Hatta anlayışlı olsun o bile yeter. Sanki kadın çalışınca yemeği ütüyü temizliği birgün kadın birgün erkek yapıyor. Yine hepsi kadına yükleniyor ama bu zihniyet çanak tuttuğu için. Güzel örneğiniz için teşekkürler.Yahu yazmadan geçemedim. Peygamber efendimiz evde kendi işini kendi yaparmış, söküğünü bile dikermiş. Kaç kaynakta yazar bunlar. İslamiyet kadının işi demiyor ev işlerine. Ha ben çalışmıyorym bari bunları yapayım derseniz anlarım. Ama çalışan kadının eşi sorumluluk almak zorunda. İşbirliği yapmaya mecbur. Allah aksini buyurmuyor, iş dağılımı yapmıyor. Yok kocanı bunaltıyorsun falan nedir ya yok öyle dava. Dini yorum olsun diye yazmadım bu arada.
Hanımefendi önceki yorumlarımı da okuyun lütfen. Konuştum güzelce diyorum. Adam halinden memnunmuş ve çabalamak istemiyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?