- 20 Aralık 2017
- 9.840
- 32.125
- 548
- Konu Sahibi bookermoon
-
Adam da zaten ben peygamberim dememis kiYahu yazmadan geçemedim. Peygamber efendimiz evde kendi işini kendi yaparmış, söküğünü bile dikermiş. Kaç kaynakta yazar bunlar. İslamiyet kadının işi demiyor ev işlerine. Ha ben çalışmıyorym bari bunları yapayım derseniz anlarım. Ama çalışan kadının eşi sorumluluk almak zorunda. İşbirliği yapmaya mecbur. Allah aksini buyurmuyor, iş dağılımı yapmıyor. Yok kocanı bunaltıyorsun falan nedir ya yok öyle dava. Dini yorum olsun diye yazmadım bu arada.
Ben evlendiğim o tatlı adamı çok özlüyorum, sağlığın için endişeleniyorum, oğlumuza iyi örnek olmalıyız, ve birsürü sadece olumlu cümle.
Burda bir güruh var böyle manasızca bütün hinclarini almaya and içmiş gibiler neden üyeliğinizi iptal ediyorsunuz ki bir kac lüzumsuz yorum için.Mune konumu kapatır mısınız? Ve üyeliğimide sonsuza dek lütfen. Burada kadınlarımız dan biraz destek ve fikir almak için yazdım ama kırıcı yorumlar beni çok yıprattı. Şuan zaten boşanma aşamasına gelmiş, yıpranmış bir kadınım gelen yorumlar beni iyice yıpratıyor. Ne macera arayışım kaldı ne sorumsuzluğum. Evliliğimde sevginin bitmiş olmasına, özellikle önemsenmemeye takıldığımı defalarca söyledim ama hayır! Madem babamın evi kötüymüş burda susup oturmalıymışım. Neden? Bir kadın fazlasını isteyemez mi? Konularda da genel olarak hep suçlayıcı ve kırıcı şeyler yazılıyor hiç empati yapılmadan. Bebekli bir annenin neler hissettiğini, ruh halinin nasıl olduğunu anlamak isteyen az kişi çıkıyor. Neredeyse her konuda bir polemik çıkmasına hiç değinmiyorum. Alışılabilir ama benim için değil. Teşekkür ederim.
Ve ben sizin şu içinde olduğunuz kıvranma durumunu o kadar iyi anlayabiliyorum ki o arada kalma kararsızlık halini ama neden eşiniz bütün bu olumlu konuşmalara tepkisi bi derece duyarsız saygısız anlamak cok zorMune konumu kapatır mısınız? Ve üyeliğimide sonsuza dek lütfen. Burada kadınlarımız dan biraz destek ve fikir almak için yazdım ama kırıcı yorumlar beni çok yıprattı. Şuan zaten boşanma aşamasına gelmiş, yıpranmış bir kadınım gelen yorumlar beni iyice yıpratıyor. Ne macera arayışım kaldı ne sorumsuzluğum. Evliliğimde sevginin bitmiş olmasına, özellikle önemsenmemeye takıldığımı defalarca söyledim ama hayır! Madem babamın evi kötüymüş burda susup oturmalıymışım. Neden? Bir kadın fazlasını isteyemez mi? Konularda da genel olarak hep suçlayıcı ve kırıcı şeyler yazılıyor hiç empati yapılmadan. Bebekli bir annenin neler hissettiğini, ruh halinin nasıl olduğunu anlamak isteyen az kişi çıkıyor. Neredeyse her konuda bir polemik çıkmasına hiç değinmiyorum. Alışılabilir ama benim için değil. Teşekkür ederim.
O son 1 yıl ne oldu peki? Birşey olması lazım..Adam kendinden vazgeçmiş,belki de depresyonda..Bunlar çok bariz belirtiler.Belki de ona yardımcı olmalısınBen 30 o 32. 5 yıllık evliyiz ve ilk 4 sene hep benim dengeme göre hareket etti. Son 1 yıldır bıraktı.
Teşekkür ederim. Evet zekice yorumlarda var elbette ama şuan aşırı hassas bir dönem içine girdim ki 1 yıldır yıpranıyorum ufak ufak. Üzerine birde böyle duygusuz yorumları görünce tamamen yalnız kalmak istedim.Burda bir güruh var böyle manasızca bütün hinclarini almaya and içmiş gibiler neden üyeliğinizi iptal ediyorsunuz ki bir kac lüzumsuz yorum için.
Bakin cok akıllı ileri görüşlü kadınlar var burda evet konunuza saçma yoru.lar geldi ama cok guzel destek mesajlarida vardi seni anlıyorum diyen kadınlarda var çözüm önerisi sunmaya çabalayan.
Lütfen modunuzu düşürmeyin
Adam demiyor da bazı kadınlar adamlara garip bir muamele yapıyor. Sonra da boşanınca gök yarılırmış da falan filan...Adam da zaten ben peygamberim dememis kiAdam ben böyle iyiyim ,mutluyum ,keyfim yerinde ...mutsuz olan düşünsün diyor
Maalesef. Ben kesinlikle her daim kendimi ileriye taşıyan, öğrenen geliştiren ve verici bir kadın oldum. Evlendiğimde yumurta kırmayı bilmezdim, şimdi su böreği bile açabiliyorum çünkü eşim oğlum bana güvensin, mutlu olsun istedim. Tek taraflı kaldı çabam.Adam tam bir bencil. Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.
Bence sen de eşit derece bencil ol ki ne demek istediğini anlasın. Gerçi bu tipler aşırı rahattır ne yapsan batmaz
Bunlarıda düşündüm, terapiye üşenir. Evde elimden geldiği kadar yapıcı oldum ama boş. Son 1 yıl hiçbirşey olmadı, aksine çoğu derdimizi yoluna koyup rahata kavuştuk.O son 1 yıl ne oldu peki? Birşey olması lazım..Adam kendinden vazgeçmiş,belki de depresyonda..Bunlar çok bariz belirtiler.Belki de ona yardımcı olmalısın
Aynen, çifte standart. Konuştuk ve çocuk birşeyler anlamaya başlayana kadar aynı evi paylaşan iki arkadaş gibi kalmaya karar verdik. Bu sürede bende araştırma görevlisi olmak için uğraşıp bir dil daha öğreneceğim. Birbirimize karışmadan ve çok az konuşarak geçirmeye çalışacağız. Ne kadar mantıklı bilmem ama böyle bir anlaşma yaptık.Buradaki yorumlari saskinlikla okudum ayni durumda bir kadin olsa dis görünüsüne dikkat etmese esinin sinir olduğu şeyleri yapsa cinsellik sorunu olsa herkes esini haklı bulurdu bosanmadigina şükret derdi.Ama siz calismiyorsaniz boşanın diyemeyeceğim maalesef çünkü aile evi daha kötü sizin için.
Çalışıyoesanız bosanmak icin bir eşik vardir nelere katlanabilir,nelere katlanamazsiniz iyi huylari agir bassa dahi bir kötü huyu vardir hepsini alır götürür. Ben mesela kendi dis görünüsüme cok dikkat ederim spor,bakim vs.. karsimdakinden de aynini beklerim yaş ilerledikce beden de degisiklikler olur ama daha 32 yasinda genc bir adamın bu kadar bakimsiz olmasi. Valla ask hic de insanin gözünü kör etmez. Zaten bir insanin olumsuz yönlerini görmemek ask değildir,tolere edebilmek aşktır. Bunlar sizi mutsuz ediyorsa boşanabilirsiniz vicdan muhasebesi yapmaniza gerek yok.
Ev arkadaşı olarak kalmaya karar verdik. Böylece hem o oğlu ile vakit geçirebilecek hemde bu sürede ben oğlumu kendim büyütüp mesleğime geçebilmek için vakit kazanacağım. Ben istediğim ve hazır hissettiğim zamanda ayrılacağız.Ve ben sizin şu içinde olduğunuz kıvranma durumunu o kadar iyi anlayabiliyorum ki o arada kalma kararsızlık halini ama neden eşiniz bütün bu olumlu konuşmalara tepkisi bi derece duyarsız saygısız anlamak cok zor
Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz
Öyle demeyin ama, babamın evinde buda yoktu. Şükredip kocamın ayaklarına kapanıp beni dövmediği için hergün tapınmam gerekli. Adam ona mecbur değil buna mecbur değil. İstediğini yapar. Erkek o çünkü, koca o çünkü.Evliliği ile ilgili sorunları anlatan kadına sen macera arıyorsun aşk arıyorsun sevgi arıyorsun diyebilmek için nasıl yetişmek gerekiyor acaba ? Evli kadın sevgi aramayacak da ne arayacak? Karın tokluğuna kocalarına kölelik yapanlar anlayamaz tabii. Evliliğin amacı nedir , insanlar neden evlenir ? Devam ettirmek için emek ve özen gerekir.
Ne yaşadığızi siz biliyorsunuz dediğim gibi ben hep dark ediyorum belli bir yorumcu tipi var hep olumsuz küçümser alaycı bir eda ile yazan hıncını almaktan zevk alan amma dedigin gibi cok akıllı zeki ileri görüşlü kadınlarda var kafa açan farkli bakış açısı sunan o yuzden bu dönemde desteğe ihtiyacınız oldugunda konu açın bence burdan muhakkak destek veren yorumlar alırsınız.Ev arkadaşı olarak kalmaya karar verdik. Böylece hem o oğlu ile vakit geçirebilecek hemde bu sürede ben oğlumu kendim büyütüp mesleğime geçebilmek için vakit kazanacağım. Ben istediğim ve hazır hissettiğim zamanda ayrılacağız.
Son bir yıldır hem bebek büyütmeye uğraşıp hemde 5 yaşında gibi davranan eş idare etmek beni çok yıprattı. Şuan için içime sindi hatta rahatlamış hissettim çünkü bir nevi evliliği aklımızda bitirdik ve plan yaptık. Teşekkür ediyorumbookermoon hakkında hayırlısı olsun canım ama ev arkadaşlığına karar vermek içine sindi mi? yoksa bi süre konunun üstüne gitmek mi istemiyorsun.
zaten adamin bastan beri evliligi yürütme derdi olsa boyle teklifi kabul etmezdi.Son bir yıldır hem bebek büyütmeye uğraşıp hemde 5 yaşında gibi davranan eş idare etmek beni çok yıprattı. Şuan için içime sindi hatta rahatlamış hissettim çünkü bir nevi evliliği aklımızda bitirdik ve plan yaptık. Teşekkür ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?