Boşanmalı mıyım?

Aile terbiyesi herkeste var,bir sizde değil.Ben bağırıp çağırmam ama benim öz saygıma göre de bana haksızlık eden birine de sırf benden büyük diye ezik gibi özür dilemem.Aman kocayla iyi geçineyim,her şeye susayım,gerekirse beni paspas yapsınlar diyemem

Siz bilirsiniz :) Kocayla iyi geçinmek adına değil bu sözlerim ama tartışmayacağım çünkü burada karşılıklı neyi kanıtlama çabasındayız anlamadım ben :) İyi günler.

O sabah çıktım evden. Ailemin yanına geldim. Tam küs ayrılmadık aslında. Gidince haber ver dedi. Vermedim. Saatler sonra gittin mi demiş. Evet dedim. Öyle kaldı. O günden beri konuşmuyoruz. Bugün oraya işe gittim geldim. Sormadı bile. Annesi de bizi silmiş telefondan. Olmayacağını, konuşsam da hiç bir şeyin değişmeyeceğini çok iyi biliyorum. Ama içim acıyor. Elim telefona gidiyor. Bir yandan da kalbim, gururum çok kırık. Ailem bitmesi taraftarı. Mantıklı tarafım da öyle. Ama kalbim çok acıyor. Bana bir şeyler söyleyin.

O sabah çıktım evden. Ailemin yanına geldim. Tam küs ayrılmadık aslında. Gidince haber ver dedi. Vermedim. Saatler sonra gittin mi demiş. Evet dedim. Öyle kaldı. O günden beri konuşmuyoruz. Bugün oraya işe gittim geldim. Sormadı bile. Annesi de bizi silmiş telefondan. Olmayacağını, konuşsam da hiç bir şeyin değişmeyeceğini çok iyi biliyorum. Ama içim acıyor. Elim telefona gidiyor. Bir yandan da kalbim, gururum çok kırık. Ailem bitmesi taraftarı. Mantıklı tarafım da öyle. Ama kalbim çok acıyor. Bana bir şeyler söyleyin.
Bitsin ki adam huzura ersin.

Ben sizi haksız buldum. Evlilik sosyal ortamın tamamen bitmesi demek değil. Tarafların kendilerine ait alanları olmalı. Bekarken içmiyordu da evlenince mi başladı?Evden gitmek için tutturmuş ve aileleri ortaya atmışsınız daha öncesinde. O da çağırmış. Annesine bağırmışsınız. Gelinim bize gelmesin diyen kayınvalide ilk kez duyuyorum kadın ne kadar alınmışsa artık. Ona da alınmışsınız. Üstelik eşinize o yoksa ben de gelmem demesini söylemişsiniz ne münasebet? O onun annesi. Kaldı ki kadın siz bağırdığınız için gelmesin diyor. Yani haksız sizsiniz o da artık istemiyor. Bu yüzden annesini silip sizi mi tutacak? Ben "id" i tavana vurmak üzere bir insan okudum az önce

Annesinin benden için getirme dediği nişana gitmeyi de onun gitmesini de gururuma yediremiyorum.
İnadına giderim ben olsam, hatta herkesin içinde annecim gelmem için ısrar etmişsiniz bende kırmadım sizi geldim dersiniz o mesajı alır zaten. Dinsizin hakkından imansız gelir, anca böyle başa çıkarsınız. Evlilik kurtarılabilir bence eşiniz belliki siz kaybetmek istemiyor. Tedavi almasını ya da alkolü azalmasını şart koşabilirsiniz. Biraz uğraşın bence baktınız olmadı o zaman boşanmayı düşünürsünüz.

İnadına giderim ben olsam, hatta herkesin içinde annecim gelmem için ısrar etmişsiniz bende kırmadım sizi geldim dersiniz o mesajı alır zaten. Dinsizin hakkından imansız gelir, anca böyle başa çıkarsınız. Evlilik kurtarılabilir bence eşiniz belliki siz kaybetmek istemiyor. Tedavi almasını ya da alkolü azalmasını şart koşabilirsiniz. Biraz uğraşın bence baktınız olmadı o zaman boşanmayı düşünürsünüz.
Nişan geçti zaten. Annesine öyle bişey desem nişanda bana göstereceği tepkiyi düşünemiyorum. Alkolü azaltmayacağını, tedavilik bir durumu olmadığını söyledi. Olaylar son 10günde patlak verdi ama biz 2 yıldır aynı konuyu aşamadık. Sanırım ikimiz de çok yıprandık. Hayat tarzlarımız birbirinden oldukça farklı. Bence bu kısmı aşamadık biz. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Bence kötü yapmışsınız, ortada kotarılmayacak bir durum yoktu. Siz biraz anlayış gösterecektiniz, eşiniz biraz alkolü azaltacaktı gayet de güzel atlatırdınız. Yani eften püften bi kapris yüzünden ailenizi dağıtmışsınız yazık olmuş. Bu saatten sonra dönemezsiniz de, kıymetini kalmaz. Eşiniz ancak uğraşırsan belki. Ne diyim hayırlısı olsun.

Günaydın kızlar. Yine işin içinden çıkamadım geldim buraya. Daha önce de anlatmıştım eşim alkol alıyor eve geç geliyor diye. Bi türlü tam anlamıyla çözemedik biz bu konuyu. O alkol alıp geç geliyor, ben de surat asıp kavga çıkarıyorum. O benim surat asmamdan yılgın, ben onun onun deyimiyle sosyal içici olup haftada 2 eve geç gelmesinden. Derken 3 gün önce yine dolduk dolduk büyük bir kavga yaşadık. Bence 2 yılın birikmesiydi. O anne babaları çağıracağız diye tutturdu ben yapma etme derken. Minik bi sinir krizi geçirdi kapıları filan yumrukladı. Bu arada ben gitmek istiyorum evden. Kapıyı kilitledi anneler gelmeden çıkamazsın diye. Ben de çok öfkelendim polisi aradım. Sonra polis geldi gitti. Anne babalar geldi. Annesi bence beni suçlayıcı konuştu, sürekli oğlunu savundu. Ben de sesimi yükselttim ona. Benim annem anlaşamıyorsanız boşanın dedi. Eşim buna alındı. İşte babalar bunlarda bişey yok dedi. Kısacası herkese rezil olduk. 2 yetişkin bireye yakışmayacak şeyler. Aileleri çağırması başlı başına yanlıştı. Ona göre başa çıkamamış artık, benim gitmemden korkmuş, geçen hafta artık ailemle konuşacam demiştim ona istinaden çağırmış. Neyse işte eşimin bunlarda bişey yok sakin ol filan demesi üzerine boşanmasam mı diye düşünmeye başlamıştım ki dün akşam eve geldi. Sana bişey diyeceğim ama tartışmak istemiyorum. Annem dedi ki eşini benim evime getirme, hafta sonu bi akrabalarının nişanı var oraya da getirme. Ben tabi yine en başa döndüm. Ben de zaten görüşme taraftarı değilim onunla ama bu mu yolu yordamı. Diyemedin mi diyorum eşimin gelmediği yerde benim de işim olmaz diye. Ama sen ona bağırdın üzülmüş alınmış diyor. Dün eşyalarımı toplayıp gitmeye kalktım akşam durdurdu beni. Konuştu konuştu. Sürekli gitme, ayrılma modunda olduğumu, sürekli korku içinde yaşadığını filan söyledi. Bi dur ortam soğusun diyor. Ama inada bindi iş. Ben o nişana gideceğim diyor. Bense gururuma yediremiyorum. Ne yapmalıyım siz söyleyin? Bitmiş mi bu evlilik?
Büyükler ortalığı daha çok karıştırmış. İçki yetmezmiş gibi aile sorunları olmuş. Keşke suçlamak yerine yardım etselermiş. Alkol konusunda eşinizle anlaştınız mı? İçmeyi bırakıyor mu? K.v den özür diler bir şekilde çözebilirsiniz. Önce alkol sorunu bitmeli. Yoksa hep kavga tatsızlık çıkacak. Çocuğunuz yok galiba. K.v size yüklendiğie göre?

Büyükler ortalığı daha çok karıştırmış. İçki yetmezmiş gibi aile sorunları olmuş. Keşke suçlamak yerine yardım etselermiş. Alkol konusunda eşinizle anlaştınız mı? İçmeyi bırakıyor mu? K.v den özür diler bir şekilde çözebilirsiniz. Önce alkol sorunu bitmeli. Yoksa hep kavga tatsızlık çıkacak. Çocuğunuz yok galiba. K.v size yüklendiğie göre?
Alkolü bırakmayacağını açıkça söyledi. Özür dileyeceğim bir şey yaptığımı hala düşünmüyorum. Destek olsaydı o kadar öfkeli, çözümsüz bir durumdayız ki oradalar zaten. Çocuğum yok evet.

Bence kötü yapmışsınız, ortada kotarılmayacak bir durum yoktu. Siz biraz anlayış gösterecektiniz, eşiniz biraz alkolü azaltacaktı gayet de güzel atlatırdınız. Yani eften püften bi kapris yüzünden ailenizi dağıtmışsınız yazık olmuş. Bu saatten sonra dönemezsiniz de, kıymetini kalmaz. Eşiniz ancak uğraşırsan belki. Ne diyim hayırlısı olsun.
İşte 2 yıldır zaten anlayış gösterdim, alttan aldım. Çözemedik. En sonunda da kendi patladı. Aileleri filan dahil etti. Artık neresinden tutsam elimde kalıyor. O olayların üstüne zaten zor günler geçiriyoruz bi de annesi. Ben de insanım. O kadar çok konuda yanında oldum ki eğer inatlaşıyorsa hala hakkımızda hayırlısı olsun.

İşte 2 yıldır zaten anlayış gösterdim, alttan aldım. Çözemedik. En sonunda da kendi patladı. Aileleri filan dahil etti. Artık neresinden tutsam elimde kalıyor. O olayların üstüne zaten zor günler geçiriyoruz bi de annesi. Ben de insanım. O kadar çok konuda yanında oldum ki eğer inatlaşıyorsa hala hakkımızda hayırlısı olsun.
Hayırlısı olsun o zaman, yolunuz açık olsun.

Alkolü bırakmayacağını açıkça söyledi. Özür dileyeceğim bir şey yaptığımı hala düşünmüyorum. Destek olsaydı o kadar öfkeli, çözümsüz bir durumdayız ki oradalar zaten. Çocuğum yok evet.
Çocuk olmadığı için eşinizin ailesinde değeriniz olmaz. Kendimden biliyorum. Sakın dönmeyin. İçki konusunda söz verirse bir şans verebilirsiniz. Aksi takdirde boşanın.

Eşiniz haftada 2 gün dışarı çıkıyorsa, sizin de aynı saatlerde bir arkadaşınızla dışarıda alkol almanıza nasıl bakıyor?
Sen yapamazsın ama ben erkeğim yaparım diyorsa, asıl problem budur bence.

Bu 2 günler her hafta sonu ise benimde kabul edebileceğim bir şey değil. Bir kadın her haftasonunu dışarıda arkadaşlarıyla geçiren bir adamı neden idare etmek zorunda olsun ki? Yeri gelir karı koca çıkarsın, yeri gelir ikinizde yakın arkadaşlarınızla ayrı ayrı plan yaparsınız. Ama sürekli ve alışkanlığa dönüşmüş ayrı geçirilen haftasonları evlilikte olmaması gereken bir davranış.

Aileniz belki olay büyümesin diye, belki de kv nizin baskın yönü yüzünden problem olarak görmediğini söylemiştir. Doğru olan sizi yıpratan bir konuda arkanızda durmalarıydı.

Son olarak eşiniz kv nin sizin için evime getirme, nişana getirme sözüne karşılık annesine gerekli tavrı göstermemiş. Madem sorunu aranızda çözemediniz aileleri çağıran o değil mi? Annesinin söylediklerini size yansıtmadan kendisi çözmeliydi. Ya o nişana gitmeyecek yada sizi de götürecek. Ha bunların hiçbirini yapmazsa o kv ile bir daha görüşmem, eşim ayağıma da kapansa evine gitmem. Madem sen sıvadın yine sen çöz derim. Aileleri araya katmanın bedelini de tek başına kendisi ödesin. İstikrarlı olursanız bir daha problemleri dışarıya yansıtmamayı da öğrenir.

O zaman bi güncelleme yapayım. Nişana gitmedi. Ailemle görüşmek istemiyorsan görüşme. Bi daha deneyelim dedi. Eve geliş saati ve alkol miktarına da dikkat edeceğine söz verdi. Bir daha deneme kararı aldık. Şimdilik iyi gidiyor. Zor, kötü süreçlerdi. Keşke yaşanmasaydı. Ama zamanı geri alamıyoruz işte. Yardım eden herkese teşekkür ederim🙏

Back
X