• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım

Valla çok sinirlendim bu konuya. Hamileliğini kullanıyorsun falan demiş. Tek mi yaptı çocuğu.
Sinirden gidip ben kapıya koyacağım adamı ya 😂
Konu sahibi de yok şunu söyleyemedim içime attım, yok ruhum yaşlandı, yok çok seviyorum, diye diye bi sürü bahane buldu daha 25 yaşında kendi işi gücü var.

Tamam boşanmayacak belli de, düzgün bir ayar vermeli bu adama. Aksi halde ömrü boşa gidecek, çocuğa da yazık.

Çok fazla borcum var
Boşanırsam aile evine dönmek zorunda kalacağım ki bunu hiç istemiyorum
Üçüncü bir kişiden tavsiye almak için geldim
O düzgün ayarı nasıl verebilirim herkesten tavsiye bekliyorum 🙏
Adamı birkaç gün evden kovsam mı

Evet ama ruhen en az kırkım vardır
eğer karşınızdaki adam da sizin civarınızdaysa o zaman şu anda çok kişi o yaşlarda bocalar ve pek de gelir elde edemez durumda.

sizse şu andaki ortalamaya göre çok erken yaşta gelir sahibi olmuşsunuz, evlenmiş bir de gebe kalmışsınız. düzeni kurmuşsunuz yani.

karşınızda buna göre (size denklik bakımından) bir erkek bekliyorsunuz -ki olabilir de tabi hakkınızdır
ancak hele hele Türkiyede bu böyledir, sizden fazla okumuş sizden fazla kazanan erkek olmadan uzun soluklu ilişki zor yürüyor (kısa süreli şeylerde durum farklı).
Çünkü genel olarak kadın erkeğin düzenine adapte oluyor. kadınlara evlenince işten ayrıllır diye kıdem tazminatı veriyorlar sırf bu yüzden. bunlar bizim toplumumuzun gerçekleri.

ama
sizin durumda
ona göre erkeği baştan seçip bulmanız lazımdı...sırf sevmekle olmuyor.

siz elinizdekiyle evlenmişsiniz (sevmişsiniz tabi, eyvallah) istiyorsunuz ki o kafanızdaki adam mertebesine gelsin. işte genelde bu kısımda cortluyor. başka özellikler bakımından kafanızdaki mertebeye getirmeye çalışsanız yine olmazdı iş-güç/gelir konusu da basit bir konu değil zaten.
erkekler için karısından fazla kazanamayıp hele bir de onun işinde çalışıp bir de erkenden baba olmak filan bunlar kolay yönetebildikleri şeyler değil...ha evlenmeseymiş.

tamam da boşanınca çocukla kalacak olan sizsiniz. ki muhtemelen işe de yetişemezsiniz bu durumda?
seviyorum ama yürümüyor diyen sizsiniz. erkeğin değil kadının daha çok yıprandığı bir süreç boşanma. değil mi?

siz bu kadar erken evlenmeseydiniz
evlenmek ev bark sahibi olmak için belki totosunu sıkardı, eşinizde ona da gerek kalmamış...(düğünü kim yaptı?)

kısacası gereksiz erken evlenmişsiniz diye düşünüyorum. siz işinizi yine kursaydınız? eşiniz olmadan bu işi kuramaz mıydınız? size teknik/bürokratik şeylerde destek verdi mi? senin için yapıyorum dediği şeyler neler?

gebeymişsiniz
bence hele bi doğurun. acele etmeyin.

bebek küçükken sevdiğiniz adamdan hemen ayrılmanız da şart olmasa gerek. ha gayreti yoksa, sizin inancınız bittiyse yine boşanırsınız.

şimdi yeni okudum borcunuz da çokmuş
aile evine dönmek filan
bir de bebekle
emin olun çok yıpranırsınız. hiç sığamazsınız yani.

boşanacaksanız da onun evden gitmesi için anlaşmanız lazım.

Hep böyle uçlarda mı yaşarsınız? Evden kovsanız ne olacak, hamile halinizle neden ekstra stres çekmek istiyorsunuz? Genç yaşta iş kuracak kadar akıllı bir kadınsınız. Borçlarınızı ödeyin, birikim yapın. Eşinize yapmasını gerekenlere söyleyin, uyum sağlarsa amenna. Sonrasına sonra bakarsınız ama acilen romantikliği bırakın. Aşk vs. güzeldir ama hayat mantıkla yürür, sağduyuyla hareket edin.

Sinirden gidip ben kapıya koyacağım adamı ya 😂
Konu sahibi de yok şunu söyleyemedim içime attım, yok ruhum yaşlandı, yok çok seviyorum, diye diye bi sürü bahane buldu daha 25 yaşında kendi işi gücü var.

Tamam boşanmayacak belli de, düzgün bir ayar vermeli bu adama. Aksi halde ömrü boşa gidecek, çocuğa da yazık.
Beni de bekle geliyorum :D

Eşim 30 yaşında
İş kurarken ailesinden maddi destek aldı amcak büyük bir kısmını ödedik
düğünü kredi çekip yaptık bir kısmını ailesi ödedi bir kısmını benim ailem karşıladı
Aslında 7/24 beraberiz birbirimizden hiç sıkılmıyoruz ancak bazı konularda hiç anlaşamıyoruz ve o tartışma sırasında çok çirkinleşiyor
Çoğu zaman tartışmayı ben başlatıyorum sert konuşarak ama asla hakaret etmiyorum
Asgari ücretle başka bir işte çalışsa ben işe yetişebilir miyim bilmiyorum
Sizce ne kadar süre tanımak gerekir iş bulması için

Eşim 30 yaşında
İş kurarken ailesinden maddi destek aldı amcak büyük bir kısmını ödedik
düğünü kredi çekip yaptık bir kısmını ailesi ödedi bir kısmını benim ailem karşıladı
Aslında 7/24 beraberiz birbirimizden hiç sıkılmıyoruz ancak bazı konularda hiç anlaşamıyoruz ve o tartışma sırasında çok çirkinleşiyor
Çoğu zaman tartışmayı ben başlatıyorum sert konuşarak ama asla hakaret etmiyorum
Asgari ücretle başka bir işte çalışsa ben işe yetişebilir miyim bilmiyorum
Sizce ne kadar süre tanımak gerekir iş bulması için
Siz işi birlikte mi kurdunuz, yani evlenmeden önce mi sonra mı

Konu sahibi adınıza çok sevindim.
Bu konudan boşanmaya gerek yok diyorsanız bir de hamilesiniz ona göre öneri verelim.
Çünkü iş ayırmadan bütün öneriler havada kalacaktı,adam o konudan hırsını çıkarıyordu.

Adamın borçlarını üstlenmeyin, yerine ödeme yapmayın.
Her ihtiyacına koşmayın.
Kendinizle meşgul olmaya çalışın.
Cok sormayın yani.
Benim yöneticim erkek, eşi ondan cok daha iyi kazanıyor ama kadın sadece ortak karar olduğunda maddi destek oluyor, adam ev araba sattı yeni ev yapabilmek için.kadın da destek oldu ama birikimini vermedi mesela.
Öyle bakın. Sonsuza kadar besleyemezsiniz zaten öyle çocuğunuz gibi olur, tartışmayı ben başlatıyorum demişsiniz aslında anne gibi azarlıyor olabilir misiniz?
Bebeğe odaklanın, anne gruplarına hamilelik yoga vs gidin.
Bu şekilde düzelir umarım 🌺

Bana ortak kurulmuş gibi hissettirdi ancak sizin kadar detay bilemem.
Mesleğimi söylemediğim için böyle oluyor biliyorum kusura bakmayın, diploma almadan yapılamayacak bir iş
O nedenle net bir şekilde patron benim o da farkında
Bugün daha net bir şekilde konuştum, tamam dedi
Halledeceğiz inşallah

Söylediğim zaman aşırı sinirleniyor, ben başkasını zengin etmek için mi bu kadar emek verdim vs
Daha önce bir iş arama süreci oldu ve asgari ücretle iş bulamadı
İşsiz adamla niye evlendin ki? Gitsin başka iş bulsun altında çalıştırma.

Adamın ailesi de mi iş için katkıda bulundu? Tam anlamadım parça parça yazmışsın

Konu çok basit ama benim için karışık

Eşimi çok seviyorum iki yıllık evliyiz fakat sorunlarımız var
Ben tahammül seviyesi düşük bir insanım, eşim benim kurduğum ve yönettiğim işte çalışıyor ancak çalışmasını bile başıma kakıyor, bu şekilde olunca eşime saygımı yitiriyorum. Senin yüzünden kendi hayatımı bıraktım diyor ama öncesinde babasından para alarak geçiniyordu
Eğer istersem ev işi yapar yemek yapar ailemle ilgilenir ama zaman geliyor hepsini burnumdan getiriyor. Eşimin ailesiyle de bir problemim yok.
Kullandığım bir ilaç vardı, yeni hamilelik döneminde bıraktığım için zaten çok gerginim. Telefonu sen niye açtın teknisyene verseydin dediğim için hakaretler sıraladı. Hamileliği kullanıyorsun, ben seni düşünüyorum sen nankörlük yapıyorsun, nefret ettim hayatımdan, paran da senin olsun her şey senin olsun vs vs
Senden bir şey olmayacağı belliydi gibi
Çok sıkıldım açıkçası, belki boşansam daha iyi bir hayatım olmayacak ama daha kötü de olmaz diye umut ediyorum
Çok uzattım sorry
Aşağılık kompleksi var

Konu çok basit ama benim için karışık

Eşimi çok seviyorum iki yıllık evliyiz fakat sorunlarımız var
Ben tahammül seviyesi düşük bir insanım, eşim benim kurduğum ve yönettiğim işte çalışıyor ancak çalışmasını bile başıma kakıyor, bu şekilde olunca eşime saygımı yitiriyorum. Senin yüzünden kendi hayatımı bıraktım diyor ama öncesinde babasından para alarak geçiniyordu
Eğer istersem ev işi yapar yemek yapar ailemle ilgilenir ama zaman geliyor hepsini burnumdan getiriyor. Eşimin ailesiyle de bir problemim yok.
Kullandığım bir ilaç vardı, yeni hamilelik döneminde bıraktığım için zaten çok gerginim. Telefonu sen niye açtın teknisyene verseydin dediğim için hakaretler sıraladı. Hamileliği kullanıyorsun, ben seni düşünüyorum sen nankörlük yapıyorsun, nefret ettim hayatımdan, paran da senin olsun her şey senin olsun vs vs
Senden bir şey olmayacağı belliydi gibi
Çok sıkıldım açıkçası, belki boşansam daha iyi bir hayatım olmayacak ama daha kötü de olmaz diye umut ediyorum
Çok uzattım sorry
Kompleks yapmış. Ama erkegın kendı işi olmalı. Sonra böle oluyo

Konu sahibi adınıza çok sevindim.
Bu konudan boşanmaya gerek yok diyorsanız bir de hamilesiniz ona göre öneri verelim.
Çünkü iş ayırmadan bütün öneriler havada kalacaktı,adam o konudan hırsını çıkarıyordu.

Adamın borçlarını üstlenmeyin, yerine ödeme yapmayın.
Her ihtiyacına koşmayın.
Kendinizle meşgul olmaya çalışın.
Cok sormayın yani.
Benim yöneticim erkek, eşi ondan cok daha iyi kazanıyor ama kadın sadece ortak karar olduğunda maddi destek oluyor, adam ev araba sattı yeni ev yapabilmek için.kadın da destek oldu ama birikimini vermedi mesela.
Öyle bakın. Sonsuza kadar besleyemezsiniz zaten öyle çocuğunuz gibi olur, tartışmayı ben başlatıyorum demişsiniz aslında anne gibi azarlıyor olabilir misiniz?
Bebeğe odaklanın, anne gruplarına hamilelik yoga vs gidin.
Bu şekilde düzelir umarım 🌺
Evet biraz azarlıyor olabilirim
Teşekkür ederim 🙏

Evet eşimin ailesi de iş kurmamda destek oldu. Sonra bir kısmını ödedik. Eşimle beraber çalışacaktık, meslek sahibi olan benim ona da öğretmeye çalıştım
Bir yere kadar oldu, bir yerden sonra benim de tahammülüm azaldı.
O da buna katlanamadı. İki yıldır evliyiz
İki buçuk yıldır beraber çalışıyoruz. Ben çalışmaya devam edeceğim o yarından itibaren başka bir alana yönlenecek.

Ben bir çok şeyi sineye çektim ve çekiyorum aslında
Çünkü saf mutluluğa inanmıyorum, iki insanın birbirini sevmesini çok imkansız bulurken hazır bulmuşken ziyan etmek istemiyorum
Güç oyunu yapmak istemiyorum, istemiyorum desem de ettiği hakaretleri asla kabul edemiyorum ve bazen laf sokuyorum
Hakaret etmese birçok şeye tamamım ama adamın canı sıkılınca beni yerin dibine sokuyor
Çünkü ilk yaptığı esnada sınır çizmemişsiniz.
Muhtemelen nasılsa hamile artık hiç gidemez diye düşünüyor.
Çok seviyorum diyorsunuz ama bence en çok kendinizi sevin.
Karşınızdaki insanda sizş kaybetme korkusu hiç kalmamış malesef

Back
X