- 10 Ekim 2018
- 1.069
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi booksmoney
-
Çocuğum yok çok şükür sadece bi kedim var. Çalışıyorum ama bu zamandaki kiralara yeterli miyim diye düşünüyorum.Çocuğunuz var mı? Çocuk varsa olmaz öyle her yerde sigara içen insanla aynı evde. Ama çocuk yoksa ve maddi durumunuz yeterli değilse mecburen bir süre idare edeceksiniz. Çalışıyor musunuz? Eğer çalışıyorsanız gündüzleri zaten işte olacaksınız, akşamları da odanıza çekilir, çok fazla karşı karşıya gelmezsiniz.
aslında en gu gelirinize uygun bir kiralık eve çıkıp bireysel düzen kurmanızÇocuğum yok çok şükür sadece bi kedim var. Çalışıyorum ama bu zamandaki kiralara yeterli miyim diye düşünüyorum.
Maaşınıza bağlı ama artık tek maaş ile kamu çalışanları bile bir ev tutup, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Nispeten uygun 1+1 bir ev bulabilirseniz harika olur aslında.Çocuğum yok çok şükür sadece bi kedim var. Çalışıyorum ama bu zamandaki kiralara yeterli miyim diye düşünüyorum.
Evet kamu çalışanları bile zorlanırken ben özel sektöre güvenip kiraya çıkmaya korkuyorum...Maaşınıza bağlı ama artık tek maaş ile kamu çalışanları bile bir ev tutup, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Nispeten uygun 1+1 bir ev bulabilirseniz harika olur aslında.
Birikim yapıyorum yakında eski eşim altınlarımı da ödeyecek ama hazır parayla iş olmaz yani düzenli gelirimin tüm bu şeylere yetiyor olması gerekiyor.Bir sene kadar dişinizi sıkıp birikim yapın.
Ondan sonrada çıkın.
Yada diğer abinizle çıksanız?
O halde mecburen bir süre idare edeceksiniz. Şimdi gördüm takılarınızı falan da iade edecekmiş eski eşiniz. Onları harcamayıp, üzerine koyup, zor zamanlarda yetecek bir miktar elde edince çıkarsınız ayrı eve.Evet kamu çalışanları bile zorlanırken ben özel sektöre güvenip kiraya çıkmaya korkuyorum...
Uyardı abim, annem ona da düşman oldu. Siz gidin bu evden o kalacak dedi.Birkaç sene sabredin para biriktirmeye bakın. Bu süreçte malesefki seessiz kalmaktan başka çareniz yok yada abinizle konuşun o uyarsın balkon falan varsa orda içsin. Bu arada onun işlerini yapıyorsanız yapmayın.
Abinizle birlikte ayrı eve çıksanız o halde?Uyardı abim, annem ona da düşman oldu. Siz gidin bu evden o kalacak dedi.
Şuanda da var zor zamanlarımda yetecek bir miktar param var ama ev tutma masrafları vs.derken bir kısmı gider sanırım daha fazla paraya ihtiyacım var yani özel sektör bu ülkenin ekonomisi de iyi değil işsiz kalsam kiramı masraflarımı bir süre karşılayacak rahatlıkta olmam gerekiyor.O halde mecburen bir süre idare edeceksiniz. Şimdi gördüm takılarınızı falan da iade edecekmiş eski eşiniz. Onları harcamayıp, üzerine koyup, zor zamanlarda yetecek bir miktar elde edince çıkarsınız ayrı eve.
O zaman belli bir süre ayıya dayı demek mecburiyetindesiniz malesef. Annen bu kafada ise kardeşiniz evi yaksa yine ses çıkarmaz. Ama hepde o savunulan çocuk üzer onu. kendi çekecek kendi görecek o zamanda siz ona böyle laflar edersiniz.Uyardı abim, annem ona da düşman oldu. Siz gidin bu evden o kalacak dedi.
Özel sektörde çalışıyorum hemen iş bulabilir miyim bilmiyorum maalesef o yüzden o seçeneği eledim.Ailenize yakın başka yere taşınsanız. Kocaeli Yalova gibi olmaz mı?
Benim aklima artik sey geliyor o kadar cok ayrilam ve derdi olan ailesinden ceken varki istanbul icinde olan burdan ayarlayin uc kisi bir eve cikin hepiniz ise girin ailelerinizden daha cok anlasirsiniz2 ay önce eşimden boşandım aile evine geri döndüm. Bugüne kadar bi sorunum yoktu ailemle ama kardeşim izne gelir gelmez sorunlar başladı ve sadece askerden izne geldiğinde durum buysa ailemle yapamayacağımı düşünüyorum. Çok sorumsuz ve annemde yüz veriyor aman bi şey demeyin aman sorun çıkmasına diye diye leş gibi her yerde sigara içmesi annemin sürekli parasını yemesi vs. Abimde bende bu konudan şikayet ediyoruz çünkü eve yeni koltuk alındı yaktı her yerde sigara içecek diye. Annem zaten hasta zor çalışıyor çalışma otur evde diyoruz ama nasıl otursun kardeşime para yetiştirmesi lazım.
İstanbulda yaşıyorum ve kiralar çok pahalı tek başıma nasıl yaşarım diye hesap yapmaya başladım ama işin içinden bi türlü çıkamıyorum. Gözümü karartıp çıksam bir daha aile evine de dönemem ani karar vermek istemiyorum. Hadi takmıyim sessiz kalayım desem gerçekten çok rahatsız edici bi durum. Muhtemelen askerden gelince çalışmayacak ve daha da rahatsız edici bir durum oluşacak. Annemle nasıl konuşsam faydası olur? Çünkü ne söylersek kötü anlamaya başladı. Herkes diyor senin başına bi şey gelirse napıcak asalak gibi yaşıyor diye ama böyle denilince herkese tavır alıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?