Boşanmanın ilk olumsuz olayı buyrun!

Destek dediginiz şey manevi anlamda değil. Biz pat diye boşandık. Çocuğumu okula biz kendi Arabamızla götüruyorduk. Sonra direk eski eşim evden ayrılınca arkadaşım Ahmet allah razı olsun servis ayarlayana kadar iki defa oğlumu bıraktı okula araba ile yani bu tarz şeyler. Bayan işi olsa ben yaparım ama bilmediğim şeyler olunca bana bir kardes gibi yardım etti. Benim babam yok vefat etti. Abim uzakta. Onu bir kardes abi olarak bildim. O da beni kardes olarak bildi. Erkek işi gerektiren bir kaç şeyde yardım etti. Eski kocam ile de arkadaş ucumuzde ayni yerde çalışiyoruz. Bir de bir kaç sıkıntıda arada köprü oldu. Mevzu bu. Yoksa boşandım diye omzuna yaslanip ağlayıp zirlamadim.

Aynen öyle. Gerçekten iki gündür kafam yerinde değil.

Belki kadın eşinde değişik bir durum sezmiştir, ama seni uyarmıştır. Sorunun sende olmadığını biliyordur ama eşini senden uzak tutmak için bir yoldur bu. Erkeklere hiiiç güven olmaz, o adam sana arkadaş gibi yaklaşıp başka niyette olabilir. Hepsini geçtim sana derdinde yardımcı olduktan sonra eve gidip eşine senden çok bahsettiyse bile kadın iğreti olmuş olabilir. Bunlarıda düşünmek lazım bence.

Bana göre erkek işi diye bir şey yok ki, onun yapabildiklerini siz de yapabilirsiniz. Mesela bir taksi çağırıp okula siz götürebilirdiniz gibi gibi neyse işte. Bilemiyorum kimseden yardım istemem ben, babamdan bile istemek gelmez içimden ki babam hayatını bize adamış bir adam, erkek işi diyip de birilerine bağımlı yaşamak yerine kendiniz halledin işlerinizi. Yine bana göre ortada desteklik bir durum yok.

Unutmaki düşmez kalkmaz bir Allah. Bazen insan insana muhtaç olabiliyor. Umarım sen muhtaç olacak pozisyona düşmezsin.

Bunun evli yada bosanmis olmakla ne alakasi var ki göz koyacak insan evliykende koyar evliykende yapar evlilik mi engel olcak yani cok saçma madem istemiyodu en basindan belli etcekti

Bunun evli yada bosanmis olmakla ne alakasi var ki göz koyacak insan evliykende koyar evliykende yapar evlilik mi engel olcak yani cok saçma madem istemiyodu en basindan belli etcekti
Hah işte bende onu diyorum. Evli iken bir dert yok. Kurum değişip giderken bana eşini emanet ediyorsun. Her şey güzel. Muhabbet güzel. Ben Boşandıktan sonra aynı devam eden ilişki sorun oluyor. Bunu hazmedemiyorum.

Yani daha boşanali 3 ay olmus da sanki erkek erkek diye kudurdum. Töbe Estağfurullah.
Toplumun sunu bi anlamasi lazim zaten bi erkekten kurtulmak icin bosanmisiz hemen erkek avina mi cikiyoruz.Ben eskisinden daha mesafeliyim erkeklere sevgili olmak artik uzak geliyor.Erkek gorunce atlamiyoruz yani.Bi de zaten kac senelik arkadasmis Allahim ya

Unutmaki düşmez kalkmaz bir Allah. Bazen insan insana muhtaç olabiliyor. Umarım sen muhtaç olacak pozisyona düşmezsin.
Hemen de duygu sömürüsü. :)
Benim neler yaşayıp, tek anlattığıma dair en ufacık fikriniz var mı? Merak etmeyin ben bir sürü şey yaşadım, Rabbim de şükürler olsun hep kol kanat gerdi, tek başıma çıkış kapısına götürdü beni; ama senin yerinde olsam şu anda birinin yuvasını huzursuz ettiğim için de huzursuz olurdum, sadece kendimi düşünemezdim.

Hah işte bende onu diyorum. Evli iken bir dert yok. Kurum değişip giderken bana eşini emanet ediyorsun. Her şey güzel. Muhabbet güzel. Ben Boşandıktan sonra aynı devam eden ilişki sorun oluyor. Bunu hazmedemiyorum.
Takma kafana ya bosver konusmazsn olur biter valla bizim toplumun dusuncesi hep boyle bosanmis kadina bi kotu gozle bakiyolar sirf millet bisey demesin diye bosanmayalim mi yani

Bu kadın bir kez daha yapmıştı böyle bir şeyi. Yine daireden ortak bir arkadaşımız vardı. O bekardı. Onu da kiskanmjsti. Görüşmesini istemezdi. Ama kendi çok samimiydi. Hatta arkadaşın ailesini arayip beni aldatıyor ondan hoslaniyor demişti. Samimi olduğu halde bunu yaptı.

Ya bir git Allah aşkına. Kime ne duygu sömürüsü yapayım ben. Haddini bil biraz. Bende çok şeyler yasadim. Gayette güçlüyumm ben yalvarmadim kimseye gel bana yardım et diye. Kendi insanligindan yaptı bunu. Ama senin zihniyetinde olan insanlar da işte hemen kafayı başka şeylerle doldurup altında bişey arar. 10 yıllık sabah 8 akşam 5 çalıştığım insan bu. Biraz şu gerici düşünceleri atın kafanızdan da insancıl düşünün.

Valla boşandıktan sonra özellikle daha mesafeli olmaya başladım işyerindeki insanlarla baksana burda bile sana biraz da kendine bak diyen kadınlar var.

İşyerinde biri var evli barklı çocuklu bi adam, iş için gelen kadınlarla resmen flört ediyor daha önce de karşılaşmıştık bu tavırlarıyla, zaten zevzeklikten nefret ederim mesafe koymaya çalışıyorum sürekli odaya gelip duruyor. Bugün toplu yemeğe çıktık, konu evlilikten açıldı bu bi muhabbetin içinde bu masada müsait (güya bekar demeye çalışıyor) olan üç kız var kehkeh diye başladı, bana böyle şakalar yapma sakın dedim nefret ettim ya. Resmen aman yanlış anlaşılır aman gülmeyim aman mesafe koyalım diye kasıyoruz ama beylerin iğrençliklerine diyecek yok. Sonra da bu zevzeğin aslında boşanmayı düşündüğü ve bunu orda burda anlattığı (evet bunu da yapıyor) hanımı gelip kocacığımla mesafe koyun diyecek bana öyle mi hadi ordan.

Kendinize bakın diyen hanımlar merak etmeyin eşlerinizle iş için konuşurken bile iki kere üç kere düşünüyoruz biz, aslına bakarsanız bunu kendimizi korumak için yapıyoruz yoksa inanın eşleriniz bizim için çok önemsiz. Şükür sadece iş ortamı böyle, yakın çevrem de bu tiplerden oluşsaydı kesin depresyona girerdim.

Ay valla erkekler böyle değil birbirlerini kolluyorlar sürekli, bu bazı kadınların fesatlığı nedir ya bu kadar mı özgüvensizsiniz. Neyse söylendim rahatladım canım baya sıkıldı bugün işteki mevzuya. Utkucum lütfen kendini üzme, bu zihniyetteki insanlarla da görüşme. Bi de aklıma geldi boşanma sonrası ev ararken bi emlakçı biz bekara ev vermiyoruz aile olmalı demişti de telefonu kapayıp hüngür hüngür ağlamıştım şimdi düşününce o kadar ağlanacak bişey değil ama insan zaten yaralanmışken böyle olaylar da yaşayınca hepten üzülüyor anlıyorum seni.

Hepsi geçecek canım zamanla, daha güzel günlerin olacak şükür işin gücün var evladın var.

Ben gülerim buna tek başıma
Alttan alta senin de başına gelir demeye getiren de bizim mahallenin muhtarıydı zaten. Kimse güllük gülistanlık yaşamıyor hanımefendi, herkesin başına bir sürü olay geliyor, erkek işlerinde yardım etti demeniz saçma geldi bana. Kendisi yardım ettiyse bile yardıma ihtiyacınız olduğunu bilmeden yardım edemezdi ama di mi? Bu adama rüyalarında mı bildiriliyor sizin yardıma ihtiyacınız olduğu?

Aradaşınızın gerçek yüzünü görmüş oldunuz, canınızı sıkmayın yaptığı densizlikten o utansın, demek ki gerçek bir arkadaş değilmiş sizin için, ayrıca onun bu düşüncesinin kaynağı asla siz değilsiniz özgüven eksikliği ve eşine olan güvensizliğinden kaynaklanıyor, sıkmayın canınızı. Hayatınızın geri kalanında her zaman mutlu günleriniz olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…