Sağolun. İnşallah. Şu an çok kotu durumda değiliz ama mesela çocuk olsa geçinemeyiz.Is guc para meseleleri ne kadar zor gercekten. Suan en takintili oldugum konu bu. Isin icine siddet girmesi cok uzucu. Umarim sizin icin en dogru karari en dogru zamanda alirsiniz
Tesekkğr ederim zaman ayırıp bu kadar yazdığınız için. Arkeoloğum. 5 sene aktif kazılarda çalıştım. Evlenince kazı sayfası kapandı. Kpss atanamadım da. Mesleğimle baska seceneğim yok. Bankalara falan başvurdum dönmediler.. Akşam eve gelsim eşyalarını alıp gitmiş. Herşeyini. Zaman ne gosyericrk bakıcam.Soylemek var soylemek var. Bunu farkli bir sekilde soyleseydi belki farkli olurdu.
Esimle evliligimiz ilk yillarinda bayagi tartisirdik. Sevgiliyken 1 kere belki tartismisizdir. Evlenince degisiyor gercekten erkekler. Bunuda maddiyat tetikliyor. Cogu tartismamizin sebebi buydu.
Esime yerine gore mesajlar veriyordum. Bir gun dedim bir kere bana tokat atarsan beni bir daha göremezsin. Gercekten yaparim biliyor. Boyle dizi film cevreden yasananlarda ornek verirdim. Bana olsa soyle yapardim . Kizim sana soyluyorum gelinim sen anla misali...
Neyse simdi 8 yillik evliyim cok sukur duzeldik . Yani ilk 3 yil biraz zorlandim. Simdi yoluna girdi taniyoruz arrik birbirimizi .Biraz da ona gore davraniyoruz.
Maddiyat cok etkiliyor gercekten evlilikleri. Oncelikle kendin icin ve bunu esine boyle belirt, is bulmaya calis. (Bolumun ne ? sakincasi yoksa). Ve insan sinirliyken gozu hicbir sey gormuyor . O yuzden sinirli hallerinizde odaya gec ofkenin dinmesini bekle. Sonra konusmaya calis.
Bosan veya bosanma demek bana dusmez. Acele karar verme. Gitmek istiyen varsa kapi orada. Guclu ol, her seyssenin elinde .Allah yardimcin olsun.
Aileme boşanmazsam eğer söylemem. Söylersem ipler kopar. Boşanırsam gerekçe olarak söyleyeceğim evetElleri kırılsın terbiyesiz! Hamile kalmayın aman, ailenizle paylaşın son durumu da, ifadesini alsınlar güzelce.
Bence de ağır geldi.Zararın neresinden dönsen kar. Belliki evlilik sorumluluk ağır gelmiş beyimize. 2 gün ağlar 3. Gün hayatına devam edersin. Ailen 4 ayda kızının dayak yedipini duyunca herhalde sessiz kalmaz.
Çalıştırmam diyen gerikafalı erkekler bile evlendikten sonra ‘git çalış bu eve para getir ondan sonra konuş’ a dönüyor.insanın 6 yıllık çok sevdiği sevgilisine, evlendikten sonra git markette çaış vs demesi çok ilginç geliyor. kendini çok iyi saklamış demek ki.
Ah canım yaa, senin adına üzüldüm, boşanmaya karar vermek, o süreci yaşamak çok zor. Ama atlattıktan sonra oh be şükür, keşke zamanında gözüm açılsaydı diyorsun... Kafanı biraz olsun topla duygusallığını bir kenara bırakıp, mantıklı bir şekilde düşün, oluru varsa ve eşinde pişmansa tekrar dene, ama oluru yoksa, uzatmalara gerek yok, boşa geçen zamanına yazık etme...Eve geldim akşam.. Geldiğimde kıyafetlerini vs almış. İç çamalırlarını ceketlerinş gömleklerini.. Annesine gitmiş. Bana mesaj attı altınlar eşyalar senin olsun. Avukata gerek yok boşanalım yazmış. Ben de boşanalım dedim. Sonra telefonumj kapattım. Sinirlerim bozuldu. Uyumulum biraz.uyanıp açtım telefonu. Mesaj atmış. Annenlere geç isteraen evde tek kalma.sen git dedin ben de gittim yazmış. Cevao vermesim. Annesi aradi.açmadım. kimsenin sesini duyasım yoktu. Gece 12 gibi annesi geldi. Kapı acıldı annesine anahtarı vermiş. Senş cok merak ettım falan dedi. Aradım acmadın mesaj attm yazmadın evde mısın degil misin bi ley mı oldu diye geldim dedi.şimdi oturuyoruz. Ben bosanın bosanmayın diyemem diypr. Siz bilirsiniz ama keske biraz daha sabretsenız falan dedi. Eşimin annesini severim. İyi niyetli bi kadındır. Düşğnmüş gelmiş ama oğluna gram etkisi yoktur. Dinlemez annesini asla. O yğzden bi etkisi olmadı tabi gelmesinin.
Bu düşünceyi doğru bulmuyorum,10/20 yıl sonrada ben bu adamı neden çektim diye düşüneceksiniz,birde çocuk olunca onların hatrına sabredeyim diyeceksiniz.bence yolun başındayken kaçıp kurtulun,şimdiden böyleyse ilerisini düşünemiyorum...Kendime çok kızıyorum. Dört aylık evliliği bitiemek yürütememk çok kötü.
Sinir krizi geçirdi o an. Delirdi . daha önce de tartışmalar esnasında böyle kriz geçirir gibi olup eşyalara zarar veriyordu.öfke problemi var.bi de şöyle saçma bi savunması var.sen benim sinirli biri olduğumu bildiğin halde beni sinirlendiriyosun sen beni tanıyosun diyoe. Ben bi şey yapmasam da sinirlenebiliyo o ayrı.ben ayaktaydım o oturuyprdu. dedim ki benimle muhatap olma o kadar söz söyledin benimle konusmanı istemiyorum .sonra giderken ben küfür etti.döndğm çıldırdım bağırdım sen karaltersizsin senin özetin bu dedim bu jelimeyi kullanabiliyosan.ayağa kalktı gidiyodum ben vurdu.sırtıma koluma geldı ya ı yumruk gibi bi şey.boyle anlatınca trajikomik ama canımı acıttı çok. Evet dağı ıksın deyip kavga çıkarıyordu konu açmıştım.Vay be. Terbiyesiz. Benim esimde terbiyesizdir hic guzelleyemicem kotu sözler söyler ama git çalış sen bu evde ne is yapiyorsun tarzi seyler soylemedi hichatırlıyorum eski konunu ev işlerine laf ediyordu. Benimki de oyleydi ben onu kaale almadim ve ne mi oldu bende inanamiyorum hala,yerleri silcem dedi ayagima toz geliyor bende tamam dedim hangi viledayi alim falan bende tamam ben silcem sende havluyla kurula dedim tamam dedi yapti. Havlular yikanmisti katladi koydu,balkonu yıkadı,perde yıkadım astı. Artık is yapiyor ben hala şaşkınım gerçi... Çalışıp çalışmamak kadinin kendi tercihidir kac yaşında kocan? Kayinvaliden oglunun ahlakini bildigi icin oyle ortadan konusmustur herkes s....tıgı kakayi bilir. Bizim orda oyle derler
Kadıncagiz gelmis etmis ama oglu terbiyesiz gercekten maddiyati az olan erkekler bu sekilde agresif davranislar sergiliyor mesela borclu olanlarda ama şu ev isleri konusunda laf sokmayi biraksin. Senin ailende iyiymiş yine kıro bir aile olsa banane yaa kız vermisim damat essek gibi baksın kızıma derdi. Bosanmani ailen destekleyecektir ama acele karar verme. Sirta vurma olayini anlamadim neden ? Ne dedin sen o an ya da ilk kez mi oluyor of acaip sinir oldum
Kesinlikle doğru. Biz sevgiliylen, ben öğrenciyken izin vermezdi orada çalışma burada çalışma..okul bitti bi güzellik merkezine giricektim iş yokru.ona da karıştı örneğin..batıyo demek ki iki lokma yediğimizÇalıştırmam diyen gerikafalı erkekler bile evlendikten sonra ‘git çalış bu eve para getir ondan sonra konuş’ a dönüyor.
Ha bana göre ikisi de doğru değil ama gözümle gördüğüm bir örnekti bu, söyleyeyim dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?