• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış ailelerin çocukları problemli oluyormus!

Ben önceki konularinizdan da biliyorum
Kesinlikle mutsuz evlilik daha yıpratıcı
Benim en yakinim yeğenim şuan o durumda ve çocuk çok zeki olmasina ragmen annesinin inadı yüzünden sagliksiz bir ailede yetişiyor.
Artık kızı bile anne neden babamdan ayrılmıyorsun diyor.
On numara çocuğu mahvediyorlar kendi bencillikleri yüzünden.
Yazık oluyor iste böyle çocuklara umarım güzel yerlere gelir kendi ayakları üzerinde durabilen mutlu bir birey olarak devam eder hayatına ailesine karşı

Evet hıhı amacım son mesajı yazmak sabır Allahım
Çıkar mısınız konumdan daha da yazmayın artık lütfen
Konumuza meraklı olmadığımı,tarzım olmadiginizi 5 sayfa öncesinde yazmıştım zaten,çok mu dokundu da sen çıkmazsin ben yollarım havasında davranıyorsunuz.Zaten başka konuya geçmiştim çoktan, bildirime geldim yazmayın artık ,ya da yazın görmezden geliyorum sizi bu ne ya

Boşanmanın ilk zamanlarında, alışma sürecinde çocukların da sıkıntı yaşayacağı, bazısının daha fazla etkileneceği bir gerçek bence.

Burada boşanma sonrası birkaç yıl kendine gelemeyen yetişkin insanların konularını okuyoruz sonuçta. Çocuklar da benzer şeyler olabilir.

Bu demek değil ki, tüm çocuklarda aynı olacak ya da sıkıntı yaşayanlar sorunlu olarak kalacak.
Zaman içerisinde ve doğru yaklaşımla onlar da alışabilirler yeni düzenlerine.

Sadece anne baba arasında çok kalan, birinin yanındayken doldurulan, iki taraftan da ihmal edilen çocuklarda daha fazla sıkıntı olma ihtimali yüksek.

Yüzde oranı farklıdır.Hanimefendi benim de 2.5 yaşında bir oğlum var ve bosaniyoruz,ister miyim oğlum bunları hissetsin,ongorum o yönde,farklı düşünüyor olabiliriz,iyi akşamlar
O zaman soyle soylim her zaman olumlu düşünün güzel şeyler çağırın ki güzel olsun ongorum bu derseniz öyle olması yüksek ihtimal...güzel düşünün güzel olsun...ben mesela asla evladım kötü şeyler yaşayacak diye düşünmüyorum belki de yaşayacaktır ama ben bunu ne dile getirdi ne düşünürüm ki o kötü enerji ona yansimasin

Süreçlerimiz çok taze alışacağız mutlaka be insanların söyledikleri de acıtmamaya başlayacak bir süre sonra hangi acı tazeliğini koruyor ki
Bende öyle düşünüyorum benim bir yıl doldu ve eskisi kadar üzülmüyorum. Ve şansım da çocuğun kucukken oldu bütün bu olaylar ve etkilenmesi olmadı. Büyüyünce farkına varacaktir ama bir şekilde onu da atlatacağız. Biz güçlü olmalıyız ki onlar da iyi olsun. Tani boyle yorumlar gücümüzü azaltıyor ama olsun.

Konumuza meraklı olmadığımı,tarzım olmadiginizi 5 sayfa öncesinde yazmıştım zaten,çok mu dokundu da sen çıkmazsin ben yollarım havasında davranıyorsunuz.Zaten başka konuya geçmiştim çoktan, bildirime geldim yazmayın artık ,ya da yazın görmezden geliyorum sizi bu ne ya
Ne diyorsunuz siz ya ? Ne havasına gireceğim ben ? Derdim sizi sayfadan gönderecek kadar küçük mü sanıyorsunuz yazmayın görmüyorum deyip başka üyelerin yazdığı yorumları beğenmeye devam ediyorsunuz çok ironik konum saçma sapan bir tartışmayla doluyor ben ne yazdım konu nerelere geldi
Başka konularda kusun melankolinizi

O zaman soyle soylim her zaman olumlu düşünün güzel şeyler çağırın ki güzel olsun ongorum bu derseniz öyle olması yüksek ihtimal...güzel düşünün güzel olsun...ben mesela asla evladım kötü şeyler yaşayacak diye düşünmüyorum belki de yaşayacaktır ama ben bunu ne dile getirdi ne düşünürüm ki o kötü enerji ona yansimasin
Keşke o kadar basit olsaydı.Evlenirken bosanacagimixi öngörmedik ama öyle oluyor maalesef.Neyse inşallah güzel mutlu çocuklar yetişir hoşçakalın

Boşanmış ailelerin çocuklarının kendi tabirlerince “sorunlu” olmasının sebebi boşanma eylemi değil ki. O evlilik ve aile ortamı zaten pek hoş değilmiş ki boşanma gerçekleşmiş. Yani devam edilseydi de o çocuk kaba tabirle “sorunlu” olacaktı. Yani aslında kimse boşanan anne babayı suçlamıyor. Ben o sözden bunu anlamıyorum. Ortada suçlanacak kimse yok çünkü. Bir şanssızlık var. Yürümemiş bir evlilik var. Bunun için yapabileceğiniz bir şey yok. Önemli olan sonrasında çocuğa gerekli ilgiliyi ve desteği verebilmek. Bunu başaramayan ebeveynlerin çocukları bu döngüden çıkamıyor maalesef, ve yaşadığı sıkıntıların sebebi elbette ki huzursuz aile yaşantısına bağlanıyor. Yoksa ben kimsenin kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyecek yine de boşanmayacaktın o zaman çocuğun böyle olmazdı diye düşündüğünü sanmıyorum. Eğer o anlamda söylediyse de o kişiye de yazıklar olsun.

Boşanmanın çocuk üzerinde büyük etkileri bulunmaktadır. Madde bağımlılığından psikolojik problemlere kadar. Ama bu etkilerin ortaya çıkmaması tamamen ebeveynlere bağlıdır. Boşanma sırasında çocukların duygularının göz ardı edilmesi, kavga, çocuğun boşanma yüzünden kendini suçlaması gibi nedenler daha travmatik olabilmektedir.
Diğer yandan boşanma öncesi dönem de önemlidir. Anne babanın sorunları gizlediği, çocuğun her şey yolunda zannettiği, anne babanın boşanma sinyalleri vermediği durumlar daha zarar verici. Diğer yandan boşanma öncesi evde kavga, şiddet vb. Durumlar yoğun yaşanıyorsa boşanma çocuğu rahatlatan bir durum da olabilmektedir.

En azından araştırmalar bu yöndeydi en son okuduğumda.
Yani tamamen boşanma öncesi, sırası ve sonraki durumlara göre değişir etkiler.

Hiii kesin öyledir.
Bosanmayip, cocuk icin katlanip annelerin dayak yedigi, aldatildigi, sürekli hakaret ve tartismalarin oldugu, huzursuz ortamlarda büyüyen cocuklarin durumu daha iyidir.
Belkide o cocuklar anne- babalar bosanma durumunu gelene Kadar yasadiklari sebebiyle sorunludur.
Hani var ya su beni dövdü, agzimi yüzümü kirdi da cocugum icin son bi sans verdim diyenler, iste o ailelerin cocuklari

Ebeveynlere göre değişir bu durum çocukla aileyle görüşmeden bu böyledir demek ne kadar doğru bilemem ama sınıfta öğrencilerin hal ve hareketlerinden bi anormallik olduğunu anlamak zor değil o kısmı doğru öğretmenim, şüphelendiğim çocuklar olmuştu diğer arkadaşlarım da farkedince rehberlik servisine yonlendirmistik . Anormallikler sınıf içinde kendini belli eder dese görüştüğünüz kişi anlarım da çok kesin yargı konuşmuş gibi geldi bana.

Anne babası boşanmıs bir çocuktum. Babamı hiç görmediğimden elbetteki içimde birşeyler eksikti. Ama okulumda hiç sivrilen bir öğrenci değildim. Ama sınıfta ;annesi babası boşanmamıs ,ama şiddet gören, bakımsız ,sevilmeyen ,mutsuz arkadaşlarım vardı.

Anne baba ayrılık sürecini yönetemezse çocuğa karşılıklı bir taraftan öbür taraf kötülenirse tabi sorunlu olur. Ama gayet sağlıklı ebeveynler var okulumda bir hoca esiyle arkadaş kalarak boşanmış eşi hakkında dediği en kötü şey "kızımı kötü giydirmiş", mesela anneler günü olur eşi ve kızı hediyeyi beraber seçer en son telefon almışlardı

Kendi eşimden yola çıkarak söylüyorum parçalanmış ailelerin çocuklarında bir taraf hep eksik oluyor. Benim eşim 3 yaşındayken anne babası boşanmış. Bir baba figürü olmadığı için baba nasıl olunur, baba ile ne paylaşılınır bilmiyor. Anne ise bir erkek çocuğu zap etmekte yetersiz kalmış. Eşim ergenliğinde pek çok kötü alışkanlık edinmiş. Bir taraftanda kadınlara karşı inanılmaz güvensizdi. Kendi annesinden yola çıkarak kadınların erkekleri terk edeceği bilinç altına işlemiş. Biz flört ederken güveni kazanmak için olağan üstü çaba sarf ettim. Kayınvalidem boşandıktan sonra tekrardan evlenmemiş. Senelerce bir erkek tarafından saçı okşanmamış, inanılmaz sevgisiz bir karaktere sahip olmuş. Sırf oğlu evlendi, evin erkeğini kaybetti diye cinnet geçirdi. Oğluyla Küs olarak vefat etti.
Kısacası boşanmakta evlenmek kadar doğal ama ebeveynler çocuklarından vazgeçmemeli. Bir pedogog eşliğinde çocuğu yönlendirmeli ve çocukla kaliteli zaman geçirmeli. Aynı şey boşanmamış ama şiddet dolu, mutsuz evlilikler içinde geçerli. Yeni doğan bütün çocuklar boş levha gidibir. Ailede ne görüyorsa kodlarına o işleniyor.

Bunu bugün bir eğitimci yazdı bana başka. İr platformda arkadaşlar inanabiliyor musunuz ? Okulda hangi çocuk problemliyse hemen anlıyorlarmıs boşanmış aile çocuğu olduğunu ben de eğitimciyim evde kavga dövüş olan çocuklar asıl olay yaratan çocuklar oluyor boşanmış aile çocukları eğer anne babayla görüşüyorsa çok problem çıkarmıyorlar
Gerçekten çok sinirlendim siz neler düşünüyorsunuz bu konuda ?
Sorunlu ailelerin çocukları problemli olur..❗

Kendi eşimden yola çıkarak söylüyorum parçalanmış ailelerin çocuklarında bir taraf hep eksik oluyor
Ben boşanmış bir ailenin çocuğuyum bir tarafım eksik değil. Bence genelleme yapmayalım (ki annemle babam süreci çok iyi yöneten insanlar değillerdi)

İşyerinde 8 senelik bir arkadaşımız ailesinin ayrı olduğunu 3 yaşındayken boşandıklarından yeni bahsetti. Ve bahsetmese inan hiçbirimiz boşanmış bir ailesinin olduğunu anlayamazdık. O kadar düzgün saygılı yani efendi diye tabir edilen tiplerden. Ağzı olan konuşuyor maalesef. Aynı meslekte olsa sizdeki gibi farklı görüşler ve düşünceler olacaktır. Bence bir çocuğun büyüdüğü ortam(gördüğü sevgi,saygı) çok önemli.

Ben boşanmış bir ailenin çocuğuyum bir tarafım eksik değil. Bence genelleme yapmayalım (ki annemle babam süreci çok iyi yöneten insanlar değillerdi)
Hanımefendi, ben kendi gözlerlerimi ve nerde eksik kaldığını uzun uzun yazdım. karşıt bir görüş sunuyorsanız hangi yerlerde ne gibi eksiklik hissetmediğinizi yazsanız daha faydalı olmaz mı? Bir paragraftan bir cümleyi alıp, içini doldurmuyorsunuz.

Yaşanmış hikayelerde de duyuyoruz. Boşananlardan ziyade mutsuz evlilik, iletişimsizlik, çocuk yetiştirmekten birhaber olan ailelerin yanında büyüyen çocuklarda asıl büyük sıkıntılar oluyor.

Bunu bir eğitimcinin idrak edememesi de şaşırtıcı.

Bunu bugün bir eğitimci yazdı bana başka. İr platformda arkadaşlar inanabiliyor musunuz ? Okulda hangi çocuk problemliyse hemen anlıyorlarmıs boşanmış aile çocuğu olduğunu ben de eğitimciyim evde kavga dövüş olan çocuklar asıl olay yaratan çocuklar oluyor boşanmış aile çocukları eğer anne babayla görüşüyorsa çok problem çıkarmıyorlar
Gerçekten çok sinirlendim siz neler düşünüyorsunuz bu konuda ?

Anne baba birbirini kötülemiyorsa, çocuk her ikisiyle de kaliteli zaman geçirebiliyorsa sorun olacağını sanmıyorum ama diğer türlü elbette çocukta içinde yaşadığı sorunu dışarı yansıtacaktır.

Back
X