- 1 Eylül 2014
- 26.206
- 30.536
- 798
- 36
- Konu Sahibi Sunshine232
-
Amin insallah şuan küçük olduğu için pek farkında değil. Hatta bazen birşeyler alıp baban sana bunu almış diyorum. Üzülmesin diye.
Çok doğru soylediniz ,katılıyorum size...Gecenlerde eski komsumla bir taziyeye gittik. Cenaze sahibinin oglunun evlenmek isteyip istemedigi ile ilgili konu acildi. Insanlarin kendilerine gelince farkli, baskalarina gelince apayri dusunduklerini anlatmak icin ornek veriyorum. Iki kizini da okutup is guc sahibi yapan, hatta kizlarindan biri evli olan bu komsum akrabasinin ogluna "calisan kizla evlenme, bosanmalar artti" dedi. Ne alaka... Icimden de senin kizlar neden calisiyor o zaman diye gecirmedim degil. "Kadinlar her zaman okuyup calisip ayaklari uzerinde durmali. Eskiden kadinlar calismadigi icin dovulse de kovulsa da gidecek yerleri, tutunacak dallari olmadigi icin siddet gordugu halde bosanamiyordu. Kendi ayaklarinin uzerinde durabilen kadin neden o siddete razi olsun ki?" dedim.
Sanirim amac kadinlarimizin evde sindirilmesi, dayak da yese bosanmamasi. Aman bosanmis cocuklar problemli oluyor, aman calisan kadin alma bosanmalar artiyor gibi gibi dusunceler yuzunden kadinlarimiz hep itildi, geri plana atildi, erkegin eline bakmaya razı edildi. Olay bu. Ve isin en kotu tarafi en basta kadinlarimiz boyle dusunuyor.
Hayir efendim bosanmis ailenin cocugu problemli olur, evliligi devam eden ailenin cocugu saglikli olur gibi bir denklem kuramayiz. Olayi medeni boyuta indirgemek yanlis bir cozum getirir.
Anne baba kavga gürültü içinde olan çocuklarda problem çok daha fazla buna inanın.Tabi ki her aile mükemmel değil sorunlar var. Çocuklarda da haliyle fark ediliyor. Ama boşanmış aile çocuklarında Ve anne ya da babasını kaybetmiş çocuklarda, özellikle ilkokul döneminde Daha fazla sorunlar yaşanıyor maalesef. Keşke hiç bir çocuk annesiz babasız kalmasa
Çok doğru ama nedense Türk toplumunda anne baba bir arada olsun da gerisi hic önemli değil bir algı var bazı kesimlerdeÇocuklar aynı bir ayna gibidir yaşadıkları ortamı yansıtıyorlar. bnce boşanmak değilde mutsuz ailede yaşayan çocuk taa öteden belli oluyor.
Kavgalara şahit olan çocuklar. Şiddete maruz kalan sevgisiz kalan ilgisiz kalan. Ahh kıyamam onlara ya.
Sağlıklı boşanmayı gerceklestirebilmis anne baba olmaya devam edebilen insanların çocukları daha mutlu olurlar ama bu sağlıklı boşanmayı basarabilme durumu çiftlerde çok rastlanan bir durum değil maalesef ki. Çünkü ayrılık geldi mi her iki tarafın da egoları devreye giriyo bu egolarını kontrol edebilen insanlar gerçekten azlar. Bu yüzden böyle bir genelleme yapmıştır. Ki bu bilimsel arastirmalara da konu olan bir durum. Boşanmış ailelerin çocukları da sağlıklı ilişkiler kurmakta zorlanıyor. Karsisindakinden beklentileri ve kabulleri farklı oluyore. Bilinç altında kendilerinin bile farkında olmadıkları zaten gidecek türünde bilgiler kodlaniyor. Ancak yine belirtmek istiyorum ki bu sadece sağlıksız bosanmalarda yaşanıyor ve sağlıksız evlilikler devam ederse de çocuklara daha fazla zarar veriyorBunu bugün bir eğitimci yazdı bana başka. İr platformda arkadaşlar inanabiliyor musunuz ? Okulda hangi çocuk problemliyse hemen anlıyorlarmıs boşanmış aile çocuğu olduğunu ben de eğitimciyim evde kavga dövüş olan çocuklar asıl olay yaratan çocuklar oluyor boşanmış aile çocukları eğer anne babayla görüşüyorsa çok problem çıkarmıyorlar
Gerçekten çok sinirlendim siz neler düşünüyorsunuz bu konuda ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?