Boşanmış Anne, Babanın Çocuğuyum Bende.

• Konu Sahibi Konu Sahibi feen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

feen

Sporcu
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2008
953
11
118
İstanbul
Evet. Benim annem ve babamda ayrı.
Ben 10 yaşındayken ayrıldılar. Tek çocuğum.
Çocukken bile bu durumu olgunlukla karşıladım aslında.
Anlaşamıyorlarsa birarada durmanın ne gereği vardı ki. Dünyanın sonu değildi ya!
Şuan 20 yaşındayım. Güzel bir devlet üniversitesinden mezunum.
Annem ile büyükbabamların evine yerleştik boşanma olayından sonra. Anadolu yakasında ikamet etmeye başladık.
Babam ise Avrupa yakasında oturuyor.
Zaman böyle akıp gitti.
Babam her hafta sonu işini gücünü bırakıp beni karşıya geçip almaya gelir ve pazar aksamları geri getirirdi, anneme. Hiç bir hafta sonunu aksatmadan gelirdi babam beni almaya hiç üşenmeden.
Annemin psikolojisi pek iyi değildi normal olarak. Çalışmaya başladı bir marketde vardiyalı bir şekilde.
Çalışmak anneme iyi geldi, açılmıştı biraz...
Okulda derslerim hep iyidi. Öğretmenlerim beni çok severdi. Anneme hep bu zamanda böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için övgüler yağdırırlardı.
Üniversiteyi kazandım. Babamın yanına gelmek zorunda kaldım. Temelli.
Burada kendimi çok yalnız hissettim. Hayatım altüst olmaya başladı. Babam moderndir ama bir o kadarda kalastır. Yenilikçi değildir. sahiplenmez. Hayatıma yön tutmaz ışık vermez.Muhafazakardır. Konuşurken benimle göz teması kurmaz. Cimridir.
Şu ekmek 80 kuruş ise bu ekmek 1lira der hesabını yapar. Yahu be adam bir tane çocuğun var, gelirin de var,evin, araban, maaşın, emekli maaşında var halen bir kuruşun hesabını yapıyorsun!
Pek sohbetimiz de yoktur. "Okula gittin mi?" der. "Evet gittim derim" konu kapanır. Başka da sohbetimiz yoktur. Ben güzel güzel sohbet kurmaya çalıştıkca o pek yanaşmaz. Ama bana zararıda yoktur. Evinin ihtiyacını karsılar yinede. Haftalığımı verir.
Artık babamdan pek bir şey beklemiyorum açıkcası. Kendi kendime yön vermeliyim. Biliyorum ki babamın kapasitesi bu kadar. Fazla üstelemiyorum.
Ama babamıda çok seviyorum onun hakkınıda ödeyemem...
Üniversite bitti. Tekrardan annemin yanına, büyükbabamların evine yerleşmeye karar verdim.
Burada da büyükbabam çok huysuz bir adamdır. Huzur vermez. hep bi hır gür vardır evde. Rahmetli anneaneme de çok çektirdi. Döverdi kadıncağızı hep, zamanında kaburgalarını bile kırmıs pis ağızı vardır. Küfürler havada uçuşur. Şimdi biraz durulmuş ama can çıkmayınca huy çıkmıyor işte...
Kendi evim gibi hissedemiyorum orayı. Zaten hissettirmedi de bana hiç, sağolsun.
Yine de nankörlük edemem ekmeğini yedim, suyunu içtim. Annem ve beni evine kabul etti. Okul toplantılarıma o koşturdu. Güzel günlerimizde oldu aslında.
Ama işte olmuyor, olmuyor, olmuyor...
Dün aramızda büyükbabamla ipler koptu. Benide evden kovdu özetle.

Sorun ise Annemle doya doya bir çocukluk geçiremedim. Aksamları annem 10 da gelirdi eve.
Onunla vakit geçirebilmek için kedi gibi gelmesini beklerdim.
Başka çocuklara içimden çok özenirdim, imrenirdim. Hiç belli etmezdim gerçi tebessüm etmeyi hep bildim.

Ama güçlüyüm kararlıyım, duygusal eksiklik hissetsemde dik durmasını makul olmayı biliyorum.
Okuduğum bölüm pazarlama. Ancak kabin memuru olmak istiyorum.
Çok gel git arasındayım.
Anneme inanılmaz düşkünüm. O olmasa bende olmazdım hayatta.
Herşeyden önce anneme ve kedime bir ev almak istiyorum. Çık git diyen birisi olmadan. Kendi sahibi olduğum bir ev...
Sizce İstanbul şartlarında ev almak mümkün müdür?

Yazıp rahatlamak istedim birazda. Okuyanlara,vakit ayırdıkları için teşekkür ediyorum. Şimdiden...

kimse neyiz dememeli ne olcaz demeli hiç sıkma canını bırseye insan bazen hep dik durmak zorunda hıssedıyor kendını herkesın bır sıkıntısı vardır kendı capında insallah zamanla kendı evını alır annene güller gibi bakarsın kımseye muhtac etmeden RABBAIM YAR ve YARDIMCIN OLSUN İNSALLAH :80:

çok zor şartlardan bu zamana gelmişsin herşeyinde farkındasın ztn bu olgunluğun gerçekten takdir edilcek bi konu küçük yaşından beri dik durman olgunluk göstermen zor şartlara rağmen isyan etmemen kısaca bardağa dolu tarafından bakman gerçekten helal olsun sana inş. bu saatten sonra güzel bi evin güzel bi yaşantın olur. iyi bi iş bulursan kredi çeker bi ev alırsın bence bu konuyu kafana takma allah can sağlığı versin çalıştıktan sonra herşeyi yaparsın.allah sana ve annene sağlıklı ömürler versin.

öncelikle böyle pozitif olduğun için tebrik ederim seni..
senin yaşadığını yaşayanlar genelde ya annesini ya babasını seçip diğeriyle görüşmüyorlar çoğunlukla.
annene de babana da büyükbabana da gereken saygıyı ve anlayışı göstermişsin bugüne kadar.
büyükbabanın huyu böyleymiş, dediğin gibi...
tabiki böyle davranması hiç hoş değil ama
kendi eşine bile nasıl eziyet eden bir insanın
bu yaştan sonra değişmesini beklemek biraz ütopik olur...

istanbul'u ve şartlarını bilmiyorum malesef..
çalışıyor musun onu da bilmiyorum.
ama annen de sen de çalışıyorsanız kredi, mortgage falan bu olanakları bir araştır derim.

kira öder gibi evinizin taksitini ödeyebilirsiniz..

İsteyince herşey oluyor inan..
İstanbul şartlarını bilmiyorum ama en azından taksitle satılan evlerden alabilirsin.
Bu yaşına kadar hayatın ne olduğunu öğrenerek büymüşsün zaten
Bundan sonra umarım senin için daha güzel olur...

olgunluğundan ve azminden dolayı kutlarım seni canım
eminim sen de bu azim oldukça ev de alırsın istediğin herşeye de sahip olursun
annenle sana huzurlu bir yaşam diliyorum

Benimde annem babam ayrı ben evlendikten sonra boşandılar. Malesef ben senin gibi olgunlukla karşılayamadım çünkü benim olayım çok daha farklı. İstanbul şartları zor çok zor yani normal gelirli bir aile bile artık geçinmekte zorluk çekiyor. Herşey haddinden fazla pahalı. Morelini bozmak istemem ama birikmiş yoksa ev almak göründüğü kadar kolay değil. Kredi çeksen bile yüzde bilmem kaçını peşin vermen gerekecek. Allah yardımcınız olsun (((( Seninle yakından tanışıp konuşmak isterim bu arada bilgin olsun ((

Okurken Kendimi Gördüm Biran Yazdiklarinda ..
Benimde Annemle Babam Ben 7.Yasindayken Ayrildilar ..
Senede 1.Defa Görüyordum Babami Ama Ipler Hic Kopmadi Cokta Severim Kendisini
Her Ne Kadar Ailenin Dagilmasinda Büyük Bir Payi Olsada ..

Herneyse ..

Benimde Tek Istegim Anneme Güzel Bir Yasam Sunmak Ve
Bir Eli Yagda Bir Eli Balda Yasamasini Saglamak ..
Cünkü Annelerimiz Bizi Büyütmek Icin Coooook Cabaladi Emek Sarfetti ..

Senide Bu Olgunlugundan Dolayi Tebrik Ediyorum Canim ..
Ayni Yastayiz Seninle ve Umarim Birgün Istedigin Gibi Bir Yasama Anneciginle Sahip Olursun ..
Gün Dogmadan Neler Dogar Diye Bosuna Denilmemis ..
Sen Hep Positif Düsün Hep iyi Seyler Gecir Icinden , Allahim Senin Sarfettigin Cabalari Görüp Sana
Kolaylik Sagliyacaktir

Allah güzel bir ev ve mutlu bir yuva versin hayırlısından sanaa

Ev alabilir misiniz bilmiyorum ama sizin gibi güzel bir yüreğin bir evi olması gerek. Allah nasip etsin inşallah size. Ben sizi çok çok çok tebrik ediyorum. Bunce şeye rağmen bu yaşta bu kadar güzel kendinizi yetiştirebildiğiniz için. Siz gurur duyulacak bir evlatsınız. Ne mutlu o anne babaya.
Ben herşeyi başarabileceğinize inanıyorum.

eşinden boşanmak üzere olan bir anne ve bir çocuğu tek başına büyütmenin ne demek olduğunu bilen biri olarak tebrik ederim seni, güzel düşünmen, azmin , başarın için...

üniversite mezunu olman çok büyük bir avantaj, inşallah gönlüne göre bir iş bulup, annenle mutlu mesut yaşarsınız,

ev alma konusunda TOKİ yi araştır, biraz peşinatla kira öder gibi ev sahibi olabilirsiniz, annen ve senin için huzur ve mutluluklar diliyorum

annenle ikiniz bir dükkan tutun örneğin pastacı börekçi elbise satabilirsiniz ve evde kiralarsınız bölye yaşayıp gidersiniz sonra işleri büyütürsünüz 1 dükkanı 2 yaparsınız?

ah canım ah..
seni en çok ben anlıyorum..
üstelik benim annem evli..
babam da evlii..bi orda bi burda kalmak çok kötü..
bende kardeşimle bi ev almak istiyorum..
allah bu durumda olanlara yardım etsin..
inş alırsınız bi ev:2:

Allah kolaylık versin
ben başarabilcegine inanıyorum senin
cok kolay günler gecirmemissin ama bunları atlatabildigine göre bundan sonrası icin cok daha güclü bi insan haline gelmissindir mutlaka
istanbuldan ev meselesine gelince
istanbul cok büyük bir sehir
farklı semtlerde cok farklı fiyatlarda evler var
avrupa yakasında beylikdüzü anadolu yakasında sancaktepe pendik kurtkoy civarlarına bakarsan uygun fiyatlı evler bulabilirsin
hatta daha merkezi istersen ilk asamada cok da büyük olmasın 2 oda bana yeter dersen icerenköy civarında yeni insaatlar var 100 bin tl ye bulabilirsin

güngörende evler çok ucuz tabi istanbulda yaşıyorsan 60 bin tlye bile ev var kiralar 500- 600 lira

Allah gönlüne göre versin inşallah.
Sen bu kadar temiz kalpliyken,duaların,dileklerin elbet karşılığını bulur.

Ben de Kurtköy veya Beylikdüzü diye düşünmüştüm.
Büyük emlak sitelerinden fiyata göre arama yapabilirsin.
Link vermek yasak mı bilemiyorum,yoksa verirdim.
Belki semti tanıyıp alışana kadar veya işini oturtana kadar kira düşünebilirsin.
Anneciğin hala çalışıyor mu ? Emekliliği var mı ?

Tatlım eksik hissetmek nedir çok iyi bilirim. Çocukken babamı kaybettim. Ama rotan belli, bundan sonra Allah yardımcı olacktır.

Konuma yorum yapan herkese çok çok teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel dilekleriniz, fikirleriniz ve öğütleriniz için...

@hayal43
Annem henüz çalışıyor. 50 yaşında emeklilik hakkı kazanıyor. Annem henüz 41 yaşında :)
buarada teşekkürederim yorumun için...

Benimle benzer hayatı tadan kk arkaşlarımada inşallah Allah'dan tüm isteklerinin ve dualarının gerçekleşmelerini diliyorum tüm kalbimle.

Şunu idrak etmek gerekiyor. Bu dünya bir sınav yeri. Benim ve benzer durumları yaşayan arkaşların sınavı bu. Allah'ın varlığına sonsuz inancım var. Dua ederek yaradan bize yardımcı olacaktır inşallah herkesciklere...

inşallah mutlu olursunuz annenle beraber ama benm fikrim güzel bir iş tutun örnk . terziçi makyaj malzemeleri satan bir yer nasıl _

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…