Boşanmış Erkekle evlilik olur mu ?

sybellaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
143
42
48
Ankara
Merhaba herkese. Ben maalesef yuva kurup bebek yapma konusunda geç kalmış biriyim. Yaş 30 oldu ve yalnız yaşlanmaktan, ölmekten korkmaya başladım. Yaşın ilerlemesinin bir dezavantajı şu oldu: hiç evlenmemiş bekar erkek yok artık. Yalnız ölmekten korktuğum için, komşumuzun benimle boşanmış 38 yaşında mühendis olan bir erkeği tanıştırmasına evet dedim. Geçen gün görüştük. Ve ben karmakarışık oldum arkadaşlar. Oturur oturmaz zaten hemen ilk evliliğinin neden bittiğinden bahsetti, eski karısının ailesi çok karışmış ondan bitmiş, çocuğu yok. Ama ben bir tuhaf oldum. Sonuçta bu adam geçmişte bir kadını sevmiş, öyle çok sevmiş ki o kadına nikah kıymış, o kadını nikahının altına kanatlarının altına almış, korumasına almış. O kadınla bir gelecek düşlemiş, onu öpüp okşamış, yatağına almış.

Tamam evlilik yürümemiş olabilir ama bütün bu heyecanları yaşamış onunla, düğün heyecanını yaşamış, gelinliğiyle almış onu evine götürmüş.. İşte hep bunlar aklıma geldi kötü hissettim. Bir de kendimi ezik hissettim, sonuçta adam evliliği deneyimlemiş benimle olursa 2. turunu yapmış olacak bense erişemedim. Eğer hiç evlenmemiş olsa ama geçmişinde sevgilileri olmuş olsa bunu dert etmezdim, sonuçta bana nikah kıyacaksa kazanan ben oluyorum, "eskileri sevmemiş ki evlenmemiş" diye düşünürüm ama işin içinde eski eş olunca, evlilik olunca, düğün olunca içim çok acıyor. Görücü usulü tanıştığım boşanmış adamda böyle hissediyorsam, gerçekten aşık olsam nasıl olur kimbilir. Gerçi 30'dan sonra olmaz artık aşk meşk.Burda illa ki vardır boşanmış adamla evlenen bayanlar sormak istiyorum, bu duyguları yaşadınız mı, yaşadıysanız nasıl aştınız ? Eşinizin geçmişinde eski eş olması gerçeğiyle, bu kıskançlıkla nasıl başa çıktınız ? Siz gelinlik heyecanı yaşarken adam için 2. defa oluyor ve sönmüştür heyecanı, bu içinizi acıttı mı ? Sizin ilk evliliğinizken onun 2. karısı olmak nasıl bir his ? Hiç başınızıa kaktımı şaka olsa da "ben almasam evde kalırdın, ben sonuçta evliliği tattım" diye ?

İhtiyacım var görüşlere. Adam iyi birine benziyor ama bu düşünceleri atamıyorum.Öte yandan evlilik için belki de son şansım bu adam,son çırpınışlarım evlilik için yaş 30.

Herkes delice asik olup evlenmiyorki ayrica 2. Esini ilkten daha cok sevenlerde var bence bunun ilkle 2.yle alakasi yok uyumla alakasi var hakkinizda hayirlisi

öyle mi dersiniz? "ilk göz ağrısı" diye bir tabir var sonuçta. ilkin yeri hep ayrı, hep özel olmaz mı ?

Sevgilileri olsaydı da aynı şeydi. Sevgililerini sevmemiş ki evlenmemiş diye bir şey yok, bir ilişki başlar evlenmeye götürüp götürmemeyi şartlar belirler. Mesela hiç evlenmemiş eski sevgilisi olan bir adam sevgilisini çok sevmiş ama kız istemeyip ayrılmış olabilir. Evlenirsin şartlar boşanmayı gerektirebilir. O zaman şu mantıkla karısını yeterince sevmemiş ki boşanmış da diyebilirsiniz. Tabiki alakası yok.
Bunları dert ediyorsanız evlenmeyin boşanmış bir erkekle. Aşırı duygusal düşünmüşsünüz. Bekar erkek kalmadı diye bir şey yok, aktivitelerde bulunun ne bileyim sosyal çevrenizi genişletin. Yeni insanlar tanıyın

Evlilik olayi bir yaris degil ki, tur atilsin ya da kazanani kaybedeni olsun. Ayrica bir insani nikahina almak hem kadin hem erkek icin de gecerli olan bir durumdur. Bu erkegin kadina bahşettigi bir olay degil bence. Rahat olun. Zamaninda sevmis sevilmis evlenmis. Su an yaninda kim var ona bakin derim ben

öyle mi dersiniz? "ilk göz ağrısı" diye bir tabir var sonuçta. ilkin yeri hep ayrı, hep özel olmaz mı ?
Ayy valla dayim bir evlendi esinden ayrildi 2. Yi bi aldi askimdan geberiyo sanki lise cocugu gibi bisey oldu bi de ilk ebliliginden cocugu bile var ama 2.ye asik ne yaparsa yapsin gormezden geliyor

Çok saçma düşünceler. Öncelikle kendinize defolu muamelesi yapmaktan vazgeçin. Gören de yaşınızı 60 falan sanacak. Herkes deli gibi aşık olarak evlenmiyor. Hatta ikinci evliliklerde çok daha aşık olarak evlenip çok mutlu oluyorlar.
Sırf yanlız kalmamak uğruna insan sevmediği biriyle nasıl evlenir? Kuzenim 35 yaşında yeni nişanlandı 3 ay sonra düğünü var ve gayet aşk evliliği olacak. Hayırlısını isteyin. Yalnız kalmamak için evlenip çok mutsuz olma ihtimaliniz de var. Bu düşüncelerden sıyrılmak için bir psikoloğa gitmeniz sizin için en sağlıklısi olacaktır.

30 yaş evlilik için geç değil aksine ideal bir yaş,o kişiden emin olabileceksen,ola ki evlenme kararı aldınız eski evliliğini sorun etmeyeceksen ve gerçekten seni mutlu edeceğini düşünüyorsan evlen ama sırf yaşın 30 oldu diye evlenmek zorunda hissetme kendini

Konunu okumadım direk başlığa yorum yapıcam. Aklı selim hiçbir kadın kolay kolay yuvasını yıkıpta gitmez. Erkekler için kolaydır boşanma ama kadınlar için zordur bir yuvayı yıkmak. İyi düşün hatta çok iyi düşün. Eski eşini bul araştır sor soruştur. Ama bence evlenme

Ya benim takıldığım ilk eşimin ailesi çok karışıyordu ondan bitti demesi.. bütün erkekler başka bahane yokmuş gibi aynı şeyi söylüyor yada erkek anneleri sanki kendileri karışmıyormuş gibi "kız anasını çok dinliyodu, çok karıştırıyordu" ondan ayrıldılar diyor. Çünkü erkek tarafı melek.. anlaşamamışsınız işte.. tek taraflı olur mu? kim bilir o neler yaptı da kadın mühendis kocasını bırakıp gitti. Bence bu konulara daha çok takılmalısınız

Bu arada 30 yaşındasınız niye kendinize 50 yaşında muamelesi yapıyorsunuz? Kendinize nasıl bir hayat layık görüyorsunuz böyle. . Ayrıca görücü usulü mantıkla olur. Çok Aşık olursunuz ikinci eş olmaya sıcak bakarsınız ama mantığına yatmayan bu konudan ve bu adamdan hızla uzaklaş.

Cnm bosanmis biriyle evlilik yapmadim ama dusincelerimi soylemek istiyorum
Cok duygusal yaklasmissin
Bu dediklerin hepsi birer dusunce
Esiniz olacak insan boyle dusunebilirde dusunmeyebilirde hatta belli edebilir dilede getirebilir yeri gelince yada tamamen eskiye sünger cekmistr yeniye odaklanir belki cok asik olur size iyiki bosammisim der iyiki sen olmusun der hersey olabilir yani bunlar tamamen es adayinin karakterine kisiligine hareketlerine huyuna suyuna bagli
Yani baskalari mutsuz oldu belki siz mutlu olacaksiniz yada kimisi 2. Deli divane asik siz belkide bosanacaksnz
Yani demem o ki zaman gösterir
Tanimalisiniz onu
Korkularinizi acikca konusun hatta
Siz neden ezik olasiniz daha yeni hayat ve heyecanlar basliyor sizin icin ona bakilirsa o da yuvasını ayakta tutmakta dikis tutturamamis
Bence taniyin belkide seveceksniz gozunuz hicbiseyini gormeyecek belkide kismetiniz gozu kapali evleneceksnz kisa zamanda isinacak iciniz
Tanimak icin imkan taniyin olcun bicin deneyin konusun sorun gerekirse tartisin cok iyi tanimaya bakin
Hayirlisi olsnn

Eger bunu mesele haline getirecekseniz gorusmeyin derim. Cunku evlenirseniz acaba eski karısıyla daha mi mutlu oldu diye hep bir kiyaslamaya gireceksiniz.gerek yok kendinizi yipratirsiniz. Evlenmemis birileriyle tanışmaya bakın

Bence bu durumu çok takma. Tanımaya çalış belki nice bekar erkekten daha kalitelidir. Bilinmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…