- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
Başarı olarak görenlere lafı yapıştırıyorum valla boşanmış bir kadın olarak, öylece kalıyorlar. Boşandığımda da lafımı esirgememiştim, şimdi hayran hayran bakıyorlar güçlü duruşuma... Milletin neler söylediği sizin tepkilerinize bağlı aslında, konuşturmayın ve sadece kendi kararınızla evlilik yoluna girin bence. Evlilik çok zor iş, mecburiyet olarak başlatılırsa yürütülemez...Aslında toplum evlenmeyi bir başarı olarak görmüyor mu? 30 üstündeki bekarlara acınarak bakılıyor. Bir erkeğe nikah kıydırtmayı başarabilmiş kadına zafer kazanmış olarak yaklaşılıyor. Bütün kadınlar da buna ulaşmayı, o bembeyaz gelinliği giyebilmeyi hayal ediyor. Ben bu toplumda büyüdüm yetiştim, etkileniyorum.Bekarlık süresi uzadıkça baskıların dozajı da artıyor. Evlilik kafadadaha da büyümeye, daha büyük bir olay halini almaya başlıyor.
Bence sen bu adamla bir daha görüşme.
Çünkü evlensende kafanda hep aynı seyler dönüncek.
Acaba eski karisina bunu yaptimi bunu aldimi onlada buraya gitti mi onada bunu dedimi uzar gider bu....
Sizde nutlu olamazsiniz.
Insanlara boşanmış ya da bekar diye degil de;
iyi insan kötü insan diye bakarsak herşey daha guzel olur...
Yazının her satırında ayrı ayrı utandım bir kadın olarak. Kadınlar evlenip kanat altına alınması gereken aciz yaratıklar değildir. Sahiplenilmesi gereken sokak köpekleri de değildir kadınlar. Nikah kazanılması gereken bir zafer değildir diğer kadınlara karşı. Evlenmeyen kadın da evde kalmaz sadece evlenmemiş olur. Evlilik iki insanin birbirini sevip hayatlarını birleştirmesidir. Senin tabirinle evde kalmamak için evlenilmez. Biz kadınlar bu tip ilkel ortaçağ fikirleriyle kendimize yaklaştıkça erkekler bize ne yapsa az. Sen evde kalmamak için evlen güzelim. Seni sevmeyen, senin de sevmediğini adamın koynuna gir. Gerekirse dayağını yer kocandan. Kocamdır döver de sever de dersin. Aldatsın seni ama sen peşinde koş. Çünkü sinek kadar koçan olsun başında dursun. Aman diyeyim sahipsiz kalma. Çünkü Allah o ayakları sana kendi ayakların üzerinde durasın diye vermedi. Aman diyeyim kendini geliştirmeyi, hayatını yaşamayı falan boş ver. Çünkü kadın dediğin evlenecek, yavrulayacak ve ölecek. İnsana resmen derdini öpeyim dedirtiyorsunuz. Tamam evlenmek isteyebilirsiniz de bunu düzgün dile getirin bari genç kızlara yanlış örnek olmayın.Merhaba herkese. Ben maalesef yuva kurup bebek yapma konusunda geç kalmış biriyim. Yaş 30 oldu ve yalnız yaşlanmaktan, ölmekten korkmaya başladım. Yaşın ilerlemesinin bir dezavantajı şu oldu: hiç evlenmemiş bekar erkek yok artık. Yalnız ölmekten korktuğum için, komşumuzun benimle boşanmış 38 yaşında mühendis olan bir erkeği tanıştırmasına evet dedim. Geçen gün görüştük. Ve ben karmakarışık oldum arkadaşlar. Oturur oturmaz zaten hemen ilk evliliğinin neden bittiğinden bahsetti, eski karısının ailesi çok karışmış ondan bitmiş, çocuğu yok. Ama ben bir tuhaf oldum. Sonuçta bu adam geçmişte bir kadını sevmiş, öyle çok sevmiş ki o kadına nikah kıymış, o kadını nikahının altına kanatlarının altına almış, korumasına almış. O kadınla bir gelecek düşlemiş, onu öpüp okşamış, yatağına almış.
Tamam evlilik yürümemiş olabilir ama bütün bu heyecanları yaşamış onunla, düğün heyecanını yaşamış, gelinliğiyle almış onu evine götürmüş.. İşte hep bunlar aklıma geldi kötü hissettim. Bir de kendimi ezik hissettim, sonuçta adam evliliği deneyimlemiş benimle olursa 2. turunu yapmış olacak bense erişemedim. Eğer hiç evlenmemiş olsa ama geçmişinde sevgilileri olmuş olsa bunu dert etmezdim, sonuçta bana nikah kıyacaksa kazanan ben oluyorum, "eskileri sevmemiş ki evlenmemiş" diye düşünürüm ama işin içinde eski eş olunca, evlilik olunca, düğün olunca içim çok acıyor. Görücü usulü tanıştığım boşanmış adamda böyle hissediyorsam, gerçekten aşık olsam nasıl olur kimbilir. Gerçi 30'dan sonra olmaz artık aşk meşk.Burda illa ki vardır boşanmış adamla evlenen bayanlar sormak istiyorum, bu duyguları yaşadınız mı, yaşadıysanız nasıl aştınız ? Eşinizin geçmişinde eski eş olması gerçeğiyle, bu kıskançlıkla nasıl başa çıktınız ? Siz gelinlik heyecanı yaşarken adam için 2. defa oluyor ve sönmüştür heyecanı, bu içinizi acıttı mı ? Sizin ilk evliliğinizken onun 2. karısı olmak nasıl bir his ? Hiç başınızıa kaktımı şaka olsa da "ben almasam evde kalırdın, ben sonuçta evliliği tattım" diye ?
İhtiyacım var görüşlere. Adam iyi birine benziyor ama bu düşünceleri atamıyorum.Öte yandan evlilik için belki de son şansım bu adam,son çırpınışlarım evlilik için yaş 30.
Sıfır erkek ne demek yaaa....İşin kötüsü ben de de aynen böyle hissediyorumBoşanmış bir adamla evlenirsem devamlı kıyasa giderim, ve eski evliliğine duyduğum kıskançlığın öfkesini adamdan çıkartırım gibi hisediyorum. Hatta Allah korusun bu öfke ve kıskançlıkla başka bir erkekle flört yoluna gitmekten korkuyorum.Bilinçli yapmam bunu ama kafaya takarım ve davranışlarım buna göre olur otomatikmen.
Öte yanda bu adamı kaçırırsam pişman olur muyum ? Daha iyisinin karşıma çıkacağının garantisi yok, ve sıfır bir erkeğin çıkacağının da. Yaş ilerledikçe sıfır bir erkek bulma olasılığı da azalıyor. Off, Allah yardımcım olsun ne diyeyim, hayat bazen çok zor. Karar vermek çokzor.
ne biçim laf o öyle, ne demek eziklik?? nerem ezikmiş benim ?
ben de seviyorum kendimi. kendimi sevdiğim için yuva kurmaya çabalıyorum, çünkü yaşlılığımı ve geleceğimi düşünüyorum, yaşlanınca yalnız kalmayım elimden tutanlar olsun istiyorum.kendimi sevmesem kendim için uğraşmam.
İşin kötüsü ben de de aynen böyle hissediyorumBoşanmış bir adamla evlenirsem devamlı kıyasa giderim, ve eski evliliğine duyduğum kıskançlığın öfkesini adamdan çıkartırım gibi hisediyorum. Hatta Allah korusun bu öfke ve kıskançlıkla başka bir erkekle flört yoluna gitmekten korkuyorum.Bilinçli yapmam bunu ama kafaya takarım ve davranışlarım buna göre olur otomatikmen.
Öte yanda bu adamı kaçırırsam pişman olur muyum ? Daha iyisinin karşıma çıkacağının garantisi yok, ve sıfır bir erkeğin çıkacağının da. Yaş ilerledikçe sıfır bir erkek bulma olasılığı da azalıyor. Off, Allah yardımcım olsun ne diyeyim, hayat bazen çok zor. Karar vermek çokzor.
Cidden ne kadar hastalıklı düşünceler içindesiniz ya.
Okurken utanç duydum.
30 yaşında bir kadın nasıl etrafta bekar yok der ya.
Size denk gelmemiştir.
Evlenmemiş bir sürü adam var.
Ayrıca önemli olan sevmek saymak iyi anlaşmak. Daha önce evlenmiş olmasının sevdikten sonra bir sıkıntı oluşturmaması gerekir.
Bunların haricinde yaş 30 olmuş ama belli ki ilişkiler konusunda hiçbir bilginiz yok. Gayet toy geldiniz bana.
Şunu da bilin ki aşkından ölerek evlenmiyor herkes. Ve aşkından ölerek evlenmiş de olsa o duygular zamanla sıfırlanabiliyor.
Ayrıca ne güzel tecrübeli erkek.
Cinsellik konusunda tecrübeli adam süperdir.
Bir de kendinize biraz değer verin. Ezik olduğunuza inanırsanız karşı taraf da sizi bir ezik olarak görür. Çok itici cidden.
Bu benim de kafama takıldı ama ilk görüşmemiz olmasından dolayı çok soru sormam yakışık almaz diye düşündüm.
Görücü usulü tanıştığım adamda böyle hissettiysem, boşanmış adama aşık olursam daha beter olurum. Eski eşiyle neler yaşadığını düşünürüm sürekli, çok kıskanırım.
Ben de öyle hissediyorum, kıyas yapmaktan korkuyorum. Keşke tanışabilsem ama herkes erkenden yuvasını kuruyor. 30 üstü sıfır erkek bulmak çok zor.
Bilemiyorum, "sorunlu olmasa eski karısı boşamaz, kadın için mutlu yuva hayati önem taşır hiçbir kadın yuvasını bırakmaz" düşünceleri kafamı karıştırıyor.
Eğer hiç evlenmemiş olsa ama geçmişinde sevgilileri olmuş olsa bunu dert etmezdim, sonuçta bana nikah kıyacaksa kazanan ben oluyorum, "eskileri sevmemiş ki evlenmemiş" diye düşünürüm
Evet ama düğün günü erkekler de heyecan yaşıyorlar kadınlar kadar olmasa da. Başa kakmak derken, hani adamın 2. evliliği,zamanında evliliği tatmış heyecanını yaşamış benimle 2. turuna başlıyor. Hani yoğurdu yeyip posasını bırakmak deyimi vardır onun gibi. Benimse ilk heyecanım ilk gelinlik giyişim olucak. "Ben seni almasam evde kalmıştın, ben evliliği tatım sen tadamamıştın sayemde beyaz gelinliği giydin" vs. diye kafama kakar mı
Evet 30 genç olabilir ama evlilik için çok da genç değil maalesefinsanlar 25-28arası yuvasını kuruyor gözlemlerime göre. 30 sonrası kalan bizler de çerez tabağında sona kalanlar olarak görülüyoruz
Sifir erkek nedir ya?
Kriz gecirecegim simdi. Yazdikca cozutuyorsunuz.
bir de adamın eski karısı aklına geldikçe Adami aldatabilirmis
Bu forumda daha nasıl kadinlar göreceğiz acaba
İşin kötüsü ben de de aynen böyle hissediyorumBoşanmış bir adamla evlenirsem devamlı kıyasa giderim, ve eski evliliğine duyduğum kıskançlığın öfkesini adamdan çıkartırım gibi hisediyorum. Hatta Allah korusun bu öfke ve kıskançlıkla başka bir erkekle flört yoluna gitmekten korkuyorum.Bilinçli yapmam bunu ama kafaya takarım ve davranışlarım buna göre olur otomatikmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?