böyle bir derdim olacağını kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi

bencede arabanız yokken nasıl gidiyosa öyle gitsin ne olursa olsun ben de istemem kocamla başka bi kadını her gün arabada git gel oh ne ala memleket aynı şeyi sen yapsan kocan razı olur mu kocama resti çekerim bindirmeyeceksin diye söyleyemezse ben söylerim kadına istemiyorum diye bu konuda geniş değilim ben kimse kusura bakmasın bir değil iki değil oh ne ala memleket hadi kar kış ayaz ki memleket neresi orası da muamma ama yaz kış ne gereği var çok istiyosaaraba alsın o da kendine ha ayrıca islamiyet deyince akla sadece neden 3 - 5 kadın alır ben de sesimi çıkarmam deniyor islamiyet denince akla sadce bu geliyosa pes diyorum başka bişi demiyorum herkes görmek istediği yerden görüyor herşeyi bence kocanla konuş arkadaşım sen istemiyorum evimde huzursuzluk çıkmasını de olmaz öyle bi hadisi şerif var bir kadınla bir erkek bi yerde yalnızsa 3. şeytandır. ev olsun araba olsun sonuçta kapısı kapalı bi yer ve bu sürekli olan bir durum kocana ne kadar güvensende insanoğlu.. önlemini baştan al ne kocan üzülsün ne de sen başkası yüzünden

Bir bayan ögretmen arkadasi bir arkadasinin kocasi eve birakmak icin yoldan aliyorgel gör ki kaza yapiyorlar ve ölüyorlar ama insanlar cig süt emmis dedikodu konusu oluyor biz bayanlarin ne olursa olsun dikkat etmesi gerekirken bu bayan fazlaca rahatmis ne hakki varki esiniz icin buna ne oluyor demeye mecbur muymus esiniz onu götürmeye

gerçekten can sıkıcı bir durum .sana faydası olurmu bilemem ama aynı şeyi eşim yaşamış benim sonradan haberim oldu.
birlikte kurs gördüğü bayan arkadaşı benide çarşıya kadar götürürmüsün demiş.benimkide pek korkar yanlış anlaşılır falan diye hatunlardan.bayan arabanın önüne oturmuş eşim lütfen arakaya geçin demiş.tabi çok bozulmuş sen nasıl düşünüyorsun diye...kabalıkla falan suçlamış ama birdahada arabaya binmedi
eşimin ifadesi ben biliyorum kendimi ama birisi görürde sana bişi derse seni milletin önünde aldatılan kadın konumuna düşürmek istemem dedi.çokta mantıklı düşünüyo.elin hatununun gönlü olsun diye niye benim gönlümü kırsın ki
tabi ben bunları olaydan sonra öğrendim.kendisi geldi anlattı.çok güvenirim o yüzden. kaba desinler önemli değil beni her zaman düşünen bir kocam var.

bence iyi sabırlısnız ben çoktan kıyametleri koparmıştım... bu ne densizlik böyle evli bi adamın ağzının içine düşmek? bence artık tavrınızı ortaya koyun daha fazla sabretmeyin ipleri elinize alın yoksa çok geç olabilir... en azından bunu yuvanız için yapın

Ya yapmayin arkadaslar Allah askina

Ben tek bayanin ben oldugum, digerlerinin erkek oldugu okullarda calistim

Eger oyle olsaydi esimin beni calistirmamasi gerekti

Kaldi ki bu durumu kadin ve erkegin ayni ortamda bulunmasini dini acidan yorumlayanlar bilmiyor mu ki
ameller niyete goredir...

Bunun altinda yatan temel sebep ese guvenmemek ...

Anlattıklarına bakılırsa kadın....Neyse söylemeyeceğim vazgeçtim.

Tedirgin olmakta haklısın.
Ben olsam hemen duruma el koyardım, kadınla konuşurdum.

Açık ve net olmakta fayda var.

Bir daha kocamı aramanı, onu şoför gibi kullanmanı istemiyorum. Nokta.

eşinin niyetini bilse bile o kadının niyetini nerden bilecek sorması ayıp o kadar gidiş geliyo neden öne oturuyor ve evli bir erkeği her gün cepten arıyor ben de çalışıyorum ama evli olduğum halde aynı kalemde çalıştığım evli arkadaşımı her zaman aramaktan çekinirim ki Allahtan eşim de aynı binada ve her zaman ona aratırım niyetler böyledir canım ne olursa olsun kadın her zaman düzgün davranmalı evli bekar dul farketmez

Son düzenleme:

Iste boyle sabah aksam arama cesaretini gosteriyorsa ,
yapacagim ilk sey kadinin davranisindan ziyade esimin davranislarina bakmak olacaktir

Duzgun davranis sadece kadinlara mal edilecek bir olgu degil

Son düzenleme:
kendi düşüncelerimi soylemek istiyorum. bi arkadaşta söylemiş ateşle barut yanyana durmaz. eşinize güveniniz sonsuz olabilir. ama böyle bir şeye katiyen izin vermem. benim güç bela aldığım arabamın paşası yapmam kimseyi. söylediğinize bakılırsa rahat bir kadın da. ben böyle kadınlardan korkarım şeytan olurlar. iyi niyetimizle perişan oluruz sonra. bana kalırsa eşinizle bu durumu oturup konuşun güzel bir dille anlatın. gerekirse etraftan görenlerin olduğunu ve aileniz hakkında olumsuz düşünülmesini istemediğinizi söyleyin. tabi eşinize sonuna kadar güvendiğinizi de üstüne basa basa belirtin ki siz haksız çıkmayın.

Iste boyle sabah aksam arama cesaretini gosteriyorsa ,
yapacagim ilk sey kadinin davranisindan ziyade esimin davranislarina bakmak olacaktir

Duzgun davranis sadece kadinlara mal edilecek bir olgu degil

böyle bi durumda mal edilebilecek bir olgu bence herkesin kendi eşi kendi görüşü tabi eşime ne kadar güvenrisem güveneyim kıskanırım

Cüdana aslında konuyu baştan biliyordum şimdi ortasından yakaladım da yorumlar yanlış yere mi gitti acaba??
Bence burada farklı cinslerin çalışma alanlarının ortak olmasından ziyade, her sabah ve her akşam yapılan ortak bir yolculuk var. Buraya kadar normal her şey. Gidip gelme olayı da normal son derece. Eşlerimize güveniyorsak.. ama karşıdaki kadının niyetini bilmiyoruz. Haa koca koca adamları böyle mi koruyacağız ya da illa bağlamak mı lazım? Değil tabi ama gerçekten çok değişebiliyor işin rengi. Bir arkadaş vardı burada konusu ne oldu bilmiyorum. Komşusu onunla öyle bir yakınlaşıyor ki yediği içtiği ayrı gitmiyor… o da öğretmendi ve onu okuldan bile alıyor, gece dahi oturuyorlar. Sonra ne mi oluyor? Kocası kadınla birlikte oluyor. Hatırlarsın belki.. yoksa aynı ortamda çalışma sorunu değil buradaki kanımca.

cudana benim gerzek klavye adını otomatik olarak cüdana olarak düzeltmiş pardon canım..

konu islama sahabelere kadar nasıl gelmiş öyle, neyse yorumuma gelirsek ben de istemezdim eşimin arabasında hergün bir kadın taşımasını. üstelik de evli adamı hergün arayacak, hergün onun arabasına utanmadan binebilecek kadar rahat bir kadını. benimki de iyi niyetlidir kesin o da senin eşin gibi yapardı canım. ama iyilik yapıyorum nolcakki sen bana güvenmiyomusun derdi. güveniyoruz ama bu konu apayrı. ne gereği var yani hadi kırk yılda bir olsa neyse ne. ama böyle hergün hergün olacak şey değil. mesafeyi de eşinin koyması gerekiyor. kadını falan arayıp muhatap olma yoksa erkeklerin gözünde biz suçlu oluyoruz diğerleri melaike olup çıkıyo. izin verme artık arkadaşım. napsın yapsın koysun mesafeyi. babasının arabası mıymış ki hergün rahat rahat ön koltuğa kurulup işe gidiyo hanfendi. bi de şoför de bulmuş kendine ooh ne güzel valla

evet kıskanılacak bir durum eşinize güveniniz varsa sorun yok fakat anlattığınız kadın tipi pek güvenilecek gibi gelmedi bana aklına koyarsa herşeyi yapar bazı kadınlar bir şekilde bu işe çözüm bulmalı arabaya el koyun diyeceğim eşiniz ne yapacak eğer ki varsa bir imkan eşim kullanmayı öğreniyor veya ona lazım artık der irtibatları kesilir çözümü burdaki arkadaşlar üretiebilir benim aklıma pek gelmedi yanlız kıskandığınızı kadına pek hissettirmeyin kafayı takmasın eşinize zevk olsun diye sizi daha çok kıskandırmaya çalışır

arkadaşa katılıyorum

ne münasebet ya yuh yani! sacını basını yolasım geldi... eşinize guvenmeniz cok guzel ama hıc uygun bı goruntu olmamıs bu.. basta kendisi dikkat etmeli öne oturmak filan aklından neler gecıyo kım bılır.... esiniz iyi niyetli olabılır ama bu ıyı nıyet basınızı agrıtacaga benziyor. hiç gerek yok! engelleyın aradığında kibarca haddini bıldırın... ama eşiniz tavır koyarsa daha etkili olur ..

Son düzenleme:

Evet hatirliyorum canim

Ben diyorum ki Isin rengi degistigi an ben erkek arkadaslarimin arabasina binen ,onlarla ayni ortamda calisan biri olarak kendimi ,
esimin arabasina binenlerden ve calisma arkadaslarindan birinin tavri farkli olursa da esimi sorgularim

Ayrica benim ogrencilerimin pek cogu erkek ve 19-21 yas araligindalar.
her gun bir aradayiz
Bana bir erkegin ve kadinin basbasa kalmasinin farkli boyutta algilanmasi garip geldi acikcasi

Özellikle küçük yerlerde hoş karşılanmayan bir durum.. Bir de ön koltuğa oturması ne ya!!! İyi yapmışsın..Eşin de hemen gerekeni yapmış.. İçinize dert edip de tadınızı kaçırmayın.. Değmez...

Sakın kadını aramayın.. Bu şekilde muhatap olup da seviyenizi düşürmeyin.. Eşinizin arabaya almaması,doğal olarak iş yerinde de mesafe oluşturur..

ben vardan yoktan bahsetmiyorum ben hakkı olandan bahsediyorum.
hakkı olması demek bunu mutlaka degerlendirmesi demek değildir ,diğer evliliklerin gerceklesmesi için bazı sebepler, eşinin rızası vs vs.. bırsuru şart vardır.. önce konuyu ararştırın daha sonra islamı eleştırın olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…