Böyle bir durumda ne yapardınız ?

Sevgi Kelebexgxi

.......
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2007
3.960
3
116
Diğer
sevdiğiniz adamın yada eşinizin annesi ile babası ayrılmış olsa yani boşanmış
eşinizde anne ve kız kardeşini yanına alsa mecburiyetten de olsa beraber yaşamak zorunda kalsanız,
üstelik durumuda yok ayrı ev açmak için anne ve kız kardeşine imkanlar kısıtlı
yani belkide ömür boyu yaşamak zorunda kalıcaksınız tepkiniz ne olur?
yada olması gereken nedir?

Son düzenleme:
sevdiğimiz adamın annesi babası ayrılınca adam karısını ve kızını sokağamı atıyor
yani evden gidin ben kalıcammı diyor
ona göre yorum yapayım

Kuzum...bu konuda daha oncede konustuk.
Ayrilik da Allahin emri, onlar için uzuldum ama erkek arkadasinin bunu sana emri vaki yapmasi çok yanlis.
Goruyorsun iste, çok iyi anlasiyorduk bizde basta zaten hersey çok guzel ama simdiki durumlari çok iyi biliyorsun. Birde ayni evde yasasam ne olurdu halim?
Buna dayanbilirmisin ?
Sen yeterine fedakarlik yaptin zaten onun için, aylardir, yillardir bekliyorsun.
Ailesini sokaga atsin demiyorum. ama kuçuk bir ev tutsun, kendi yuvan olsun.
Ben bu konuda sonuna kadar sana asla kabul etme derim. Cunku yapamazsin...
Mecbur degilsin omur boyu bir aileyle yasamaya.
Hayat senin hayatin...

ben istemezdım galiba.bunun için çok çok çok sevmek ve birçok şeyden fedakarlık göstermek gerekıyor....düşünsene,onlar olduğu için evde beraber sarılarak tv izleyemeceksın rahat olamayacaksın sankı heran seni birisi izliyormus gibi.ben yapamazdım galıba...

ayy yok yok ben kabul edemezdimm
evde başbaşa olamıycaksın hiç şöyle geceliğinde salına salına dolaşamıycaksın
sarılıp tv izleyemiceksin
kafana göre takılamayacaksın
yok yooookk bana göre değil hiçç
ev üstüne ev olmaz

eğer sevdiğiniz kişi hala kocanız olmadıysa yapmayın derim.. çok zor bir durum tabi ama burda onlarca kötü örnek var eşinin ailesiyle yaşayanların yaşadıklarını yazdıkları.. gerçi çok memnun olanlar da var az da olsa..

ama ben evliliğimi aile olduğumu hissetmek isterim.. yanımda eşim ve çocuklarımdan başka kimse olsun istemem...

sanki beni anlattin.. erkek arkadasim asla olmaz dese de yarn bir gun annesi rahatsiz olup kendine bakamayacak duruma gelirse durum bu olcak biliyorum.. yani ayni durum benim annemin babamin basina gelse ben de onlari yanima almak isterdim neticede benden uzakta olmalarini istemezdim ustelik erkek olmak ve sorumluluk sahibi olmak da farkli birsey. eger elinden gelcekse onlara kucuk bir ev tutsun yok gelmyecekse elden gelen birsey yok sanirim... kotu ama durum bu.

söyledim canım açık açık ama oda eğerki durumum yoksa ayrı bir ev açıcak ayrı bir ev görücek nasıl yapıcam dedi bende oturmak istemem seninle hayallerimiz var ki kimse istemez de diyo saygıda duyarım ama ne yapabilirm diyo böyle bir durum olursa

şunuda tekrar belirtiyim herhangi bir boşanma yok şu an böyle bir durumda yok
ama böyle bir konu açıldı konuşuldu yani olası bir durumdan bahsediyorum
belki gerçekten böyle birşey olucak yada olmuycak
aynı duruma kendimi koyuyorum aynı şey benim başıma gelse diyorum işte burda tıkanıyorum

aynı durumda ben olsam ne yapardım bilemiyorum eşimin annesi yanlız kalsa zor bir durum kimse istemez ama durumu bir de eşlerimiz içısından düşünmek gerekirse kimse annesini yanlız bırakmak istemez aynı şey bizlerin annesinin başınada gelse bizde öyle düşünebiliriz. ama kız kardeşte var tabi aynı evde yaşamak çok zordur sanırım ama şahsen kayınvalidem şn başına gelse benim eşimde yanlız bırakmaz annesini

aynen böyle canım üstelik ev üstüne ev kurulmaz lafını annesi kendi bile söyledi
gerçi bu durumlardan annesinin haberi yok bu lafı çook önceden söylemişti bir konu arasında çok zor işin içinden çıkılmıycak bir durum bu

açıkcası eğer böyle birşey olursa ben memnun olamam ne kadar iyide olsalar..

yok maalesef ya herşeyden vazgeçiceksin ama insana bu seferde ALLAH korkusu geliyo
yada herşeyi göze alıcaksın

canım sevgım.....eger o kişiyi sevıyorsan fedakarlık yapıcaksın malesef baska cıkar yol yoksa....
ama onunda fedakarlık yapması ve bır an önce ayrı eve cıkması gerekır...
cunku....ev ustune ev olmuyor...
mutlaka sorunlar olur...ınsan kendı annesıyle yada kardeslerıyle bıle tartısa bılıyor....
ama bu kaynana yada görümce olunca...
daha farklı oluyor....evlıler oyle dıyor yada...ben etrafımdan görüyorum....
cok düşünmek ve ona göre adım atmak karar vermek lazım...
zor bır durum...allah yoluna koysun.......

Canım insan bu durumu kabul edecekse evliliğinden kendi kararlarını kendi verebilme durumundan yalnız kalma isteğinden vazgeçecek öncelikle. Olursa bunları göze alırsan yapabilirsin tabi bir de eşin olacvak kişi önemli. Aynı şey benişm başımda olmuyor diyorum annen ile hem olacak diyor hem annem haklı diyor. Sakın eşin seni savunsa bile çok yıpranırsınız. çünkü o annesi diğeri kız kardeşi sokağa atamaz ki. Durumun çok zor akıllı davranmalısın. Aynı evde anneyle bile kavga ediyorken kayınvaliden ve görümcene hiç bir şey diyemeyecek ve içine atacaksın hep. Bunları düşün. Sen bişiyi bi yere koyacaksın onlar başka yere 3 tane kadın az değil yani. Bir deeee sana cephe aldılar mazallah 2 kadın evliliğini bile bitirirler. Onun için baştan temkişnli ol ve ayrı ev iste. Ki ayrı evde iken bile yapabilirler bunu. Kimseyi kırmadan özellikle evleneceğin kişiyi karşına almadan iyi ve hoşlukla konuşarak bunu kabul edemeyeceğini belirt. Işin zor oldu ki ayrı ev olayı kabul gördü o zaman bile resmi ve ilgili olmak zorundasın. Aynı evde de öyle olacaksın. Ipleri ellerine verme ben verdim uğraşıyorum şimdi. Unutma iyilikten anlayan haddini bilen insanlar da var, iyiliğe pişman eden tepene çıkan insanlarda var unutma. Temkinli ve tedbirli davran. Iyi davran kötüsünü düşün öyle hareket et. Yarın sana zarar verebilecekleri bütün yolları kapamaya bak canın çok yanar yoksa.

çok ince bir konu elbette..
ama şu var,diyelim ki müstakbel kayınvaliden eşinden boşandı..
çalışacak,kızı var bilmiyorum kaç yaşında okuyor mu çalışıyor mu,çalışmıyorsa o da çalışacak..
yani eşinden boşandı diye hayatını oğlunun üstüne yıkmayacak..

bütün bunları yaparsa zaten kendi yağlarıyla kavrulurlar,boşandığı eşten de bir nafaka vs alır sanıyorum.. yani teke mesele maddi olarak ayakta kalmak ise..
ama sevgilin derse ki ben annemi kız kardeşimi yalnız bırakamam hepimiz birlkte yaşayacağız ben ailenin reisi olacağım onlaır koruyacağım kollayacağım o zaman işin rengi değişir..

ki bu mantıktaki adamlar genelde evlenemezler,evlenemezler kızlar genelde kabul etmez,kayınvalide oğluna daha da bağlanır böyle bir durumda.. aileye yeni bir insan gelsin istemezler.. anne oğlunu kocası yerine koay saçma bir şekilde sahiplenir.. ama bunla rhep kötü ihtimaller..

belki de iyi insanlardır,çalışırlar kimseye rahatsızlık vermezler,kimsenin hayallerini ertelemezler,senin fikrin nedir? sen neler görüp yorumluyorsun bunlar önemli?

benim babama birşey olsa,Allah korusun,boşansalar ya da bende evlenmiş olsam,evinde kalır yakınıma bir yere taşınır öyle yaşar gideriz.. bu biraz da anneyle ilgili bir konu,bakış açısı..

yok maalesef ya herşeyden vazgeçiceksin ama insana bu seferde ALLAH korkusu geliyo
yada herşeyi göze alıcaksın

iste canim zaten bu durum cok dusundurucu. ben evimde kendi annemle babamla bile zor yasayan bir insanim herseye kizarim istedigimi istedigim gibi olmazsa cok problem ederim. babam da hep dua eder bana insallah kizim kaynansiz kaynatasiz yere gelin olursun der. umarim cezami bulmam ne diyim yani.. umarim o zamana kadar birseyler duzelir. dua etmekten baska bisi yapilmiyor. erkek arladasmin da memnun olcagini sanmam ama o da elden baska bisi gelmez derse yapcak bisi kalmiyor.

benim annem,, benim kardeşim bir başına kalsalar..
erkek arkadaşım yada eşimin kabul etmesiyle,, eşime minnettar olurdum..söylerken bile gözlerim yaşardı inanın..
çok büyük bir özveri..
bunun olması gereken seçeneği yoktur.. olması gerekeni sahip çıkmakdır zaten aileye.. herhangi bir organın acıdığında, aman deyip çıkartıp atabiliyor musun.. parçan o senin.. öyle bir seçeneğin yok..
hı,, nolur.. şartlar ona göre ayarlanabilmeye çalışılır.. büyük ev olur.. müstakil ev olur.. çatı katlı olan dubleks ev olur.. problemler olursa alıştı evresin de, sakinleştirici desteği alınılır...
yadaaaaa,,
yaşamım benim.. deyip,,
kestirilip atılır..

Annenin yaşı müsaitse ve sağlıklıysa uygun bir işe girip çalışabilir..Hayat bu..
Kızkardeş okuyor mu bilemem ,çalışma durumu varsa o da çalışabilir, ufacık bir evde kirayı bile verebilirler, siz de maddi olarak destek olursunuz olur biter..

İnsan mecbur kalınca çalışmalı sağlığı ve yaşı müsaitse, tabii eşinizin annesini çalıştırmama isteği baskın olacaktır..

Ayrıca tam olarak bilemem ama baba da boşanma durumunda maddi olarak bir destek çıkabilir..

Yani kısaca demek istediğim; imkanları zorlayarak annenin ve kardeşin ayrı evde hayatlarına devam etmesi..
Olmadı mı? Birlikte oturmaktan başka çare var mı?

kızkardeşi küçük daha ortaokulda öyle birşey olsa kadın çalışırmı nasıl olur bilmem dediğim gibi olası bir durumdan bahsediyorum kadının bu konuda tepkisi yorumu ne olur bilmem biz kendi aramızda tartışıyoruz ben hem yapamam diyorum hemde aynı duruma kendimi koyuyorum çok zor bir durum ALLAH yardımcımız olsun

aynen canım bende anlaşamıyorum zaman zaman ki benim ne kadar hassas olduğumu biliyolar kırılgan olduğumu biliyolar haklarını yiyemem 2,5 senedir ne kardeşinin ne annesinin bana karşı yalnış bir durumunu görmedim aksine oğullarını değil beni savunurlar oğulları sesini yükseltse annesi kıyameti kopartır ama içlerine girmeden bilemezsin ki bu beraber yaşamak çok farklı birşey

evet aynı şey benimde başıma gelse annemi kardeşimi düşünmeden kabul etse bende çok minnettar olurdum bunuda düşünüyorum böyle birşey olucağından değil ama bugün asla olmaz derim ALLAHım beni cezalandırır diye korkuyorum çünkü insanın başına ne geleceğini kimse bilemez ALLAHtan başka hep derim ne oldum değil ne olacağım diyeceksin diye
yani kısaca benim durumum şu;
aza koydum almadı boşa koydum dolmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…