- Konu Sahibi Sevgi Kelebexgxi
-
sevdiğimiz adamın annesi babası ayrılınca adam karısını ve kızını sokağamı atıyor
yani evden gidin ben kalıcammı diyor
ona göre yorum yapayım
Kuzum...bu konuda daha oncede konustuk.
Ayrilik da Allahin emri, onlar için uzuldum ama erkek arkadasinin bunu sana emri vaki yapmasi çok yanlis.
Goruyorsun iste, çok iyi anlasiyorduk bizde basta zaten hersey çok guzel ama simdiki durumlari çok iyi biliyorsun. Birde ayni evde yasasam ne olurdu halim?
Buna dayanbilirmisin ?
Sen yeterine fedakarlik yaptin zaten onun için, aylardir, yillardir bekliyorsun.
Ailesini sokaga atsin demiyorum. ama kuçuk bir ev tutsun, kendi yuvan olsun.
Ben bu konuda sonuna kadar sana asla kabul etme derim. Cunku yapamazsin...
Mecbur degilsin omur boyu bir aileyle yasamaya.
Hayat senin hayatin...
ayy yok yok ben kabul edemezdimm
evde başbaşa olamıycaksın hiç şöyle geceliğinde salına salına dolaşamıycaksın
sarılıp tv izleyemiceksin
kafana göre takılamayacaksın
yok yooookk bana göre değil hiçç
ev üstüne ev olmaz
eğer sevdiğiniz kişi hala kocanız olmadıysa yapmayın derim.. çok zor bir durum tabi ama burda onlarca kötü örnek var eşinin ailesiyle yaşayanların yaşadıklarını yazdıkları.. gerçi çok memnun olanlar da var az da olsa..
ama ben evliliğimi aile olduğumu hissetmek isterim.. yanımda eşim ve çocuklarımdan başka kimse olsun istemem...
sanki beni anlattin.. erkek arkadasim asla olmaz dese de yarn bir gun annesi rahatsiz olup kendine bakamayacak duruma gelirse durum bu olcak biliyorum.. yani ayni durum benim annemin babamin basina gelse ben de onlari yanima almak isterdim neticede benden uzakta olmalarini istemezdim ustelik erkek olmak ve sorumluluk sahibi olmak da farkli birsey. eger elinden gelcekse onlara kucuk bir ev tutsun yok gelmyecekse elden gelen birsey yok sanirim... kotu ama durum bu.
yok maalesef ya herşeyden vazgeçiceksin ama insana bu seferde ALLAH korkusu geliyo
yada herşeyi göze alıcaksın
sevdiğiniz adamın yada eşinizin annesi ile babası ayrılmış olsa yani boşanmış
eşinizde anne ve kız kardeşini yanına alsa mecburiyetten de olsa beraber yaşamak zorunda kalsanız,
üstelik durumuda yok ayrı ev açmak için anne ve kız kardeşine imkanlar kısıtlı
yani belkide ömür boyu yaşamak zorunda kalıcaksınız tepkiniz ne olur?
yada olması gereken nedir?
çok ince bir konu elbette..
ama şu var,diyelim ki müstakbel kayınvaliden eşinden boşandı..
çalışacak,kızı var bilmiyorum kaç yaşında okuyor mu çalışıyor mu,çalışmıyorsa o da çalışacak..
yani eşinden boşandı diye hayatını oğlunun üstüne yıkmayacak..
bütün bunları yaparsa zaten kendi yağlarıyla kavrulurlar,boşandığı eşten de bir nafaka vs alır sanıyorum.. yani teke mesele maddi olarak ayakta kalmak ise..
ama sevgilin derse ki ben annemi kız kardeşimi yalnız bırakamam hepimiz birlkte yaşayacağız ben ailenin reisi olacağım onlaır koruyacağım kollayacağım o zaman işin rengi değişir..
ki bu mantıktaki adamlar genelde evlenemezler,evlenemezler kızlar genelde kabul etmez,kayınvalide oğluna daha da bağlanır böyle bir durumda.. aileye yeni bir insan gelsin istemezler.. anne oğlunu kocası yerine koay saçma bir şekilde sahiplenir.. ama bunla rhep kötü ihtimaller..
belki de iyi insanlardır,çalışırlar kimseye rahatsızlık vermezler,kimsenin hayallerini ertelemezler,senin fikrin nedir? sen neler görüp yorumluyorsun bunlar önemli?
benim babama birşey olsa,Allah korusun,boşansalar ya da bende evlenmiş olsam,evinde kalır yakınıma bir yere taşınır öyle yaşar gideriz.. bu biraz da anneyle ilgili bir konu,bakış açısı..
iste canim zaten bu durum cok dusundurucu. ben evimde kendi annemle babamla bile zor yasayan bir insanim herseye kizarim istedigimi istedigim gibi olmazsa cok problem ederim. babam da hep dua eder bana insallah kizim kaynansiz kaynatasiz yere gelin olursun der. umarim cezami bulmam ne diyim yani.. umarim o zamana kadar birseyler duzelir. dua etmekten baska bisi yapilmiyor. erkek arladasmin da memnun olcagini sanmam ama o da elden baska bisi gelmez derse yapcak bisi kalmiyor.
benim annem,, benim kardeşim bir başına kalsalar..
erkek arkadaşım yada eşimin kabul etmesiyle,, eşime minnettar olurdum..söylerken bile gözlerim yaşardı inanın..
çok büyük bir özveri..
bunun olması gereken seçeneği yoktur.. olması gerekeni sahip çıkmakdır zaten aileye.. herhangi bir organın acıdığında, aman deyip çıkartıp atabiliyor musun.. parçan o senin.. öyle bir seçeneğin yok..
hı,, nolur.. şartlar ona göre ayarlanabilmeye çalışılır.. büyük ev olur.. müstakil ev olur.. çatı katlı olan dubleks ev olur.. problemler olursa alıştı evresin de, sakinleştirici desteği alınılır...
yadaaaaa,,
yaşamım benim.. deyip,,
kestirilip atılır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?