Böyle Bir Durumda Siz Ne Yapardınız?

choccywhoccydoodah

Nirvana
Pro Üye
19 Kasım 2013
18.857
34.035
798
Merhaba,
Konuyu uzun tutmamaya çalışacağım ama uzun olursa kusura bakmayın.
Sabah trafik ışıklarında yaşadığım bir olayı anlatıp fikir almak istiyorum sizlerden.
Marketten dönerken,kırmızı ışıkta durdum,önümdeki aracın arkasından 40 yaşlarında bir kadın çıktı, işaret yaptı,yol istediğini düşündüm,bende geçin der gibi işaret yaptım. Camlar aralıktı,kadın geldi sağ ön kapıyı açmaya yeltendi ,çantam vardı koltukta ona baktı ,içeriyi kolladı sanki ama açamadı kapı kilitliydi ve benide x'e bırakırmısınız dedi. Bende oraya gitmiyorum dedim. Kadın acil ama dedi.Bahsettiği yer yolumun üzeri değil,dondurma vb birkaç parça bozulacak ürün var yanımda,yani o an oraya gidip eve dönemezdim bozulmadan. Tavrıda hoşuma gitmedi zaten ,gidemem dedim tekrar. Para vermeyi düşündüm ,taksiyle gitsin diye ama yeşil yandı o ara,korna sesleri eşliğinde ilerlemek zorunda kaldım,kadınıda göremedim nereye gitti diye.Yanımda birşey olmasa dahi tanımam etmem,amacıni bilemem diye kendimi telkin ediyorum şu an. Bir yandan da ya gerçekten ihtiyaç sahibi birini geri çevirdiysem diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.
Ben çocukken şehir merkezine nispeten uzak bir yerde yaşiyorduk,hatırlarım babam durup yoldan hiç tanımadığı insanları alırdı,köprüde yürumesinler yolumun üstü diyerek. Biz yürürken insanlar dururdu,almak için. Hiçte kötü olaylar olmazdı,iyi niyetliydi herşey karşılıklı ama şimdi öyle değil ki.
Nasıl güvenebilirim ki?
Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?
Başınıza geliyordur muhakkak. Risk alıyormusunuz merak ediyorum.

ben böyle bir durumda konuşmazdım bile.. ihtiyacı olan adam derdini anlatır, cam- kapı açmaya yeltenmez.. iyi ki o an yeşil yanmış choccy..

ben trafikte babamı görsem almam tabiri caizse ,erkekliğin %90 ı kaçmak modundayım ,heleki bursa trafiği berbat ötesi zaten vicdan falan da yapamam üzgünüm

cam kapı açmaya yeltenmese bir derece diyeceğim de
yine de güvenilir değil ki
o ne öyle zorla binecek yani açabilse
ben olsam bende almazdım Allah ım boş bulunu almayalım da

Bence doğru olanı yapmışsın. Şimdi ortam o eski zamandaki gibi değil malesef. Ben yanımda eşim dahi olsa böyle insanları almak için durmasına izin vermiyorum. Sen iyi niyetinle durursun ama karşındaki iyi niyetli değilse ağrımayan başını ağrıya sokarsın.

hiç iyi niyetli gelmedi bana da babanızın zamanıyla şimdi aynı değil artık hele ki bir kadın olarak arabaya kimseyi almamak lazım bende olsam almazdım hatta konusmazdım açmaya yeltenmiş birde korkutucu

ben böyle bir durumda konuşmazdım bile.. ihtiyacı olan adam derdini anlatır, cam- kapı açmaya yeltenmez.. iyi ki o an yeşil yanmış choccy..
Ya işaret yaptım ya,belkide onu yanlış anladı diye düşündüm açıkçası. Ama neden derdini anlatmadan kapıya yapışır ki bir insan anlamadım. Kapı açık olsaydı açıp oturmuştu belkide ben ne olduğunu anlamadan. Bir kez aldım çocuklu bir kadını evin kapısından,öyle bir geldi ki kadın,inan tanıdık komşu sandım,bir üst soķağa bıraktım,ama korktum yani. Çocuğun bakıcısıymış zaten,kendimede kızdım,kadına zaten acayip kızdım,elalemin çocuğunu hiç tanımadığı insanların arabasına bindiriyor ailesi bilse kimbilir ne kadar rahatsız olur diye. O gün dedim bu ilk ve son diye. Kadınla konuşurken o geldi aklıma zaten.

Kampüs içindeki kız öğrenciler dışında kimseyi almayız
O da arabada eşim ve ben ikimiz birden varsak

Kadın bir belediye otobüsü dolmuş gibi bir şeye de binebilirdi
Sizden bilmemnereye bırak diyene kadar

Yol istedi sandım başta. Farketmedim bile sağ tarafa gelmiş,o an kapıyı acmaya çalışınca farkettim. İçeriye baktı zaten sonra. Camda hafif aralıktı. O ara konuştuk. Aslında camı bile kapatırım durunca ama dalgınlığıma geldi. Basiretim baglandı o an.

Ya inanın yorucu bu devirde yaşamak. Eskiyi özlüyorum yalan yok. Şimdi bu olaylar yüzünden ihtiyaç sahibiyle ,art niyetliyi birbirinden ayıramıyoruz. Çok üzücü bu.

Ya inanın yorucu bu devirde yaşamak. Eskiyi özlüyorum yalan yok. Şimdi bu olaylar yüzünden ihtiyaç sahibiyle ,art niyetliyi birbirinden ayıramıyoruz. Çok üzücü bu.
İnsanların iyi niyetini suistimal edenler yüzünden muhtaç olan insanlarda mağdur oluyo ama yapacak bişey yok kendimizi korumalı önlem almalıyız. Malesef ki ortam bunu gerektiriyo artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…