Böyle Bir Durumda Siz Ne Yapardınız?

yardım edilecek yer var koşarak uzaklaşılacak yer var... bundan önce ilçede çalışıyordum mesela doğunun küçücük bir ilinde , ne zaman ana yoldan geçsem köyden ilçeye inmek için yol kenarında bekleyen teyze varsa alırdım. ama şimdi yaşadığım yerde bırak birini almayı camı dahi tamamen açmıyorum çantayı alıp anında kaçarlar.

hiç boşuna vicdan azabı çekme, kimsede eski iyi niyet kalmadı. her taraf yalancı dolandırıcı kaynıyor. asla almazdım arabama.

Kimseye acımaya gelmiyor maalesef. Bir ara nette dolaşan şu hikaye geldi aklıma. Doğru mu bilmiyorum ama olmayacak şeyde değil

Karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlı bir teyze yoldan geçenlerden yardım ister, kimsenin oralı olmadığı teyzeye genç bir kızımız yardım eder, karşıdan karşıya geçirirken kız aniden bayılır masum görünüşlü yaşlı teyze bir taksi çevirir kızı taksiye atar ve taksiciye:

-kızım yolda yürürken fenalaştı, hemen eve götürmem lazım der.

Taksiyi sitelerinin yakın bir yerde durdurur, taksiciden yardım alarak kızı arabadan indirir komşularından yardım alacağını söyleyerek taksiciye gitmesini söyler.

Taksici oradan uzaklaştıktan kısa bir süre sonra arabanın içinde telefon çalmaya başlar kendi telefonunun çalmadığını anlayan taksici kısa bir aramadan sonra arka koltuğun altına düşmüş olan telefonu bulur, ısrarla çalan telefonu açar telefonda bir erkek vardır:

-Bu telefon kızıma ait, eve gelmesi gerekiyordu ama hala gelmedi siz kimsiniz diye sorar, telefonu açan taksici kendini tanıtır ve kızınızı annesiyle falanca adrese bıraktım der baba hayır annesi yanımda bulunduğun yeri söyle beni kızımı bıraktığın adrese götüreceksin der ve polise haber verir, polisler baba ve taksici kızı arar ama ne o adreste öyle bir teyze vardır nede kız ortadadır.

Ertesi günü kız Gaziantep Çıksorut camisinin oradaki korkmaz alışveriş merkezinin önündeki bir çöp konteynerının içinde ölü bulunur,tüm organları alınmıştır, otopsi raporuna göre kıza iğne yapılmış ve bayılması sağlanmış, aile feryat figan tüm şehir ayağa kalkmış durumda.

Haklısın ama ben bir kez çok zor bir durumda kaldım. Eşim hastalanmıştı,arabaya yetiştirirken yolda yere serildi,sokakta bir Allahın kulu yoktu,ilk duran bir kadındı,Allah razı olsun ondan,asla unutamam,geldi kızımı kenara aldı,sakinleştirmeye calıştı. Eşimi kaldırmama yardım edecekken başka bir araç durdu,iki erkek indi,hepberaber taşıdık arabaya. Hatta kadın isterseniz kendi aracımla gelebilirim arkanızdan hastaneye,kızınızda var yakınlarınız gelene kadar durabilirim bile dedi. Teşekkür edip gönderdim ama bu devirde bunu yapmasını asla unutamam. Rabbim onuda hep iyilerle karşılaştırsin,aklıma geldikçe dua ederim onada. Bende o gün ihtiyaç sahibini geri çevirme dedim kendi kendime. Kendimce yapıyordum zaten ama daha hassasım eskiye nazaran. Bundan dolayı üzüldüm sanırım,gerçekten yardıma ihtiyacı varsa diye.

Bende okumuştum bunu. Birçok benzeri var hatta. Olmayacak seyler değil maalesef. Devir çok kötü. Haklısınız

Bende okumuştum bunu. Birçok benzeri var hatta. Olmayacak seyler değil maalesef. Devir çok kötü. Haklısınız
Bırakın kapıyı camı bile açık bırakmaya korkuyor insan. Kırmızı ışıklar malum insanlarla dolu zaten. Araba durur durmaz önüne atlıyorlar. Ülke zaten yol geçen hanı olduğu için can güvenliği hak getire!! Hiç vicdan yapmayın. Doğru olanı yapmışsınız.

Yol kenarından su bile almıyoruz,istanbulda trafigin yogun olduğu yerlerde su,dondurma,muz vs satıyor adamlar,istanbulda olanlar bilir. Bir gün kızım dondurma satan adami görünce tutturdu dondurma diye,almamamiz gerektiğini anlatana kadar canım çıktı. Neden anne? Neden alamıyoruz diye diye beni yedi bitirdi.
Gerçekten korkarak yaşıyoruz ne yazıkki.

Kimseyi almayı tercih etmem ne ben ne eşim.o insanlar iyi niyetli bile olsa bir kaza veya başka birşeyle yaralanma ya da ölüm olsa vicdan azabından kurtulamazsınız.Artık kolay vasıta bulunuyor eskisi gibi zor degil ulaşım.Lüks degil zorunlu ihtiyaç oldugu için her yere araç var.Kafa yormaya deger bir problem degil yani iyi yapmışsınız.

Vicdan yapilacak bisey degil .Esime bile alma diyorum ki o benden temkinlidir ben hemen acırım .Bir iftiraya bakar en basiti tazminat öde dur .Sokağa çıkan nasil geri dönecegini düşünsün.
Hiç üzülmeyin dogru olanı yapmıssınız .

Arabaya aldigin insan seni soyabiliyor, oldurebiliyor, satabiliyor, kacirabiliyor, her seyi yapabiliyor. Basiniza bunlardan biri geldikten sonra insanligin ne onemi var? Ben konusmazdim bile.

istanbulda yeni araba kullanmaya başladığım dönem taksimde ışıklarda kapıyı açıp arka koltuğa atlayan manyak yüzünden hayatımın kabusunu yaşadıktan sonra kapılarımı kitlemeden asla trafiğe çıkadım,
biri böyle paldır küldür arabama binmeye kalkışsa korkudan rengim atar ve en kısa yolsan tüyerim.

Almazdim. Motosiklet kültürü olan insanlar arasinda guzel bir bag vardir. Yol kenarina dinlenmek icin bile motorlari ceksek oradan gecen motorculardan illa duran ve "bi sıkıntı mı var?" Diye soran oldu. Ayni sekilde bize gorsek durup soruyoruz, gerekirse yardim ediyoruz ammmaaa bir gece saat 2-3 civari orman yolu gibi biyerde 2 motosikletli gorduk yol kenarinda karsi yolda yardim lazimdi galiba ama gitmedik yanlarina, durmazdikta... belkide en cok onlarin ihtiyaci vardi ama guvenli degildi o an. Onceligimiz kendimizi korumak, kotu niyetten geri cevirmediniz sonucta.

Geçen senelerde bir gün iş çıkışı eşimle eve yürüyerek gidiyorduk.Trafik ışıklarının orada 2 kadın vardı.Bizi durdurdu ve para verirmisiniz taksiyle hastaneye gideceğiz yanımdaki bayan hamile dedi.Eşimde nereye dedi kadın Zeynep KAmile dedi ki biz şişlide otuyoruz.Okmeydanı E.A.H 5 dakika yürüme yolu ötemizde.
Velhasıl eşim burdaki hastaneye götürelim deyince kadın yüzümüze bakmadı kırmızı ışıkta duran arabaların yanına ilerledi.
O gün bu gündür şaşkınım.

Teşekkür ederim,haklısınız. İftira kısmı var birde hiç aklıma gelmemişti.
Hic vicdan yapmayin arabaya zorla binmeye calismasi absurt otesi zaten
Bende olsam almazdim
Teşekkürler.
Arabaya aldigin insan seni soyabiliyor, oldurebiliyor, satabiliyor, kacirabiliyor, her seyi yapabiliyor. Basiniza bunlardan biri geldikten sonra insanligin ne onemi var? Ben konusmazdim bile.
Teşekkürler. Evet herşey olabilir.
Hay Allah,ne korkunç birşey yaşamışsınız ,neye uğradığınızı şaşırmışsınızdır. Peki amacı neymiş,yanlışlıkla mı binmiş?. Bende az kalsın benzerini yaşayacaktım. Kapılar kilitli olmasaydı,muhtemelen kadın binecekti zaten.
Haklısınız. Şartlarda önemli muhakkak.
Ben ilk etapta kötüyü düşünemiyorum sanırım,sorun burada. Hep bir acaba kalıyor aklımda.
Geçenlerde yemek yerken 5 yaşlarında üstü başı pasakli bir kız çocuğu gördüm,erkek kadın demeden insanların yanına gidiyor,birşeyler istiyor belliki,en son geldi yanıma açım yemek alacağım dedi,para istedi. Ben para veremem ama açsan yemek alayım dedim,annemde istiyor dedi,dedim anneni çağır gelsin,seni niye tek gönderiyor. O gitti annesini almaya,bana o an dank etti,ya yanındaki çocuk çaliştıran tiplerdense ,gelirde adam bana bulaşırsa diye ödüm koptu. Neyse kız geldi yanında 18 yaşlarında bir kız,ablam dedi(rahatladım). Yemek aldım,Ablasına da dedim niye tek gönderiyorsun,küçük yani bu,atıp arabaya götürseler ne yapacaksın diye. Haklısın abla dedi ,bir daha olmaz. 2 gün önce bir baktım ayni çocuk aynı yerde yine tek başına geziyor.
Geçen yıllarda memlekete gidicem diyen bir kadına cebimdeki son 50 lirayı verip,kadını iki gün sonra aynı yerde aynı şekilde dilenirken görünce,akıllandım demiştim. Hala para yardımi yapmam ama açaba demeden duramıyorum.

Ya bende para vermek istemiyorum. Yemek derse yemek alıyorum ama nakit vermiyorum. Bir gün market önünde kadın dileniyordu,işte çocuklarıma şunu alicam,bunu alıcam diye. Dedim ne lazım giriyorum alıyım. Kadın para ver demeye getirdi. Veremem dedim,dilenirken söylediği şeyleri istedi,aldım verdim,ne bir teşekkür ne birşey. Para vermedim diye bozuldu. O gün demiştim,iyilikte yaramıyor.

kavga çıkmış, birinden kaçıyormuş, yüzü gözü kan içindeydi zaten, tak diye kapıyı açıp arabama bindi, bağıra çağıra bişeyler anlatıyordu ama anlamıyordum korkudan, daha 23 yaşındaydım, bayılacaktım, neyse ki çok gitmeden tepebaşı civarında indi.
o yüzden el alışkanlığıdır arabaya biner binmez kapıları kitlerim, camları açmam, kızımdan sonra daha da titiz oldum bu konuda, kızım yanımdayken yardıma ihtiyacı olan biri olduğunu düşünürsem ilgili yerleri ararım ama durmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…