Böyle Bir Durumda Siz Ne Yapardınız?

Bende almam. Artik hic risk almak istemiyorum almiyorum. Bir gun esimle kafede otururken bir kiz telefon istedi. Annesini bekliyormus sarji bitmis Esimde direk uzatti iyi niyetlidir numarani gizle dedim. Kiskanclikmi!! Dedi hayir can guvenligi dedim. Annem ztn surda diyerek eliyle isaret etti. O zmn kalkip gitsin seslensin veya mekandan telefon istesin. Oda gizli numara ile arayamazmis biz de onun numarasini gorecekmisiz. Kalkti gitti ve isaret ettigi yonden uzaga tam tersi yone gitti .
Iyi yapmissiniz. Herkesin cani kendine, artik devir degisti

Hay Allah ya. Korkunç birşey bu. Birde kactığı adamlar yakalasa,cam kapı indirseler,yada plakayi alip takip etseler,al başına belayı. Geçmiş olsun,tüylerim diken diken oldu okurken.

Gecen aynisi bize oldu. Esimle gidiyorduk 50 lerinde bi amca el etti durduk bisey soracak sanip. Bindi arabaya brni acil dolmus duragina birakirmisiniz gec kaldim ise dedi. Biraktik gitti amca. Tesekkur etti. Sasirdik ama :)

Hay Allah ya. Korkunç birşey bu. Birde kactığı adamlar yakalasa,cam kapı indirseler,yada plakayi alip takip etseler,al başına belayı. Geçmiş olsun,tüylerim diken diken oldu okurken.

teşekkür ederim, benim de hayatımda yaşadığım en tuhaf olaydı,
sonrasında polisi aradım anlattım eşgalini falan verdim ama bişey çıkmadı,
insanlar durup dururken sokak kavgasında falan ölüyor ya, böyle bişey işte.

Gecen aynisi bize oldu. Esimle gidiyorduk 50 lerinde bi amca el etti durduk bisey soracak sanip. Bindi arabaya brni acil dolmus duragina birakirmisiniz gec kaldim ise dedi. Biraktik gitti amca. Tesekkur etti. Sasirdik ama :)
Haha ya. Birde mecbur bırakmış,önce binmiş,sonra demiş nereye gideceğini,taksi misali. Sinirlerim bozuldu,güldüm okurken. Benim kapılar kilitli olmasaydı binecekti kadında.

En doğrusunu yapmışsınız.Tanımadığım birini arabaya almam bide bayansınız teksiniz
Kaldı ki kadının arabaya yapışması da ilginç.
Eski zamanlar ve şuan ki zaman arasında dağlar kadar fark var eskiden insanlar iyi niyetliydi şimdi herşey beklenir.

Bende olsam alamazdım.Malesef insanın kimseye güveni kalmadı bu devirde.Evet keşke kötü şeyler yaşanmamış olsa daha güvenilir bir toplum olsakta herkes birbirine yardım edebilse gönül rahatlığıyla.O yüzden üzülmeyin.Ne yaşlıya güven kaldı ne komşuya artık.

Cidden acayipmiş. Nirvana resmen,olup olabilecek en kötüsü. Arabada beyin kanaması geçirse birde anlat derdini anlatabilirsen sonra. Allah korusun ne denir başka bilemedim.

Haha ya. Birde mecbur bırakmış,önce binmiş,sonra demiş nereye gideceğini,taksi misali. Sinirlerim bozuldu,güldüm okurken. Benim kapılar kilitli olmasaydı binecekti kadında.
Evet oyle oldu.ama amca tonton bi amcaydi. Sansimiza iyisi denk geldi. Kosuyordu zaten gordugumuzdede yanından gecerken el etti.
Ben cantamda arabada evde ve isyerinde muhtelip yerlere biber gazi koydum. Ters bi durumda kullanmak uzere.. tavsiye ederim :)

Gercekten ihtiyacı varmış demekki amcanın o an. Ayrica bizi geçtim,birinin arabasına binmekte iyi cesaret. Ne belli ne olduğum. İki taraf icinde güvenli değil aslında.
Biber gazı var arabada,sol cepte duruyor ama çantada taşıyamıyorum,en son bir avm'de xrayden geçerken görüp istediler. Çıkışta alırsınız dediler,unuttum orada,yenisinide almadım.

aklında olsun avmye girerken cebine koy. o x rayda görünüyor ama kapıda ötmüyor. ben hep cebime koyup geçiyorum avmde.

Kızin bellki başka bir amacı varmış. Kimseye güven kalmadı.

aklında olsun avmye girerken cebine koy. o x rayda görünüyor ama kapıda ötmüyor. ben hep cebime koyup geçiyorum avmde.
Aa bilmiyordum. Sokamadım o gün,birde unuttum orada,her zaman gittiğim bir avmde değildi,geri gidip almadım sinir olmuştum,sanki kesici,delici alet taşıyormuşum gibi muamele görünce. Teşekkür ederim,aklimda olsun. Yenisini alırsam öyle yaparım.

Anlattığınız tavır bence hiç iyi niyetli değil.
Hem kapıyı açmaya yelteniyor hem de ısrarcı davranıyor bu çok şüpheli.
Vicdan azabı hissetmeyin.
Bence de dediğiniz gibi eskiden güvenir alırdık yada binerdik ama şimdi öyle değil...

Haklısınız. Teşekkürler.

Bu devirde yaşamak çok yorucu cidden. Eskiden sokaklarda oynardık akşama kadar. Arabamıza yolumuzun üstünde kim varsa alırdık,tanıdık mı değilmi bakmadan. Insanlarda binerdi yani,böyle korkular yoktu.
Şimdi sen teklif etsen,dönüp tersleyebilecek hale geldi insanlar.

Ay o ne oyle ya? Ben olsam sinirlenirdim ve ne yaptigini saniyorsun diye bağırırdım bile.
Insan bir rica eder, derdini anlatir bir sey yapar. Babamin kizi mi ki güvenip he diyince arabama alayim. Ben de asla almazdim. Almam da. Hatta daha gecen gun esimle, yolda ogrenci gorunumlu erkekler otostop cekiyordu da bu devirde hala durup arabasina alan mi kaldi ki diye konuştuk. Arabasina alan icin de tehlikeli, arabaya binen icin de. Kadin size nasil güvenip binmek istiyor yani o da ayri bir konu.

Bundan önce evimin kapısının önünde çocuklu bir bayan öyle paldır küldür geldi beni tanır gibi bindi. Bir sokak yukarı bıraktım. Bizim siteden sandım. Hadi dedim çocuk yürumesin yokuştu gideceği yer. Meğer cocuğun bakicısıymış,o zaman kendime de kızmıştım,kadına ayrı kızmıştım annesi bilse ne kadar üzülür ,çocuğumu tanımadığı insanların aracina bindiriyor diye. O gün dedim bir daha almak yok. Sorumluluk yani,kaza olsa birşey olsa onun vicdan azabı öldürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…