Böyle bir evlilik yapar miydiniz?

Hemen hemen aynı durumdayız sizinle. Tek fark ben boşandıktan sonra bu rahat hayatıma kavuştum. Şimdi tekrar evlilik yolunda ilerliyor gibiyim. Tabi nasip. Ama konu evlilik olunca tamamen mantıkla hareket edemiyorsun. Duygu çok önemli. Bir de evlilik iki artı iki dört şeklinde bir olay değil. Şirket kurmuyorsun ki madde madde yazıp bunları yaparım bunları yapmam diyebilesiniz. Başından bir evlilik geçmiş ve tekrar evlenmeyi düşünen birisi olarak diyorum ki evlilik zaten başlı başına mantığa aykırı bir olay. Sevgi ve saygı gerekli.

Çalışıp para kazanmak bir cinsiyet meselesi değil. Kız kardeşleri de girsin bir işe çalışsın. Annelerine hep beraber baksınlar. Bu şartlar oluşacaksa olabilir. Diğer türlü asla düşünmeyin derim.

Herkes farklı şehirde yasiyo şu an :) ailem o kişi ve ben

Mantık evliliği olacak ise bu şartlar altında mutlu olamayıp evlenince gayet mantıksızmış diyeceğine Emin’im. 3 hafta önce nişan attım herşeyim hazırdı ve bugün düğünümüz olacaktı. Kısmet değilmiş çünkü bende sizin gibi mantıksal hareket ettim patronumun oğluydu iyi bir hayat sürerim dedim ve nişanlandım. Sizin gibi özgürüm sizin kendinizi anlattığınız gibi biriyim bende fakat eski nişanlım aşırı aileci biriydi bizde hep ailesiyle beraberdik zaten babası at kendini ordan dese atardı ve benim özgürlüğümü kısıtlayıp herşeyime giyime kuşama aklınıza ne geliyorsa hepsine karıştılar. Sonuç itibariyle ayrıldık. Üzülüyormuyum çok üzülüyorum neden Çünkü evim düzülü gelinliğim hazır kaldı hayallerim yıkıldı şimdiki aklım olsa asla benim gibi özgür olmayıp kısıtlı biriyle beraber olmazdım. Size tavsiyem kendiniz gibi biri ile olmanız diğer türlüsü çok zor çünkü

vicdansiz degilsiniz. hayata birkere geliyoruz. ailesine baya bagli oldugu net. olsun da.
ama o bağla kole olmayi karistiran adamlar var. yuzde doksani olusturuyorlar nerdeyse. yuzde on denge kurabiliyor. aileniz yasamayacak siz yasayacaksiniz.
baba yok kardesler var, baba yerine konan arkadasiniz var. soyle uzaktan bakin.
bu soruyu ben size sorsam, bana yanitiniz ne olurdu onu dusunun. gercekci olun. acabayla olmaz o is. acaba yapmaz mi diyerek mis gibi hayatinizla asik olmadiginiz biri icin, neden kumar oynayasiniz ki?
belki yarin sahilde hayatinizn aski cikacak karsiniza? ask varken mantik niye?

Aynı durumdayız derken boşanma sebebiniz bu muydu

Bence yapamazsınız.
Yani sonuçta ne kadar zaman sürecek bu durum belli değil.
Bu durumda siz eşinize bakip evi geçindireceksiniz eşiniz ailesine bakacak.
Bu devirde kolay olmaz.
Sosyal hayatinız epey etkilenir. Zaten mantık evliliği demişsiniz mantıga yatan bir yanı yok bu durumun bence.

Ne kadar güzel yazmışsınız çok sağolun.Annem de şu an karşımda tam arabeske bağladı. Kimseyi beğenmiyosun anne aile istemiyosun vs diye

Ben daha farklı hayal ediyorum aslında.bagimsiz özgür ruhlu.her hafta sonu küçük geziler gibi..sanırım hayalde kalacak:)

Aynı durumdayız derken boşanma sebebiniz bu muydu
Yok hayır rahatlık anlamında. Boşandıktan sonra altı senem sizin gibi yurt içi yurt dışı gezmekle geçti. Şimdi bende evlenirsem bu hayatımı çok özleyeceğim ama bu şekilde de hayatım nereye kadar gidecek. konuşabildiğim beni dinleyen birini buldum evleneyim diyorum. Kafamda deli sorular, dönüp duruyorum işte

Siz evlenmeyin bence ..
Hiç keyfinizi bozmayın.Evliliğin çok sorumluluğu vardır. Armut piş ağzıma düş değil yani..
Ne alaka yani.bunu mu anladiniz.armut pis düşünen biri olsam meslek sahibi olup çalışmazdım

Onu da düşünüyorm evlenip gitseler anne nerde kalacak?e gelse almayacak miyim? Diye düşünüyorum ben de.bir de çift maaş yani bunun rahatlığı daolabilir
O evlilik sizin için mantıklı değil anca çok aşık olup yapılavak türden ,karşı taraf çok mantıklı ve size aşık değilse en ufak sorunda resti çeker ,bile bile evlendin olur ,

Çok zor dimi ? Bizi biz anlarız ancak :)

O evlilik sizin için mantıklı değil anca çok aşık olup yapılavak türden ,karşı taraf çok mantıklı ve size aşık değilse en ufak sorunda resti çeker ,bile bile evlendin olur ,
O da haklı kendince:) ve dışardan onun tarafından mantıklı duruyor
Ama benim tarafimdan bakınca pek mantıklı degil

Valla güzel tarif ettin beni :)

Şöyle yaz tatillerimde alıp başımı gideyim bi daga semaverimi yakayım oh mis.:)
Biraz ege biraz karadeniz :)

Evet siz benim için güzel bir ornek ve tecrubesiniz su an.ben zaten bunları konuşacağım da işte sonradan sözünden cayarlarsa vs. Diye endişe ediyorum.

Siz nasıl emin oldunuz mesela.nelere dikkat etmeli neleri gözlememeli.konuya nasıl girmeli

Paldır kuldur ailene hep sen mi bakacaksın ya da hep dibimizde mı olacaklar demek itici olur zaten.yolu yordamı nedir bunun bilemiyorum

Bu arada yakın mi yaşıyorsunuz kayınvalidenin geliri var mi

koskocaman askli saglikli mutlu bir hayatin olur insallah❤

Bence yapamazsınız gibi geliyor çünkü alışık olduğunuz bir standart var iki gün sonra bunalmaya başlarsınız size denk başka birini bulun ailesinin sorumluluğu üstünde olmayan biri kazandiginizi rahatça yiyip gezebileceginiz o kafada biri ile daha mutlu bir evliliğiniz olur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…