ama benim ki İtalyan bir yakışlıkı diye eklemeyi unutma Tulumbachen.
Memleketimde bu şans %1 bile değil
Herkes farklı şehirde yasiyo şu an :) ailem o kişi ve benAilenizle yaşadığınızı sandım. Yani ailenizden ayrı başka bir şehirde yaşıyorsunuz.
"Yanı şehirler farklı olduğu için evlenmeden karakterlerini net çözemem bu da var." Damat adayının mı ailesi başka şehirde yaşıyor? Kafam karıştı kusura bakmayın.
Bu arada beni de kuzenim biriyle görüştürmek istemişti bir ara. Onlar ilk resmimi görmüşler kuzenimin sosyal hesabımdan. Beyfendi burada başka şehirde yaşıyor ailesi ise türkiyede. Başka şehirde yaşadığı için kuzenime sor bakalım bu evlenince nerde kalmak istiyormuş dedim. Yani bunu bilmeden buluşmak istemedim. Ben tanımadığım etmediğim insan için işimi falan bırakıp başka şehire gidemem, hayatta hiç bir şeyin garantisi yok çünkü. Neyse bu şahısta benim yanıma gelecekse benimle görüşsün demiş. Kuzenimde bu kız el bebek gül bebek ailesinin yanında büyümüş, senin şartlarını hayatta kabul etmez deyip kestirip atmış.
Yani bu burada çalışıp para biriktiriyor ailesine ev almak için. Beni yaşadığı bekar dairesine herhalde götürecekti. Burada yıllarca birikim yapıp türkiyede ev alacaktı ve oraya temelli dönecekti. Artık ailesiyle yaşamamı bile beklerdi diye düşünüyorum. Yani bana bunlar kabul gibi geldi açıkcası. Ve bir de bu evli çıktı, burada kalabilmek için biriyle anlaşmalı evlilik yapmış. Kuzenim de diyor çok efendi duruyordu, hiç beklemezdim. İnsanlar bazen dış görünüşü ile bile bizleri yanıltabiliyor.
Mantık evliliği olacak ise bu şartlar altında mutlu olamayıp evlenince gayet mantıksızmış diyeceğine Emin’im. 3 hafta önce nişan attım herşeyim hazırdı ve bugün düğünümüz olacaktı. Kısmet değilmiş çünkü bende sizin gibi mantıksal hareket ettim patronumun oğluydu iyi bir hayat sürerim dedim ve nişanlandım. Sizin gibi özgürüm sizin kendinizi anlattığınız gibi biriyim bende fakat eski nişanlım aşırı aileci biriydi bizde hep ailesiyle beraberdik zaten babası at kendini ordan dese atardı ve benim özgürlüğümü kısıtlayıp herşeyime giyime kuşama aklınıza ne geliyorsa hepsine karıştılar. Sonuç itibariyle ayrıldık. Üzülüyormuyum çok üzülüyorum neden Çünkü evim düzülü gelinliğim hazır kaldı hayallerim yıkıldı şimdiki aklım olsa asla benim gibi özgür olmayıp kısıtlı biriyle beraber olmazdım. Size tavsiyem kendiniz gibi biri ile olmanız diğer türlüsü çok zor çünküHanımlar herkese iyi forumlar öncelikle.29 yaşında meslek sahibi bir insanım.
Gezmeyi,kendimi geliştirmeyi,eğlenmeyi seviyorum.Hayatta zorluk görmedim ailem tarafından da simartilarak büyüdüm.Hic sorumluluk almadım yani şu an dışardan bakınca imrenilecek bir hayatım var.Istedigim zaman istediğimi alırım giyerim gezerim.Kimse dur etme demez.Kendim yaşıyorum zaten istersem yemek yaparim istemezsem bişey yapmam rahat rahat takılırım evimde.Karisan görüşen yok yani.Rahatima da çok düşkünüm bu arada.
Yanı kısaca ideal bi gelin olmuyorum şu durumda :)
Her neyse karşıma çıkan kişi eğitim düzeyi bana uygun,sosyal yaşantısı vs uyuyor bana.Iyi bi mesleği var.Ama ailenin babası olmuş babası vefat edince.3 kardeşi daha var.Ve meslekleri yok onların bir de anneleri var tabiki.
Şimdi bu kişi evlenince ayrı evde yasamak istiyor ama doğal olarak ailenin maddi geçimi hep üstünde olacak.E iki memur maaşı anca bir ev gecindirir.(sosyal hayat,kültürel faaliyetler,eğitim vs de katıyorum ot gibi yaşamak istemem)
Sadece maddi değil konu çok para pulda gözüm yok ama sürekli iç iç e oluruz gibi geliyor bana bende yalnızlığı seviyorum kalabalık pek bana göre degil
Evli büyüklerimden tavsiye istiyorum siz bu durumda olsanız napardiniz?Artıları ve eksileri neler olur?Illaki bu durumları yaşayanlar vardır.Lutfen bana fikir verin
vicdansiz degilsiniz. hayata birkere geliyoruz. ailesine baya bagli oldugu net. olsun da.Yok hayır aşk meşk yok.aslinda kafama pek yatmıyor ama ailem de ölümlü bakıyor.dedigim gibi bu konu hariç diğer yönler baya olumlu.
Ama ben sürekli beraber olmaya maddi kalsak iç içe olmaya akşama kadar çalışıp gorumce kayın bakmaya katlanabilir miyim bilmiyorum.bazen kendime de kızıyorum vicdansız miyim diye
Aynı durumdayız derken boşanma sebebiniz bu muyduHemen hemen aynı durumdayız sizinle. Tek fark ben boşandıktan sonra bu rahat hayatıma kavuştum. Şimdi tekrar evlilik yolunda ilerliyor gibiyim. Tabi nasip. Ama konu evlilik olunca tamamen mantıkla hareket edemiyorsun. Duygu çok önemli. Bir de evlilik iki artı iki dört şeklinde bir olay değil. Şirket kurmuyorsun ki madde madde yazıp bunları yaparım bunları yapmam diyebilesiniz. Başından bir evlilik geçmiş ve tekrar evlenmeyi düşünen birisi olarak diyorum ki evlilik zaten başlı başına mantığa aykırı bir olay. Sevgi ve saygı gerekli.
Ne kadar güzel yazmışsınız çok sağolun.Annem de şu an karşımda tam arabeske bağladı. Kimseyi beğenmiyosun anne aile istemiyosun vs diyevicdansiz degilsiniz. hayata birkere geliyoruz. ailesine baya bagli oldugu net. olsun da.
ama o bağla kole olmayi karistiran adamlar var. yuzde doksani olusturuyorlar nerdeyse. yuzde on denge kurabiliyor. aileniz yasamayacak siz yasayacaksiniz.
baba yok kardesler var, baba yerine konan arkadasiniz var. soyle uzaktan bakin.
bu soruyu ben size sorsam, bana yanitiniz ne olurdu onu dusunun. gercekci olun. acabayla olmaz o is. acaba yapmaz mi diyerek mis gibi hayatinizla asik olmadiginiz biri icin, neden kumar oynayasiniz ki?
belki yarin sahilde hayatinizn aski cikacak karsiniza? ask varken mantik niye?
Yok hayırAynı durumdayız derken boşanma sebebiniz bu muydu
Ne alaka yani.bunu mu anladiniz.armut pis düşünen biri olsam meslek sahibi olup çalışmazdımSiz evlenmeyin bence ..
Hiç keyfinizi bozmayın.Evliliğin çok sorumluluğu vardır. Armut piş ağzıma düş değil yani..
O evlilik sizin için mantıklı değil anca çok aşık olup yapılavak türden ,karşı taraf çok mantıklı ve size aşık değilse en ufak sorunda resti çeker ,bile bile evlendin olur ,Onu da düşünüyorm evlenip gitseler anne nerde kalacak?e gelse almayacak miyim? Diye düşünüyorum ben de.bir de çift maaş yani bunun rahatlığı daolabilir
Çok zor dimi ? Bizi biz anlarız ancak :)Yok hayırrahatlık anlamında. Boşandıktan sonra altı senem sizin gibi yurt içi yurt dışı gezmekle geçti. Şimdi bende evlenirsem bu hayatımı çok özleyeceğim ama bu şekilde de hayatım nereye kadar gidecek. konuşabildiğim beni dinleyen birini buldum evleneyim diyorum. Kafamda deli sorular, dönüp duruyorum işte
O da haklı kendince:) ve dışardan onun tarafından mantıklı duruyorO evlilik sizin için mantıklı değil anca çok aşık olup yapılavak türden ,karşı taraf çok mantıklı ve size aşık değilse en ufak sorunda resti çeker ,bile bile evlendin olur ,
Valla güzel tarif ettin beni :)Ne isin var bosver oda senle yapamaz sende onunla.sen git soyle arada daga tirmanan yazin okyanuslarda yuzen sporunu yaoan sanatla ilgilenen siyasette bilgisi olan ailesi yurt disinda yasayan entel ama sempatik adamlarla evlengozumde oyle canlandin.bu ne kadar okumus olursa olsun her turlu anlamda kendinide gelirstrse bunlar ailelerinden kopamiyorlar.action arama bosver
Bende sizn kadar olmasada özgür yaşadım bir dediğim iki olmadı gezdim ettim. Eşimin anne babası boşanmış bekar ve sorumsuz kaynım var. Bizde sorun olmadı. Eşim aileyi çok dahil etmedi hayatımıza. Herkes kendi evinde, kendi yağıyla kavruluyor. Gerekirse ufak maddi yardım yapar çok nadir. Her yere başbaşa gittik. Ama tabi benim eşimde iş bitti. Ailemde ailem deseydi bizde o anlattığınız örnekler gibi olabilirdik. O yüzden önce bir konuşun dedim. Mesela benim Kayınvalidem ben teklif etsem bile bizle yaşamaz. Onun rahatına ters bu durum. Bunu da söyler sürekli. Öyle fazla geliş gidişte yok. Konuşmakta fayda var yinede
Bende sizn kadar olmasada özgür yaşadım bir dediğim iki olmadı gezdim ettim. Eşimin anne babası boşanmış bekar ve sorumsuz kaynım var. Bizde sorun olmadı. Eşim aileyi çok dahil etmedi hayatımıza. Herkes kendi evinde, kendi yağıyla kavruluyor. Gerekirse ufak maddi yardım yapar çok nadir. Her yere başbaşa gittik. Ama tabi benim eşimde iş bitti. Ailemde ailem deseydi bizde o anlattığınız örnekler gibi olabilirdik. O yüzden önce bir konuşun dedim. Mesela benim Kayınvalidem ben teklif etsem bile bizle yaşamaz. Onun rahatına ters bu durum. Bunu da söyler sürekli. Öyle fazla geliş gidişte yok. Konuşmakta fayda var yinede
koskocaman askli saglikli mutlu bir hayatin olur insallah❤Ne kadar güzel yazmışsınız çok sağolun.Annem de şu an karşımda tam arabeske bağladı. Kimseyi beğenmiyosun anne aile istemiyosun vs diye
Ben daha farklı hayal ediyorum aslında.bagimsiz özgür ruhlu.her hafta sonu küçük geziler gibi..sanırım hayalde kalacak:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?