Evlendiğimiz ilk iki sene daha çok hayatımızdaydı her pazar kahvaltıya çağırıyordu bir yere gitsek araba olmasa kapıda hemen arıyordu (aynı binada yaşıyorduk) 3 defa dışarı tek çıkıyorsak 4.de muhakkak peşimizdeydi ben uzak durdum o bana söyledi ben kendimi savundum rahatsızlıklarımı dile getirdim eşim ezdirmedi birşey olduysa hemen onume geçti son 2.5 3 senedir cok nadiren plan yapiyoruz herkes özgür takılıyor eşimde eskisi gibi değil o yapıyordu ailesi sömürüyor insan yerine koymuyordu şimdi tamamen çekildik taşındık bileAslında ortada bi evlilik yok sadece bir süreç var belki evlilik de olmayacak sonunda
Yani bi başlangıç of anlatabildim mi bilmiyorum:)
Evt mantık evliliğinden yanayım amacım da eğriyi doğruyu göreyim yanlış karar vermeyim.
Biraz garanticiyim ba
Sürekli hayatınızın içind e mi peki?eşinizle ayrı etkinlik vs yapabiliyor musunuz?
Evlendiğimiz ilk iki sene daha çok hayatımızdaydı her pazar kahvaltıya çağırıyordu bir yere gitsek araba olmasa kapıda hemen arıyordu (aynı binada yaşıyorduk) 3 defa dışarı tek çıkıyorsak 4.de muhakkak peşimizdeydi ben uzak durdum o bana söyledi ben kendimi savundum rahatsızlıklarımı dile getirdim eşim ezdirmedi birşey olduysa hemen onume geçti son 2.5 3 senedir cok nadiren plan yapiyoruz herkes özgür takılıyor eşimde eskisi gibi değil o yapıyordu ailesi sömürüyor insan yerine koymuyordu şimdi tamamen çekildik taşındık bile
Siz diyelim ki cocuk sahibi olup bi sureligine isi birakirsaniz ne olacak
Yeme içme olayı nasıldı?yalnız yaşıyor diye sürekli birlikte mı yerdiniz?kusura bakmayın çok sordum ama.Evlendiğimiz ilk iki sene daha çok hayatımızdaydı her pazar kahvaltıya çağırıyordu bir yere gitsek araba olmasa kapıda hemen arıyordu (aynı binada yaşıyorduk) 3 defa dışarı tek çıkıyorsak 4.de muhakkak peşimizdeydi ben uzak durdum o bana söyledi ben kendimi savundum rahatsızlıklarımı dile getirdim eşim ezdirmedi birşey olduysa hemen onume geçti son 2.5 3 senedir cok nadiren plan yapiyoruz herkes özgür takılıyor eşimde eskisi gibi değil o yapıyordu ailesi sömürüyor insan yerine koymuyordu şimdi tamamen çekildik taşındık bile
Eşinizle konuşun derimO da var.zor olur tabi.
Ailem benim gibi değil daha gelenekçi yani bu onlara göre problem olmazEşinizle konuşun derim
Tabi bencillik gibi gözükebilir ona
Ama o da daha fazla yorulacak
Eğer kısa bir süreliğine böyle olacaksa
Katlanılabilir
Uzun vadeli senin icin de sıkıntı olabilir
Ailene de danis derim
Onlar seni iyi tanıdığı için
Başa çıkabilir misin bu konuda
Fikir verebilirler
Veya zor olacağını düşünebilirler
Belki biraz daha beklemelisiniz
Ne gibi sorunlarla karşılaştınız?evlilik öncesi belli ettiler mi
Olsun yine de bi sorun geleneklerde erkek kendi ailesine bakmaya devam mi ediyor evlense bile? (Tamamen)Ailem benim gibi değil daha gelenekçi yani bu onlara göre problem olmaz
Gerçekten çok mantıklı konuştunuz.iste ben de bunu diyorum herkes oturuyor ben mi calısıcam ben mi bakıcam herkese :)benimki mantik evliligi degildi. ben cok seviyordum mantik hic yoktu bende. evlenme niyetiyle ortaya cikinca herkes bisi dedi. o zaman dusundum ama vicdanimla dusundum daha çok. mesela parası yoktu. parasi yok diye birini terk etmek bana vicdansizlik olarak geliyordu. yada annesiyle yaşıyordu. ee napsin babasi yoksa onun sucumu. annesine ayri ev acamayacak kadar parasiz olmasi onun sucumu falan gibi hep vicdani sebepler bulmustum.
ama haklilarmis. mesela en basiti bana demislerdi ki 30 yasina kadar bisi olamamissa olmaz bundan. ama babasi kucukken terk etmis bunlari. nafakasiz. evi de almis oturduklari evi. okumus etmis zor sartlarda. hayati boyle ne yapabilirdi diye dusundum.
ama simdi anliyorum ki yok. cabalayan gercekten kendini belli ediyor. hastalik olur evet insanin elini kolunu baglar. yakinin hastaligi veya kendi hastaligin olur evet. ama onun disindakiler hep bahanedir. benim annem babam basimdaydi ama hem ikisi de calisti hem biz calistik. istanbulda anca gecindik. bir yil ben universiteye hazirlandiysam bir yil abim hazirlandi. hic ikimiz ayni anda hazırlamadık. yazlari çalıştık ettik. annem kac yasinda hala calisir.
ben desen is alanim dar diye hem yeniden oku hem sinavlara hazirlan hem evlilik hem cocuk kendimi yitirirken esim hala kendi sevdigi isi yapacak diye asgari ucret kadar bile kazanamiyor. ben hicbir zaman ona guvenip herhangi bir issizlik donemi geciremem. isimde ne mobbinglere maruz kaldim issiz kalmamak adina sabrettim. simdi ucretsiz izindeyim ama asla esime guvenerek cikmadim. izindeyken beni idare edebilecek parayi ayarladim oyle ciktim.
simdi hadi anne neyse de kardesleri calissa etse. dugun zamani da babalari sayilirim biraz destek olmam lazim diyip bir iki beyaz esyadir bileziktir yapsa falan tamam neyse. ama hic calismayan 3-4 bogaza bak, evlerini ode, faturalarini ode bir de evlendir asiri sacma. sevseniz bile vazgecin derdim.
ayrica insanlık namina adami uyandirin da kardesleri calissin. sizden sonraki aday da yanmasın
Daha yolun başı.evet bu kısım da zor.hadi beraber yiyelim hadi beraber gezelim vsTüm yorumları okuyamadım ama hep maddi bir paylaşımdan konuşulmuş sanki evin babası gibiyse bunun manevi olarak verici olma kısmı var ki bu durumda ne yaparsınız. Mesela başbaşa piknik hayal ettiğiniz bir günde ya benim kardeşlerimi de uzun zamandır götürmedim diyerek o hafta sonunu o şekilde geçirmeniz. Örneğin bir sinemaya gidelim dediğinde aa annem daha önce hiç gitmedi cümlesi ile karşılaşman ya da hiç bişey yapmayalım evde fingir fingir bir hafta sonumuz olsun dediğin zaman karşı tarafın kendince ihtiyaçları olması..uç noktadır ama bu böyle uzar gider. Siz zorluk yaşamadan büyümüşsünüz diğer tarafta zor günler geçirmiş ve birbirine bağlanmış bir aile var. Bence yolun başındaydanız ona göre bir düşünün. Yok biz biraz yol aldık diyorsanız o zaman da açık açık konuşun
Ya ailem bunu normal karşılıyor işteOlsun yine de bi sorun geleneklerde erkek kendi ailesine bakmaya devam mi ediyor evlense bile? (Tamamen)
Peki evlenmek istediğiniz kişiyle konuştunuz mu bunun hakkindaYa ailem bunu normal karşılıyor işte
Emin olun bu durum maddi boyuttan daha zor çünkü anladığım kadarıyla kendi kendine yetemeyen bir aile ve bu tarz durumlar o zaman insanın sinirini bozuyor aslında bozmamalı ama olmuyor benzer şeyler için hissettiklerimi söylüyorum mesela sen çalışıp didinip tatile gideceksin onlara da aynı imkanı sağma ya çalışacak ya da sizin tatilinizden kısılacak o zaman içinden ilk geçen onlar niye çalışmıyor. Ya da ileri de senin çocuğun olacak onu bırakıp işe gideceksin işte o zaman da maddi paylaşımlar içine daha çok oturacak madem verecek paramız var ben neden ücretsiz izine ayrılamıyorum çocuğum neden benden uzak büyüyor vb.Daha yolun başı.evet bu kısım da zor.hadi beraber yiyelim hadi beraber gezelim vs
Ya da her ise onun koşması.bu beni yıpratır saNrm
Ama en güzel yılların da bu mücadele ile geçmesi çok yıpratıcı.sabredebilir miyim böyle olsa bilemedim.
Hangi evlilik kolay başlayıp laylaylom gidiyor ki tabiki hoş bir durum değil ama ilk seneler bilinenin aksine daha sancılı geçiyor alışma sürecindeAma en güzel yılların da bu mücadele ile geçmesi çok yıpratıcı.sabredebilir miyim böyle olsa bilemedim.
Emin olun bu durum maddi boyuttan daha zor çünkü anladığım kadarıyla kendi kendine yetemeyen bir aile ve bu tarz durumlar o zaman insanın sinirini bozuyor aslında bozmamalı ama olmuyor benzer şeyler için hissettiklerimi söylüyorum mesela sen çalışıp didinip tatile gideceksin onlara da aynı imkanı sağma ya çalışacak ya da sizin tatilinizden kısılacak o zaman içinden ilk geçen onlar niye çalışmıyor. Ya da ileri de senin çocuğun olacak onu bırakıp işe gideceksin işte o zaman da maddi paylaşımlar içine daha çok oturacak madem verecek paramız var ben neden ücretsiz izine ayrılamıyorum çocuğum neden benden uzak büyüyor vb.
Yanında 5tane çocuğu vardı arada yiyordukta sürekli değilYeme içme olayı nasıldı?yalnız yaşıyor diye sürekli birlikte mı yerdiniz?kusura bakmayın çok sordum ama.
Henüz bunları sormadımPeki evlenmek istediğiniz kişiyle konuştunuz mu bunun hakkinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?