Böyle bir evlilik yapar miydiniz?

Tercih etmemelisin.
Ne zamana kadar maddi külfetini taşıyacaksım mesela? Bir sene üç sene neyse söyleseler hadi diyeceğim ama nereye kadar?
Çocuk olana kadar tahammül etsen bile çocuğunuz olunca onun hakkını veriyorsun gibi hissedeceksin?

Sadece maddi değil manevi bi sorumluluk da var üstelik.

Buraya yazan görüş bildiren tüm arkadaslara teşekkür ediyorum.gerçektenrealist yaklaşımlar vardı zaten dediğim gibi aşk evliliği değil.sadece belli konularda uyumlu olması acaba dedirtti.
Aslında sonu belli.benim özgür bağımsız yapıma ters bi evlilik olacak gibi duruyor

Bence mutsuz olursun yarın öbür gün kv sizinle kalmak isteyebilir buna hazırlıklı ol derim

Benden sana tavsıye bırını ayagında maddi manevi bagımlılıkları varsa kesınlıkle evlenme

Kesinlikle haklisiniz
İlerde ben anneme kardeslerıme bakıyorum dıyıp sorumluluklardan elını ayagını cekecektır.
Sonra kardeslerım okuyacak kardeslerım evlenecek derken kac kısıye yenı hayat sunmanın bedelını yıne sıze odettırecek. Ilgı ve para ıster ıstemez otekı tarafa kayacak. Bu seferde sız ama gezmek ıstıyorum alısverıs tatıl ıstıyorum ılgı ıstıyorum dıyeceksınız en dogal hakkınız olarak ama oyle olmuyo ıste. Bunu kabul edebılen ınsanlar varsa onlara saygı duyuyorum ama kendı butcemden kısıpta baskalarına bakamam kendı hesabıma. Boyle bırıyle evlılık dusunemezdım. Bence evlılık ya esıt sartlarda olmalı yada bır tık ustu olmalı. Bır tık ustu olursa ozaman extra masrafları görmezden gelebılıyo ınsan zaten standart korununca gıden uce bese bakmıyorsun ama bana yetmeyen para baskalarına rahat rahat verılınce ben cılgına donuyordum. Kendı yasadıgım bır hıkaye oldugu ıcın ne kadar zor oldugunu bılıyorum bence evlenme.

Hatta ilk konularımdan bırınde de benzerı yazıyor. Kaynana kısısı kocamın odedıgı karttan nasıl cart cart cekım yapıp havaya savurdugu kocamın parasını bana nasıl lütfeder gibi verdiği hepsi yazar

Kesinlikle evlenmeyin.Ben evlendim 10 ay oldu.Eşim sürekli bekarken yeğenini kreşe götürmüş getirmiş, eltimi işe bırakmış almış kaynım mesaiye kalınca vardiyalıyken falan.Evlenmeden karşı çıktım bu durum devam edecek mi dedim sıkıştıklarında dedi.Evlendik gene devam etti istememe rağmen en son kavga ettik.Bu ne dedim o kız senin çocuğun o kadın senin eşin mi dedim aşırı düşkün.Nişanlıyız bana gözlük aldı eltim Ayşe olsun.Ayşe duymasın dedi evlendik sevgililer gününde bana kolye aldı Ayşegile gitmiştik gösterme dedi.Küçük kız yenge bak babam anneme parfüm almış diye bana gösterdi.Ben de amcan bana kolye aldı demedim sakladım.Şimdi çok pişmanım.Eşime ilişkin mi var dedim sen bana iftira atıyorsun vs kavga ettik şu an boşanıyoruz onları tercih etti.Sizin konunuzda da birlik oturmak zaten zor.Bi de babalık görevi yapacak kazancını onlara harcayacak siz bunları göze alabiliyorsanız evlenin.Ama çok zor olur

Bunlar benim de sinirime dokunur ayrıca 5 6 kişilik bi yuva kurmak istemem.

Sizinki de enteresan.eltinin eşi de var üstelik.

Ayrı ev açacakmış ama ne kadar ayrı olur o ev tartışılır.hesap kitap aynı olacak gibi duruyor.

Bunlar benim de sinirime dokunur ayrıca 5 6 kişilik bi yuva kurmak istemem.
Zaten öyle oluyo. Dul kayınvalideler zaten erkek cocuklarını resmen evın erkegı olarak goruyolar onlar bır bırey degıl kendı hayatları yok. Ayılıp bayılan mı dersın kıskananan mı dersın evlılıgını bıtme noktasına getıren mı dersın hepsı ıcın soylemıyorum tabıkıde ama genel olarak gercekten oyleler. Sonra gelsın sorunlar gitsin kocan. Biz kaynana kısısıyle odamı karıstırıp cantamı tekmeledıgı ıcın gorusmeyı kestık. Kesınlıkle gorusmuyoruz bebegım oldu onu da gostermedım konu oralara kadar geldı anlayacagın

Evt bizim toplumda böyle.e bir de çalışma yok kendini geliştirme yok.ogluma adadim hayatini o da adayacak bana hayatini mantigi

Yapamazsın. Uzak dur. Ben eşimi cok seviyorum ve kendı aramızda sıkıntımız yok.Biz eşimin annesine bakıyoruz. Daha yaranamdık. Sankı onla maaş orraklığım var gibi. Ha annesi tabı bakacaksın diyenler olacak ama annesi 5 yasında anneanneye bırakıp,15 yasında anneanne olunce yanına gittiğinde annelık sevgısını göstermeyen biri. O yuzden bu sartlardaysan yol ver yol yakınken. Bir tek o yok erkek dünyada

Gerçekten çok haklisiniz .yorumlariniz sayesinde daha objektif bakıyorum ve evet ben yapamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…