- 11 Aralık 2015
- 2.039
- 6.224
- 158
- 41
- Konu Sahibi pamukannesi
-
Boş gezen tayfası her okulda var artık gördüğüm kadarıyla.. Bütün gün evde oldukları için kendilerine iş arıyorlar.. Bunlar genelde üye oldukları kozmetik ürünlerini falan satmak için sabahtan pastanelere avmlere girip orada dedikodu yemek eşliğinde gün öldürüyorlar. Arada da sınıfla uğraşıyorlar. Parasını verin çok da açıklama yapmayın. Ben gelemem ders çalışıyorum, parasını vereceğim deyin kafi..Merhaba kızlar.. Canım çok sıkkın... Oğlum devlet okulunda 1. Sınıfa gidiyor. Geçen toplantı vardı.. Ben katılamadım.. Orda bi karar alınmış.. Her Persembe günü, 4'er veli, sırayla, öğle araların da sınıfı temizlesin diye... Çalışan 5 veli varmış onlardan da 5 lira toplanacakmış malzeme parası. Neyse benim haberim yoktu bundan. WhatsApp grubu kurmuştuk veliler arasında. Bugün sınıf annesi oraya yazdı perşembe günü Temizlik sırası şunda şunda diye.. Bnde açıköğretim okuyorum. 2 senedir bi dersi vermeye çalışıyorum. Kursa gidiyorum.. Bu dönem de haftada iki gün kursa gidicem, diğer günler ders çalışacağım boş bulduğum zaman.. dedim.. arkadaşlar ben katılamıcam, kusura bakmayın, 5 lira vereyim dedim.. Gerekcemi gayet güzel açıkladım... Ki zaten haftada bi gün kırk dakikalık öğle arasında sınıfta oluşabilecek kazalara karşı, sınıfta duruyorum 40 dk... Ona katıldım.. Şimdi bi de 1,5 saatlik temizlik işi çıktı.. Ciddi anlamda o gün ya kursta olacam ya da derse zaman ayıracam.. Neyse ben katılamıcam diye açıkladım, 5,6 veli bir oldu bana demediklerini bırakmadılar... Karar alınmış, uzatmaya gerek yokmuş, mecbur gelecekmişim. Bu konu burda kapanmış, çocuğum için bir saat fedakarlık yapmam gerekliymiş... Haksızlık yapıyormuşum, duyarlı değilmişim, madem öyle temizlik iptalmiş... daha neler nelerhepsi cephe oldu bana karşı... Okulumuzun temizlik görevlisi var zaten.. Hiç temizlenmese tamam başka yolu yok dersin.. Ama bu dönem ciddi anlamda çalışıp, bu dersi vermem gerek. O gün kursta olacam Diyorum, hala bana bi saatini ayır diyorlar.. Haksız mıyım arkadaşlar... Dışlandım resmen... Çocuğum için fedakarlık yapmıyormuşum. Öyle diyorlar.. Ne yapıyım, nasıl davranıyım bilmiyorum... Her okulda var mı böyle bi uygulama anlamadım
İşkur'un başlatmış olduğu İş Başı Eğitim Programı var. Bu program kapsamında gönderilen kişilerin maaşını İşkur karşılıyor. Eğer kişi kamu kurumunda çalışacaksa o başka bir programa giriyor ve kura usulüyle seçim yapılıyor. Kurada adı çıkan kişi işe başlıyor ve parasını kamu kurumu yani devlet karşılıyor. :)Dersi bahane etmissiniz. Sanki gitmeseniz ders basindan ayrilmayacaksiniz ki o kadar kadin icinde bir ayda bir bile sira size gelmez. Yapmak istemeyebilirsiniz ama 5 lira verecegim demek digerlerini enayi yerini koymak olur.yerime birini tutacagim desen bu kadar sorun olmazdi.burada okullarin yetkilileri ne yapiyor diye soranlar cok kalabalik okullarda hademe yetistiremez isleri yuzeysel yapabilir. veliler de ek hademe icin destek olmazsa heryer mikrop yuvasi ne yapsinlar. Is kur gonderiyor diyen arkadaslar var. bedava mi bu kismi bilmiyorum ama muhtemmelen parasini okuldan temin ediyordur.
Bu kadar abartmanın ne alemi varmış acaba...Merhaba kızlar.. Canım çok sıkkın... Oğlum devlet okulunda 1. Sınıfa gidiyor. Geçen toplantı vardı.. Ben katılamadım.. Orda bi karar alınmış.. Her Persembe günü, 4'er veli, sırayla, öğle araların da sınıfı temizlesin diye... Çalışan 5 veli varmış onlardan da 5 lira toplanacakmış malzeme parası. Neyse benim haberim yoktu bundan. WhatsApp grubu kurmuştuk veliler arasında. Bugün sınıf annesi oraya yazdı perşembe günü Temizlik sırası şunda şunda diye.. Bnde açıköğretim okuyorum. 2 senedir bi dersi vermeye çalışıyorum. Kursa gidiyorum.. Bu dönem de haftada iki gün kursa gidicem, diğer günler ders çalışacağım boş bulduğum zaman.. dedim.. arkadaşlar ben katılamıcam, kusura bakmayın, 5 lira vereyim dedim.. Gerekcemi gayet güzel açıkladım... Ki zaten haftada bi gün kırk dakikalık öğle arasında sınıfta oluşabilecek kazalara karşı, sınıfta duruyorum 40 dk... Ona katıldım.. Şimdi bi de 1,5 saatlik temizlik işi çıktı.. Ciddi anlamda o gün ya kursta olacam ya da derse zaman ayıracam.. Neyse ben katılamıcam diye açıkladım, 5,6 veli bir oldu bana demediklerini bırakmadılar... Karar alınmış, uzatmaya gerek yokmuş, mecbur gelecekmişim. Bu konu burda kapanmış, çocuğum için bir saat fedakarlık yapmam gerekliymiş... Haksızlık yapıyormuşum, duyarlı değilmişim, madem öyle temizlik iptalmiş... daha neler nelerhepsi cephe oldu bana karşı... Okulumuzun temizlik görevlisi var zaten.. Hiç temizlenmese tamam başka yolu yok dersin.. Ama bu dönem ciddi anlamda çalışıp, bu dersi vermem gerek. O gün kursta olacam Diyorum, hala bana bi saatini ayır diyorlar.. Haksız mıyım arkadaşlar... Dışlandım resmen... Çocuğum için fedakarlık yapmıyormuşum. Öyle diyorlar.. Ne yapıyım, nasıl davranıyım bilmiyorum... Her okulda var mı böyle bi uygulama anlamadım
Dersi bahane etmissiniz. Sanki gitmeseniz ders basindan ayrilmayacaksiniz ki o kadar kadin icinde bir ayda bir bile sira size gelmez. Yapmak istemeyebilirsiniz ama 5 lira verecegim demek digerlerini enayi yerini koymak olur.yerime birini tutacagim desen bu kadar sorun olmazdi.burada okullarin yetkilileri ne yapiyor diye soranlar cok kalabalik okullarda hademe yetistiremez isleri yuzeysel yapabilir. veliler de ek hademe icin destek olmazsa heryer mikrop yuvasi ne yapsinlar. Is kur gonderiyor diyen arkadaslar var. bedava mi bu kismi bilmiyorum ama muhtemmelen parasini okuldan temin ediyordur.
Evet yerime bi bayan ayarlayıp gönderebilirdim, mantıklı ama dört bi yandan çekirdikleri için aklıma gelmedi o an. ve mecbursun gibi bi dayatmadan dolayı iş inada bindi. Onlar mecbur dedikçe ben sinir oldum. Bir de küçük bebeği olan 5,6 veli de ev de tülleri yıkıcak. Onlar da gelmiyo temizliğe. Karar böle verilmiş.
Dersi bahane etmissiniz. Sanki gitmeseniz ders basindan ayrilmayacaksiniz ki o kadar kadin icinde bir ayda bir bile sira size gelmez. Yapmak istemeyebilirsiniz ama 5 lira verecegim demek digerlerini enayi yerini koymak olur.yerime birini tutacagim desen bu kadar sorun olmazdi.burada okullarin yetkilileri ne yapiyor diye soranlar cok kalabalik okullarda hademe yetistiremez isleri yuzeysel yapabilir. veliler de ek hademe icin destek olmazsa heryer mikrop yuvasi ne yapsinlar. Is kur gonderiyor diyen arkadaslar var. bedava mi bu kismi bilmiyorum ama muhtemmelen parasini okuldan temin ediyordur.
Hayır okul vermiyor İşkur veriyor parasini.Ve 1 kişide değil yeterli sayıda oluyor elaman gördüğüm okullarda.Dersi bahane etmissiniz. Sanki gitmeseniz ders basindan ayrilmayacaksiniz ki o kadar kadin icinde bir ayda bir bile sira size gelmez. Yapmak istemeyebilirsiniz ama 5 lira verecegim demek digerlerini enayi yerini koymak olur.yerime birini tutacagim desen bu kadar sorun olmazdi.burada okullarin yetkilileri ne yapiyor diye soranlar cok kalabalik okullarda hademe yetistiremez isleri yuzeysel yapabilir. veliler de ek hademe icin destek olmazsa heryer mikrop yuvasi ne yapsinlar. Is kur gonderiyor diyen arkadaslar var. bedava mi bu kismi bilmiyorum ama muhtemmelen parasini okuldan temin ediyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?