Böyle bir tepki beklemiyordum. Çok üzgünüm...

Boş oturuyor da olsam okula cam silmeye gitmezdim... Çocuğumun gittiği wc camdan önemli benim için... O zaman gideyim hergün wc dezenfekte edeyim çamaşır suyuyla yok daha neler 

Boş gezen tayfası her okulda var artık gördüğüm kadarıyla.. Bütün gün evde oldukları için kendilerine iş arıyorlar.. Bunlar genelde üye oldukları kozmetik ürünlerini falan satmak için sabahtan pastanelere avmlere girip orada dedikodu yemek eşliğinde gün öldürüyorlar. Arada da sınıfla uğraşıyorlar. Parasını verin çok da açıklama yapmayın. Ben gelemem ders çalışıyorum, parasını vereceğim deyin kafi..
Ne kadar açıklama yaparsanız o kadar anlamayacaklar derdinizi.

5 TL değil 10 TL verir, daha az konuşun derdim. Hatta miktarı artırıp 20 TL verirdim SUSUN derdim

Böyle bir şeyi de ilk defa duydum. Banane yahu sınıfın temizliğinden?

İşkur'un başlatmış olduğu İş Başı Eğitim Programı var. Bu program kapsamında gönderilen kişilerin maaşını İşkur karşılıyor. Eğer kişi kamu kurumunda çalışacaksa o başka bir programa giriyor ve kura usulüyle seçim yapılıyor. Kurada adı çıkan kişi işe başlıyor ve parasını kamu kurumu yani devlet karşılıyor. :)

Bu kadar abartmanın ne alemi varmış acaba... böyle çemkircekleri yerde başka bir çözüm bulsalar ya... Bu kadar emir vercekleri yerde baska bir gün gelip yapmanı sağlayabilirler... Persembe olmayıversinde çarşamba olsun ne var yada cuma....

öğretmenim. neden bizim okulda böyle veliler yok ya biz de okula gelsinler çocuklarıyla ilgilensinler diye göbeğimizi çatlatıyoruz.

Ama zaten çalışanlar 5 lira veriyor. O zaman da zaten böyle bir karar almaları saçma. Sorumluluk varsa herkesin sorumlulugu.

25 kişi ayda 5 lira vererek 125 tl ye ayda bir tüm gün temizlikci tutabilir. Bütün sınıfa tüm gün temizlikci tutmak fazla zaten. Yarım gün biri bulunur 2 haftada bir gelir.

Diğer sınıflar ile ortak hareket edilebilir. Vs. Bulunmak istense çok yol var zaten. Birilerinin canı sıkılmış sınıfı da temizlemek istiyor. Fikir bir temizlik hatasından çıkmış olabilir. :))

Benim daha çocuğum yok ama burada bunları okuyunca korkuyorum valla. Ben hayatımda hiç cam silmedim böyle bir taleple gelseler nasıl tepki veririm çok merak ediyorum. Ama karar verdim böyle beyin yakan tekliflere kocam izin vermiyor diyip kestirip atacagim

okula göre sistem geliştiriyor veliler galiba.
para vermek istemeyenler biz yapalım demiş belliki.
kızımın okulu işime yakındı veliler yapıyor,çalıştığım için benden para istemişlerdi.
-4 yıl önce 10tl istemişlerdi bu da şimdi aklıma geldi-

oğlumun sınıfında herkes para veriyor.
kadın tutuluyor.
evde olsam da gidip okul temizlemek istemezdim galiba.
tuhaf gelir bana.

konuşan konuşsun,takma.
müsait olmak zorunda mısın?

Evet yerime bi bayan ayarlayıp gönderebilirdim, mantıklı ama dört bi yandan çekirdikleri için aklıma gelmedi o an. ve mecbursun gibi bi dayatmadan dolayı iş inada bindi. Onlar mecbur dedikçe ben sinir oldum. Bir de küçük bebeği olan 5,6 veli de ev de tülleri yıkıcak. Onlar da gelmiyo temizliğe. Karar böle verilmiş.

Ya işte herkese kafalarına göre is vermişler. Sana niye işi olana bebeği olana gösterdikleri müsemmayı göstermiyorlar?

Bu arada konu kapandı mı artık?

geçen bir devlet okulunu ziyaret etmiştim,
özel çay-kahve servisi yapmaya bile elemanları vardı.
ben sanmıyorum eleman azlığı çekilsin, iş yaptırmayı bilmeyen idareciler yüzünden velilere kalıyor iş.

öğretmen kardeşim diyor ki, bizim okulda en rahat kişi hademe, kimse bir şey diyemiyor, okulun sahibi gibi demişti.

bu arada anneler gelesiye kadar sıra silme, tahta silme gibi işleri öğretmen organize ederek öğrenciler yapmaz mı?

sınıf da hademe tarafından hergün süpürülür zaten.

cam kapı silmekse mesele, o da haftada bir yeterli değil miymiş?

bırakın tepki versinler gitmeyin hatta hiç gitmeyin

ben gidemezdim şahsen müsait olsamda gidemezdim
aylık 20 TL toplayıp temizleme için kadın gelsin temizlik yaparken de problem çıkacak sen orayı yaptın ama bak ben daha çok yoruldumlar çıkar gerek yok bunlara bence

Ben böyle saçma şey görmedim, duymadım. Ne sınıfı temizlemesi ya kendilerine gelsinler, asla mecbur değilsin

evimi temizlemiyorum bi de gidip okul mu temizleyeceğim? okulda görevli olmasa bile para toplanır temizlikçi tutulur, milletin işi gücü yok gidip sınıf mı temizleyecekler, böyle saçmalık duymadım.

Aman sil gitsin kimseyle muhabbet kurmak iyi olmak zorunda değilsin. Öğretmenle iyi ol yeter yani anlarsa o anlasın seni diğerleri boş beleş geziyorlar ki sana takmışlar

çok şaşırdım olaya devlet okulunda sınıfları temizlenmesiymiş ha. şoklardayım. şikayet edilmesi gereken olay. veliler okulu temizliyo ne demek. yukarıdaki arkadaşa da katılıyorum. iş idarede bitiyor. benim de eski okulumda hizmetliler o kadar rahatlardı ki müdürden çok havalı takılırlardı. imkanı yok biyeri silip bişey yapsınlar. hızını alamayıp beni okula ne erken geliyon diye azarlamıştı bilirim

Bu tamamen velilerin isteği üzerine alınan karar yalnız belirteyim.
Kime neyi şikayet ediyorsunuz.

Okulun hizmetlisi yere paspas atar gider.
Cam kenarı, masa altlarına ya da üstlerine el sürmez.

Benim velilerim beğenmiyor, masa altında çocuklar yemek vs unutuyorlar, ya da döküyorlar.
Kirleniyor, masa üstü kalemden ötürü kapkara oluyor mesela.
Ciflemek lazım. Cam vs temiz olsun istiyoruz dediler.

Ben karışmam, ne para toplarım, ne temizlik yapın derim.
Kendi aranızda anlaşıp bir şeyler yaparsanız siz bilirsiniz.

Bana hizmetlinin temizliği yetiyor.
Kimseyi dinleyemem sonra dedim.

Çok da iyi etmişim.

Şimdi 15 günde bir kendi aralarında gönüllü isteyen yapıyor ama vay efendim o
yapmadı diye laf etmiyorlar.

Çünkü ufak bir kavga duysam kızarım biliyorlar.
En başta belirttim bunları dinlemek istemiyorum diye.

Hayır okul vermiyor İşkur veriyor parasini.Ve 1 kişide değil yeterli sayıda oluyor elaman gördüğüm okullarda.

Yahu ilk defa duyuyorum devlet okulunda evlilerin sınıf temizlediğini ne alaka yahu gidip de sınıf temizlicem okuln hademesi yok mu yani öyle saçma şey mi olurmuş. Ne yani gitmezsen çocuğunu okuldan mı atacaklar. Ben ne duydum ne gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…