- 26 Ocak 2012
- 4.258
- 3.276
- 248
- Konu Sahibi pamukannesi
-
Is kur okullara temizlik görevlisi gondermiyor mu ben gönderiyor diye biliyorum .Ayrıca temizlik yapmak zorunda değilsiniz sizin göreviniz değil ha para istiyorlarsa verirsiniz orası ayri. Gruptan ta çıkın derim yazdığı yazıları görüp üzülmeyin.Okulda 2,3 bayana sordum. Toplantı fda ne konuşuldu diye, inanın bundan hiç bahsetmediler. Başka şeyleri söylediler. Unuttular heralde. Dediğiniz gibi onlar da temizlemesin madem..
Is kur eleman gönderiyor artık 1.2 tane değil normal sayilarda gonderiyorlar çocuklarınız küçük mu bilmiyorum ama eskiden dediginiz gibi oluyordu.Oncelikle cocugu olmayan ya da boyle bir uygulamayla karsilasmayanlar icin soyluyorum, maalesef veliler temizlik yapabiliyorlar. Soyle ki, devlet her okula 1 adet hademe tutulacak sekilde odenek ayiriyor. Okul aldigi bagislarla bir hademe daha tutuyor. Ancak o bile yetmeyebiliyor. Ozellikle kalabalik okullarda yapilan temizlik ne yazikki yeterli gelmiyor. Bu noktada ilk kabahat maalesef velilerin. Evet okullarda para toplanmasi yasak ancak tek hademeyle yapilamayan temizlik icin tutulan ikinci hademenin maasi sigortasi bu bagislarla veriliyor. Bu bilgileri, o siralardan gecirdigim iki oglumun ogrenim hayati boyunca ogretmenlerinden ve mudurlerinden surekli dinledim, size aktariyorum.
Gelelim kendi yasadiklarima. 24 derslikli yaklasik 1000 ogrencilik bir okul temiz kalabilir mi? Iyi bir muhitte olmamiza ragmen bagis zayifligindan dolayi ikinci hademeye yol verildi ve siniflar kendi baslarinin caresine baktilar. Bizim sinifin anneleri once temizlik icin bir bayan tuttular. Baktilar onun parasi bile toplanamiyor, her gun bir velinin 40 dklik arada yerleri supurup paspaslamasina ve siralarin tozlarini almasina karar verdiler. Herkes kabul etti. Calisanlar ya da gelemeyecek olanlar da o gun icin bir kadin tuttular ve az bir ucretle sinif her gun temizlenmis oldu. Yani caresizlik olunca boyle uygulamalar olabiliyor. Sasirmayin.
Konu sahibine gelince, calisanlar icin temizlik malzemesi almalarina karar verilmis. Madem whatsapp grubunuz var, gitmediginiz toplantida alinan kararlarin size bildirilmesi gerekirdi. 5 lira vereyim gelmeyeyim demeniz konusuna gelince, evet sizin acinizdan bakinca haklisiniz ama size olur deseler her cani istemeyen 5 lira vereyim gelmeyeyim diyebilir, o zaman temizligi kim yapacak? Ote yandan size kizip temizlik isinden vazgecmeleri de ayri bir sacmalik. Sinif anneligi kolay is degil, yapici ve is bitirici olmak gerek.
Ben sizin yerinizde olsaydim, kendi yerime gitmesi icin bir kadin ayarlardim. Ne olacak 1 saatlik is, kac para isteyecek kadin? Hem boylece isler bu tatsiz yere varmaz, kimse de size trip yapamazdi..
Cocuklarim buyudu cok sukur, biri 21 yasinda biri 15 yasinda. Anlattiklarim ikinci cocugumda yasadiklarim. Buyuk oglumda her haftasonu iki veli gidip camdan cerceveye iyi bir temizlik yapardik yine ayni sebeplerden. 4 yildir uzak kaldim ilkokuldan. Umarim artik bu tip uygulamalar olmaz :)Is kur eleman gönderiyor artık 1.2 tane değil aslında normal sayilarda çocuklarınız küçük mu bilmiyorum ama eskiden dediginiz gibi oluyordu.
O yüzden sordum aslında büyük mu küçük mu diye eskiden bizim zamanimizda aynen dediğiniz gibiydi 1 Hademe olurdu şimdi İşkur okullarda temizlik için kadro ayriyor ve 1.2 kişide değil verdikleri kadro.Cocuklarim buyudu cok sukur, biri 21 yasinda biri 15 yasinda. Anlattiklarim ikinci cocugumda yasadiklarim. Buyuk oglumda her haftasonu iki veli gidip camdan cerceveye iyi bir temizlik yapardik yine ayni sebeplerden. 4 yildir uzak kaldim ilkokuldan. Umarim artik bu tip uygulamalar olmaz :)
O yüzden sordum aslında büyük mu küçük mu diye eskiden bizim zamanimizda aynen dediğiniz gibiydi 1 Hademe olurdu şimdi İşkur okullarda temizlik için kadro ayriyor ve 1.2 kişide değil verdikleri kadro.
Hademe operasyonun beyni herhalde veliler temizlerken o da komutlari verecek surayi silin burayi supurun diye :)Bütün bunları veliler yapıyorsa hademe ne yapıyor? Eğer sınıflar yine pisse okul aile birliği karar alır, tüm velilerden para toplanır bir çalışan daha ücretiyle tutulur.
Böyle olmaz o iş. Çok saçma.
Yeterli bulmayan kendi yapsın o Zaman. Ev mi orası sürekli cam silinsin duvar silinsin. Sizinkiler işi iyice abartmışlar. Ben olsam kapı duvar sileceğime çocuklarım Nasıl bir tuvalete gidiyor diye bakardımYok sınıfımız pis değil. Ama bu temizlik isteyenler yeterli bulmuyolarmış onların yaptığı işi. Camları sık silmiyolarmış mesela. Biz gidip cam sileceğiz. Bi de pano ve duvar temizliği diyorlar o neyse anlamadım.
Hademe operasyonun beyni herhalde veliler temizlerken o da komutlari verecek surayi silin burayi supurun diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?