- 30 Ağustos 2023
- 101
- -17
- 11
Bende mucadele etmek gerektigini biliyorum.Sevdiğim bir laf var" kader gayrete aşıktır"
Bir şeyi çok istemek ve bunun için mücadele etmek her yolu denemek.Evinde oturup kısmet bulanlar sizin gibi çok istememiş olabilir,eşi dostu vardır nasip olmuştur Siz onu yapamam,bunu yapamam diyorsunuz abini anonim olarak ortaya sürme planı yapiyorsunuz Avrupa görmüş insanın bu sacma yollari düşünmesi gerçekten saçma.Tur için illa yanınızda birinin olması gerekmiyor,insanlarla iç içe olmadan tanımadan,zaman geçirmeden bir tane gelsin ,alsın gitsin kafası iyi bir kafa değil......
Haa bazilari mucadele etmeden evleniyorlar , onlarin da kaderi oyle.
Evinde oturanlar ve evlenebilenler var ve dedigim gibi dunyayi gezen ve bekar kalanlar da cok var.
Hersey kismet isi.
Neden tatile gidemiyorum biliyormusunuz ? Cunku babamin saglik sorunlari var ve hop diye gidemiyorup ben kaç senedir covid filan derken TR ye gelmedim bile..
Arkadas arasi gidemem.. ve yalniz hic gidemem. bu sene rabbim nasip ederse gelecem memlekete annem ve babamla. Ama hic inanmiyorum birisi ile taniscagima sonucta sokaktan mi taniscam, arkadas mi edincem.
« Avrupa gormus » diyorsunuz ama ben hos bulmuyorup bu deyimi. Sanki TC vatandasini kucumsuyor gibi geliyor. Bana gore guzel bir deyim degil ama siz bilirsiniz.
Abimi ortaya surme plani diyorsunuz, ailem benim için evlenmemde yardimci olmasi kadar dogal bir sey var mi ? Onun kendi cevresinde arkadaslarinda filan bana uygun kimse yok ne yapalim baska ?
Yurtdisinda yasiyoruz diyorum, TR de yasayan bir vatandas bile bugun zor evleniyor bizim durum ne olsun?
Ben dedigim gibi dinine cok bagli bir insanim ve esiminde 5 vakit namaz, nafile ibadetler filan muzik dinlelemesini istiyorum uyumlu olmamiz icin.
O yuzden camilerden bahsettim derneklerden.
Tatil turunda dindar birine denk gelme ihtimali ne kadar ? Ama dindar insanlarin bulustugu ortamlarda denk gelmeleri cok yuksek
Boyle ortam nerden bulim ben avrupa ulkesinde.
uni den tanidigim bir turk kiz vardir benden 1 yas buyuk, o da uniyi bitirdi burda ve gecen sene TR ye gitmis. 5 sene ilahayat Fakultesinde okuyacak. Ne guzel diyorum hem ilim ogreniyo hem bulundugu ortamda kendine uygun bir es bulmasi muhtemel oluyor yani arkadas cevresinden filan.
Ben ise boyle ortamlarda bulunamiyorum.
Islami ilimler ogrenmek icin online derse yazilacam. Online yani evden ben nerden cevre yapicam

Ama burda duzenli isim var maasim var, ailem var ben nasil herseyi birakip TR ye gelim hemde sanki ordan bir kismetim olacagin garantisi mi var..
Hemde cok gec yazilmak için yas siniri varmis artik geçti benden…