Böyle Bir Yatılı Misafir İster Misiniz?

Merhaba biz bazen yazları dayımlar ve yengemlere gideriz 4-5 gün konaklarız orda başka akrabalarımız var onları da ziyaret ederiz değişiklik amaçlı onlarda çağırır zaten annem ve ben gideriz ben çocuklarına yani kuzenime bakarım ilgilenirim uyutmasına kadar ilgilenirim annem de yemekler olsun bulaşık olsun yardımcı olur evleri geniş zaten yer sıkıntısı olmuyor iyi anlaşıyoruz ama burdaki kadınlar yatılı misafir istemem sevmem diyince acaba onlarda bizi istemiyorlar mıdır diye aklıma düştü siz böyle misafir ister miydiniz?
Merhaba biz bazen yazları dayımlar ve yengemlere gideriz 4-5 gün konaklarız orda başka akrabalarımız var onları da ziyaret ederiz değişiklik amaçlı onlarda çağırır zaten annem ve ben gideriz ben çocuklarına yani kuzenime bakarım ilgilenirim uyutmasına kadar ilgilenirim annem de yemekler olsun bulaşık olsun yardımcı olur evleri geniş zaten yer sıkıntısı olmuyor iyi anlaşıyoruz ama burdaki kadınlar yatılı misafir istemem sevmem diyince acaba onlarda bizi istemiyorlar mıdır diye aklıma düştü siz böyle misafir ister miydiniz?
ben rahatsız olduklarını sanmam, hem iki kişisiniz; hem de sadece dört beş gün kalıyorsunuz. Niye olsunlar ki. Olsalar bi bahane bulup gelmenizi engellerlerdi. Her sene kalamazdınız.

Dürüst olmak gerekirse, kendi akrabalarımsa sorun olmaz ama eşimin akrabalarıysa istemem. Ama bu doğru bir davranış olmaz, eşime de ayıp olur o yüzden kendi akrabalarımı da istemem :) yani yardım etsin etmesin istemem. Boşuna bunca otel kurulmuyor. Yılda bir kez gidiyorsam bile kendi adıma öğretmen evinde kalırım. Ama bazı insanlar da sever misafiri, buraya yazdığınıza göre düşünceli bir aile yapınız var demek, bence siz gerçekten ev sahibine de yük olmazsınız. Davet ediliyorsanız çok düşünmeyin

Yok çok fazla kalmayız dediğim gibi cocuklarina bakarim annemde ev islerie baya yardımci olur
Böyle misafire can kurban, kapım daima açık.
Zaten bu niyette olan insana ben bardak kaldırtmam.
Ama kafanıza estiği zaman arayıp ‘ biz haftaya geliyoruz’ diyorsanız babam olsa sinir olurum.
Çünkü emrivakidir bunun adı.
Gitme planınız olduğunu, karşı tarafın müsaitliğini ve kabul edip etmeyeceğini sorup ona göre ortak tarih belirliyorsanız bana da beklerim.:)

Aramda bi problem yoksa niye istemym canim? Amcamlarida yegenlerimide isterm ben gelsinler 3-4 gun ideal fazlasi sikabilir.

Kimin geldiğine bağlı elbet. Sevmediğim insana 2 saat bile dayanmak zulüm geliyor bana. Yatılı olayı da ne bileyim 2 günden sonra sıkıntı. Ben kalmam, bende de kalmasınlar.

Ben severim,davet ederim.Ama gittiğimde ,gelmesi için özellikle çağırdığımda herkes değildir tabi.Gelmesinden ve gitmekten keyif aldığım kişilerdir bunlar.
Onun haricide mecburen yada arada gelen kişiler seveyim sevmeyim saygımı,hürmetimi,güler yüzümü eksik etmem.
Her misafir tanrı misafiridir o gözle bakmak gerek.
Sizde kuruntu yapmayın,burada bu konudan şikayetçi olanlarında çoğu bana göre normal değil.
Düşünün ki son zamanda hayatım boyunca nefret ettiğim kaynanalara bile acıma hissim oluştu,farkındalığım arttı.
Yakında buralarda olmazsam,bilinki nirvanaya ulaşmışımdır :)))

Bu konularda her ne olursa olsun hassasiyet gösteriyorum ben. Yıllar önce babamın kuzeninin eşi davet etti bizi yalvar yakar. Peki dedik gidelim.
Gittik gidiş o gidiş. Per perişan...
Yemek hazırlıyor bağıra çağıra..
Temizlik yapıyor bağıra çağıra...
Misafir ağırlıyor bağıra çağıra...

Diyeceğim o ki kişiden kişiye değişiyor. Gittiğimizde market alışverişi, hediyeler elimiz boş gitmedik. Hatta çarşıya çıktık hep beraber yine birşeyler almamıza rağmen bir misafir ağırlayamadı.
Gerçekten görgü kurallarından bi haber olmayan insanlarla gün, saniye geçmiyor.

Kimin geldiğine bağlı. Ablam veya babamsa no problem. Ama diğerlerini istemem. Yatılı misafir sevmiyorum. Bu yüzden başkasının evinde de yatılı kalmam. Bir baba evi bir de ablam da kalırım.

Hele hele yazlık bir beldede oturuyor olsaydım asla istemezdim. Denizi, kumu, eve gelen pisliği vs. Hiç çekemem yani.

Karakter meselesi. Bazısı misafiri öcü gibi görür bazısı da baş üstünde taşır.
90 küsür yaşındaki yengemin tabiriyle "sen misafir değilsin (elini başına götürür) busun" der.
Canını verir misafir için. Bende öyleyimdir. Severim.

Yazlık mı normal ev mi?
Ben her türlüsünü istemem gerçi
Küçükken biz de giderdik yengem de memnun olmazdı hiç
Halbuki annem yemek yapıp bulaşık yıkardı alışveriş yapardı
Ama yine de evde birilerinin uzun süreli olması bence iyi değil
Bana gelmesin en azından
Ben artık kimseye gitmiyorum yatılı :)

Bana misafir gelecek ,kendilerini hiç sevmem ,çok da yakınım ,nasıl tahammül edicem diye düşünürken ,en iyisi tatil planı dedim :) tam onlar gelecekken ben aylar evvel program yapmışım ,gitmişim mesela :)))

Arkadaşlarım ve sevdiğim kişiler hariç evime yatılı gelen olmaz .şimdi sizinki de karşı tarafla olan iliskinize bağlı ..seviliyorsaniz sıkıntı olmaz fakat yük oluyorsanız, hele de evde küçük çocuk varsa tahammül sınırlarını zorlayabilir bu durum .ben çocuğum küçükken kimseyi kabul etmezdim .çocukla mi uğraşayım gelen misafirler mi ..bence annen de sen de biliyorsundur artık ,isteniyor musunuz istenmiyor musunuz ..

Bize misafir geldi mi en az 15 günlüğüne geliyordu.Evimiz uygun degildi.Ki bu dertten kurtulmak için küçük eve geçmiştim.Gelenler de tüm evi işgal edip gece 4 de yatıp öğlen 2 3 gibi kalkan kişilerdi.Onlar gidince bir 15 günlüğüne de başkaları fırsat bilip geliyorlardı.3 ayım onca kişiye yemek yapmakla,çay yapmakla geçtiği için ben istemiyorum mesela.Ki çocuk tedavisindeydik 4 yıldır bunu bilmelerine ragmen bizi yalnız bırakmayan tiplerdi.O yüzden tövbe.

Sizde durum farklı sanırım.Davranışlardan anlarsınız zaten

mesafeler kısaldı,imkanlar konaklama yerleri çoğaldı, herkes iyi kötü para kazanıyor yaza kendini hazırlıyor. yatılı misafirliğe gerek yok.işiniz olur 1 gece 2 gece bir yerde kalmak zorundasınızdır anca buna okey :KK51:

Teyzem hariç hiçkimse de yatili kalmam.
Kendisi yazlik yerde oturur beni mutlaka musait oldugu an cagirir onu kullanmam kendisinide kullandirtmaz.

Yemege yardim et der yatagini ac yat ben erken yatacam der :)

Samimidir hic cekinmem oda normalde nasilsa o duzeni devam ettirir o yuzden hic sorun olmadi bizde.

Bende misafir severim kullanmiyorsa 5 günden fazla kalmiyorsa olur.

Back
X