Böyle mi olacaktı :(

Ben hastalik kismina deginmek istiyorum.. Bu fedakarlik meselesi cok yanlis anlasiliyor, anlamlandiriliyor..
Bi kere boyle ciddi bi hastalik en başından soylenmeli.. Karsidaki insan da ona gore karar vermeli.. Iliski ilerledikten veya evlilik olduktan sonra ortaya cikan hastaliklar, sıkıntılar (ki herkesin basina gelebilir) ile en basindan beri belli olan durumlar ayni degildir.. Yani "insanin basina her sey gelebilir, benim ne olacagim belli mi?" dusuncesi burda gecerli degil, bence.. Hani sonradan çıkan bi sıkıntıda, hastalıkta hayat arkadasina destek vermek apayri bi durum..
Herkes kendini ve kaldırabilecegi yükü az çok bilir.. "Sirt döndü, yari yolda bıraktı" diye bi sey de yok, sen epey zaman sonra soylemissin ve o insan kabul eder veya etmez, kimse bunu vefaya, vicdana baglayamaz..

Son düzenleme:
Kendim devlet memuruyum eşimin yaşadığı şehre tayin oldum ama ben güçsüz hissediyorum kendimi ayrılık olursa ne yaparım ne ederim diye
Ilk aylarda alisma surecinde zorlanmak, yeni duzene uyum saglamak zor olabilir ama sizde durum bu değil.. Kucuk uyum problemleri degil de adamin kisilik ve psikolojisinde sorunlar var gibi geldi bana.. Sakin olmaya çalış, ben de taa balayinda sorunlar başlayınca o caresizligi ve dehseti hissettim, boşanma fikrinden deli gibi korktum ama sonrasinda boşanmak kendi tercihim ve kurtuluşum oldu ve hic pisman olmadım.. Bunlari bosan diye soylemiyorum, yalnizca dehsete kapilip kendine eziyet etme diye soyluyorum.. Inan bana gercekler, kafamizda kurduklarimizdan daha insafli..
Bir de, hemen cocuk dusunme derim, hatta en en önemli tavsiyem bu olur şu aşamada..
Allah yar ve yardimcin olsun..

Eşinizin malesef ciddi sorunları var
Size resmen psikolojik şiddet uyguluyor, hatta "eskiler karılarını neden dövüyormuş anladım" diyerek fiziksel şiddete dönebileceğinin sinyalini veriyor.
Evinizi borçla döşeyebilirsiniz, evlilik hazırlıkları kolay olmuyor lakin bunu size baştan söylemeliydi.
Sizinde çalışmanıza güvenmiş belliki.
Birde siz hep ılımlı yaklaşırken eşinizin düşünücem,bıdıbıdı falan etmesi iplerin onun elinde olduğunu hissetmesi sizin adınıza kötü bir durum. Tüm kararları eşiniz verecekse, bu evlilikte sizin yeriniz nerde?
Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah en hayırlı kararı aldırsın tez zamanda..

Bazı şeyleri eksik yazmışım sanırım kayınbabamlar takı yaptı bana eşimde diğer masraflar için arabasını sattı düşük modele çevirip kalanı ile düğün salonu vs eşya tuttu isteme günü de eşya işini nasıl yapacağız dediler babam da ben şunları yaparım deDi ben de sandım ki diğerlerini onlar yapacak eşimin hesabında para var sanıyorum o yüzden ve bizim adetlere göre çoğu şeyi erkek tarafı yapar eşim de siz herşeyi oğlan evine yüklüyorsunuz neden kız tarafı eline cebine atmıyor diye başladı huzursuzluk bizim en başından beri

Bu hastalıktan kaynaklı bi durum biliyosunuz di mi? Benim de eşimden önce görüştüğüm insan epilepsiydi. Hastalıktan dolayı değil sinir krizlerinden dolayı ayrılmıştık. Keşke sizde bi araştırsaydınız, en azından fikriniz olurdu ilerisiyle ilgili.

Daha ne yapcakmış babanız pardon yatak odası takımını almış .Erkek tarafı ne yapmış 2 bilezik . Geri kalanı siz yapıyorsunuz tüm eşyaları eşiniz almış ödemesini birlikte yapcaksınız farkındaysanız bide pişkin pişkin konuşuyor birde utanmadan tam sopalık

Kaç yaşındasınız görücü usulü kim vesile oldu ne kadar sürede evlendiniz

Ben eşim epilepsi hastasıydı onu bırakmadım evlendim detayınıza takıldım. Sanki ona bunu lütfetmişsiniz de o size kötü davranıyor gibi bir tavır takınmışsınız. Epilepsi hastalarıda günlük hayatta sağlıklı insandan farksız bir şekilde yaşamlarını sürdürür ve doğru ilaç tedavisiyle problemsiz hayatlarını idame ettirirebilirler. Hoş değil.

Kaç yaşındasınız görücü usulü kim vesile oldu ne kadar sürede evlendiniz
31 yaşındayım eşimin ablasının kayınvalidesi aracı oldu annemi tanıyormuş kayınvalidesi biliyormuş hasta olduğunu anneme hiç oğlan hasta dememişler

Ben hasta olsaydım o evlenmezdi Emin’im nöbet anına tanık olsanız kolay bi yük değil sırtlandığım epilepsi nörolojik bi hastalık ve tedavisi Yok sadece ilaçla nöbet geçirmemesi engelleniyor

Kesinlikle hastaliktan kaynaklı değil çünkü benim babamda epilepsi hastası anneme ve bize sesini yükselttiğini duymadim cok beyefendi ve naif birisidir....
Belki zaman zaman rahatsızlık kaynaklı sinir olabilir ama belki diyorum...
Eski görüştünüz kişi ve konu sahibinin eşi karakterini ört pas etmek için hastaligi kalkan olarak kullanmış.

Ben hasta olsaydım o evlenmezdi Emin’im nöbet anına tanık olsanız kolay bi yük değil sırtlandığım epilepsi nörolojik bi hastalık ve tedavisi Yok sadece ilaçla nöbet geçirmemesi engelleniyor
Bu konuda haklısınız gerçekten zor bir durum...
Biz annemle ömür boyu ve hatta hala panik halinde yaşıyoruz bir yerde birşey olursa filan diye rabbim korusun...
Çocuk düşünmeyin evliliginiz iyice rayına oturmadan hem spiral taktırın hemde ilaç kullanın.

Tıbbi nörolojik hastalıkların psikolojimiz üzerinde yarattığı tahribatlar konulu tezinize nereden ulaşabilirim acaba pek kıymetli bilim insanımız? Siz de araştırmaya pek meraklısınız belli.

Tıbbi nörolojik hastalıkların psikolojimiz üzerinde yarattığı tahribatlar konulu tezinize nereden ulaşabilirim acaba pek kıymetli bilim insanımız? Siz de araştırmaya pek meraklısınız belli.
laf sokucam diye yardırmışsınız maşallah. Epilepsi biçok psikiyatrik bozukluğu da beraberinde getiriyor. Ya da yazılarını okuduğum doktorlar yalan söylüyor.

Nöbetlerin hiç umulmadık bi anda gelmesi, yani o belirsizlik bile yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Yani kimilerinde sinir bozukluğu da yapabiliyormuş, onun dışında görülen biçok etkisi de varmış, depresyon, psikoz, anksiyete bozukluğu gibi.. Beni aşağılamanıza bakılırsa siz bu alanda uzmansınız, ama bende meslektaşlarınızın yalancısıyım.

Selam Benim karşı komşumun kızıda epilepsi hastası ilaç kullanıyor cok agresif okulda da başarılı olamıyor ilaç dikkat eksikliği yspıyormuş ayrı bi eğitim okulunada gıdıyor bir gün ilacı vermeyelım demiş ailesi o kadar sakin güzel huylu olmuş ki şaşırmışlar ama gece tekrar ñöbet geçirmiş mecbur ilaca devsm ediyorlar yani demem o ki ilaç onu böyle yapıyordur doktora sorun yan etkisi daha az olan ilacı var mı diye Allah şifa versin

Epilepsi ilaçları sinir yapar ayrıca maalesef

Al karşına insan gibi konuş.

Ailemin durumu yok borçla elinden geleni yaptı.
Daha çoğunu istiyorsun madem veremem.

Takı normalde gelinin hakkıdır.
Sana takılarla borçları ödeyelim diyorum para yiyici olarak mı görünüyorum.
O zaman aç davayı bitirelim bir an evvel.

İçin rahat olsun böyle biterse de..
Senin hiç bir suçun olmayacak çünkü..

Ben evlenmek öyle çok güzel bir şey değil deyince kızıyorlar ama..
Dışı seni içi beni yakıyor hesabı işte.

Bence asıl hastalığı epilepsi değil, çok daha vahim ve derin problemleri var.

Hakli iken sakin barismak icin ilk adimi atan sen olma. Benden sana soylemesi. Sonra cok ugrasirsin yoksa

Ufacık bir şeyde böyle aşırı tepkiler kavgalar depremler olacaksa Evlilik temeli çabuk sarsılır ve yıkım olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…