Böyle nikah talebi mi olur?

mahinur77

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2023
6
-11
1
selam arkadaşlar ben üniversite öğrencisi bir genç kızım. sevdiğim birisi var ailelerin haberi var ve sözlüyüz. ailem haricinde dindar insanlarız ve benim harama düşme korkum büyük. şu an dini ya da resmi bir nikahımız yok hayırlısıyla okurken nikahı kıymak istiyoruz. buna karşı çıkan tek kişi babam benim yerime karşılaması zor maddi taleplerde bulunuyor. tanıdıklar arasında bi nikah yapmak istediğim halde kendisi düğün için ısrar ediyor. bizi borca sokacak birçok talepte bulunuyor anlam veremiyorum. istemediğimi söylediğimde iş bulmadan evlenmeyeceksin o zaman diyor... inanın asla böyle insanlar değiller bana karşı hiçbir yanlışları olmadı. evimde gördüğümden fazla sevgiyi saygıyı burda gördüm. babamın rızası olmadan da gönlüm el vermez ama talepleri gerçekleştirilecek gibi değil elimiz kolumuz bağlı kaldı ne yapmak gerek bilmiyorum lütfen bir yol gösterin ablalarım

Siz evliliği ne sanıyorsunuz? Önce bir okulunuz bitsin çalışmaya başlayın kendi paranızı kazanın, ev geçindirecek duruma gelin evlilik ondan sonraki aşama. Bütün bunlar olduktan sonra hala evlenmek istiyorsanız bu kişiyle evlenirsiniz. Harama düşmek dediğiniz sevgili olmaksa o zaman görücü usulü birini bulursunuz kendinize. Kaç zamandır tanıyorsunuz bu insanları da evinizde gördüğünüzden fazla sevgi gördünüz? Hele bir evlenin görün bakalım mumla ararsınız baba evini. Sözlünüz de öğrenci mi, nasıl geçineceksiniz?

Benim de öğrenciyken , körpe yaşında , pembe gözlüklerle evlenmek isteyen çocuğum olsa ben de zora koşarım.
"Harama bulasmamak için evlenmek" diye bir dünya mi var?
Eline beş kuruş para geçmezken , okurken evlenilir mi? Esin olacak insan çalışıyor mu? Ailesine el açmadan ikinizi gecindirebilir mi? Askere gitti mi?
Gençliğinin en heyecanlı çağlarında sevgilinle sevişmek güzel bir hayal ama bunu evlenerek yapacaksan bin beşyüz kere daha düşünmen lazim

Belki baban sen çalışırsın da az senin paradan yemek istiyor bide uvi li kız veriyorum tabi bunu isteyeceğim modunda da ola bilir.. belkide senin görmediğini görüyor bilemezsin.. bence istihare yap hayırlıysa su akar gibi gerçekleşir değilse de hayırlısı o demektir.. hersey gönlünce olsun inşaALLAH

Babaniz hakli. Düğününuzu yapip evlenemryecekseniz evlenmeyin. Dugun de degil mesele aslinda. Mesele gercekten evlenmek. Yani evinizi kurmak beraber oturmak. Siz nikahli sevgili olmak istiyorsunuz. Dini boyutunu düşünüyorsanız boylesi dinen de uygun degil. Aklinizi basiniza toplayin. Sevgili oldunuz doye sevismek zorunda degilsiniz. Edebinizle nisanliliginizi geçirin, insan gibi vakitlice evlenin. Karsilamasi zor maddi talepler dediginiz normal evlenme durumu yani, onu yapamayacaksaniz hic evlilik evlilik diyip durmayin. Ayrica esimin ailesi bana gormedigim sevgiyi gosterdi diyip iki dk da ailenizi satma moduna da girmeyin. Boyle eş ailesi yalakalari gelip burda agliyor sonra hayatim burnumdan geldi diye.

Ünv. hayatını dolu dolu yaşasanıza Çalışın, kendi paranızı kazanın, biraz gezin, bir şeyler biriktirin... Belki o arada o kişiyi daha iyi tanıyacaksınız? Yaş da çok önemli çünkü evlilik, ilişki, birilerini tanıma vs. için. Babanız, sizin paranızı tatmak istiyor olabilir (bence hakkı var ) ya da erken olduğunu bildiği için sizi garantiye alıyor

Haha babanızın bu yaptığını sevgisizlik olarak değerlendirmek çok çocukça bir bakış açısı. Bence henüz evlilik olgunluğuna erişmemişsiniz. Babanız sizin iyiliğinizi düşünüyor. Önce çalışmaya başlayın sonra evliliği düşünürsünüz. Öğrenciyken nişanlı kalmalısınız. Öğrenciyken evlenmeniz çok yanlış olur.

nikahlı sevgili gibi bir durum yok ki abla ev hazır eşyalar hazır istekleri evliliğimiz dışında şeyler benim için istemiyor

Okurken nikah kiyip yine baba evinde mi kalacaksiniz anlamadim ben? Esiniz olacak kisinin ekonomik gucu ne boyutta? Kendi eviniz olacak mi nedir olay yani? Eksik anlatmissiniz detaylandirin lutfen. Sevgilinizin ailesi mi destek olacak?

Babaniz sanki sizi bilerek zora sokarak ertelemek istiyor gibi

son mesajıma bakar mısınız kendimi ifade edemedim sanırım

nikahlı sevgili gibi bir durum yok ki abla ev hazır eşyalar hazır istekleri evliliğimiz dışında şeyler benim için istemiyor
Ev hazir esyalar hazir dediginiz ev ve esyalar neler, nerede , kim aldi?? Sevgiliniz okurken hangi gelirle aldi bunlari? Sizin isteginiz ve begeniniz dogrultusunda mi alındı yoksa kaynananin falan ordan burdan ayarladigi ikinci el vs esyayi mi size dayatiyorlar? Kaynana ile ya da aile apartmaninda oturmayi mi teklif ediyorlar?

Eğer sevdiğiniz insandan eminseniz, iyi tanıdıysanız...
Evlilik sürecinde okusanız bile maddi ihtiyaçlarınızı asgari düzeyde karşılayabilecekseniz evlenin elbette.
Dediğiniz gibi düğün veya ağır masraflar olmadan da evlenebilir insanlar. Aklıbaşımda olan bir büyüğümüz babanızla konuşabilir.
Ancak babanız çocuğu beğenmediği istemediği içinde yokuşa sürmüş olabilir diye düşünüyorum.

ailesinin durumu yerinde aile apartmanı değil ama ailesinin boşta dairesi var orda yaşamayı düşünüyoruz. eşyalar için kenara para ayırtıldı genel olarak ben seçtim zaten nikahı bekliyoruz almak düzmek için

Baban haklı dinle babanı alana kadar İnan ki hepsi dünya iyisi benim kaynanam nişanlimdan çok arardı konuşurdu evlendikten sonra bı konuda tartıştık gelmeseydin zorla mi aldık seni dedi sakin şimdiki iyiliklerine kanma düğün de yaptır gelinlik giymek çok güzel birşey inan ki sonra özenirsin pişman olursun .

Hadi evlenmeden her şeyi evleneceğiniz adamın ailesi yaptı diyelim evlendikten sonra nasıl geçineceksiniz?

Babanızı dinleyin derim yoksa Allah korusun bir süre sonra buraya tam tersi olarak yazarsınız. Böyle bir devirde maddi özgürlüğü olmadan evlenmemeli kadınlarımız

teşekkür ederim en düzgün yanıt buydu benim tek amacım babamın rızasını almak zaten maddi olarak bir kaygımız yok çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…