Şuan bı kayginiz yok. O nikah basildiktan sonra işlerin değişme ihtimali çok yüksek. Şu forumdaki konuları geçmişe doğru bir oku bak neler neler yaşıyor millet. Evlilik çocuk oyuncağı değil. 50 sefer düşüneceksin. İki tatlı soze, iki kuruş paraya aldanma.teşekkür ederim en düzgün yanıt buydu benim tek amacım babamın rızasını almak zaten maddi olarak bir kaygımız yok çok şükür
Sana mantıklı düşünme konusunda bir iki brifing vereyim. Kenara para ayrıldı eşyalar için diye yazmışsın. Bu para kimin? Ne kadar ayrıldı? Bu para ayırma olayı eşinin diğer kardeşlerine de yapıldı mı?yorumlarınız için teşekkür ederim haklı oldugunuz noktalar elbette var daha detaylı ve mantıklı düşünmeye çalışacağım inşallah bir çıkar yol bulurum zaten babamı üzmek gibi bir niyetim yok...
babanız da sizin maddi bir sıkıntıya girmenizi istemiyor olabilir. çünkü ilk başta sorun etmediğiniz şeyler zamanla içinizde kalabilir diye korkuyordur. neden böyle yaptığını konuşsanız. muhtemelen korkuları var ileride sizin yokluk yoksunluk hissi çekmenizi istemiyordur belki ya da aceleye gelmiş bir evlilikle geçmişe dönük pişmanlıklarınızın olmaması için uğraşıyordur.siz eğer kendinizden eminseniz ben bu tür şeyleri sorun etmem zamanla alır ederiz diye kendinize güveniyormusunız.bence önemli olan bu. eğer siz aza kannnaaat ederim zamanla her şeyi alır yuvamız yavaş yavaş Kurları bunu da hiç sorun etmem diyebiliyorsanız bunu taşıyabilirim ele güne karşı dik dururum diyorsanız babanızı da ikna edersiniz. ama önce doğru yaklaşım için sorunun ne olduğunu bi net anlayın. babanız neden böyle davranıyor. tanlız şunu da söyleyeyim aile olarak erkek tarafı evlenirken yardım eder ama sonrasında yardım beklemeyin. Bu sefer de hayal kırıklığı olur. ama ben açıkçası şimdi evlensem eşyalarımı en baştan tam olarak almak yerine yavaş yavaş kendi istediğim e almayı tercih ederdim.selam arkadaşlar ben üniversite öğrencisi bir genç kızım. sevdiğim birisi var ailelerin haberi var ve sözlüyüz. ailem haricinde dindar insanlarız ve benim harama düşme korkum büyük. şu an dini ya da resmi bir nikahımız yok hayırlısıyla okurken nikahı kıymak istiyoruz. buna karşı çıkan tek kişi babam benim yerime karşılaması zor maddi taleplerde bulunuyor. tanıdıklar arasında bi nikah yapmak istediğim halde kendisi düğün için ısrar ediyor. bizi borca sokacak birçok talepte bulunuyor anlam veremiyorum. istemediğimi söylediğimde iş bulmadan evlenmeyeceksin o zaman diyor... inanın asla böyle insanlar değiller bana karşı hiçbir yanlışları olmadı. evimde gördüğümden fazla sevgiyi saygıyı burda gördüm. babamın rızası olmadan da gönlüm el vermez ama talepleri gerçekleştirilecek gibi değil elimiz kolumuz bağlı kaldı ne yapmak gerek bilmiyorum lütfen bir yol gösterin ablalarım
babaniz dogru soyluyor is bulmadan evlenmeyin. Nasil gecinmeyi dusunuyorsunuz. Yaşınız da kücüktur universite okudugunuza gore yapmayin okuyun calisin sonra bunlari dusunursunuz.selam arkadaşlar ben üniversite öğrencisi bir genç kızım. sevdiğim birisi var ailelerin haberi var ve sözlüyüz. ailem haricinde dindar insanlarız ve benim harama düşme korkum büyük. şu an dini ya da resmi bir nikahımız yok hayırlısıyla okurken nikahı kıymak istiyoruz. buna karşı çıkan tek kişi babam benim yerime karşılaması zor maddi taleplerde bulunuyor. tanıdıklar arasında bi nikah yapmak istediğim halde kendisi düğün için ısrar ediyor. bizi borca sokacak birçok talepte bulunuyor anlam veremiyorum. istemediğimi söylediğimde iş bulmadan evlenmeyeceksin o zaman diyor... inanın asla böyle insanlar değiller bana karşı hiçbir yanlışları olmadı. evimde gördüğümden fazla sevgiyi saygıyı burda gördüm. babamın rızası olmadan da gönlüm el vermez ama talepleri gerçekleştirilecek gibi değil elimiz kolumuz bağlı kaldı ne yapmak gerek bilmiyorum lütfen bir yol gösterin ablalarım
Evlilikle ilgili tek deneyimin evlenememek ve gazlanmak isteyen bi ergene gaz vermişsin.Dini hassasiyete sahip olmayan hayat gayesi, çalışmak para kazanmak ,olan insanlar kendilerince akıl vermiş Sevgili gibi gezip tozup harama düşeceğinize evlenin kardeşim Senin gibi erken yaşta kendime uygun,hayırlı dindar bir eş bulsam evlenirdim Genç yaşta evlenmek bence çok güzel Bu zamanda anlayaşacağın birini bulmak ,dengine rast gelmek çok zor Ailelerde,toplumda okulun,işin tatavasını yapıp işleri uzatıyorlar Kendi hırslarını,beklentilerini diretiyorlar babanın yaptığı gibi ! Ve bunun sonu gelmeyecek Sonra okuldu,işti,atanmaydı,KPSS ydi derken beklentileri bitmeyecek senden hep daha fazlasını isteyecekler Sonra geleceksin 30 yaşına evlenecek ,ötelediğin adaylarda elden gitmiş olacak ,hevesinde kalmayacak Sonra insanlar sana niye evlenmedin diyecek Evde kaldın iması yapacak Bu ima 25 yaşından itibaren başlıyor Başlarda çalış ,okulunu bitir işini gücünü al diyen çevren ailen bile artık yuvanı kur başımızdan git tribi yapacak Tecrübeyle sabittir Kimsenin kuklası olma bacım Eşinin maddi imkanı varsa evlen yuvanı kur İnan ki huzur her şeyden önemli Huzurlu ortamda her istediğini de başarırsın her anlamda Baba hususunda da anlaşayacağın birine denk gelmek bu zamanda zor baba bu beklentilerini biz karşılayamayacağız Ben yuvamı kurmak istiyorum Sizden de Allah rızası için destek bekliyorum de Tavrını net belli et Duruşunu sergile ,ciddiyetini anlasınlar Bu hayata bir kere geliyoruz Her kafadan sesler çıkıyor Hayatını başkalarının doğrularına göre yaşama Rabbine sığın en hayırlıyı talep et Sen senin için doğru olduğuna kalben mutmain olduysan kararsız kalma hiç bir hususta Allah yardımcınız olsun Rabbim hayırla yuvanızı kurmayı nasip etsin
Zaten üniversite bitince 22 yaşında evlenmiş olacak. 25 yazmışsınız sanki kadın 30 yşında. 22 yaşında iş bulduktan sonra evlenmek çok mu geç. Hatta erken bile. Düşünce şekli bizden farklı olabilir ama en azından 22 sini bekleyip iş bulsun. Siz de evlenmemişsiniz evlenince işler hiç de daha iyi olmuyor emin olun. Sizin yerinizde olmak isteyen evlenip çocuğuyla boşanmaya çalışıp işi olmadığı için şiddete vs katlanan insanların yanında evde kaldın lafı duymak cennet bence.Dini hassasiyete sahip olmayan hayat gayesi, çalışmak para kazanmak ,olan insanlar kendilerince akıl vermiş Sevgili gibi gezip tozup harama düşeceğinize evlenin kardeşim Senin gibi erken yaşta kendime uygun,hayırlı dindar bir eş bulsam evlenirdim Genç yaşta evlenmek bence çok güzel Bu zamanda anlayaşacağın birini bulmak ,dengine rast gelmek çok zor Ailelerde,toplumda okulun,işin tatavasını yapıp işleri uzatıyorlar Kendi hırslarını,beklentilerini diretiyorlar babanın yaptığı gibi ! Ve bunun sonu gelmeyecek Sonra okuldu,işti,atanmaydı,KPSS ydi derken beklentileri bitmeyecek senden hep daha fazlasını isteyecekler Sonra geleceksin 30 yaşına evlenecek ,ötelediğin adaylarda elden gitmiş olacak ,hevesinde kalmayacak Sonra insanlar sana niye evlenmedin diyecek Evde kaldın iması yapacak Bu ima 25 yaşından itibaren başlıyor Başlarda çalış ,okulunu bitir işini gücünü al diyen çevren ailen bile artık yuvanı kur başımızdan git tribi yapacak Tecrübeyle sabittir Kimsenin kuklası olma bacım Eşinin maddi imkanı varsa evlen yuvanı kur İnan ki huzur her şeyden önemli Huzurlu ortamda her istediğini de başarırsın her anlamda Baba hususunda da anlaşayacağın birine denk gelmek bu zamanda zor baba bu beklentilerini biz karşılayamayacağız Ben yuvamı kurmak istiyorum Sizden de Allah rızası için destek bekliyorum de Tavrını net belli et Duruşunu sergile ,ciddiyetini anlasınlar Bu hayata bir kere geliyoruz Her kafadan sesler çıkıyor Hayatını başkalarının doğrularına göre yaşama Rabbine sığın en hayırlıyı talep et Sen senin için doğru olduğuna kalben mutmain olduysan kararsız kalma hiç bir hususta Allah yardımcınız olsun Rabbim hayırla yuvanızı kurmayı nasip etsin
Baban çok haklı, daha çok küçüksün, göremiyorsun ileriyiselam arkadaşlar ben üniversite öğrencisi bir genç kızım. sevdiğim birisi var ailelerin haberi var ve sözlüyüz. ailem haricinde dindar insanlarız ve benim harama düşme korkum büyük. şu an dini ya da resmi bir nikahımız yok hayırlısıyla okurken nikahı kıymak istiyoruz. buna karşı çıkan tek kişi babam benim yerime karşılaması zor maddi taleplerde bulunuyor. tanıdıklar arasında bi nikah yapmak istediğim halde kendisi düğün için ısrar ediyor. bizi borca sokacak birçok talepte bulunuyor anlam veremiyorum. istemediğimi söylediğimde iş bulmadan evlenmeyeceksin o zaman diyor... inanın asla böyle insanlar değiller bana karşı hiçbir yanlışları olmadı. evimde gördüğümden fazla sevgiyi saygıyı burda gördüm. babamın rızası olmadan da gönlüm el vermez ama talepleri gerçekleştirilecek gibi değil elimiz kolumuz bağlı kaldı ne yapmak gerek bilmiyorum lütfen bir yol gösterin ablalarım
Düğün yapmadan direkt olarak nikah kıymak istemeniz bana biraz tuhaf geliyor. Çünkü nikah sadece cinsellik yaşamak için kıyılmaz, gizli saklı bir şey olmamalıdır bu. Nikah kıyıp da birlikte yaşamadığınız sürece bu durumun anlamı ne olabilir?Size ne tür bir faydası olacak? O kişi sizin eşiniz olacak, helal olan kişi olacak. Yani nikahı sadece el ele tutuşmak için mi kıyacaksınız? Size dokunmak istese "hayır günah" mı diyeceksiniz? Nikahın anlamı ne peki? Diyelim ki birlikte yattınız, bunu gizli saklı tutmanız gerekecek, nikah kıyıldıysa neden herşey gizli saklı olmalı. Veya hamile kalırsanız? Babanızın geleneklere ve adetlere önem veren biri olduğunu tahmin ediyorum. Ve olqcakları düşünmek bile istemiyorum. Daha çocuk olduğun, sağlam kararlar veremediğin çok belli.selam arkadaşlar ben üniversite öğrencisi bir genç kızım. sevdiğim birisi var ailelerin haberi var ve sözlüyüz. ailem haricinde dindar insanlarız ve benim harama düşme korkum büyük. şu an dini ya da resmi bir nikahımız yok hayırlısıyla okurken nikahı kıymak istiyoruz. buna karşı çıkan tek kişi babam benim yerime karşılaması zor maddi taleplerde bulunuyor. tanıdıklar arasında bi nikah yapmak istediğim halde kendisi düğün için ısrar ediyor. bizi borca sokacak birçok talepte bulunuyor anlam veremiyorum. istemediğimi söylediğimde iş bulmadan evlenmeyeceksin o zaman diyor... inanın asla böyle insanlar değiller bana karşı hiçbir yanlışları olmadı. evimde gördüğümden fazla sevgiyi saygıyı burda gördüm. babamın rızası olmadan da gönlüm el vermez ama talepleri gerçekleştirilecek gibi değil elimiz kolumuz bağlı kaldı ne yapmak gerek bilmiyorum lütfen bir yol gösterin ablalarım
18'inde tek hayalin harama düşmemek için evlenmek mi cidden?
Vizyonuna hayran kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?