Böyle nikah talebi mi olur?

İkinizde mi öğrencisiniz?
Dini hassasiyetinizi anlayabilirim ama okulu bitirene kadar bekleyememek, alelacele acele evlenmeye çalışmak çok mantıklı gelmedi bana. Bell⁶i ölçülerde görüşüp bu süreci geçirebilirsiniz.
Babanızın işi yokuşa sürmeye çalışması da anormal değil, yaşınızı, okulunuza düşününce. Hele evleneceğiniz kişi de öğrenciyse baştan karşı çıkmalıydi söze gelene kadar.

Tek maaşla nasıl geçineceksiniz?
Hem okul hem evliliği nasıl götüreceksin? Benim eşim 31 yaşında adam. Okul da okuyor, ben eşimi göremiyorum ev içinde. Hadi bizim uzun bir sevgililik dönemimiz, ayın neredeyse yarısında aynı evde yaşamamız falan vardı da çok garipsemedim. Sen okurken evliliği yaşayabileceğini düşünüyor musun?
İlgili eş adayı çalışıyorsa, senin okula gidip geliyor olmanın pek önemi olmayacak ev hanımı gibi görüneceksin ve işler sana kalacaktır muhtemelen. Ev işleri, okul, yeni eş/evlilik dengesini 18'inde nasıl kuracaksın?
Ya da tek sorum var, neden kurasın?

yorumlarınız için teşekkür ederim haklı oldugunuz noktalar elbette var daha detaylı ve mantıklı düşünmeye çalışacağım inşallah bir çıkar yol bulurum zaten babamı üzmek gibi bir niyetim yok...

Baban sonuna kadar haklı. Okulunu bitirip işini gücünü eline alıp senin kendini garantilemek istiyor. Adam seni okutmak için o kadar çalışsın, uğraşsın kızı diğer aile daha anlayışlı ben evleneceğim diye tuttursun. Yazık adamın emeklerine.
Kızım sen iyi misin? 18 yaşında ne evliliği? Zorun ne Allah aşkına? Ne zannediyorsun evliliği, eskiden oynadığın komşuculuk, evcilik gibi mi olacak? Hiç olgun düşünemiyorsun, nasıl evleneceksin kafa olarak bile olgunlaşmadan?
Şimdiden ailenin önüne geçirmişsin sevgilinin ailesini. Sen iyi misin? Evlenince görürsün gerçek yüzlerini. Onlarda bulmuşlar gencecik kızı istediği gibi şekillendiririz elimizde diye düşünüyorlar. Ee belli ki haklılarda.

Yaşınıza bakılırsa babanız az bile yapıyor. 18 yaşında ne düğünü ne evliliği Allah aşkına kafayı mı yediniz? Nasıl bir g.t varsa daha 18 yaşında ama hem okulu hem de evliliği yürütebileceğini söylüyor.
İlle de yol gösterin diyorsan babanı dinle ve okulunu bitirmeden evlilik işine girme.

Sen önce okulunu bitir, işe gir çalış elin ekmek tutsun. Koca peşine sonra düşersin. Serbest seks yapıcaz diye düştüğünüz hallere bak, kafanı vurursun taştan taşa 10 yıla kalmaz.

Evlenmek icin ne bu acele aonra cok pisman olacaksiniz bi okul okuyun ya ilk buldugunuzla ne evlenmesi harama dusmek istemiyorsanız kimseyle ciayip okuyup meslej edinebilirdiniz anne babaya bagli bir cocukla evleniceksiniz aman ne diyelim bakis aciniz cok sıg

Reactions: hlz
teşekkür ederim en düzgün yanıt buydu benim tek amacım babamın rızasını almak zaten maddi olarak bir kaygımız yok çok şükür
Ne demek maddi kaygimiz yok ya Calismayan adamin nasil maddi kaygisi olmaz?? Hic utanmayacak misiniz oturup baba parasi yemeye? Hayirdir yani bu ne rahatlik, neye, kime guveniyorsunuz? Eş adayi baya zengin heralde ondan bu acelen belki de, kaçırmamak icin adami

teşekkür ederim en düzgün yanıt buydu benim tek amacım babamın rızasını almak zaten maddi olarak bir kaygımız yok çok şükür
Yorum evliliğe olumlu baktığı için 'en düzgün yanıt' olmuş. Ben evlendiğimde sizden kaç yaş büyüktüm balayından dönüp eve girdiğimizde ne halt ettim de bu büyük sorumluluğu aldım dedim. Basite alınacak bir sorumluk değil.

Offff, evlenmeyin kaciyor mu??? Zaten cok doluyum bu konuda. Boyle erken evlenen bir tanidigimi su an taniyamiyorum. Ki kendisi universitesini bitirdi, isinde gucunde ama evlilik hic oyle disaridan gorundugu gibi bir sey degil.

Yaşıtların kombin derdinde, gezme derdinde iken sen kaynana, görümce dertleriyle debelenip durursun.
Aşkın önce a sı gider sonra ş si..
Kavgali olduğunuz bir zamanda ise kocanın kirli donlarini makineye atarken "ne yaptım ben? " diye sorarsın kendine.

Yine sen bilirsin tabi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…