Boyun eğen adamla yapabilir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
Evet
Böyle bir ilişkide/evlilikte yapar mısınız? Ne kadar yaparsınız?

Bu konu hariç her şeyi çok iyi, seviyorum. İç, dış, kişilik. Etrafımdaki herkes de çöpsüz üzüm bulmuşsun der.
Biliyorum önceki konularımda da insanlar bana şımarıyor falan dedi ama yorgunluk/tükenmişlik hissediyorum
Ben dominant, atak, kafasına koyduğunu yapan, tuttuğunu kopartan bi' kadınım
Ki isteyip elde edemediğim bir başarı olmadı bu hayatta çünkü oldurana kadar tırmalarım o kapıyı öyle kararlıyımdır

Artık bu benim çıkarımım falan değil bana açık açık şunu dedi

"Ben karar almam, almayı sevmiyorum."
"Hep ben/biri mi karar verecek senin için yani?"
"Yani ben öyle isterim"

Nolacak şimdi
Ben annesinin dominantlığına bağlıyorum bunu, pasifize etmiş böyle

Neyse ben çünkü histerikleştim artık üzerinde konuşmamız gereken önemli bir mevzu vardı
Tamam onu giy, bunu yeme, oraya gitme, şu saatte beni şuradan al vb ufak şeylerde ben karar almayı zaten kabullendim
Ama büyük ikimizi ilgilendiren kararlar nolacak?

Ya bu iki kişilik değil mi aşk yani ya da o benim kölem mi ben tepeden her kararı indireceğim
Ben istiyorum ki o da kişiliğini ortaya koysun, bu böyle olmaz desin, ya da bu böyle olacak ben böyle istiyorum desin
Bir atılsın bir şeylere hayatta
Bu benle ilgili de değil sadece off bilmiyorum
İkimiz de düşünelim bir daha konuşalım dedim, sessizim şu an kukuman kuşları gibi düşünüyorum işte ne kadar daha taşırım taşıyabilir miyim falan falan...

Ha ama şuraya yazıyorum ben çekip gitsem biter bu, yoksa o kalkıp bitirmez
Ben kalk terapiste gidelim desem gidilir falan
Düşün deyince çok düşünecek karar alacak da sanki...

Bazen kaçıp gidesim geliyor...
Napıcam ben?

Son düzenleme:
Bana sürekli boyun eğen adamla da,
hep benim boyun eğeceğim adamla da yapamam.
Annesi tarafından pasifize edilmiş,silik,
karar alamayan ve kişiliğini ortaya koyamayan adama saygı duyamam ki.
Saygı duymadığım adamı da koca diye yanımda gezdirmem.
İlerde sorunlara gebe böyle bir adamla devam etmek.
Çevremde böyle bir evlilik örneği var, çok zor.

Galiba bunlar tercih ve uyum meselesi.

Mesela bazı kadınlar yönetmeyi çok sever. Onlar için bu durum çok uygun.

Ben ise ilişkimde yönetici pozisyonunda olmak istemem, olmuyorum da. Karşı taraf da atik olsun, düşüncelerini bastırsın ve diretsin isterim benim yaptığım gibi. Sonra uzlaşalım isterim.

Böyle de bir psikopatım..

Eğer siz de öyleyseniz zor olur diye düşünüyorum sizin açınızdan ama ilişkinin bitmesi için bir sebep mi? Bu size bağlı.

Biraz daha açabilir misiniz sorunlarını?
Ne gibi şeyler yaşıyorlar?

Bitirecek kadar olay olay bir şey değil işte ben de ondan düşünüyorum
Tek sıkıntımız bu
Adam bana öküzlük ediyor, ne bileyim aldatıyor, dövüyor, kumarbaz vb bi özelliği yok

Ayrılın madem sizi tutan ne...
Onun kişiliği bu. O böyle mutlu. O böyle olmayı tercih ediyor. Dikkat ederseniz tercih ediyor diyorum. Yani buda bir karardır.
Uyup uymamakta sizin kararınız.

Ama seviyorum
Yani çok kötü bir özellik değil sadece hep yönetmem lazım

Ben böyle bir ilişki yasamıstım zamanında ama sevgim bitince bende gittim. Aynı senin durumundaki gbi asla giden o olmazdı zaten. Bu cok kişisel bir durum. Yani gelen cevaplar sizi yanlıs yönlendirebilir. Sizin için problem olan bu konu bircok kadın için bulunmaz bir nimet. Yine de cevaplayayım, ortada bir ask var ise adım adım belki önce terapist ile daha sonra isteklerinizi acık acık dillendirerek yol alabilirsiniz. Erkek arkadasınız yabancı idi değil mi? Yanlıs hatırlıyor olanilirim. Net olunuyor genelde, iletişim sorunu yasamazsınız en azından Die düşünüyorum.

"Ben karar almam, almayı sevmiyorum."
"Hep ben/biri mi karar verecek senin için yani?"
"Yani ben öyle tercih ederim"

Şuraya kadar okudum ve yetti.
Sizi bilemem, sevginizi ve ne derece bu duruma uyum sağlayabileceğinizi kendiniz tartacaksınız ama bu çok yorucu ve duygusal olarak fark edilmez şekilde sizi yalnız hissettiren, bıktıran bir şey olacak. "Biraz önüme geç, biraz sen götür, yoruldum" dediğiniz halde bile, dinamikleriniz değişmeyecek çünkü öyle gelmiş öyle gidecek.

Eşimden biliyorum :)
5. yıl bitti evliliğimizde ve yorgunum. Planlamaktan, her şeyi bilmekten, organize etmekten, yetiştirmekten ulaştırmaktan, hatırlatmaktan, sorumluluğu almaktan yoruldum.

Eşimin böyle olduğunu baştan net bile bile evlenir miydim?
(Çünkü başlangıçta bu kadar teslim değildi bana, imzayı attıktan sonra adam ipini bana verdi resmen)
Üzerine düşünülesi bir soru, evet de diyemiyorum, hayır da. :)))

Bitirecek kadar olay olay bir şey değil işte ben de ondan düşünüyorum
Tek sıkıntımız bu
Adam bana öküzlük ediyor, ne bileyim aldatıyor, dövüyor, kumarbaz vb bi özelliği yok
Öyle durumlarda ikilemde bile kalınmaması gerek devam edip etmemesi yönünden gerçekten o çok ayrı bir mesele.

Şimdi beklentilerinizi ve tercihlerinizi bir kefeye koymanız gerek. İlerde küçük gibi görünen bu durum ondan soğumanıza ve sorunlara yol açıp ikiniz için de daha zor hale getirir mi getirmez mi? Önemli olan bu bence.

ben tam anlamamisim o zaman. su an iliski sallantida. siz bi karar mi vereceksiniz.

Ben salladım
Ona göre hiçbi' sıkıntı yok
Hala sıkıntı yok
Ona göre abartıyorum, üzülecek bir şey yok
Ben histerikleştim dün biraz
Evet bi' karar vermem lazım zira onda karar verme diye bir şey yok

Biraz daha açabilir misiniz sorunlarını?
Ne gibi şeyler yaşıyorlar?
Benim velim olan bir çift.
Hanımefendi daha baskın,yaş olarak da üç yaş büyük eşinden.
En basiti geçen yıl kızını bizim okula getiren servis şoförü ile bir sorun yaşamış hanımefendi.
Konu biraz uzamış,tartışmışlar şoförle.
Ertesi sabah şoför çocuğu almamış.
Kadın da kocasına 'sen ara bir konuş' demiş adam aramamış,üstelik 'arayamam sen hallet' demiş.
Sonuç;çocuklarını servisten aldılar,adamın iş saatine uymadığı için kadın getirip götürdü son 6 ay.
Kadıncağız bana dertlendi,buna benzer durumları çok sık yaşadıklarını,eşinin pasifliğinden bunaldığını anlattı.
İkisi de eğitimli insanlar.

Ama seviyorum
Yani çok kötü bir özellik değil sadece hep yönetmem lazım
Ozaman derdiniz ne ki? Seviyosunuz, istediginizi yapiyosunuz. Daha nolsun iste? Kac konu var ‘sevdiginizi/esinizi nasil gozunuzun icine bakan adamlara cevirdiniz, fikir verin?’ diye. Dert gibi gelmedi bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…