Boyun eğen adamla yapabilir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ya bak bu da çok doğru
İşte kafamı kurcalıyor
Şimdi Allah vere daha kötü bir özelliği de olabilirdi diyorum
Geçmişimdekilere bakıyorum hepsinde bi konuda sıkıntı vardı
Bundaki en azından bu pasiflik
Başkasıyla olsam öfke olabilir, başka bi özellik olabilir
Benim de eksiğim var çok panik olmam gibi o da benim eksiklerimi sıkıntı etmiyor
Çok kafam karışık

Benim de içinde bulunduğum durum bu kadar da olmasa da buna çok benziyor. Seni çok iyi anlıyorum o yüzden. Ben kendi sevgilimin bu tavırlarıni öz güvensizligine bağlamıştim sanıyorum senin sevgilin de biraz oz guvensiz. Oz guvensiz değilse de çok rahat. Ama artısı da var hiç stres yapmaz, geç yaslanır.:)

Yok o bizde "bilmiyorum"
Çünkü ben bilirim nasılsa onun yerine
Olarak nasıl peki, bu tip bir rinsan

İkisi de aynen!
Mesleki olarak nasıl peki, bu tip bir insan bir işe girip artısını eksisini çok irdelemeden çalışır muhtemelen çünkü kasmaya gerek yok çalışıyoruz işte diye düşünüyordur. Yanılıyor muyum?

Benim annem, anneannem hepsi çok dominant
Ben de dominant oldum çıktım
Ama belki o farklı yorumladıysa, bilemiyorum ki çok derin çözülecek şeyler bunlar kişilikte

yaptığı seyin sorumlulugunu alip kafa yoracagina baskasina uyup kafa rahat yasiyo işte.

dediğim örnekte mesela sizin hataniz yuzunden maddi kayba ugradiniz diyelim. buna karar veren planlayan olarak uzulursunuz yipranirsiniz kafaniz buna takılır. o napar??? en fazla üzülme der. veya sen yaptin senin hatan der. onun düşünmesi üzülmesi için bi sebep yok. ortada bi emek bi karar yok onun acisindan dolayisiyla gam yok!!

sizin iliskiniz terapiyle en fazla kral Arthur ve Yuvarlak masa şövalyeleri toplantisi olur. hep toplantiyi kral duzenler son sözü kral söyler. iliskide kral olmak gibi hevesiniz yoksa cok yipranirsiniz.

Ben=yönetmek
Eşim de pasiftir çok da mutluyum.

Çift terapisi aldık ve hatta aldığımız terapideki metotları konumun birinde yazdım, okuyanların faydalanabilmesi adına. Başlangıçta güzeldi, ilk birkaç ay gayret gösterdi, değişimi hissettim ve fakat bir huyu değiştirmek, hiçbir zaman kolay olmuyor çünkü insanın artık karakterine sinmiş bir şey bu. Kalıcı şekilde başaran var mıdır bilmiyorum ama ben ne duydum, ne gördüm ne de yaşadım. :))

Evet, insanlar "Daha ne istiyorsun, her şey şahane işte, her şey dudağından çıkacak iki kelimeye bakıyor" diyor ama insan karşısında "FARK" görmek istiyor, "KOPYA" değil.
Ha her konuda böyle değiliz, yanlış anlaşılsın istemem, bazı hallerinden zerre ödün vermez, eli ağırdır, hobilerine kendini kaptırır ve vaktini hunharca harcayabilir, bazı konularda taban tabana zıt kalırız; eh neticede aynı insan değiliz. Ama bizim evde son sözü ben söylerim :) Bir karar alınacaksa bir araya gelir fikirlerimizi sunarız ok, kendisi de arada öneri getirir bildiği noktalardan ama -son karar- o sorumluluk topunun şutu bendedir.
Tatil planları bendedir, eşime fark etmez; o her yere uyum sağlar.
Ne zaman dışarı çıkarız, ne yeriz, ne yaparız planlar bendedir; ona elbette fark etmez.
"Ne yapsak?" dediğimde, "Bilmem, sen ne istersin?" fiks muhabbetimizdir. :))
"Şurayı mı değiştirsek?" desem "Olur, sence güzelse tamam" cümleleri sürekli kullanılır.
"Sence şöyle mi?" desem "Sen daha iyi bilirsin" tipik cevap.
Vs.

Görünmez yalnızlık böyle bir şey :)
Bazıları için çok şahane bir şey olabilir ama ben gelişim için çatışma da isteyen biriyim. Benimle münazara edebilecek biri, her şeyime olur diyecek birinden iyidir; ya da işte orijinal olmalıdır karşımda, biraz kendine has...

Eşim böyleydi. Evlendikten sonra ne oldu bilmiyorum. Adam standby mode on artık.

Siz onun eşi/ sevgilisi değil 2. Annesi olabilirsiniz. Ağır bir sorumluluk, gün geçtikçe yük olur

Öyle olmak istemiyorum...
İnşallah değişmek ister ya, değişmek için bi' adım atar...

İnsanlar her istediğini yapmak diye tanımlıyor burada ama o öyle değil aslında
Önceden sorsanız ben de derdim ama istediğini yaptırmak bu değil...

Bitirecek kadar olay olay bir şey değil işte ben de ondan düşünüyorum
Tek sıkıntımız bu
Adam bana öküzlük ediyor, ne bileyim aldatıyor, dövüyor, kumarbaz vb bi özelliği yok
Bu saydiklariniz zaten olmamali bir iliskide. Kafaniz karismis, bu durum sizi huzursuz etmis ki konu acmissiniz. Tek bir hayatiniz var. Dogru kisi olsaydi bunlari dusunmezdiniz bile. Anne ogul iliskisi saglikli olmayan bu adaydan bence uzaklasin. Alkol bagimliligi degil ki bu tedavi olsun. Terapi sonrasinda tabiri caizse masada kalmasin adamcagiz. Siz onu es olarak gormuyorsunuz maalesef.

Ben de öyle diyordum önceden
Ay istediklerimi yaptırayım birine negzel olur
Bilmiyorum kafam çok karışık
Soyle bir gercek var. Herkesin ufak tefek eksileri artilari vardir, esinin eksigi pasifligi. Su anda bu duruma kafayi takmissin, konuyu irdeledikce, inceledikce, buyutecle olaya baktikca konu buyur de buyur. Acikcasi iliskin bir cikmazda olmadigi surece esinin bu eksigini burda konu edip herkesin seni daha cok gaza getirmesini dogru bulmuyorum acikcasi.

Dedigim gibi eger iliskinde cikmazlar olursa, ozaman sonuna kadar haklisin. Ama oyle gorunmuyor durum?

Ben İngilizleri çok Avrupalı görmüyorum zaten kendileri de kendilerini Avrupalı saymıyorlar
Ben yönetmeyi severim ama bazen biraz karşı çıkmasını ararım sanırım off bilmiyorum belki buna da alışırım

Ben de biraz daha zaman verip görücem galiba
Bir de konuyu tekrar masaya yatırdığımda vereceği tepki önemli
Hala bir karar almazsa artık histeri değil cinnet geçirebilirim çok ciddiyim.

Kendi geç yaşlanır beni erken yaşlandırır sanırım onu demek istediniz
İkisi de var, combo yapmış benimki

Mesleği de öyle ki
Biri ona şuraya uçacaksın diyor, uçup geliyor
Öyle çok ekstrem şu da şöyle olsun böyle olsun yok
Eh şikayet edemem işte iyi diyor
Ben 40 tane yönünü eleştirdim firmasının şimdiye kadar göze batıyor çünkü

Avrupalılar sonuçta ne kadar çıkarsalar çıksınlar
Batılı erkek diyelim küçük yaşta sorumluluk alır o yüzden erken olgunlaşır ve bireysel olduğu için kolay kolay yönetilemez .ama seninki değişik ne bilim .
Ne zamandır birliktesin bilmiyorum ama hayatınızla ilgili kararları ortak almanız gerek .ilişki böyle birşey .ben karar almayı sevmem diyerek bütün sorumluluğu sana atamaz .burda bir denge olmalı

Dışarıya karşı güçlü, sözünü dinleten ama bana boyun eğense yapabilirim. Ama herkese boyun eğen biriyse pek saygı duyamam sanırım hatta sinirlenirim.

Benim annem, anneannem hepsi çok dominant
Ben de dominant oldum çıktım
Ama belki o farklı yorumladıysa, bilemiyorum ki çok derin çözülecek şeyler bunlar kişilikte
Bunlari onun cozmesi gerekmez mi canim? Tamam seviyorsun, birlikte olmak istiyorsun ama inan cok fazla efor sarfetmeye degmiyor. Eger karsindaki "o" adamsa kendiliginden gelisiyor zaten her sey, icine siniyor bir kere.

Koyun gibi güdecen hayatın boyunca. Çok yorucu ve yıpratıcı. Olmaz. Herkese boyun eğen bir tipse zaten gözünde karınca kadar kalıyor. Erkek olarak saygı duyamıyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…