Saç Şekillendiriciler Brezilya Fönü Hakkında...

iyi biryere yaptırdığımı düşünüyorum boyamı da yıllardır aynı yere yaptırıyordum ama belki bir hata vardı bilemiyorum

geçti canım artık ne boya ne fön mis gibi saçlarım var uçlarda sarı kaldı ama hareket veriyor o da .)
ben artık bunlara inanmıyorum ya tutarsa olayına dönüştü canım iyi besleniyorum ve doğal kalıyor
tatlım asla sıcak suyla yıkama ister boyadan önce yıpranmış demek ki bir de bu tür işlemler zaten saçı mahvediyor

Arkadaşlar,20 gün önce Brezilya fönü yaptırdım.Saçim dalgalı normal bir saç fakat ince telli.Sacım ilk hafta çok parlaktı.Hoşuma gitti.20 günde parlaklıktan eser yok. İnce telli olanlara tavsiye etmem.Tüm saç kafanıza yapışıyor ve yağlıymış gibi gözüküyor.Saçınız iyice sönüyor,Brezilye fönü demelerinin nedenini şimdi anladım.Brezilyalıların saçı çok gür ve kıvırcık olduğu için onlarda super duruyordur.Saçı kısa,az ve ince telli olanlara kesinlikle tavsiye etmem.6 ay çabuk geçsin ve eski halime döneyim diyorum..

saclarımın saglıklı olan yerlerı super oldu fakat yanık olan yerlerde bır etkısı oldugunu soyleyemem yıkandıktan sonra sadece saclarımın uclarını fırcayla duzeltıyorum kuaforden cıkmıs gıbı oluyor ama suresı gectıkten sonra yıne yaptıracagım kesın

Yok canım o sersem kuaför saçlarıma el atmadan evvel doğuştan sarı,düz ve ipek gibi uzun saçlarım vardı, ne zamanki boyandı saçlar yanınca yapağı gibi oldu ama yani kumraldan dönerken 70 dakika oksidan açıcıyı saçta tutan bir kuaförden zaten başka bir şey beklenemezdi...Çok şükür bu keratin dalgası sayesinde hallettim, üstelik dediğim gibi kimseye güvenemediğim için kendim yaptım çünkü biliyorum ki adam keratini yedirirken 230 derece düzleştiriciyi saça bir sürecek zaten lastik gibi uzayan saçlar iyice naylona dönecek iyisimi bu riskleri atlatıp yapıverdim.Çok da iyi oldu şükür ama ben şimdi bunun üzerine röfle yapmaya kalksam büyük ihtimalle yine yanar, allahın emri iyisimi bundan böyle uzak dursun tüm işlemler...

kiliçbaliği ve nly26 öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşkkürler,
kıvırcık değilde tam düz olması önemli kabarık olmaması gerekiyoruk elektriklenmiş fön gibi durmamalı :)
kiliçbalığı eğer yaptırdıktan sonra senin gibi duracaksa gerçekten mucize
peki banyodan sonra her seferin üzrene fön yada düzletiriciyle hafif geçmek mi gerekiyor yoksa yıka ve çık yeterli olur mu ?
birde benim saçlarım renk renk muhakkak bir iki kez daha boyanması gerekli bir ay sonra nişanım var da en iyisi bu işlemi nişandan sonra uygulamak sanırım nişanı yanık ve yoluk saçlarla geçirmek bi kabus olur

Tatlım, daha evvelde dediğim gibi benim bu işlemi yapma amacım yanıkları ve lastik gibi uzayan saçları düzletmekti çünkü saçlarım zaten dümdüzdü, hala düz bu yüzden düzlük konusunu daha dalgalı veya kıvırcık saçlı arkadaşlara danışmalı.Okuduğum yorumlara göre bazı arkadaşlar sadece kurutuyor bazı arkadaşlarsa hemen üzerinden hafifçe düzleştirici ile geçiyorlar .Bense eskiden 30 dakikada saçlarımı kuruturken şu anda 7-8 dakika sürüyor.Burada önemli olan saçlarının cinsinin ne olduğu.Çok kıvırcık saçlarda tek seferde tamamen sonuç alınamayabiliyor ama normal dalgalı saçlarda tek seferde sonuç alınır...bencede önce boya işlemlerini halledip sonra keratin işlemi yapmak lazım çünkü saça keratin uygulanması saçı doğal etkilere karşı daha dirençli hale getiriyor ama saçın boyadan dolayı yanmasını engellemiyor...

benim kuaförüm 3 ay sonra boyanı yaparız ertesi gün brezilya fönüne başlarız dedi. ısı keratini saça yapıştırdığı için boyada ister istemez yapışıyo ve akma yapmıyo daha kalıcı olur demişti.
birde yıka çık olmuyo pek benle fönle tarar gibi kurutuyorum yetiyor

çok teşekkürler
bu gün iş yerinden bir arkadaş yaptırmaya başlamış saçları benim kadar olmasada dalgalı şimdi onu takip edicem bakalım kurutma işlemini nasıl yapıyo hemen ona göre soluğu kuaförde alıyorum

birde gisele bündchen saçları çok güzel oda brezilya fönüymüş acaba öyle yapabilirlermi sizce de iyi değil mi?

Kuaförün doğru söylemiş ben bu yüzden önce güneş balyajı attım sonra keratini uyguladım, bu sayede balyajların rengi hiç değişmeyecek ki zaten geçen 15 günlük dönemde herhangi bir değişiklik olmadığına göre doğru mantık yürütmüşüm yoksa şimdiye kadar rengin kırılması lazımdı...

Brezilya fönü evet ama saçları hareketlendirmek için yinede dalgalı fön çekiliyor uçlara...

artık diyorum ya her türlü işlemden uzak duruyorum

saçlarım iğrenç olmuştu

Benim saçlarım zaten düz ve ince telli, dolayısı ile daimi olarak saçlar sönük o yüzden bende pek fark etmedi ama saç köklerime köpük sürüp başımı öne atarak saçımı kuruttuğumda gayet hacimli oluyor düz ince telli saçlılara tavsiye ederim...

bu arada begenen arkadaslara tesekürler :))arkadaslar cumartesi yaptırdıgım brezilyafonünü salıya kadar yıkamadım taki istedigim sulfatsız sampuanını bulana kadar ve buldum Aktarda DFNgarlı Sampuan icinde Defne ve zeytınyagı var ve tamammen bitkisel 450ml sadece 10 Ytlye aldım. daha öncede ezcaneye baktım evet ordada vardı ama 32ytlye farklı bi markadan cok pahalı geldi.O Yüzden hem bitkisel hem uygun hemde sülfatsız benden size bi öneri olsun :)) Bu arada sacımı yıkadım ve yumusacık ve düz aynı okadar yumusak olduki saclarım dislituturmalıtokalar sacımı tutmuor tokalar kayıp gidior

Hımmm defne garlı şampuan, bak aklımda bulunsun benimkiler bitince bir deneyeyim...Aynen öyle toka falan tutmuyor, ipek gibi oluyor

peki sende kuruturken tarakla fön çeker gbi üzerinden geçip mi kurutuyosun benim saçlar seninkilerden oldukça fazla kıvırcık :)

ben de bugün yaptırdım arkadaşlar perşembe günü yıkadıktan sonra sonuçları paylaşırım. Ama kuaförüm çok ama çok özen gösterdi hayretle izledim tam 4 saat benle ilgilendi. Keratini sürerken bile o nasıl bir sabır anlamadım ama tel tel sürdü. Press işleminde de öyle serçe parmağımın yarısı kalınlıkta tek tek uğraştı.

Helal olsun kuaförüne, gerçekten uğraşmış canım çünkü bu işlemi 2 saatte bitiren ve baştan savma yapan yerler var...

peki sende kuruturken tarakla fön çeker gbi üzerinden geçip mi kurutuyosun benim saçlar seninkilerden oldukça fazla kıvırcık :)

cnm ben fırcalayla hem tarıyıp ve hem fönle bi arada kurutuorum herzamanki yaptıgım bi yöntemdi dalgalı olan saclarım o sekilde dalgalı degil düz oluordu ama tabi kabarık simdiyse dümdüz kabarma felanda yok. Bu arada Sacfırcanın yapısıda önemli benimki bu cnm

Herhangi bir yerden almak isteyenler için bu tarağın adı , açma tarağı...

inşallah istediğin gibi olur saçların.. hangi kuaförde ve ne kadara yaptırdığınıda paylaşırsan sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…